FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 16:57

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 9 10 11 [12] 13 14 15 ... 18   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Da se predstavim  (Prebrano 107864 krat)
jerry2
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 166

« Odgovori #220 dne:: torek, 03. januar 2012 ura: 11:11 »

Cincila, nisi mojega posta razumela po mojem ;-) Nisem rekel,d a se bom z apaurini ozdravil, želel sem dokazati, da če imam res hipervzdraženo živčevje in vzamem kemijo, ki pomirja živčevje, se morajo znaki hipervzdraženega živčevja umiriti oz. nekaj se mora zgoditi v tej smeri.

Seveda to ni rešitev tudi če bi se to zgodilo, ker res ne bi končal na odvajanju od pomirjeval  kiselnasmeh Gre za nadzorovan eksperiment, ki mi ga je tudi zdravnik potrdil (odobril).

Vsekakor pa dalj spim zdaj do 10 zjutraj, kar si teoretično lahko privoščim kot s.p., praktično pa ne, ker si tudi s tem streljam v nogo, denar moram zaslužiti, nisem ne politik ne tajkun  kiselnasmeh

Tako da šlo je samo za to, da bi sam sebi dokazal, da je nekaj na temu prevzdraženemu sistemu. Apaurin seveda ne pomaga če je ***. Je pa res vprašljivo kaj sem dokazal, razen tega, da sem skoraj neobčutljiv na tablete. Apaurin 2mg ni efekta na ničemer, 5mg ni efekta na ničemer, pri 10mg pa dlje spim, sem bolj zaspan in malo se mi vrti v glavi. Ampak počutim se enako, glava dela enako naprej, trzanje tudi  Cry Pri naslednjem obisku zdravnika se bova pa pogovorila o tem, ali sem s tem dokazal nevrološko obolenje ali nisem.

Tvoja primerjava z vero se mi zdi posrečena, ampak vere ne dobiš če greš 4x k spovedi, to je res, kemija pa dela svojo pot, ker smo vsi ljudje zmes kemije, fizike in materije. No, žena počasi meni, da sem morda vseeno z Marsa  Huh?

Skratka, lažje bi se zdravil naprej, če bi si dokazal, a so ti trzljaji, boleča stopala, tresenje nočno... kako naj rečem, "benigni" torej motnja funkcije, ne strukture. Sicer bi tukaj lahko spet zafilozofiral, ker vsaka motanja funkcije ima zame tudi motnjo strukture, morda jo zdravniki ne vidijo, ampak če je struktura 100%, tudi funkcija deluje. Če se midva po tel. slabo slišiva ni to samo slaba funkcija, ampak leži vzrok v neki napaki mojega telefona, tvojega telefona ali pa povezave (kable) med najinema telefonoma ;-) Tudi depresija ima neko okvaro materije, pač je zdravniki ne znajo videti, zato so tuu psihologi, ki je ne razlagajo medicinsko ampak vsebinsko. Če bi medicina napredovala še za 100.000x, potem bi se vse dalo pojasniti z materijo in strukturo. Aha, jezna si, torej nevroni levo zadaj spuščajo preveč xy hormona. Recimo.

To je zgolj moje mnenje. Seveda ga ne morem dokazati in seveda tisti, ki verujete, tudi ne boste verjeli ;-) Ker moje mnenje izključuje dušo kot posebno "entiteto", ločeno od materije. Zame zavest izven tega, da dobiva dražljaje iz čutov ne more delovati in umre.

Pa sem vseeno zafilozofiral  Cry
« Zadnje urejanje: torek, 03. januar 2012 ura: 11:16 od jerry2 » Prijavljen
jerry2
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #221 dne:: torek, 03. januar 2012 ura: 11:21 »

Ljuba, jasno se ne morem na forumu spuščati v podrobnosti pa tudi sicer se ne bi. Z dr. Reboljem sva pri zgodnjem otroštvu, torej pri moji mami...  Embarrassed Od mame je potem ene 10 stopničk vmes pa pridemo do trzanja... Trzanje je po njegovo tako samo oblika, večini se pojavi na želodcu psihosomatika ali kje drugje, nevrološki znaki so v manjšini, samo to naj ne bi bilo pomembno kako (končno sem dal vsa prebavila ža "skozi"). Če ne bi bil tako inteligenten kot bojda sem (?!?!) bi se kot veliko Slovencev zapil. In imel veliko težav, samo trzal menda ne bi...
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #222 dne:: torek, 03. januar 2012 ura: 12:57 »

Jao, pol moram tudi jaz do tega dr. Rebolja. Kaj pa ima inteligenca s tem? jaz samo vem, da ko so mi jo merili v OŠ, sem bila med 1% ne vem niti kje... skratka dobila sem Zoisovo na podlagi IQ-ja.
Pa še vseeno sem morala kar garati na pravni in potem v tujini na podiplomcu. Je pa res, da dosti hitro (morda prehitro) štekam  pomezik. Skratka, a mi lahko iskreno poveš, če je vreden 90 eur/uro?
Prijavljen
jerry2
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #223 dne:: torek, 03. januar 2012 ura: 13:10 »

Inteligenca ima veliko s tem menda. Kot prvo dela škodo :-( Ker preveč razmišljaš itd. Recimo ena gospa, ki nam je streho delala, krovka, v tistih težkih škornjih dela od jutra do večera hodi po strehah, dviguje cegle... zelo simpatična in prijazna. Misliš da bi ona res opazila trzanje na podplatu kot ga jaz? Dela ves dan, zvečer je sama rekla samo pade še v posteljo do naslednjega dne...

Potem so pa še druge stvari. Ampak res se mi ne zdi primerno svojih terapij na javnem forumu obešati, še doma ne vem če bi vse povedal.

Če je vreden 90 EURO mora pa oceniti vsak sam, najbolje tako, da mu da možnost. In to ne 1x ampak večkrat. Lahko pa rečem da je nenavaden psihiater. Ni tistega tipa, ki bi te polnil z medikamentozo, ampak dela na terapijah s teboj. Dejansko deluje, da bi me rad ozdravil, ne napolnil s kemijo. Tudi precej karizmatičen je. "Žrtvuj" 90 EURO in sama preceni. Vsakemu nekdo paše, drug pa ne. Je pa res da vsako stvar, ki jo počnem nekaj časa vztrajam, ker ena ni nobena. En obisk ni noben, mislim, da moram vsaj ene 7x priti k njemu, da se bo kaj pokazalo :-) Za avto verjetno tudi plačaš generalno, če se kaj pokvari? Ja, če potem bolje deluje, je vredno. Garancije pa ni. Pa sam moraš sodelovati. Jaz veliko razmišljam, kaj je šlo v življenju narobe. Zdaj bolj o tem razmišljam kot o *** trenutno. Če je *** mu uiti ne morem, če pa je kaj drugega... se morda lahko še rešim in izboljšam življenje sebi in drugim okrog mene...
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #224 dne:: sreda, 04. januar 2012 ura: 10:56 »

Ojla,

dobro/slaba novica: se naročim na MRI in sem na vrsti že 9.1.2012- noro hitro, na napotnico. In potem me sestra vpraša ali imam kaj kovinskega v glavi- ja, zobne implantante. Hmmmmmm problem, ker reskiraš, da se ti poškodujejo, ker gre za izredno segrevanje,  vsi pa vemo, da implantanti niso zastonj oz. so zelo zelo dragi. Poleg tega je moja kost na katero so "prišraufani" zelo krhka (mi je rekel zobar) in imam nevarnsot, da če mi padejo ven, jih ne bodo morali več vstavit nazaj. In gre za dvojke- se pravi vidne zobe! Jojjjjjjjjjjjjjj!  Angry Angry Angry Pa že čist sem se prepričala za MRI.

Sedaj pa res ne vem več kaj  Sad
Prijavljen
evita
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 39

« Odgovori #225 dne:: sreda, 04. januar 2012 ura: 21:21 »

uff neugodna situacija cincila.. težko ti bomo svetovali. Jaz mislim, da je najbolje, da se pozanimaš še malo naokoli, pri strokovnjakih. Jaz zase vem, da bi tvegala in šla vseeno na slikanje...ker vem, da bi se potem stalno spraševala kaj pa če.. ampak to sem jaz, ti pa pretehtaj zadevo in se sama odloči.
Ampak verjamem, da je veliko ljudi, ki imajo kaj kovinskega in če je treba preiskavo opravit, ni druge. Tudi sama najbolj veš, koliko te težave obremenjujejo in koliko bi te izvidi pomirili.

No jaz sem danes opravila VEP(očesno ozadje), izvide dobim naslednji teden..pa pri psihoterapevtki sem bila prvič..kot pričakovano, je tudi ona po parih minutah bila prepričana da imam okm, jaz sem pa še vedno v nevroloških vodah...in bo dolga pot, da me uspe prepričat v nasprotno. Itak igram jaz glavno vlogo pri tem, koliko se bom potrudila in ji verjela, ampak težko je verjet nekaj, ko se pa počutiš čisto zanič.
Prijavljen
jerry2
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #226 dne:: sreda, 04. januar 2012 ura: 21:56 »

Evita, cincila, a naj mi odpremo en klub nevroloških OKM-jevcev? Pa se dobivamo na terapijah skupaj lahko terapevt dela z vsemi tremi naenkrat pa so manjši stroški?

Mal heca mora biti....  wav

Ker meni se čisto jasno zdi, da cincila ne rabiš da si zobe uničiš zaradi pregleda potem se boš še za zobe sekirala :-( Daj si preberi simptome MS prosim, pa boš videla, da ti nimaš teh znakov. In noben ti ne bo znal povedati zakaj ti občasno jezik mravljinči. Nevrologi iščejo patologijo, taki kot smo mi jih spravijo v tesnobo, ker nič ne najdejo in so neke vrste nesrečni...
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #227 dne:: sreda, 04. januar 2012 ura: 21:57 »

Evita,
 a mi lahko poveš ime te terapevtke? Zbiram podatke o najboljših, da se končno odločim.

Od zobozdravnika sem izvedela, da so moji vsadki iz titana, tako, da načeloma ni nevarno za MRI. Je pa nevarno, če ima ta titan kakšno primes- saj veš, nič ni vedno 100%. Verjetno bom šla v pon na mri. A greš lahko ven, če te kaj začne kjuvati, peči? Je možno prekiniti?

Danes sem čist paf- mi je cel dan po malen mravljinčilo jezik in se samo še jočem. Trzanja me sploh ni več strah, in vedno več simptomov MS ko berem, vedno vč se mi jih pojavi. Non stop kje kakšna bolečina. Čakam samo še to, da se mi začne vrteti pa bom dosegla dno. Zato moram res nujno na mri. Me je pa res strah rezultatov, vedno bolj se mi zdi, da ne bodo lih ok in se samo še cmerim  Cry
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #228 dne:: sreda, 04. januar 2012 ura: 22:13 »

Jerry, dober predlog  pomezik
samo najprej MRI, a ti ga imaš?
Prijavljen
jerry2
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #229 dne:: sreda, 04. januar 2012 ura: 22:14 »

Vsekakor ti pa svetujem tole: Reci si, da če še MR pokaže nič, kar po mojem tudi bo, da si že ZDAJ REČEŠ SAMA SEBI, da potem daš pa mir s tem. Pa če ti jezik iz ust pade ne le mravljinči, velja? Zato dobro. Po mojem si ti čisto ok punca, samo pobiraš pa simptome vsega, kar prebereš ali ti kdo reče. Nezavedno seveda.

Postavi si mejo do kod boš šla s preiskavami, resno. Ker po MRI bo 2 dni bolje, potem pa spet slabše. To ti iz izlkušenj govorim. Postavi si mejo zdaj. Strah te je MR. Ok, torej če nič ne odkrijejo, se boš poskusila odprepričati da imaš MS?

Eni ljudje očitno trzajo, jih mravljinči in še 100 drugih stvari pa zdravniki ne vedo zakaj. Za vse stvari, od katerih umreš pa v glavnem vedo zakaj in kako napreduje.

Prav včeraj sem nekoga slučajno spoznal, beseda je dala besedo in mi je povedal, kako je trzal in cela noga mu je skakala (mioklonus) sredi dneva itd... Psiha je bila... pustil službo ker ga je šef... je izgubil precej denarja, ljudi,ki so mu dajali slabo energijo je pustil, ne vem kaj vse je naredil, ne bi rekel da je kaj narobe z njim bilo. Je rekel da je bilo zelo hudo. Nič našli. "Samo" psiha. Tisti SAMO je problem, ker se ga tako jemlje. Če ti verjameš da imaš MS boš si proizvajala te znake.

Ali padaš po tleh (ravnotežje), imaš probleme z vidom itd.? Multipla skleroza je "fina" bolezen, ker ima VSE znake VSEGA, vsak se najde v njej če se išče. Ker napada možgane, imaš pač tistih 1000 znakov in vsi so mogoči in vsi kažejo na MS. Enako kot za depresijo, ta ima tudi vse možne znake. Jaz ti predlagam, da se raje na depresijo skoncentriraš imaš tudi vse znake ;-)
Prijavljen
jerry2
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #230 dne:: sreda, 04. januar 2012 ura: 22:20 »

Jerry, dober predlog  pomezik
samo najprej MRI, a ti ga imaš?

Ma nimam MRI-ja, kaj naj z njim, da me zapirajo v kletko no. Če seštejem VSE kar me muči telesno, MS tega ne pojasni. Tudi una druga bolezen tega ne pojasni. Ni bolezni ki bi vse kar imam pojasnila, mi je en indijski nevrolog odgovoril (sem mu plačal 20 EURO je ena storitev na netu kjer zdravnik odgovarja).

Jaz imam zdaj fobijo pred preiskavami, vse se mi poslabša od samega strahu in potem sem tam kjer sem bil, pomirijo me pa ne, ker 100% ne izključijo ničesar. In razumem tisto, ki mi je pisala, da zaradi strahu pred prihodnostjo zamujam sedanjost... Kar je škoda.

Res pa danes nimam najslabšega dne ;-) Verjetno bom jutri spet mislil tako kot ti ;-) In ne, še vedno trzam in vse ostalo, kaj vem, utrujen sem da ves čas o tem razmišljam... Bil sem na plesu, noge so me bolele ko hudič ampak sem zdržal in fajn je bilo par dni nazaj... Zdaj bom spet začel teči, dokler me bodo noge zdržale, počitek jih NE POZDRAVI. Torej bom po malo tekel, 3km. Ko bom pa padal med tekom da me mišice ne bodo več držale, potem bom šel pa na EMG, ker potem imam pa res ***...
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #231 dne:: sreda, 04. januar 2012 ura: 22:39 »

Super si tole povedal  oki, vem, da zamujam sedanjost, in vem, da zaradi strahu že 7 mesecev ne morem zanositi. No, lahko, da je to normalna doba, vendar po drugi strani vem, da moji stresni hormoni ne obdržijo, če se slučajno kaj prime. Vem ja, sedaj me še obraz peče(odkar sem prebralao tem na ms forumu), pa boli me vse- križ me čisto zares itd... Pa kmalu bom verjetno še slabo videla...

Na kateri strani si dobil tega indijskega zdravnika, mi daš kontakt? Jaz jim ful zaupam... sem bla tam, pa tudi povsod drugje po svetu že... ničesar se ne bojim... razen nevro bolezni, očino  pomezik
Prijavljen
jerry2
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #232 dne:: sreda, 04. januar 2012 ura: 22:48 »

Hm, a ravno sedaj se ti to dogaja, ko si skušala zanositi... Tule se jaz ne bom pametnega delal ker nisem, ampak meni se je začelo to dogajati (ne nevrološko, ampak s telesom) ko je žena zanosila 7 let nazaj... in z psihoterapevtom zdaj odkrivava vzroke... saj te sploh ne poznam, da ne boš mislila, ampak če si slučajno tvoja podzavest ne bi želela zanositi bi se ti take stvari tudi lahko začele dogajati, da se zaposluješ z njimi, namesto s tem da bi zanosila.

Samo pravim, otrok ali nosečnost je lahko "trigger" za marsikaj... pri meni se včasih zdi, da je to sprožilo težave. Ne da bi bilo vzrok zadnje, ampak sprožitelj mojih mikro travm iz otroštva (mikro pravim zato, ker me ni nihče posiljeval ali kaj takega)...

Dobro da vem da pri MS tudi obraz peče, ker mene že 20 let. Ene 1000x večja verjetnost je da imaš dermatitis, stres ga pa povečuje ali sproži...

Če jaz sebi kdaj uspem pomagati, bom šel pa za psihoterapevta ;-)
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #233 dne:: sreda, 04. januar 2012 ura: 23:54 »

hmmm, očitno bom res potrebovala tvojga psihiatra. Ja, meni se je nekako začelo to, ko sva se odločila za poroko oz. me je tudi moja okm nekako privedla do tega. Potem zvem, da je sodelavka dobila MS med nosečnostjo. Se pravi sedaj po poroki, bom zanosila in potem MS (my fear)... ja takrat se je začelo trzanje. Pa tudi bližanje 30-im in še kup neosvojenih ciljev, kar jaz ne prenesem! Vsi me kujejo v zvezde, jaz pa še pravosodnega nimam. Skratka... lahko, da je kaj takega, lahko. Tudi pri meni v otroštvu ni bilo nekih jakih travm, je blo pa res, da sta starša non-stop delala, in od mene zahtevala strogo 5-ke, ker sta po unih IQ tstih in podobnem verjela, da je to zame mala malica.
Ne vem, ne vem... poleg tega sem v puberteti in zgodnjih 20-ih prebolela še anoreksijo in bulimijo- vse za "popolno persono" pa to še zdaleč nisem. In pred 30 sem prišla so zaključka, da nisem dosegla vseh ciljev (kot da po 30-ih ni več mogoče)... skratka, lahko si razlagam tako, vendar najprej res mri.
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.713

« Odgovori #234 dne:: četrtek, 05. januar 2012 ura: 01:12 »

Jerry, Cincila in ostali! rozicodam

Bom kot OKM~jevka malo vskočila, čeprav imam jaz drugo obliko OKM~ja. Vas že ves čas prebiram. Prav je, da se prepričate, da je z vami telesno vse vredu, ampak, ko pa se začne to kar naprej ponavljati, je verjetno potrebno nekaj narediti v zvezi s psiho. Treba si je poiskati ustrezno strokovno pomoč in delati na sami problematiki. Enim je dovolj samo psihoterapija, nekateri pa potrebujemo še medikamentozno podporo.

In meni ni žal, da sem se končno odločila za zdravljenje, ker sedaj končno živim, o prejšnjem mojem življenju pa raje ne bi. Pa saj Jerry ve, kako je počasi njegovi partnerki že zadosti vsega tega, ker tudi ona trpi z njim. In meni se zdi smiselno se truditi za ozdravitev tudi zaradi reševanja samega odnosa, ker partnerji tudi ne morejo živeti z našimi strahovi. Skratka, pri meni se ni izšlo, ker moja motnja ni bila pravočasno prepoznana in zdravljena....

Vzrokov za OKM je več:

* Osebne obremenitve:

* slabi odnosi v družini
* pomembne izgube ~ smrt, ločitev
* hujši dogodki ~ zloraba
* stresni dogodki ~ rojstvo sorojenca

* Dejavniki okolja:

* menjava šole
* selitve
* nizek socialno ekonomski status
* vojne
* naravne ali drugačne katastrofe

* Biološki dejavniki:

* prirojena nagnjenost
* možganske posebnosti
* avtoimunski odgovor na infekcijo, ki jo povzroča okužba s streptokoki.

Ta povzetek je narejen iz knjižice Jaz in moja OKM ~ avtorjev Simone Primožič, univ. dipl. psih., Maruše Jurc, univ. dipl. psih., prof. dr. Mojce Z. Dernovšek, dr. med., prof. dr. Roka Tavčarja, dr. med. in prim. Mojce Brecelj Kobe, dr. med..

Jaz sem na podlagi tega prebiranja (ki mi ga je dala moja psihiatrinja, ker sem bila precej zmedena okoli vseh teh vzrokov) in pogovora z mojo psihiatrinjo prišla do naslednjih zaključkov:

* Osebne obremenitve:

* pomembne izgube ~ separacija (najprej pri mami, ko sem bila stara približno eno leto, kasneje odhod fanta v vojsko, nazadnje razhod)
* hujši dogodki ~ strahovi povezani z nekaterimi okužbami, ki so v meni vzbudili grozo (ne mislim pisati v podrobnosti ~ vesta pa psihiatrinja in psihoterapevka)
* stresni dogodki ~ rojstvo sorojenca (čeprav nisem bila ljubosumna, je bil to vseeno najbrž mali šok).

* Dejavniki okolja:

* odhod v šolo
* nerazumevanje okolice.

* Biološki dejavniki:

* prirojena nagnjenost ~ če sedaj analiziram ni imela samo mama bipolarne motnje, OKM sta imeli tudi stara mama in mamina sestrična, ampak v res blagi obliki. To sem spoznala šele sedaj, ko mi je mamina sestrična začela razlagati določene stvari. Potem pa je bila tukaj še druga mamina sestrična, ki je sicer nikoli nisem srečala, ampak sem zanjo vedela samo to, da zaradi hudih strahov sploh ne hodi ven iz hiše...

* avtoimunski odgovor na infekcijo, ki jo povzroča okužba s streptokoki. Jaz sem imela pred izbruhom simptomatike v najstniškem obdobju zelo hudo angino. Moja psihiatrinja je mnenja, da bi tudi to bil lahko eden od sprožilcev.

In na podlagi vsega tega mi je nekako logočno vse skupaj...

To sem napisala zato, da si bo mogoče kdo to prebral in skušal ugotoviti vzroke. Ker če ugotoviš vzroke, ti je najbrž lažje se prepričati, da je vse to psihičenga izvora in ne fizičnega.

Ko boste naredili vse potrebne preiskave, je res smiselno si poiskati strokovno pomoč. Jaz sem vesela,  da končno lahko drugače živim.

Srečno!
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #235 dne:: četrtek, 05. januar 2012 ura: 10:25 »

Janja, hvala za te info.

Če tako pomislim se je meni v roku leta/dveh naredilo veliko naštetega: študij v tujini (hudo težak), prihod domov, 1. služba- šef me je zalezoval (razočaranje); 2. služba- meni nezanimiva in sem trpela; sedaj 3. se mi dopade in sem uspešna v njej  oki. Potem je bila poroka, selitev iz LJ na deželo (no vmes vsaj še enih 5 selitev po ljubljani in vrnitev iz tujine), odločitev za otroka...
Nekje junija letos sem fasala herpes zoster(pasavec)- ga tudi lahko povzroča stres, ker gre za nenaden padec imunskega sistema, medtem ko sem se jaz počutila čist ok - imam stres v podzacevssti. Pa celo to obdobje sem imela hude OKM in en kup testiranj za (hude) službe, ki so mi bili neznansko težki. Pred menoj je še pravosodni, in res ne vem, če bom zmogla...

Ja, se kar ujema s tvojim postom Janja  pomezik
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.713

« Odgovori #236 dne:: četrtek, 05. januar 2012 ura: 10:46 »

Cincila! rozicodam

Me veseli, če sem ti vsaj malo pomagala...

Veš, jaz sem bila pred kratkim v zelo hudi stiski zaradi nekih dogodkov in mi je zaradi tega psihiatrinja predlagala naj si preberem to knjižico. In ko sem si prebrala, se mi je potrdilo tisto, kar sem že nekaj časa vedela. In mi je bilo lažje...

In ti si imela v zadnjem obdobju veliko stresnih dogodkov. Kaj pa prej? Nisi imela OKM~ja? Omenjala si sicer motnjo hranjenja? Kako je s tem? Si sedaj OK?

A si iz okoloce Ljubljane? Daj, če boš lahko, pridi na kakšno skupino za samopomoč v okviru društva DAM. Jaz hodim na dve, Jerry je tudi že bil. Mogoče ti bo lažje, če boš spregovorila še z nami. Ne vem, samo predlagam.

Ljuba, vabilo velja tudi zate, veš. Seveda, če si zainteresirana, in če boš lahko.

Pozdravček za vse!
Prijavljen
ljuba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 98

« Odgovori #237 dne:: četrtek, 05. januar 2012 ura: 11:07 »

Janja, ja sem glih razmisljala v torek, pa sem bila sama sebi odvec, tko da nisem nasla energije se spravit  Cry Sva se pol se z mami spicile in sem raje doma tugovala - ja vem, napaka .. Ampak hvala za vzpodbudo Smiley

Po temle imam jaz tud skor OKM Smiley No sama razmisljam, da morda je moje samoanaliziranje telesa in simptomov, googlanje tudi nekako OKM  Huh?

Bi lahko tudi izpolnila vec kot pol dejavnikov  zvizgam No saj morda jih lahko vsak, samo ene v nekem trenutku nese cez mejo  Sad Npr moji - fotrovi problemi z alkoholom in izgredi, njegova nenadna smrt 6 let nazaj, kmalu za tem smrt sorodnice (rak) in pustila za sabo dva mala otroka, splav, tri selitve in adpatacija, izguba psa, ki je bil moj ventil 10 let, stalno forca v sluzbi ze par let.. itd...

Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #238 dne:: četrtek, 05. januar 2012 ura: 11:19 »

Janja, OKM imam že od malih nog, to ni nekaj novega. Je bil pa lansko leto v večji meri.
Ja težav s hranjanjem sploh nimam več že dolgo. Hotela sem samo povedat, da imam očitno težave tudi s samopodobo oz. samozavestjo.
Nisem iz LJ, vendar delam v LJ. Po pravici povedano ne vem še, če em pripravljena pred ljudmi karkoli spregovoriti, bi raje probala terapevta, ali pa kot je Jerry predlagal, samo par ljudi z identičnimi motnjami.

Janja  rozicodam
Prijavljen
jerry2
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #239 dne:: četrtek, 05. januar 2012 ura: 11:26 »

Cincila, če prideš ti, pridem tudi jaz ;-) Na skupini sicer ni zelo veliko ljudi pa vsi imajo neke težave, to ne skrbi. Morda je dobro,d a je kdo izven "naših" težav, ker kaj bi delali mi sami: delali tekmovanje kdo večkrat trzne na minuto? ;-)
Prijavljen
Strani: 1 ... 9 10 11 [12] 13 14 15 ... 18   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar