FORUM Nebojse.si

Anksiozne motnje => Depresija => Temo je začel: Tadeja40 na nedelja, 03. januar 2010 ura: 18:58



Naslov: Samo spim
Sporočilo napisal: Tadeja40 na nedelja, 03. januar 2010 ura: 18:58
Lep pozdrav vsem!

Že cca. 17 let se borim za  depresijo. Naj prej sem imela panične napade potem še depresija in me je skoraj pokončalo. Rešila me je ena psihiatrinja, ki ji bom hvaležna, do groba, ker ta psihiatrinja je sedaj v penziji. In, kje tiči problem. Moja depresija se poglablja in poglablja celo sem razmišljala o samomoru, ker tako več ne gre. Samo jem zdravila in spim po 16 ur, mož doma pa vse dela jaz pa spim. Mene pa srce boli zakaj je tako? Mož je gospodinja in varuška pri otrokih  Gre v trgovino, otrka pelje v  šolo,dela kosilo gre v služb skratka vse dela. Mislim, da ne bo več takšnega moža našla nikjer. Ampak mene boli in boli zakaj jaz tega ne naredim, saj otroci nimajo nič od mene. Jočem kadar sem sama, samo o tem še premišljujem. Saj se zaobljubim in si v glavo zadanem, da jutriiiiiiiiiiiiii moram se zbuditi in pika, in naslednji dan je isti klinac. Se opravičujem na izrazu. Tako hudo mi je. Zakaj samo spim, kako se naj rešim tega? Pomagajte mi prosim..... Nasvet, če ne bom še v večjo depresijo padla. Saj mi mož vliva upanje, daja mi veselje, do dela in se lepo pomeniva, ampak jaz samo jočem. Včeraj sem spala 20 ur. SRAM me je povedati! Jemljem pa zdravila Efectin 75mg. ter Depakine300mg in po potrebi še Ladiomil 25mg. ter po potrebi Lexsaurin 6mg. in še Propranalol za srce.
Kako preprečiti, da ne bi tako spala.? Prosim vas za vašo pomoč in nasvete.
Lep pozdrav ter SREČNO 2010 :rozicodam:


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: trzinka na nedelja, 03. januar 2010 ura: 19:25
Kaj pa pravi psihoterapevt, psihiater? Hodiš na psihoterapije?
Navij si budilko in se primoraj vstati in odpeljati otroka v šolo. Vzemi to za svojo nalogo in dolžnost kot mati. Tudi jaz sem v najhujšem stanju vstala in odpeljala oba otroka v šolo, sicer sem bila kot zombi :o, ampak nekaj koristnega sem naredila zase in za njiju.
Kot sem ti že napisala v enem od tvojih zapisov. Prisiliti se moraš. Veš, da je hudo, ampak, če se ne boš premaknila, ne bo nikdar nič. Imaš dobrega moža in njegovo podporo. Nočem biti nesramna, ampak vprašaj se, kako dolgo bo tudi on vzdržal? So otroci srečni?
Mene je najbolj zbodla hčerina pripomba:"Mami , ti si vedno tako žalostna!" in njena žalost, njen jok. Me je predramilo.
Išči pomoč kjer zmoreš, pojdi na predavanja, skupine za samopomoč, psihoterapije, na sprehode. Ne leži, ne jokaj in ne čakaj, ker rešitev ne pride sama :rozicodam:

Zberi moč, stuširaj se s hladno vodo in se odloči narediti korak k ozdravitvi :rozicodam:







Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: Slavka na nedelja, 03. januar 2010 ura: 19:50
Draga Tadeja40 tudi jaz se pridružujem mnenju Trzinke. Treba se bo vzet v roke, se pomatrat in naredit majhen korak. Tudi jaz sem bila kot zombi v mojih najhujših dneh, zjutraj sploh najraje ne bi vstala, slabo mi je bilo že samo ob misli, da moram preživeti dan. Tudi jaz bi najraje spala, spala, spala....samo, da mi ne bi bilo treba ubadati se z dnevom in obveznostmi. Pa vendar sem se zbrcala v rit, se nekako pomatrala, vsa vrtoglava, omotična, v nerealnosti in tesnobi vozila otroke v šolo, na interesne dejavnosti, hodila v službo, na roditeljske sestanke in govorilne ure....seveda sem skoz mislila, da me bodo enkrat odnesli ven, ker bom omedlela, ampak to se ni nikol zgodilo.
Kakor je bilo vse skupaj težko, je bilo tudi potrebno za mojo ozdravitev.
Tudi moj mož meni vse naredi, nič mu ni težko in zelo mi pomaga, vendar jaz sem želela SAMA delati, biti SAMOSTOJNA.
Če se ti tako spi, so mogoče krivi tudi tableti...posvetuj se s svojim zdravnikom in mu povej o svojem počutju.
Drugače pa zavihaj rokave in v boj  :rozicodam: zmaga je tvoja!


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: Tadeja40 na nedelja, 03. januar 2010 ura: 23:02
Hvala obema za nasvet. Nisem ravno dobesedno opisala kako in kaj, ko se zbudim. Npr. ko se zbudim tudi naredim kosilo ali večerjo, vse cunje dam prati, vse zlikam, pospravim otroško sobo itd. Saj moj mož mene pozna, da sem pridna, da rada delam ampak zadnje čase se mi dogaja, da bi lahko v kupu dreka sedela, ampak mi mož daja voljo itd. Za Božič sem spekla dve potici, vse sem naredila, ne vem malo tudi predvidevam, da je tako, ker imam hude težave ortopedske, ki me čakajo dve hudi operaciji. Verjetno še to me je zbilo na tla in to pošteno. Saj sem že pisala, da sem leta in leta v bolniški.... Mene, ko bolečine zagrabijo jaz ne morem držati v rokah niti zobotrebca, ker mi roke odpovedo in samo jemljem protibolečinsko Tramal, ker drugega ne pomaga. Vem, da tudi od Tramala spiš, ampak tako pa še ne. V torek imam kontrolo pri mojemu psihiatru in mu bom povedala. Saj sem prej tudi spala, ampak ne toliko ur. Malo sva z možem premišljevala, če so kriva tanova zdravila Efectin in Depakine. Prišla sva, do zaključka, da več spim kot prej. Mogoče sem res zgoraj tako napisala kot, da nič ne delam, da samo sedim ampak ni tako. Saj 1x na teden mož pelje otroke v šolo jaz pa naslednji teden. Zelo mi je muka se vstati, ampak vem, da moram in ni kaj. Npr. vama bom dala primer kaj sem danes počela. Zbudila sem se ob 12:30 uri. Ok. mož naredil kosilo. Pomil je on posodo. Jaz pa sem potem malo pospravljala, naredila sem golaž za jutri za kosilo, nato sem se spravila likati in pospravljanje otroške sobe. Pa še otroke sem kopala in oblekla za spati. To je bilo danes moje delo. Ampak se vedno počutim manj vredna pa ne vem zakaj, ker tako dolgo spim, ker imam težave z boleznijo ortopedsko, nato še ta psiha in ni čudno, da sem čisto na tleh. Včasih mi pride muka, da bi skakala, do stropa......
trzinka, kako se pa ti sedaj počutiš, je boljše? Ali se tudi ti tako boriš oz. trudiš, da bo boljše?
Kdaj bo boljše, jaz rečem NIKOLI več tako kot je bilo!
Lepe pozdrave :rozicodam: :rozicodam: :rozicodam:



Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: trzinka na ponedeljek, 04. januar 2010 ura: 00:51
Tadeja :rozicodam:
posvetuj se vsekakor s specialistom glede spanja. Tudi jaz bi morala jemati Tramal predlani zaradi težav s križem in hrbtenico (posledice prometnih nesreč), pa sem nekako stisnila zobe, ker sem slišala, da so res močna zdravila.
Upam, da se ti bo stanje izboljšalo po operaciji.
Jaz sem sedaj dobro, čeprav sem še vedno na ADjih in si še ne predstavljam biti brez njih. Sicer imam vzpone in padce, ampak preveč rada živim, da bi se prepustila, čeprav sem tudi sama padla v črno luknjo in upam, da nikoli več. Sem in tja pridrvi mimo še kakšen panični napad, anksa je itak moja stalna spremljevalka, ampak sedaj že pol leta obiskujem psihoterapijo in moram povedat, da deluje. Sicer nisem še vseh strahov in problemov obdelala, ker je to dolgotrajen proces, sem pa na dobri poti.
Imaš kakšne prijateljice, greš kdaj ven, se družiš, ali si prikovana na dom? Verjamem, da te tvoje fizično stanje in omejeno gibanje še bolj spravljata v obup, vendar se ne smeš kar tako pustiti.

Ne vem kako naj ti pomagam :rozicodam:, toplo ti priporočam psihoterapije in srčno ti želim, da vidiš tisto svetlo stran življenja in se boriš proti temni. Posveti nekaj časa na dan samo sebi, zberi moči in pojdi ven, magari samo 15 minut, če ne zmoreš dlje in tako stopnjuj vsak dan malo.
Te razumem v kakšni situaciji si. Ko sem sama dobesedno vegetirala in buljila v prazno, se je v meni vseeno premaknilo in sem si rekla, da tako lahko se pa ne bom predala :ne:

V tebi je še vedno moč in želja po življenju. Glej boriš se toliko let in verjamem, da boš uspela. Morda si pa začela z napačnim korakom in je treba kaj drugega spremenit :A)
Nihanja bodo vedno, pa saj tudi če ne bi imeli teh problemov, pač ne moremo biti vsak dan dobre volje, vsak dan nasmejani...

Drži se, mislim nate in držim pesti :rozicodam:


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: Gigli na ponedeljek, 04. januar 2010 ura: 09:30
Draga Tadeja :rozicodam:

Ko sem brala tvojo zgodbo sem se tudi jaz notri našla, predvsem v spanju. Tudi jaz sem že nekaj let zdravim za depresijo, anksio, OKM in se kej bi se našlo :kiselnasmeh:. Vmes sem zamenjala par ad-jev in tudi jaz sem sedaj že kaksni dve leti na EffectinuER 150mg.
Tudi jaz imam nenormalne težave s spanjem in seveda s tem povezano krivdo. Otrok sicer nimam, ne vem kako bi sploh se to lahko sfolgala... Tudi jaz vstajam pozno..potem se KOMAJ prisilim, da kaj naredim, najraje pa bi ležala pred tv-jem cel dan ali ga pa prespala.. Dejstvo je, da sem dejansko zaspana in kljub temu, da vstanem toliko kasneje in mogoče še popoldne kakšno urico, lahko zvečer tudi zaspim ??? :o. Seveda, ker imam v službi turnus (enkrat popoldne enkrat dopoldne), se mi bioritem popolnoma zmeša...dolgo v noč sem pokonci, čez dan bi spala..in tako nimam nič od dneva.
Tolikokrat si naštimam budilko, da moram vstat in če rees moram potem vstanem...če pa ni tako nujno pa kr vlečem in vlečem..in to nikamor ne pelje.

Res je da, tudi jaz v tem času nisem imela psihoterapije  :o, pa bi jo mogla...vendar sem bila še študent in si tega žal nisem mogla privoščit, svojega psihiatra pa itak vidim samo vsake 4,5 mesecev. Sedaj ko sem redno zaposlena, bo malo lažje. upam, tako da iščem dobrega psihoterapevta.
ajaa...ko sem se jaz s svojim psihiatrom posvetovala glede te težave..mi je rekel naj si vklopim budilko??!!!Če bi bilo tako lahko.. Mislim, da ga bom zamenjala..

V glavnem, TE RAZUMEM kaj preživljaš. Lahko pa da je pri tebi posredno še dejstvo, da jemlješ te tablete proti bolečini..ne vem. Njabolje, da se ti povprašaš pri svojemu zdravniku kako je s tem..? Mogoče rabiš višjo ali nižjo dozo..

V glavnem še piši...upam, da ti bo kmalu bolje in da bova skupaj našle eno rešitev :oki:

lp,
gigli


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: martinca na torek, 05. januar 2010 ura: 13:25
Včeraj sem spala 20 ur. SRAM me je povedati! Jemljem pa zdravila Efectin 75mg. ter Depakine300mg in po potrebi še Ladiomil 25mg. ter po potrebi Lexsaurin 6mg. in še Propranalol za srce.




Ja kaj je pa to, kaj si doma in trpiš, takoj obišči zdravnika in če bo ta rekel, da so zdravila prava, ga takoj zapusti in leti na vrat na nos k drugemu, reči da ti uničujejo zdravje in da potrebuješ pomoč pri začrtanju terapije na novo, verjetno bi šlo za majhne spremembe.
 Ne moreš tako trpeti in vsega pripisovati lastni krivdi, jaz mislim, da so tvojega stanja - spanja - kriva zdravila glede na nenormalne odmerke "!!! Pa čeprav je zdravnik tisti, ki predpisuje, trdim, da bi ti kakšen drug predpisal drugače, morda isto, vendar manj, ali pa ti celo sčasoma postopoma nekaj odvzel !!

Npr. Propranolol!!! Ta je za zbijanje utripa srca, da ti ne razbija tolko, kot stranski produkt panike... Normalen utrip je med 60 do 80 (po starem med 50 in 70) in da ti itak imaš pomirjujoče antidepresive (Ladiomil!) in še Depakine in da je tvoj utrip ZDAJ, KO SO ANTIDEPRESIVI PRIJELI,  nižji : v času spanja imamo mirnejši srni utrip!
Seveda pa v takem mirovanju nisi sposobna nobene aktivnosti, saj ti zdravnik doze zdravil ni na novo prilagodil, ustrezno, glede na izboljšanje!
Propranolol umirja srce, morda preveč? Nikjer nisem tega našla, če nam med telesnim naporom srce preveč razbija , nam ob jemanju preveč propranolola (ko dobro prime, ni več ravno prav, ampak preveč) miruje in ZATO NAŠE TELO POČIVA, miruje ?? Samo sprašujem se. 

Mogoče je čas za počasno majčkeno zmanjšanje, seveda po navodilu zdravnika, tega propranolola, ker tebi so zdravila kljub tvoji žalosti že prijela !! Sigurno so ti prijela, KER ČE BI BILA ŠE VEDNO ENAKO ŽIVČNA OZ. PANIČNA, NE BI SPALA TOLIKO,

(TVOJA ŽALOST sedaj pa je itak nastala sekundarno KOT NEKAJ NAJBOLJ NORMALNEGA zaradi tvojega občutka nemoči in tudi nekoristnosti, saj pač mož vse dela, ti pa nič ne moreš, noben ne bi skakal od veselja na tvojem mestu, če še vstati ne more )

Nemogoče je, da ti Efectin ne bi prijel, ker je to eden ta boljših antidepresivov! 

Po drugi strani, če bi ti zmanjšali dozo propranolola, bi tvoje srce bilo spet bolj naglo, morda, morda bi ti tole dalo več energije, bolj živahna bi bila : hkrati pa po drugi strani obstaja možnost, da si tvoja psiha tole bolj naglo bitje srca prevede v občutke paničnosti : morda je tukaj prepreka za znižanje, morda bi znova občutila več nervoze in panike ali kaj pač imaš? Ne vem. Ampak poskusiti vsaj rešiti to situaicijo. Kaj se ti bolj izplača, spati največ 10 ur in biti malo nervozna ali ... ?  :-\


Psihiatri se med sabo po doziranjih zdravil velikokrat  razlikujejo, imajo različne poglede, čeprav so vsi po vrsti navdušeni ljubitelji kemije in po njihovem bi mi vsi kar trajno nekaj jemali , no ja, velikokrat je tako najbolje, ker ima človek mir.  Manjka pa jim občutka včasih, tu se razlikujejo, zato pojdi po drugo mnenje, ker tvoje trpljenje je čisto za prazen nič in po moje je edina napaka ta, da so ti pozabili ob izboljšanju dozo zdravil primerno prilagoditi med seboj vsa zdravila spet !! 

Kot prvo je 6 mg lexaurina absolutno previsoka doza.  :seznojim: Proti panikam in depresiji imaš itak Efectin, ki je izredno močan AD že sam zase in prime vsakomur tud, ko nič ne prime. Za zvečer pa bi ti morala imeti zadosti Lexaurin 1'5 mg in pika ! Pa kaj se to pravi, pri meni pa tako komplicirajo za ta ubogi 1'5 mg, ki ga pojem samo pred spanjem  :sesmejem:

Verjetno je to mislil samo za lexaurin. In tudi tega ne bi smela, ker 6 mg je konjska doza in razen v primeru, če si kdaj kričala ko zver, se v zid z glavo zaletavala ali koga najmanj davila in če nisi spala 7 dni in 7 noči, potem bi se mi zdelo normalno, da ti dajo začasno 6 mg lexaurina, ampak enkrat, ma kaki, raje injekcijo Apaurina 10 mg. Nato pa po potrebi lexaurin 1'5 mg ; tako da boš na starost prišla na 3 mg. To so terapevtske doze : 1'5 mg, 3 mg in 6 mg tabletke. Lexaurin za razliko od drugih anksiolitkov šele tekom več 10 let morda povzroči toleranco in potrebo po povečanju doze. Kaj je to za ena oseba ki ti je dala 6 mg lexaurina kot kakšni kravi kar v prvo  :o 

Ladiomil je " starodobni "antidepresiv proti paniki in depresijam vseh vrst, posebno za hujše oblike , zelo učinkovit, ki pa se za razliko od današnjih močnih SSRI (Cipralex, Cipramil, Paroxat, Asentra, Zoloft, Prozac itd) mora zmanjšati kar takoj med jemanjem že celo v primeru izboljšanja stanja in to mora zdravnik vedeti, ti moraš javiti, ne pa kar : tu imate recepte pa bejžte, ker imam gužvo!!
Ampak spet pri Ladiomilu v primeru ponovnega poslabšanja takoj spet majčkeno povečati dozo. Nenadna prekinitev je prepovedana. To zdravilo ni za tiste bolnike s krči.... Povzroča pa tudi tahikardijo (morda je propranolol zato obvezen?  :-\  in hudo zaspanost, ker je pač pomirjujoč)...



Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: martinca na torek, 05. januar 2010 ura: 13:28
Kaj je torej krivo tvoje hude zaspanosti, nenormalnega 20 - urnega spanja, za katerega nisi nič sama kriva, amapk kombinacija pretežkih zdravil, te zaspanost 100% NI POSLEDICA DEPRESIJE, ker ti si namreč v depresijo padla ravno zaradi tega spanja, vmes si imela prav gotovo izboljšanje!

LADIOMIL, preveliko odmerjanje : zaspanost, zmedenost, krči (saj za pa imaš Depakine proti, ki tud pomirja) , tahikardija - previsok srčni urip, zaradi katerega so ti dali toliko propranolola !

Očitno je za izboljšanje potrebno vsaj antidepresiv kontinuirano jemati : kako ti torej lahko zdravnik reče, da Ladiomil  jemlji "po potrebi"?  >:( 

Depakine je antiepileptik, proti krčem in tudi proti maniji. Danes sem nemirna, ne morem, nimam živcev pregledovati, zakaj in kako gre skup z Ladiomilom.

V glavnem ničesar NE prekinjat na lastno roko, da ne dobiš krčev in ne bruhaš in ne vem kaj vse.

 Piše pa opozorilo na nevarnost zaspanosti ob jemanju Depakina skupaj z antiepileptično terapijo in benzodiazepini  - TI PA JEMLJEŠ OBOJE  v visokih dozah Lexaurin  :o
 Vaalda si zaspana! Ali ti res rabiš toliko pomiritve, pojdi k zdravniku na spremembo terapije, ker ti drugega ne preostane.

Nimaš pa največjih doz, imaš mali Depakine, mali Ladiomil (pa zakaj občasno jemanje, ko pa je to antidepresiv?), največji Lexaurin (en od krivcev, ker dost bi ti bil najmanjši, ja kaj boš pa jemala na stara leta, saj ne misliš bit vse življenje na takih dozah) in propranolol, koliko?


Propranolol je zanimiv, z njim se zdravi vse možno, celo migrene, tremorje (tresenje), izboljša se funkcionalno stnje bolnika, da lakho piše npr, daje se ga 3 x po 40 mg, v primeru tahikardij (Ladiomil povzroča tahikardije in tudi sama panična motnja je povezana s tem), pa se ga daje največ 3 x tud samo 10 mg).

Propranolol, preveliko odmerjanje : bradikardija (znižan srčni utrip), zaspanost, znižan srčni tlak... ne bom vsega.

Stranski učinki propranolola : utrujenost, oslabelost (če jemlješ preveč, pač preveč spiš), vrtoglavica, nespečnost...

Ne mi rečt, da spiš vsak dan 16 ur zaradi tako hude depresije, ker to ti ne more uspeti niti ob jemanju Mirzatena, pomirjujoičega antidepresiva  :(   Jaz bi takoj menjala s tabo, ti meni daš 4 ure, da bi imela ti 12, jaz pa 8 in bi bilo življenje lažje  8)

Zdaj pa v akcijo, dohtarji so prišli iz dopusta in v napad, se slabo počutiš in pika, naj ti glede na stanje anksioznosit in depresije spremenijo dozo, ker v tvojem primeru je očitno, da je korist ob jemanju zdravil verjetno manjša, kakor pa je povzročena stranska škoda (celodnevno prespanje dneva in noči.) Tega ti ni treba prenašati, če pa to prenašaš, pa si sama odgovorna, pojdi jim povedat, prazniki so mimo, ali pa napiši !  :wav:

Imaš pa super moža, 3 x hura zanj, da razume, kako in kaj je na stvari  :clap: , sploh pa ti bo odleglo, ko to spremenijo kemijo, saj noben normalen zdravnik ne more takega stanja ocenjevati kot resnega izboljšanja  :oki:  S TABO BO ŠE VSE VREDI, BOŠ VIDLA, BOŠ PRIŠLA NAPISAT SEM  :wav:  Če pa ti bo dohtar rekel, da "je tudi zdaj vse s tabo vredi", pa pojdi k drugemu pod urgentno, saj nimaš izbire, razen če hočeš življenje prespati (prekiniti pa zdravil NIKOLI NE SMEŠ SAMA, TO VEŠ)   :rozicodam:


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: Tadeja40 na petek, 08. januar 2010 ura: 00:39
Drage moje dame
Vsaki posebej hvala, ker ste se res potrudile mi tako stati ob strani in res sem vam hvaležna. Za nasvete za vse itd....  No, moja zadeva je sledeča. Moram vam naj prej napisati, da sem prej imela nekaj let eno in isto psihiatrinjo in ona mi je vseskozi pisala ta zdravila. Nikoli mi ni rekla nič za stranske učinke itd. Samo mi je povedala, da od Lexsaurina lahko postaneš odvisen od Ladiomila pa ne. Če je res tako ne vem. ? Ker sem jaz že pred nekaj leti bila popolnoma na tleh je meni ta psihiatrinja resnično pomagala, saj mi je najprej pisala Lexsaurin 1,5mg, nato 3mg. in smo prišli že na 6mg. in tako je ostalo. No, potem mi je napisala še ta Ladiomil 25mg. in celo rekla, da naj jemljem 3x2tab. da nič ni hudega. Jaz sem jemala vseeno 3x1 tab, ker 3x2tab. se mi je zdelo res preveč. Nato se je upokojila moja psihiatrinja in sem šla k drugemu psihiatru in sem resnično bila boga z živci in meni psihiater pove, da on meni ne bo pisal droge. Sedaj imam drugega psihiatra, ki sem pri njemu v par mesecih bila že na vsakih 14 dni ali v treh tednih na kontroli. V torek sem bila zopet pri njemu. Ta psihiater se je resnično zavzel zame in mislim, da bi si lahko vsak želel takšnega dobrega psihiatra, tudi tukaj na forumu sem brala za njega vse pohvale. Niti ene kritike še nisem zasledila. Ko sem prvič bila pri tem omenjenem psihiatru mi je dejal tako. Da naj Propranalol jemljem čim manj, da naj ga počasi znižujem po polovičko in, da mi se ne rabi strašiti, da bo kaj narobe. Za Ladiomil mi je dejal, da ga bova prekinila in mi je zamenjal z Efectine ER75mg. in Depakine 300mg. Zmenila sva se, da naj jemljem 1x na dan po 1.tab. Efectin in 1x na dan Depakine. Ker imam težave ortopedske in bolečine so neznosne jemljem še kapljice Tramal, da mi vsaj malo ublažijo bolečine. Ko sem bila pri psihiatru v torek mi je dejal tako, da naj Efectin sedaj vzamem 2x1 in Depakine 1x na dan. Propranalol pa še vedno zmanjševati. Včasih mi uspe na dan pojesti 2x po 1 tab. včasih pa moram 3x po 1tab. Ker jaz sem eden dan jemala Propranalol samo 3x po polovičko in naslednje jutro, ko sem se zbudila sem mislila, da me bo kap. Zelo sem se ustrašila. Povedala sem psihiatru kako spim in mi je povedal, da od Efectin in Depakine zagotovo se mi ne more tako spati, da je to verjetno od Tramala sli pa, če še vzamem kakšen Ladiomil. Dejala sem mu, da Ladiomila nimam več kot ga res nimam, ker nikoli ne lažem, ker mi je psihiater povedal, da je mislil, če imam, kje na zalogi sem mu odvrnila, da nimam, če bi se lagala, da bi lagala sama sebe ne njega in, da bi samo sebi škodila ne njemu in mi je dal prav. Ne vem ali ljudje resnično delajo si takšne zaloge z temi zdravili ali kaj je to? Bog daj, da apsolutno ne bi rabila stopiti skozi zdravnike in lekarno. Saj moj psihiater se tudi dobro zaveda, da imam hude težave z vratno hrbtenico in bi morala 2x na operacijo, ki mi ni vseeno, strah me je kaj bo kako bo, ko rečejo nevrokirurgi, da si lahko 100% invalid itd. Tega me je strah, ker zdravniki povedo, da mi nič ne garantirajo moja odločitev je. Danes sem prejela izvide od MR. in nič lepega ne piše, boljše bi bilo, da nisem prebrala izvida. Res je, da ne spim vsak dan po 16 ali 20 ur, bog ne daj, saj bi znorela, ker itak me že hudo žre, če kdaj tako dolgo spim. Navajena sem bila zgodaj vstajati otroke porihtati, sebe, če sem v bolniški naredim kosilo itd. Včasih ne morem in me peče slaba vest, da sem slaba mati, ker mož ve, da drugače sem pridna, da vse postorim, ko le lahko.
Ko pa pride takšen dan pa bog pomagaj. Kot je omenila ena zgoraj, zagotovo ne skačem od veselja, če tako dolgo spim. Ne rečem, če bi bila zdrava in, da bi si kdaj pa kdaj privoščila dolgi spanec to je drugo.  :o Sedaj sem si zadala cilj, da moram vstati zgodaj, če le lahko, če ne milo pa z silo. Se bom posilila in upam, da bo šlo. Danes sem brez težav se zbudila ob 7:30 uri in sem bila vesela, da sem lahko kruh spekla, naredila komplet kosilo malo pospravila itd. To je zame užitek in življenje, ne pa tisto, ko spim po 16 ali 20 ur se zbudim kot crknjena miš in bi najrajši sama sebe pojedla. :( Upam srčno upam, da mi bo uspelo se izvleči iz tega dreka. Ko si bom porihtala hrbtenico sem si zabičila, da potem grem v akcijo, da se počasi odvadim od zdravil, ker tako naprej ne gre. Ko me pa prime bi pa človek pojedel drek (se opravičujem na izrazu) samo, da bi pomagalo. Saj danes sem bila bolj dobre volje, ampak sem bila ves čas nekaj napeta. Sedaj jem zdravila kot mi je rekel psihiater in čez 14 dni imam kontrolo pri njemu in je dejal, da bo videl sedaj kako deluje Efectin 2x1 tab. in potem se bo odločil, če zamenja kakšno zdravilo, mogoče je mislil na Depakine ne vem ni mi povedal nič samo omenil je. No, punce moje vam se še javim, če sem dobre volje sem večkrat tukaj gor, preberem kakšno temo in se najdem tudi jaz notri. Odvisno od volje, če sem dobre volje koliko toliko pač napišem, če ne malo preberem in že grem dol.
Še enkrat vsaki posebej hvala za odg. in nasvete lepo se imejte in naj vam bog, da veliko zdravja, da bi vsi bili brez te kemije.  :rozicodam: :rozicodam: :rozicodam: :rozicodam: :rozicodam: :rozicodam:

p.s. Še nekaj bi vprašala. Ali je ta Efectin res dobro AD.? Ker njega jemljem dober eden mesec. Kaj pa, če ni mi še začel delovati? Je to mogoče?
lp


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: trzinka na petek, 08. januar 2010 ura: 08:25
Ooo, Tadeja, sem vesela, da se je končno en psihiater zavzel zate :oki:
Tudi jaz mislim, da je tole spanje povezano s Tramalom (moje laično mipljenje), pa verjetno imaš še stranske učinke zaradi Efectina, saj ADji različno začnejo delovati na vsakega človeka.
Iz zapisa je res razbrati tvojo borbo in voljo in ti zato samo lahko čestitam :clap: in ti želim, da te tale moč ne zapusti in da bi operacija uspela.
Ne smeš se nikoli predati. :ne: Takrat, kadar misliš, da si nekoristna narobe razmišljaš, zelo si pridna in krasna oseba in mož to ceni, zato ti pa tudi stoji ob strani.

V tebi je moč in čutim, da boš zmagala. Ne predaj se brez boja, ki pa bo verjetno hud in dolg. Tu ti tudi stojimo ob strani :rozicodam:


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: Gigli na petek, 08. januar 2010 ura: 08:47
Draga Tadeja :rozicodam:

Me veseli, da si našla pravega psihiatram, ki se je res zavzel zate :oki:. Jaz bom svojega zamenjala...
Glede zdravila: jaz imam tudi Efectin ER in sicer 150mg in je res dober ad. Seveda se moraš zavedati, da ni nikjer "čudeznih tabletk", ki bodo popolnoma odpravile težave. Zdravila so kot bergla, ki nam dajo toliko zagona in volje, da smo so pripravljeni začeti ukvarjati sami s seboj in odkrivati prave vzroke bolezni...seveda tudi PSIHOTERAPIJA zelo pripomore. Gre za skupek različnih pripomočkov.

Glede prijemanja zdravila pa takole: meni je effectin prijel dokaj pozno..v 8.tednu, potem je šlo pa hitro gor :), tako da še počakaj, sigurno ti bo prijel. To je novejši ad in ima manj stranskih učinkov, na splošno ga zelo pohvalijo.
Držim pesti :oki:

še poročaj...

lp, gigli


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: Tadeja40 na petek, 08. januar 2010 ura: 14:29
Ooo, Tadeja, sem vesela, da se je končno en psihiater zavzel zate :oki:
Tudi jaz mislim, da je tole spanje povezano s Tramalom (moje laično mipljenje), pa verjetno imaš še stranske učinke zaradi Efectina, saj ADji različno začnejo delovati na vsakega človeka.
Iz zapisa je res razbrati tvojo borbo in voljo in ti zato samo lahko čestitam :clap: in ti želim, da te tale moč ne zapusti in da bi operacija uspela.
Ne smeš se nikoli predati. :ne: Takrat, kadar misliš, da si nekoristna narobe razmišljaš, zelo si pridna in krasna oseba in mož to ceni, zato ti pa tudi stoji ob strani.

V tebi je moč in čutim, da boš zmagala. Ne predaj se brez boja, ki pa bo verjetno hud in dolg. Tu ti tudi stojimo ob strani :rozicodam:

Zdravo zlata trzinka
Res sem ti hvaležna za tvoje odgovore in nasvete, ker mi deluješ zelo pozitivna oseba in si mi prirasla k srcu, ko si mi že prvič odgovorila. Vesela sem, da takšne ljudje spoznam, da mi stojijo ob strani, da dajo kakšno vzpodbudno besedo ne pa samo grajo.... Veseli me, da lahko z vami delim izkušnje moje. Saj veš kako je trzinka, človek bi rad še marsikaj izliv tukaj svoje težave ampak se vedno bojim, da ne postanem komu prepoznavna in rečejo poglej to babo zmešano. Ker meni ni videti, da bi bila za bilo kaj bolana, niti po obrazu niti vizuelno. Nihče ne ve, da jemljem ta zdravila, nisem zabuhla v obraz od zdravil sem normalno videti, ampak notranji del telesa mi trpi in trpi. Saj veš, da nekateri ljudje se radi smejijo na tuji nesreči, ker z tem se hranijo, ker to jim je zdravilo. To je tudi ena psihična težava samo, ko ljudje se tega ne zavedajo. Če želiš mi lahko pišeš na moj meil mislim, da imam odkritega meila, če ne pa mi piši na OS. Pa ti še kaj več zaupam, če si za..... Saj veš, da takšni, ki smo v enakem zosu verjamemo eden drugemu in stojimo mu ob strani. Sinoči sem zaspala šele ob treh ponoči in me je mož zbudil ob 12:30 uri jaz pa spala kot hrček. Joj sama sebe bi pojedla. Saj včasih tudi toliko dolgo spim, če grem tudi zgodaj spati. Če grem spati npr. ob 22 uri se obvezno zbudim vedno točno ob 1. uri zjutraj in potem zopet zaspim. Ampak čudno je, da vsakič točno ob 1. uri se zbudim. Joj to ti še moram povedati. Sedaj, ko mi je psihiater dejal, da naj vzamem dva Efectina 75mg. Ko sem se zbudila sem imela hudo tesnobo, da sem mislila, da mi bo počil prsni koš, nato sem vzela dve tableti in hvala bogu počasi mi je ponehalo. Torej delujejo zdravila. Ali pa bodo šele sedaj delovala. Ne vem. Bomo videli. Tudi jaz tebi želim vse dobro, da se počutiš kot angelček in, da več ne bi potrebovali teh zdravil. Prej v moji torbici si lahko najdel kozmetiko, sedaj lahko najdeš še samo kupe zdravila in parfume.
Lep pozdravček :rozicodam:


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: Slavka na petek, 08. januar 2010 ura: 14:40
Tadeja, vsi plavamo v isti župi  :sesmejem: Da bi zame kdo kdaj rekel, da je kaj "narobe" z mano....ni šans. Mi reče prijateljica, ti si tako samozavestna, nasmejana, en sonček....Mene pa noter razjeda. Jaz sicer kar povem, kaj mi je in kako rešujem stvari, ker se mi ne da glumit. Pač to sem jaz; zmešana, pol pa zmešana, tud taki mormo žvet  :kiselnasmeh:
Tud jaz nosim Helex s sabo, za vsak slučaj, če me kje panika prime....k sreči ga že tri mesece nisem rabila. Dans bi ga skor (no, saj je še dolg dan...), pa so me punce iz foruma spravle k seb...tolk enih lepih objemov, misli, tolažbe sem dobila, da je ankso kar odneslo stran  :clap:
Tudi tebi Tadeja bo bolje. Morda ti bodo nova zdravila bolj pomagala, očitno so bila stara res močna, če ti je že psih. rekel, da so kot droga.
Pa morda se opogumiš in obiščeš kakšno skupino za samopomoč (ne vem iz katerega kraja si, vendar jih kar nekaj deluje), kjer si enaka med enakimi, kjer se pogovoriš in podučiš o svojih težavah.
Jaz vem, da si ena močna ženska in ti želim vse dobro  :rozicodam:


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: Tadeja40 na petek, 08. januar 2010 ura: 14:49
Draga Tadeja :rozicodam:

Me veseli, da si našla pravega psihiatram, ki se je res zavzel zate :oki:. Jaz bom svojega zamenjala...
Glede zdravila: jaz imam tudi Efectin ER in sicer 150mg in je res dober ad. Seveda se moraš zavedati, da ni nikjer "čudeznih tabletk", ki bodo popolnoma odpravile težave. Zdravila so kot bergla, ki nam dajo toliko zagona in volje, da smo so pripravljeni začeti ukvarjati sami s seboj in odkrivati prave vzroke bolezni...seveda tudi PSIHOTERAPIJA zelo pripomore. Gre za skupek različnih pripomočkov.

Glede prijemanja zdravila pa takole: meni je effectin prijel dokaj pozno..v 8.tednu, potem je šlo pa hitro gor :), tako da še počakaj, sigurno ti bo prijel. To je novejši ad in ima manj stranskih učinkov, na splošno ga zelo pohvalijo.
Držim pesti :oki:
Draga Gigli

Hvala ti za tolažbo, ker praviš, da se je pri tebi Efectin prijel šele po 8. tednih. Joj komaj čakam, da tudi meni tako bi prijel. Sedaj, ko mi je psihiater rekel, da naj vzamem po 2. tab. Efectin, ker jaz imam 75mg. Ko sem se zbudila sem se katastrofalno slabo počutila, huda tesnoba, da sem mislila, da bom počila. Hitro vzamem dva Efectina in hvala bogu počasi je ponehalo. Za novo leto sem se zaobljubila, da se bom borila, do konca, da ne smem tako dolgo spati, da se moram boriti kot mi je dejala trzinka, da naj poskušam se malo posiliti in ji dam prav. Velikokrat se spomnim na trzinko, ko mi je hudo in se malo posilim, da vse funkcionira tako kot mora. Koliko pa ti imaš tab. dnevno za pojesti mislim na Effectin? Kaj meniš, če bi se res ful slabo počutila ali lahko sama na svojo roko vzamem še eden Effectin? Misliš, da bi mi škodilo? Saj bi itak to povedala mojemu psihiatru. Res je hvala bogu, da sem že enkrat dobila tako dobrega psihiatra.... Dolgo časa sem želela iti k njemu, ampak ni več sprejemal paciente, ker jih ima preveč in nato sem slučajno lahko prišla k njemu. Jaz sem omenila psihiatru, če ima takšna zdravila, da dajo voljo, da se smeješ pa magari se samo smejiš hehe:) Kako se mi je nasmejal, ker jaz sem drugače zelo komunikativna oseba pa tudi rada se malo po'šalim.... Saj ne morem samo jokati. Ko grem ven pa si dam fasado in vsak misli wauuuuuu kako dober zgledaš v bistvu sem pa čisto na tleh. Ne bom se predala sploh ne, moram potrkati. Če so res Effectin tako dobra AD. se jih bom držala. Ali veš kaj o zdravilu Depakine, ki še njih jemljem? Depakine pa jemljem 1x na dan.
Hvala za tvoj odgovor tolažbo pa si še kaj piševa.
Lepe pozdravčke in veliko zdravja ti želim. :rozicodam:

še poročaj...

lp, gigli


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: Tadeja40 na petek, 08. januar 2010 ura: 14:57
Tadeja, vsi plavamo v isti župi  :sesmejem: Da bi zame kdo kdaj rekel, da je kaj "narobe" z mano....ni šans. Mi reče prijateljica, ti si tako samozavestna, nasmejana, en sonček....Mene pa noter razjeda. Jaz sicer kar povem, kaj mi je in kako rešujem stvari, ker se mi ne da glumit. Pač to sem jaz; zmešana, pol pa zmešana, tud taki mormo žvet  :kiselnasmeh:
Tud jaz nosim Helex s sabo, za vsak slučaj, če me kje panika prime....k sreči ga že tri mesece nisem rabila. Dans bi ga skor (no, saj je še dolg dan...), pa so me punce iz foruma spravle k seb...tolk enih lepih objemov, misli, tolažbe sem dobila, da je ankso kar odneslo stran  :clap:
Tudi tebi Tadeja bo bolje. Morda ti bodo nova zdravila bolj pomagala, očitno so bila stara res močna, če ti je že psih. rekel, da so kot droga.
Pa morda se opogumiš in obiščeš kakšno skupino za samopomoč (ne vem iz katerega kraja si, vendar jih kar nekaj deluje), kjer si enaka med enakimi, kjer se pogovoriš in podučiš o svojih težavah.
Jaz vem, da si ena močna ženska in ti želim vse dobro  :rozicodam:

Draga Slavka
Res je, da vsi, na skoraj isti način plavamo po isti žup. Joj dobra si, da si brez tablet že 3. mesece. Svaka ti čast. Kako ti to uspeva? Ali si jih jemalo dolgo časa? Saj Helex s tako močan, če se ne motim. Tudi jaz sem ga včasih pred nekaj leti imela pa mi ni pomagal. Močno upam, da mi bodo nova zdravila prijela in, da bo boljše. Bom se malo pozanimala za te skupine, če jih imajo, kje samo, ker jaz ne vem, ker nikoli nisem vprašala. Bom vprašala psihiatra.
Drži se in upam, da ne bmo več rabili te zdravia mi že vse preseda.
Lep pozdrav  :rozicodam:


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: Slavka na petek, 08. januar 2010 ura: 15:05
Tadeja, saj ADje še vedno jemljem...že dve leti. Helex sem dobila po potrebi, pa ga nisem veliko jedla, ker sem slišala, kako hitro te zasvoji.Ampak za vsak slučaj ga pa le vlačim s sabo. ADje sem pa poleti lani probala ukinit, pa ni šlo, sem imela prehude odtegnitvene simptome.
Skupine za samopomoč so navedene tudi tukaj na forumu
http://www.nebojse.si/Forum/index.php?board=10.0
pa malo poglej, če ti kakšna ustreza.
Dolenjska bo pričela delovati danes teden, 15.1.2010.
Lep pozdravček in lepo se imej!


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: trzinka na petek, 08. januar 2010 ura: 15:08
Tudi mene ko vidiš bi rekla, da nikoli nimam problemov, da izgledam super, sploh pa ker sem bila vedno pozitivna, nasmejana in komunikativna oseba :).
Sicer se zdaj dobro počutim, ampak , ko je bil pa padec, se me je moja prijateljica ustrašila :kiselnasmeh: Ker sem se zavedala, da nisem v redu, sem poiskala pomoč in vsakič ko bo šlo na dol (upam, da ne) bom iskala spet pomoč, ker rada živim, ker se ne dam, ker nočem biti na dnu, nočem se bati.....
Všeč mi je, da te možek razume, mene moj ne, pa tudi mama me ne, očetu sploh ne razlagam , ker je prestar. Ampak borim se sama, s pomočjo meni dragih prijateljic, foruma, psihoterapije, zdravil..............ko pogledam otroke, celo mojo družino, vesele obraze, lepo, mirno in tiho naravo, vem, da se imam za kaj boriti.
Tebi je toliko težje še zaradi ortopedskih težav, res upam, da se ti bo to uredilo in takrat bo verjetno tudi s psihičnimi problemi šlo hitro navzgor. V svojem duhu se ne smeš prepustiti in zlomiti :rozicodam:

Lepo te pozdravljam :)


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: martinca na petek, 08. januar 2010 ura: 15:09
Aha, Efectin radi dajo, ko kakšni drugi ne primejo dobro več ... (ko sem bila na morju lani, pa kakšno srečo imam, da povsod najdem iste ptice, mi je ena starejša gospa rekla, da je po nekaj letih Cipralexa šla na Efectin in je zdaj v redu... ampak čula sem tudi že za obratno smer).... Na nekih hrvaških straneh sem enkrat brala, da Efectin ER preprečuje ponovitve in so zelo zadovoljni z njim...ampak v TVOJEM primeru 1 mesec ni nič in ga bo najbrž še treba spreminjati glede na tvoje spremebe stanja ob zmanjševanju ostalih zdravil  :happy:
 
Glede preveč lexaurina se zlahka zrihta, odtegnitev povzroča samo občutek tesnobe, ne pa bruhanja kot ukinitev antipsihotika.
Sicer pa zlahka zmanjšaš na 3 mg lexaurina zaradi ugodnega delovanja AD, ki dobro delajo svoje...

 Ješ ga 1 mesec in če še ne prime, je to zato, ker s tvojim telesom in duhom trenutno upravlja propranolol, od katerega si očitno odvisna, saj ob zdravnikovem nasvetu zmanjšanja padeš v hudo paniko.

Pri tej paniki gre za proces prilagoditve tvojega telesa na zmanjševanje. Po moje bi blo to dobro delati v bolnišnici, ne pa doma.

Posebno zato, ker tudi zmanjšanje Tramala povzroči stisko, saj Tramal zasvoji naglo ... Pa jaz ne morem verjet, kaj so ti nardili...

Ampak propranolol prvenstveno sploh ni namenjen paničnosti, ampak boleznim srca, čisto drobno je v navodilu za zdravnike omenjeno, da umirja paničnost, sicer pa je tio za drge hude organske bolezni srca  :seznojim:

Propranolol povzroča med drugim šibkost. Ukiniti se ga ne sme, zmanjšati pa minimalno. Zato pa ti ga je naročil novi psihiater zmanjševati.

A ti ga vzameš več kot predpisano takrat, ko ti srce razbija in kar sama glede doze skozi dan presodiš?  ??? Dobro da ti to pustijo, pri mojem prvem psihiatru nema trte mrte, češ kar je on dal, je dal in če bi kaj po svoje miš-mašala, hajdi grema v bolnico  :sesmejem: Tukaj je bil tvoj isti v njegovi nejeveri, češ za Ladiomil...

V glavnem jaz ti verjamem, da ne moreš drugače in si res v stiski, saj imaš neprimerno bolj močna in nevarna zdravila kot je en mali anksiolitik (lexaurin ali xanax, pa že to je hudo!!). Kljub temu ti bo 100% uspelo priti na zeleno vejo  8)

Kombinacija Depakina z anksiolitikom lexaurinim pa itak povzroča hudo zaspanost, tud piše... kaj je sploh mislila tista psihiatrinja, ki ti je to vse pisala... 

 


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: martinca na petek, 08. januar 2010 ura: 15:17
Tramal je eno zelo močnih protibolečinskih zdravil, opioidnih, neprimerljivih z raznimi Naklofeni, Ketonali (pa so tudi ti zelo močni v primerjavi s kakšnim blagim lekadolčkom, ampak drug sistem delovanja) in eno stranskih učinkov je zasvojitev z njim.

Vpliva pa Tramal na center za dihanje, tako,  da ga lahko močno umirja in s tem povzroča zaspanost. Enako kot vsi ostali iz te skupine morfinskih analgetikov vplivajo isto!

 Ti imaš kapljice, piše, se lahko razvije toleranca (da potrebuješ za enak protibolečinski učinek VEČJO dozo), ali celo fizična odvisnost ! Stranski uinki so omotica in zaspanost. Dnevna doza je max 400 mg v najhujših bolečinah.

Ta psihiater je boljši kemik kot prejšnji  :oki:  In te bo zrihtal ! Preveč pa jaz ne bi upala na to, da bi bila  ti brez kemije na tvojem mestu  :nehvala:  To pa je ambicija kot za doktorat pri takih boleznih , še ljudje z veliko manjšimi težavami - jim ne uspe biti niti brez anksiolitkov, kaj šele brez antidepresivov  :A)  pač pa da je tvoje življenje dodobra znosno in kdaj srečno, z vzponi in padci kot pri vseh, pa e si na AD ali ne, že to je zmaga  :)

Mislim, da je pred tabo še veliko zahtevnih prilagoditvenih tednov in mesecev, ampak da drastičnega zmanjšanja te kemije ne sme priti, če bi s tem zapadla v  depro ali hude panike (to ti dela propranolol, tramal, pa vse skup, ne vem če je efectin dovolj pri tem, saj moraš bit zombi, da ne bi zmanjšanja občutla boleče).

Eo kaj delajo eni zdravniki in kaj nam lahko povzroči poškodba vratne hrbtenice : ti ne bi nikol padla v to, če se ti ne bi ta zgodila. Zdaj pa pač počasi ven...

Na tvojem mestu bi tudi jaz cincala s to operacijo vratne hrbtenice, če bi bilo težko tveganje... Razumljivo, da se vsak boji. Ampak če je to bolj teoretična nevarnost, ki se sicer ne uresniči, bi bilo dobro iti, saj ne misliš biti vse življenje na tramalu, propranololu in ostalem. Je že zadosti biti na antidepresivih..

Počakaj da ti primejo, potem ko boš prilagodila doze tramala, propranolola in lexaurina in bo tvoj Efectin deloval na spremenjenem režimu čez nekaj mesecev. Ti boš šele lahko povedala, da je dober in da prime.  :oki:  In tudi bo, to ti rečem, seveda pa moraš skozi več tednov težav prilagajanja...

Če pa bo kaj hudega, pa še vedno lahko to zmanjševanje  prestajaš v bolnici, čeprav bi blo skoraj bolje biti na kardiološkem oddelku ali kakem drugem, ne pa psihiatričnem, mislim da te v primeru panike ziher znajo stisnit en apaurin nekam po potrebi tudi na kardiološkem !!! Ali pa boš pač skoz zaspana.... Imaš dve volji, fajn da imaš bolj pametnega zdravnika zdaj  :)


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: Gigli na sreda, 10. marec 2010 ura: 18:53
Tadeja40, kako si kaj? :rozicodam:

lp,
gigli


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: mimamala na četrtek, 11. marec 2010 ura: 16:43
Živjo Tadeja,
kar izkušnje kažejo meni, ti lahko povem, da sem bila neprestano utrujena in zaspana, ko sem jemala tablete. Tudi spala bi lahko cel dan skupaj,zdaj ko sem jih pa nehala jemati, sem pa boljša in se normalno zbujam in nisem več tako utrujena...Ampak bi se najboljše bilo posvetovati z zdravnico,ker zdravil kar tako ne smeš nehati jemati.
Drugače pa ti želim veliko poguma in volje,ker vse lahko prebrodiš:)


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: Gigli na četrtek, 11. marec 2010 ura: 17:29
Mimamala, to mislis ko si bila na ad-jih?

lp,
gigli


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: a*n*a na torek, 25. maj 2010 ura: 06:54
Tadeja oglasi se kaj. Kako si?
lep pozdrav  Ana


Naslov: Odg: Samo spim
Sporočilo napisal: nebesno modra na torek, 25. maj 2010 ura: 20:45

Ojla :rozicodam:!

Kaj ni depakine antipsihotik?

Drugače pa, drži se Tadeja :), ne predstavljam si kako zmoreš z vsemi temi tableti, jaz se tablet in njihovih učinkov kar malo bojim, ne verjemem, da bi tako raznolikost in doze sploh preživela.

 :rozicodam: