FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. petek, 25. maj 2012 ura: 02:55

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: depresija  (Prebrano 857 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
glasba
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 17

« dne:: sreda, 16. november 2011 ura: 15:46 »

čao!imam bipolarno motnjo in včasih sem ful vesela drugič pa čist na tleh.jemljjem 2x depakine,1 x lamiktal in 2 x seroguel.zdaj ne morem bit sama doma zanemarila sm se,sm na bolniški,veliko jočem.imam moža in hčerko,nočem da trpita.pa še težave s ščitnico imam.če grem k mojem psihiatru,mi bi le zvišal dozo.že tako si nič ne zapomnem,če kaj berem.trenutno sm žalostna,ne vem kaj naj ju3.za družbo mi ni,kr se nimam kaj pogovarjat,pa še priseljenka sm in me ne sprejmejo preveč.prosim za nasvet čim prej.včasih sm prodajala kozmetiko prek kataloga,zdaj pa me še to ne veseli,kr ko bi nesla kam katalog,bi me vprašale kako sm pa nočem jamrat.prosim,svetujte čim prej.hvala lep dan
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: sreda, 16. november 2011 ura: 16:02 »

več o bipolarni najdeš tu http://bipolarna.si/
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
moljka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 243

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 17. november 2011 ura: 13:07 »

evo, tukaj lahko jamraš  pomezik pa boš videla, če bo kaj bolje  rozicodam če ne bo, to ni pot zate  kiselnasmeh

mož ve za tvoje težave?
Prijavljen

FAIL - First Attempt In Learning
glasba
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 17. november 2011 ura: 16:12 »

ja mož ve sam ne razume dobro zgleda
Prijavljen
glasba
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: petek, 18. november 2011 ura: 19:49 »

mi lahko še kdo kaj svetuje?lep večer Cool
Prijavljen
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.271

moja mačkonka Opa

« Odgovori #5 dne:: petek, 18. november 2011 ura: 19:58 »

Pozdravljena Glasba  rozicodam,

žal nimam izkušenj z bipolarno motnjo. Sama sem preživela hudo depresivno motnjo. Z zdravili in psihoterpijo sem se izvlekla  oki

Pozani pa so mi tvoji občutki in stiske. Verjetno je pri tebi pomembna kombinacija zdravil in psihoterapija. Upam, da imaš dobrega psihiatra in da si deležna psihoterapije.

Upam, da ti bo kdo od naših uporabnikov, ki je imel oz. ima bipolarno motnjo napisal svojo izkušnjo.

drži se, masi
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
glasba
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: petek, 18. november 2011 ura: 22:33 »

hvala masi,čim prej si bom poiskala psihoterapijo,ker tako res ne morem več,pa še en bioenergetik bi mi lahko pomagal pa je predaleč.mi je res žal za to ampak kaj čem.nočko ti si v redu?
Prijavljen
glasba
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: petek, 18. november 2011 ura: 22:47 »

a pozna kdo koga iz kopra ali okolice al pa če je na tem forumu kdo z bipolarno motnjo,ki je to premagal,da se kdaj dobimo na kavi in mi kaj svetuje,kr se mi zdi ,da je tako lažje,kr nimam kolegic,ki bi me razumele?hvala pomisli
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.771

wanna be found

« Odgovori #8 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 07:06 »

Mogoče tole ??

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,10011.msg252686.html#msg252686
Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
glasba
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sobota, 26. november 2011 ura: 20:22 »

oj!spet se oglašam!a je kdo z bipolarno motnjo in se poskuša zdravit z meditacijo.jaz verjamem v to,sam ni to za vsakega.pri psihoterapevtu še nisem bila,da bi jo to vprašala,to pa zato,kr nekateri niso za to alternativo in bi kr sama,al je bolje da vprašam.
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.542

« Odgovori #10 dne:: sobota, 26. november 2011 ura: 20:41 »

Ce nimas tehtnega razloga za zalost, je lahko nekaj pri tvojih zdravilih. Prevec antipsihotika lahko povzroca depresijo, ker pobira ves dopamin (ki daje volje do zivljenja) , prevec depakina pa daje distanco do okolja. Antipsihotik je fajn vsaj v tem, da se vpliv pokaze skoraj takoj ob povecanju ali zmanjsanju doze ! Zato pojdi k zdravniku in se zmenita glede doze, kako jo spremeniti, kaj recio za cetrtino zmanjsati, da bos manj obvladovana. Da bos imela um bistveno manj na vrvici in ne bos tako potrta ! Noben trpljenje nima smisla.

Ko pa na novih dozah verjetno istega (sam da ti ne doda kakega AD, na njem se je tudi meni odpeljalo), tile mucni dnevi ali tedni minejo. Morda bos potem morala ponovno nazaj na  vecje doze antipsihotika ! Ali pa ostati na teh novih, ce bos na njih stabilna ! V dogovoru z zdravnikom.  Jaz sem tudi nagnjena k spremembam razpolozenja. Kljuc do izboljsanja razpolozenja je v zdravilih, pojdi zdravnika vprsat, saj ni recen, da bo zvisal, povej mu, kako si!  oki
Prijavljen

neimenovana
dalia84
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 16

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 11. december 2011 ura: 00:34 »

Psihiatri, ki samo višajo/nižajo doze zdravil in pišejo recepte, niso nobeni zdravniki. Imeti moraš psihiatra, ki si vsakič vzame zate eno urco časa in se s teboj pogovarja. To pomeni, da te posluša in ti pove svoje mnenje o tvojem stanju. Jaz imam to srečo, ampak poznam pa ljudi, ki imajo prav zanič psihiatre in to je seveda zelo slabo. 
Prijavljen
glasba
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: nedelja, 11. december 2011 ura: 20:16 »

čao!a morda kdo ve kam se naj obrnem za skupino za samopomoč v kopru?lp glasba
Prijavljen
Derrek
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 29

« Odgovori #13 dne:: nedelja, 11. december 2011 ura: 20:20 »

..Nekateri psihiatri so prave kurbe.. sploh te ne poslusajo.. jast sem menjal psihiatra in zdej sem bolj zadovoljen !
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.990

« Odgovori #14 dne:: nedelja, 11. december 2011 ura: 20:23 »

čao!a morda kdo ve kam se naj obrnem za skupino za samopomoč v kopru?lp glasba

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,58.560.html

Za kontakt in več informacij pa se obrni na članico JazzJazz.
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
glasba
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 14:44 »

čao!tako rada bi si pomagala,pa ne gre.že v otroštvu sm pri vsaki stvari popustila,kr me starši očitno niso prav usmerjali.imam hčerko,jo imam zelo rada,a se mi zdi da se nimam kaj pogovarjati z njo.ima 7 let zelo me rabi,a ne znam z njo.kaj naj?sem v depresiji in nč ne nardim zase.kr popuščam.nimam nikogar,ki bi me razumel.imam močne tablete,ne morem nč razmišljat,vse delam avtomatsko.sem iz obale.bi šla katera z menoj na sprehod ob morju?lp,glasba živim v kp
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.860

« Odgovori #16 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 16:38 »

imam hčerko,jo imam zelo rada,a se mi zdi da se nimam kaj pogovarjati z njo.ima 7 let zelo me rabi,a ne znam z njo.kaj naj?
Otroci so izjemen vir modrosti.  Kiss Kiss Kiss Njim je vse jasno. Poizkusi se kaj od nje naučiti.  oki Izposodi si knjige (še posebej priporočam Čarovnico Vilmo  Kiss Kiss Kiss), preberita jih skupaj (saj mala že bere, a ne?) in se o njej pogovarjajta. Glede na to, da se tako slabo počutiš, naj te potolažim, da ti ni treba biti ves čas 100% zbrana in pozorna ob njej. Saj nihče na svetu ni.  kadim
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
glasba
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 16:41 »

hvala sinuška če imaš še kak nasvet se priporočam.lep dan
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.860

« Odgovori #18 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 16:49 »

Sicer svojih otrok nimam, sem pa tršica in od nekdaj delam z otročički. Ker so caaaaarji!  Kiss Kiss Kiss
Sem hči depresivne (ali še kaj bolj eksotičnega) mame, in sem doživljala hude reči ob njej. Vse, kar sem si želela, pa je ljubezen. In to, da me nauči, da sem vredna. Pomembna, ljubljena. (vem, da ti dajem težko nalogo)
Ko boš poskrbela zase, bo tudi otrok imel več od tebe. Pa čimprej, prosim.  onaposlusa
Še en praktičen primer: otroci so takooooo veseli, če se odrasli z njimi igrajo. Karkoli. (moje sem preveč dobro naučila enko, in nisem mogla več zmagati)  sesmejem Riši z njo. Packajte v kuhinji, packajte z barvami, pojdita vse luže prešnofat, valjajte se v blatu, kaaarkoli. Pusti ji, da ti pomaga.
 wav wav wav

Edit: Danes sem bila v knjižnici, da se oborožim z najljubšimi slikanicami. Pritegnila me je naslovnica z naslovom OČKA NIKDAR NI UTRUJEN! (Anne Wyckmans) Ne morem verjeti, da je knjiga točno zate, glasba, napisana. (saj imaš bipolarno, kajne?) V knjigi spremljamo zajčjo družino. Očka sredi noči vleče otroka iz postelje, da mu pomaga kositi travo... Prikazana je stiska otroka, ki čudi, da je on kriv za duševno stanje staršev. Na koncu pride zdravnik, ki družini pomaga, da se rešijo iz temne luknje. Predgovor je napisal Rok Tavčar, psihiater.  oki Knjigo priporočam vsem. Preberite jo, kdor pa bo začutil, da preko te knjige lahko s svojim otrokom lažje spregovori o svojih težavah, naj poizkusi.  clap
« Zadnje urejanje: torek, 13. december 2011 ura: 19:00 od Sinuska » Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 423

Hrabra miška

« Odgovori #19 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 01:58 »

Sinus, ti me vedno znova očaraš do amena.
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar