FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. petek, 25. maj 2012 ura: 02:54

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 14   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Spolnost v zakonu  (Prebrano 15699 krat)
0 uporabnikov in 4 gostov pregleduje temo.
tekačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 163

« Odgovori #20 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 15:33 »

Ja saj to. Želim dati.....sicer pa sem vedno polna idej in mi jih nikoli ne zmanjka. Imam že 2 kandidata za to humanitarno zadevo in to iz tega foruma  Grin.

Jutri grem sama z avtom v LJ - po 10 letih  Smiley. Želim biti neodvisna. Mogoče se tega boji - moje neodvisnosti, ker čuti da ga ne rabim več; prej sem bila bolj doma,  pa bolj tiha, mirna, vsakič ko se je trmil sem se mu jaz opravičila, tudi če nisem bila kriva.....nisem se upala nikamor brez njega.

Tekačica
Prijavljen

Be you
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.083

« Odgovori #21 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 15:36 »

O tem sem govorila, tekačica... Seveda se boji... In njegova služba? Kako je z njo? Je tam zadovoljen? Ga tam kaj muči?

Bistvo odnosa je v tem, da se ljudje znamo pogovarjati. In ne "inatiti". Se postavljati na eno stran. To je otročje.

Pari pa nismo isti pri 20, 40, 60. Vsi se spreminjamo, mož in žena. Treba se je pač uskladiti.

Lahko pa se tudi ločita, če ti tako svetujejo, ha, ha...

Vesna
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.534

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #22 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 15:40 »

Če ti je kaj v pomoč:
Naša uporabnica "Agnes" je članica pri Ambasadorjih nasmeha.
Z njenim kužkom sta priklicala marsikateri nasmeh na obraz bolnih in nemočnih.

Jutri pa kar korajžno!
Itak da bo fajn....zmoreš, želiš si in verjameš vase!!!! oki

Ja ja, to bega tvojega možka, da boš ti vzletela in ne boš več čepela doma in ga čakala.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
tekačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #23 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 15:43 »

Lahko pa se tudi ločita, če ti tako svetujejo, ha, ha...

Vesna

Nihče mi ne svetuje naj se ločim, vsi mi želijo le dobro, vključno s tabo. Vsak ima pa svoje mneje in poglede; ter pravico do tega.
Ne rečem, da nima problemov, toda priznati jih noče, misli da dela vse prav, ne ve kako bi delal drugače - in če se noče pogovorit, kaj čuti, ali ga delo obremenjuje, ali je pod pritiskom, kaj ga moti pri meni, kako bi skupaj to rešila....jaz sama ga ne morem rešit. Mora spregledat in zadihat - da vidi vso lepoto okoli sebe, ne pa samo delo, delo, delo........in DENAR!!!!

Kaj pomeni ta ha, ha....meni tu ni nič smešnega.

Pa hvala ti za svoje mneje, je dobrodošlo.

Tekačica
Prijavljen

Be you
tekačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #24 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 15:46 »

Boji se zame, da me bo izgubil, ker sem se spremenila. Se popolnoma strinjam.

Tekačica
Prijavljen

Be you
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 900

« Odgovori #25 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 15:50 »

Jutri grem sama z avtom v LJ - po 10 letih  Smiley. Želim biti neodvisna. Mogoče se tega boji - moje neodvisnosti, ker čuti da ga ne rabim več; prej sem bila bolj doma,  pa bolj tiha, mirna, vsakič ko se je trmil sem se mu jaz opravičila, tudi če nisem bila kriva.....nisem se upala nikamor brez njega.

...po moje se boji...seveda...tvoje neodvisnosti...
dosti vez funkcionira prav na tem podrejanju enega partnerja svojim potrebam in zahtevam oz. potrebam in zahtevam družine...s tem, da se sam izmika svojim odgovornostim....

zadihaj! naredi nekaj zase....
če te ljubi bo razumel in sprejel...
sicer pa te bo oviral in obremenjeval...

opet, da ne bo pomote: to je moje stališče
Prijavljen
tekačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 16:00 »

Saj vem, rešitev je terapija za oba. Ločitev bo pa moja zadnja možnost in končna razrešitev. Upam, da do tega ne pride, če pa že pa tudi ne bo konec sveta.

Hvala za mnenja, pomagajo!

Tekačica
Prijavljen

Be you
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 16:01 »

Ne morem sprejeti enoznačnih resnic.
Če imaš težave z možem, se ne bom a priori postavila na tvojo stran. Ne pomeni, da sem proti tebi, jasno, ampak v tvojem zapisu nisem imela občutka, da bi bila zares hudo ogrožena "od svojega moža". In zato mi je smešno, ko iz razmišljanja nastanejo trenja, ena in druga stran.

Govorimo o isti. In, obrni vse besede, pridemo na isti imenovalec: treba se je zmenit.

Kolikor vidim, imaš službo, delo, tek... Dobro ti gre, glede na težave, ki si jih imela in "skos" dala. Bravo! Vendarle pa bi ti rada dala pogled z druge strani, saj o tem sprašuješ, imaš težave z njim, rada bi razumela moške... Vem samo to, da te mož želi in tudi prek ljubezni s tabo potrjuje sam sebe.. Rabi te. Če ti to vidiš ali ne...

Pri tem ima, vsaj tako berem jaz, on hude težave. NE VEM, kako jih bosta rešila.

Vsekakor pa se zmenita. In ni čisto res: če te ljubi, bo razumel... To je pogojevanje, ki je že v štartu čudno.. Lahko je tudi prava pot, a odvisno, kakšen način pri tem ubiraš...

Če mu boš samo rekla: Jaz grem na neko prireditev in zaloputnila z vrati, vsekakor ni prav...
ENAKO ni prav, če bi ti on vrata zaklenil, ti pa rinla skozi okno...

Navijam samo za vajin odnos in ne maram pavšalnih stavkov in mnenj na podlagi kratkega zapisa. Ne vidim te kot predpražnik, če pa si, potem pa dobro to skrivaš. Vidim te kot močno žensko, ki je trenutno v krizi z možem.. To pa se da rešiti. Vsem se nam dogaja, meni, jazz, tonu, aslan...

In ni smešno. Ravno zato sem napisala. In ne bom nikoli napisala nič, če ne bom o tem premišljevala. Ker gre za tvoja čustva, tekačica.. In s čustvi se ni igrati.

Nenazadnje pa: v nedeljo sta se ljubila...
Napisala si lepo..

Morda bi poskusila tudi v sredo zvečer..

Čao za danes,

Vesna
Prijavljen
tekačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #28 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 16:14 »

Vesnav se popolnoma strinjm s tabo. Toda pogovarjat se NOČE! Vedno pravi danes ne! Je bilo obdobje ko sem igrala pridno ženičko, vedno na razpolago, vesela kljub poznemu prihodu v hišo, raznimi posteljnimi obljubami, brez očitkov - tega se spominja, je priznal - toda se ni potrudil NIČ. Res je težko, ker pogovor bi rešil marsikatero situacijo. Kaj so njegovi odgovori - ne živči me, ne vem, pa kaj toliko razmišljaš itd.
Vem, da ima probleme, TO VEM, toda kakšna je REŠITEV! Jaz njega ne morem spreminjat in ne želim, naj sam spregleda.....dajem mu ČAS!

Tekačica
Prijavljen

Be you
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #29 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 16:28 »

Vem samo to, da te mož želi in tudi prek ljubezni s tabo potrjuje sam sebe.. Rabi te. Če ti to vidiš ali ne...

In ni čisto res: če te ljubi, bo razumel... To je pogojevanje, ki je že v štartu čudno.. Lahko je tudi prava pot, a odvisno, kakšen način pri tem ubiraš...

rabiti nekoga NI ENAKO ljubiti
iskati potrjevanje samega sebe (brez ozira na partnerja) JE izkoristiti
ne videti (čutiti) POMENI ENOSTAVNO SAMO ne videti (čutiti)

sem še vedno slatlišča, da ljubezen DOVOLJUJE enakopravnost odnosov, izpolnjevanje en drugega...

nikakor to ne gre tako:
1) meni se sexa
2) ti si vedno na voljo, da se jaz potrdim, izpolnim svoje potrebe  na tebi (in ne s teboj)
3) meni se fučka za tvoje želje in potrebe
4) ti me moraš razumeti (jaz pa se nate in na tvoje potrebe posračkam)

oprosti "barvitemu" izrazoslovju
Prijavljen
tekačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 16:35 »

Jazz se popolnoma strinjam  wav

Tekačica
Prijavljen

Be you
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 16:38 »

Ti, jazz, pišeš meni, sebi ali komu?

Meni ni treba, hvala. Jaz imam vse odgovore, ki jih potrebujem zase. V neplodno debato, kjer se zatikam ob vsaki besedi in moram napisati slovar "kako pojmovati in razumeti besedo - rabim", pa se ne bom spuščala. Nimam ne časa ne volje...

Pravkar, med drugim, zaključujem z delom in se grem rajši prepuščat moževemu dokazovanju, kako me ne mara (beri, se me želi)..

Tekačici pa še prej napišem osebno sporočilo. Morda se beremo kdaj v kakšni drugi temi.. a brez dlakocepstva.

mimogrede: jaz svojega ljubljenega rabim. Rabim, želim, rabim kot zrak, vodo in sonce. Brez vsega tega (in otroka, se razume) bi bilo moje življenje prazno. Precej prazno. Zdaj to vem. Če bi bila brez tega, se morda tega ne bi niti zavedala.

Se beremo,

Vesna
Prijavljen
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #32 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 17:09 »

vesnav:
pišem vsem...čeprav sedaj repliciram tebi...mislim, da je temu namenjen forum...
menim, da se lahko replicira vsakemu in izrazi lastna stališča....
kot ti svoja...jaz svoja...

mislim, da ne gre za dlakocepljenje temveč že iz celotnega kar sva zapisali izhaja, da imava različen pogled na tekačicin problem...
pa ni nič narobe v tem...

morda je pretiran samo užaljeni ton ("meni ni treba, hvala"), do katerega pa imaš seveda pravico...ampak res ni na mestu, če naj bi svobodno izražali mnenja in stališča glede teme pogovora...

sicer naslednjič zapiši: "naj nihče ne replicira na moje stališče/pisanje" oz. napiši osebno sporočilo, ki je temu namenjeno...
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.534

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #33 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 18:36 »

Vesnav se popolnoma strinjm s tabo. Toda pogovarjat se NOČE! Vedno pravi danes ne! Je bilo obdobje ko sem igrala pridno ženičko, vedno na razpolago, vesela kljub poznemu prihodu v hišo, raznimi posteljnimi obljubami, brez očitkov - tega se spominja, je priznal - toda se ni potrudil NIČ. Res je težko, ker pogovor bi rešil marsikatero situacijo. Kaj so njegovi odgovori - ne živči me, ne vem, pa kaj toliko razmišljaš itd.
Vem, da ima probleme, TO VEM, toda kakšna je REŠITEV! Jaz njega ne morem spreminjat in ne želim, naj sam spregleda.....dajem mu ČAS!

Ženske pogosto delamo napako ker se hočemo "pogovoriti z njim" in s tega naredimo za njega bav-bav.
Moški so drugačni od žensk.
Meni je bilo zanimivo branje in knjige:
Barbara DE Angelis: Skrivnosti o moških, ki bi jih morala poznati vsaka ženska.
Ti priporočam zelo Tekačica.
Resnično...včasih dojamemo, da ga tudi mi pihamo v komunikaciji šele ko se vidimo v določeni vlogi z drugimi očmi...

Mnogokrat v dobri veri in nameri nehote pritiskamo na može in jih le še bolj potisnemo v tišino in zapiranje vase. Nekdo ki ni vajen čustv anosit na pladnju in mu žena reče: "zvečer se bova pogovorila"..to se mož splaši...ne ve kaj ga čaka..pričakuje očitke....in s eskuša temu izognit, saj se v tej situaciji ne znajde.
Če pa mu lepo povemo, da ga rabimo le za pol urce, da mu objasnimo svoj plan za jutri popoldan, je to nekaj drugega. Je konkretna in neobremenjujoča stvar...ne bo mu treba podat nekih odgovorov....

Ko se zaljuimo partnerju pripišemo vse idealne lastnosti, vse naše sanje mu pripišemo.
ON nam tega nikoli ni obljubil, kajne?
Kdo je torej kriv, da nekdo ne izpolnjuje njegovih pričakovanj?

Veliko resnice je v tem, da ko spremenimo SEBE in naš odos do nekoga...
Posledično se spremeni ta oseba...je naše zrcalo...

Kjer je ljubezen, želja in upanje se, da vse ovire premagat, vsi se učimo, leta prinesejo zrelost.

In mnogi moški imajo vcepljeno to, da je treba bit deloholik...pa pivoljub...da si taprav dedec.
Ne znajo (ne da nočejo) bit nežni z otročki, ne znajo pokazat otroka v sebi...
To je njegova prtljaga, ki jo nosi s seboj - posledica vzgoje, otroštva...
Najbolj intimni so lahko morda prav v spolnosti in zato je njemu sex s teboj hkrati močna vez s teboj...

Če je ljubezen, če so otroci, družinica...je vredno vztrajat.
(Jasno ne za vsako ceno.)
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #34 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 19:39 »

JA ONI NE ZNAJO...ONI NE MOREJO...ONI SE BOJIJO...
oni..in oni...in spet oni...bož'ci oni, ko so tko nebogljenčki...
ja...bognedaj pritiskat nanje....pogovor bi jih lahko še ubil!!

me pa zmoremo in moramo vse
tnala za sekat drva smo  007

sic!  closedeyes

se strinjam s spreminjanjem sebe...to ja...in to začenja tekačica...odločila se je narediti nekaj, kar ji je všeč, v čemer se verjetno najde...in zdaj naj bi se obračala nanj, ki vztraja na svojih pozicijah a'la':
žena naj bo doma...čaka naj na moža...tralala?!  zvizgam in kateremu se očitno tekačica prilagaja...

v življenju se spreminjamo...in partnerja na bi rastla skupaj, se skupaj prilagajala novim stvarem, situacijam...etc...če nista pripravljena na to, je zakon obsojen na propad...
Prijavljen
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.056

« Odgovori #35 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 20:02 »

Citiraj
Jutri grem sama z avtom v LJ - po 10 letih  . Želim biti neodvisna. Mogoče se tega boji - moje neodvisnosti, ker čuti da ga ne rabim več; prej sem bila bolj doma,  pa bolj tiha, mirna, vsakič ko se je trmil sem se mu jaz opravičila, tudi če nisem bila kriva.....nisem se upala nikamor brez njega.
Samo  clap clap clap bravo!
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
tekačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #36 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 22:32 »

Upam tudi na kakšen moški komentar.

Tekačica
Prijavljen

Be you
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.225

« Odgovori #37 dne:: četrtek, 14. avgust 2008 ura: 07:33 »

Jazzjazz oki CARICA SI!!!!

Potrebovati nekoga še ni ljubezen...uporabljati nekoga še ni ljubezen..(tega Vesa noče in nikoli ne bo hotela razumeti)..Ima svoje razloge..ner vem kako lahko nekomu govorimo, da jo mož ljubi, ona pa se jasno počuti neljubljena...

Take primere , kot imaš ti sem že videl....ena prijateljica je leta trpela ob možu, ki ni imel nobenega posluha za njene potrebe seksati pa je hotel večkrat na dan....kot , da je "Napihljiva Ančka"...

Kaj se je zgodilo potem?...ženska seveda ni imela poguma odditi, trpela je grozno..nazadnje je ugotoila, da ima on že leta drugo...še vedno sta skupaj...nevrotiki ne upajo odditi..

Ena druga ženska, o kateri sem že pisal, je imela hude napade tresenja...Domov je hodila zjutraj iz nočne izmene, ON pa je kr plezal po njej...tudi ko se je tresla je hotel "fuk..."...ženska je biola hudo bolna...tresla se je kot božjastnica..on pa še kr plezal po njej..ONA NI IMELA OD NJEGA NIČ!!!!

Tvoj mož je ogledalo tvoje nevorze, Tekačica,,,je ogledalo tvojega občutka neljubljenosti...in bojim se, da boš še dolgo trpela...

Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.584

« Odgovori #38 dne:: četrtek, 14. avgust 2008 ura: 08:18 »

OK sem pač norec ki je čeprav pozno vendar ne prepozno spoznal da tako življenje ubija dušo.

OLJA ...  clap in srečno dalje!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.584

« Odgovori #39 dne:: četrtek, 14. avgust 2008 ura: 08:18 »

On vem, da ne bo šel, ker pravi da vsak si mora sam pomagat, drugi ti ne morejo.

Ok. Pa si on pomaga !?
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 14   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar