FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. petek, 25. maj 2012 ura: 02:53

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 14   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Spolnost v zakonu  (Prebrano 15699 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
tekačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 163

« Odgovori #80 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 08:27 »

Kot sem se pogovarjala s tvojo, sva tama tam glede BM. Se slišimo!
Prijavljen

Be you
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #81 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 08:38 »

Bom poizkusila, moram, tako čutim! Vem, da so možnosti majhne, toliko že vem.....

se mi zdi pravilno, tako se lahko potem mirne vesti odločiš za naslednji korak - si pač poizkusila vse, kar je bilo v tvoji moči... držim pesti - zate  Smiley
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.083

« Odgovori #82 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 09:21 »

Kako lahko kdor koli na tem svetu trdi za neznanca, da je čustveno hladen človek, pijanec in sebičnež? Shocked

V.
Prijavljen
Flip
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 131

« Odgovori #83 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 09:37 »

Kako lahko kdor koli na tem svetu trdi za neznanca, da je čustveno hladen človek, pijanec in sebičnež? Shocked

V.

osebno nisem trdila, sem le povedala, kakšno sliko vidim ob prebiranju zapisanega. torej, povedala svoje mnenje - tako, kot ti, vesna, ter vsi ostali.  zvizgam
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.534

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #84 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 09:45 »

Se tudi jaz to sprašujem. Huh?

Če po službi popije pivo še ni pijanec.
To je način življenja ki ga je vajen.
Če ima službo, redno dela po cel dan tudi po mojem ni pijanec.
In morda tega piva niti ne bi popil če bi znal izraziti svoja čustva,
ki so v njem a ne znajo na plano.
Sebično? Tekačica je napisala da je preživljal njo še študentko in otroka.

Nikakor ne trdim, da je njen moški za vsako ceno vreden truda.
Morda so med njima prevelike razlike.
To bo vedela Tekačica sama.

Je pa naša Tekačica tolko zrela, razmišlja realno in preudarno...
In del tega je tudi to, da mu da možnost...za njegovo spremembo.
In napredek je tudi to, da dela zase...Tačke pomagačke.
In tudi če zakon ne bo rešila, bo vsaj vedela, da je naredila VSE da bi ga.

Spremembe so stalnica v življenju.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
ton
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.138

« Odgovori #85 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 09:59 »

Punce, tule se hitro zaplezamo v osebne zgodbe in izkušnje.
In prav je tako: kako naj nekomu pomagamo, če ne izhajamo iz osebne izkušnje?
Malo uporabne filozofije: Kantov kategorični imperativ, ki je nekaka skupna vez tako krščanske kot neverske etike, pravi takole: "delaj tako, da bi bilo to lahko obče pravilo".

Si torej vsi, ki Tekačici svetujemo to ali ono, želimo, da bi ona v svoji zvezi živela tako kot mi v svojih? Nam je res tako lepo in prav, da lahko svetujemo takšno življenje in takšen odnos vsakomur?

Upam. In res želim, da nam je vsem lepo.
Prijavljen

Anuška, javi se! In kje neki kolovrati Scorpion?
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.083

« Odgovori #86 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 10:04 »

Se strinjam, Aslan.
Če zgolj zahtevaš, je to sebičnost.
In res, če človek naredi vse, z vsem spoštovanjem in ljubeznijo, pa res nič ne pomaga, drugi še kar "mlati slamo", ne da bi se oziral nate - potem lahko mirno gremo, saj se tudi čustva v tem času dokončno ohladijo...

Flip, nisem govorila o tebi.

Ton, ne razumem.

Kako lahko nekdo, ki človeka nikoli ni videl, trdi o nekom, da je čustveno hladen človek? To me je zanimalo. Kateri filozof mi bo odgovoril na to vprašanje?

V.
Prijavljen
tekačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #87 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 10:11 »

Jaz osebno za nikogar ne mislim da je čustveno hladen, lahko je čustveni invalid, ker je bil tako naučen in ne zna drugače.
Pijanec, to prav gotovo ni, ker pivo mu je beg pred problemi; pač vem da ni, sem 100% prepričana.
Vsi očitki in grožnje, so le znak prestrašenosti in ogroženosti.
Sebičnost kaže kako je človek šibek in je izgumbil nadzor nad dogajanji.

Ampak, to še ne pomeni da moram takega človeka tolerirat, prav pa je da mu dam možnost, konec koncev imava 15 skupnih let.

Včeraj sem mu postavila ultimat, sprejel ga je, ni se upiral, ker sem mu povedala na lep način. V času ko me je poslušal, mu je tudi tesnoba popustila, in to je dober znak.

Zakaj je tak? Ima svoje razloge, svoje bolečine......dajem mu mošnost da se osvobodi in zadiha.

oki wav

Brez strokovne pomoči pa ne bo šlo!

Tekačica

Prijavljen

Be you
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #88 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 10:21 »

Se tudi jaz to sprašujem. Huh?

Sebično? Tekačica je napisala da je preživljal njo še študentko in otroka.

Nikakor ne trdim, da je njen moški za vsako ceno vreden truda.
Morda so med njima prevelike razlike.

To bo vedela Tekačica sama.

Je pa naša Tekačica tolko zrela, razmišlja realno in preudarno...
In del tega je tudi to, da mu da možnost...za njegovo spremembo.
In napredek je tudi to, da dela zase...Tačke pomagačke.
In tudi če zakon ne bo rešila, bo vsaj vedela, da je naredila VSE da bi ga.

Spremembe so stalnica v življenju.

100 se strinjam Aslan. Pa tudi mislim, da tudi veliko alkoholikov (ne vsi) ima razlog da je začelo piti. Problem je kako nehat. Najti razlog, da nehaš. Imeti podporo.
Prijavljen

alexx Afro 
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 152

« Odgovori #89 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 14:37 »

Tekačica, nimaš samo ti takega ljubezenskega scenarija. Tudi moj nadvse rad
spije (samo on bolj doma, s sosedi) kako pivo ali špricer, do večerje ga veliko ne
zanima, kje sem jaz, zvečer pa se smoli okrog z besedami kako rad me ima, pa
da mu seks pomeni vse na svetu (še več pa verjetno pivo - to mu bom vrgla enkrat pod nos). Saj sam seks z njim je prijeten, ampak mene moti to, ker se je kot ponavljanje poročil.
Med dopustom je tudi meni pasalo, čeprav sem ga enkrat tudi zavrnila, ker je bil
malo bolj pod gasom.
OK, ima tudi on svoje težave, jaz jem AD-je, on spije kako pivo, ampak res več ne vem, če sem jaz preveč zahtevna, nevrotična in motena (bom dohtarja vprašala, kako diagnozo sploh imam), da ne razumem osnovnih moških potreb
(on raje vidi, da nima gat opranih, sam da dobi...), morda bluzim o nekem
sanjskem nežnem odnosu.  Ne vem, včasih se počutim v redu in se lepo stisnem
k njemu, včasih sem pa tako down, da že uro prej študiram, kako naj čimprej
spizdim v sanje. Mogoče sem jaz preveč egocentrična in mislim le na svoje občutke ter potrebe po spanju in počitku, ker sem zvečer že sita vsega.
Približno toliko časa sva skupaj kot Tekačica. Da je deloven, iznjajdljiv, pripravljen
pomagat, ni agresiven, prispeva 2/3 plače in je glede na našo sosesko sploh premija, to je vse res. Ampak jaz od njega nimam čustveno nič, razen da se lahko zanesem nanj, če je treba peljat na kake zdr.preglede v oddaljene kraje,
pa če kaj pri bajti crkne, zna zrihtat. Pa ne mislim, da bi mogel z mano miksat
biskvitke - tudi če nima kakih opravil, je pa pred televizijo ali računalnikom in se
ga ne sme preveč motit. Če se mu kaj potožim, mi takoj natvezi, da mi vse da,
da grem kam hočem, da sem skoz v trgovini (od tega gre več v njegovo rit) in kako da je on za vse v redu, samo zame ne in da sploh ne vem, kdo sem, kaj bi
rada.  Mogoče ima pa on prav? 
Sorry, ker imam take krute poste, ampak ko sem se začela pobirat iz tiste krize
z napadom panike, mi gre marsikaj po glavi. Zdaj pa - ali bom znorela oz. postajala čedaljebolj "bolna", ali naj se ločim in razkiram bedno življenje z eno
plačo in sem srečna - ali pa revna in ravno tako "bolna".Oliva
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.584

« Odgovori #90 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 14:49 »

Pijanec, to prav gotovo ni, ker pivo mu je beg pred problemi; .

ne mislim debatirat o tem ali je pijanec ali ne (ga ne poznam dovolj) ... ampak tole me je pa zmotilo ... kaj vsi, ki jim je pivo "le" beg pred problemi niso pijanci ?!? OPA!!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 900

« Odgovori #91 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 14:51 »

tekačica...čeprav sem jaz tudi tiste bolj stroge sorte...mislim, da je prav, da mu daš možnost, če je pripravljen iti k terapevtu...
vendar pozor! če ne misli sodelovati intenzivno in se bo to zavlačevalo (špricanje obiskov pri terapevtu, neupoštevanje dogovorjenega pri terapevtu...etc...etc)...naj ti bo to  znak, da NI MISLIL RESNO in se je samo POTUHNIL, dokler se vode ne umirijo...

glede pijančevanja...morda izvira vse pisanje tu gor iz mojega komentarja čisto na začetku, ko sem rekla, da ima tvoj mož morda prerad flašo...

tako, da je bolje, da si vsi preberejo tvoj prvi post, da jim bo jasno o čem sploh govoriš/govorimo...

s "flašo" sem jaz mislila tudi vse kar spada zraven, kot naprimer to, da raje zavije po službi s kolegi v oštarijo, kot da bi prišel k tebi...čeprav kasneje prav pri tebi moleduje sex...
« Zadnje urejanje: sreda, 20. avgust 2008 ura: 19:55 od jazzjazz20 » Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #92 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 15:14 »

se mi zdi, da bi bilo za upoštevati tudi bipolarno motnjo ... je faza evforije primeren čas za take odločitve !?
Prijavljen

tekačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #93 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 21:41 »

se mi zdi, da bi bilo za upoštevati tudi bipolarno motnjo ... je faza evforije primeren čas za take odločitve !?

Ne faza evforije ni čas za take odločitve, ampak to mi je mogel nekdo povedat. Sama se ne zavedam, samo vem da zmorem VSE. no to sem izvedela danes.  Sad

Danes sva skupaj zlagala drva, se nasmejala, imela sem dober občutek.
Ampak zdaj ga še vedno ni. Ne vem kje je! In sprašujem se, so bile spet prazne obljube, ali ima res kaj nujnega  za delat - kot že 10 let.
ampak, najprej se moram začet zdravit manijo, potem pa na vrsto pride on.  sesmejem

Prijavljen

Be you
tekačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #94 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 21:45 »

Tekačica, nimaš samo ti takega ljubezenskega scenarija. Tudi moj nadvse rad
spije (samo on bolj doma, s sosedi) kako pivo ali špricer, do večerje ga veliko ne
zanima, kje sem jaz, zvečer pa se smoli okrog z besedami kako rad me ima, pa
da mu seks pomeni vse na svetu (še več pa verjetno pivo - to mu bom vrgla enkrat pod nos). Saj sam seks z njim je prijeten, ampak mene moti to, ker se je kot ponavljanje poročil.
Med dopustom je tudi meni pasalo, čeprav sem ga enkrat tudi zavrnila, ker je bil
malo bolj pod gasom.
OK, ima tudi on svoje težave, jaz jem AD-je, on spije kako pivo, ampak res več ne vem, če sem jaz preveč zahtevna, nevrotična in motena (bom dohtarja vprašala, kako diagnozo sploh imam), da ne razumem osnovnih moških potreb
(on raje vidi, da nima gat opranih, sam da dobi...), morda bluzim o nekem
sanjskem nežnem odnosu.  Ne vem, včasih se počutim v redu in se lepo stisnem
k njemu, včasih sem pa tako down, da že uro prej študiram, kako naj čimprej
spizdim v sanje. Mogoče sem jaz preveč egocentrična in mislim le na svoje občutke ter potrebe po spanju in počitku, ker sem zvečer že sita vsega.
Približno toliko časa sva skupaj kot Tekačica. Da je deloven, iznjajdljiv, pripravljen
pomagat, ni agresiven, prispeva 2/3 plače in je glede na našo sosesko sploh premija, to je vse res. Ampak jaz od njega nimam čustveno nič, razen da se lahko zanesem nanj, če je treba peljat na kake zdr.preglede v oddaljene kraje,
pa če kaj pri bajti crkne, zna zrihtat. Pa ne mislim, da bi mogel z mano miksat
biskvitke - tudi če nima kakih opravil, je pa pred televizijo ali računalnikom in se
ga ne sme preveč motit. Če se mu kaj potožim, mi takoj natvezi, da mi vse da,
da grem kam hočem, da sem skoz v trgovini (od tega gre več v njegovo rit) in kako da je on za vse v redu, samo zame ne in da sploh ne vem, kdo sem, kaj bi
rada.  Mogoče ima pa on prav? 
Sorry, ker imam take krute poste, ampak ko sem se začela pobirat iz tiste krize
z napadom panike, mi gre marsikaj po glavi. Zdaj pa - ali bom znorela oz. postajala čedaljebolj "bolna", ali naj se ločim in razkiram bedno življenje z eno
plačo in sem srečna - ali pa revna in ravno tako "bolna".Oliva

Popolnoma te razumem, imaš mogoče dvojnika mojega moža? Tak zakon je res en klinc. Pa smo ženske res tako zahtevne? Ali je z nami kaj narobe? Raje sem sama, kot pa da živim tak zakon.
ampak poizkusila bom vse, da si potem ne bom očitala, in če bo treba (upam da ne, želim si pa  sesmejem) odšla mirne vesti.

tekačica!
Prijavljen

Be you
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #95 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 23:47 »

Ne faza evforije ni čas za take odločitve, ampak to mi je mogel nekdo povedat. Sama se ne zavedam, samo vem da zmorem VSE.
seveda, čist razumljivo

ampak, najprej se moram začet zdravit manijo, potem pa na vrsto pride on.  sesmejem
po moje je to fajn odločitev!
Prijavljen

mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.056

« Odgovori #96 dne:: četrtek, 21. avgust 2008 ura: 07:52 »

Citiraj
Citiraj
Pa tudi mislim, da tudi veliko alkoholikov (ne vsi) ima razlog da je začelo piti. Problem je kako nehat.
Ne, če po službi popije pivo še ni pijanec. Imaš prav Aslan. Ampak je še kaj hujega. Če nima želje in potrebe, da se raje čimprej "vrne" domov k svojim dragim, s katerimi živi....Koliko je takih, ki postajajo urico, dve po službi na pivu in zakaj, bi imeli za razpravljat. Sem pa prepričana, da nobeni normalni (poudarjam normalni!) ženski ni to prav.
Potem so tisti, ki "ne znajo izrazit" čustev".. Cry Dober razlog za pitje?! Mislim, da je boljše to, da se tega zavejo in naučijo biti drugačni..
Če dela cel dan in ima službo....ma slab izgovor.Takih je največ. Veliko "kategorij" pijancev obstaja.
Priznajmo si, da smo Slovenci en pijanski narod, s kulturo pitja na nuli. Imamo zapite starše, ki so krasen vzor svojim otrokom, ki veselo popivajo na raznih žurkah. Saj se drugače sploh ne znajo zabavat.

Kakšen razlog neki, Alex?! A ga jaz trenutno nimam? Brez službe, pustila sem partnerja (po dolgih letih, zaradi podobnih zadev), sem četrti mesec brez AD-jev, brez pomirjeval Guram dalje iz dneva v dan. Sem aktivna, kolikor se da in mislim pozitivno. Lahko bi pa mirne duše popila pivo ali dve, si "zameglila" um, da mi ne bi bilo tako težko. Ker mi je. So tenutki, ko mislim, da mi vlečejo čreva na plano...A me ne spreleti ideja, da bi svoje težave (prehodne narave) tešila z alkoholom.
In za 30% uspešnost zdravljenja se jaz ne bi prav dosti trudila s partnerjem. Prvič, ker ga nisem jaz pahnila v pijačo in drugič, ker je moja rit bolj pomembna kot njegova.
Pa mi prosim oprostite. Tako je moje mnenje in občutki ob vsem tem pisanju...

Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
ton
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.138

« Odgovori #97 dne:: četrtek, 21. avgust 2008 ura: 07:59 »

Mooničina pripomba mi je dala veliko mislit. Sem lahko tretjinsko za, dvotretjinsko pa proti?
Seveda, akutna bolezenska faza ni čas za velike odločitve, tudi eno od zlatih pravil za ravnanje v peimeru manije veleva, da z vsako 'genialno' odločitvijo počakaj najmanj 48 ur in jo vmes dodobra pretehtaj z bližnjimi osebami... ampak vendarle.
Bolezen, posebno duševno motnjo, mnogokrat vzamemo za priročen razlog, da osebo v imenu skrbi pošteno pomladimo... tja do stopnje kobacača. Ker bolnemu takšna skrb seveda godi (posebej takemu, ki je prej ni bil deležen), jo sprejme... in hitro pristanemo v enostavnem odnosu starš / otrok, iz katerega se bomo kasneje še kako kobacali.
Eto, to je bila dvotretjinska kritika. Po domače: Tekačica, ne sprejemaj daljnosežnih odločitev, daj se pocrkljat, ohrani pa suverenost in kritičnost - tidve sta znak zdravja, ne bolezni.

Mina: imaš povsem prav.
Prijavljen

Anuška, javi se! In kje neki kolovrati Scorpion?
tekačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #98 dne:: četrtek, 21. avgust 2008 ura: 08:09 »

Težko je verjet človeku, ki je že ničkolikokrat dal obljubo. Včeraj sva se pogovarjala o moji bolezni, bil je cel dan prijazen, kolikor sva se videla. Ampak.....!!! Zvečer je še vedno šel na pivo. Kljub temu, da otrok ni doma in sva sama, kljub temu, da sem ga prosila naj bo ob meni, kljub temu da sva se popoldne ljubila, kljub temu da sem mu rekla da mi je bilo lepo z njim, in ga lepo prosim naj pride zvečer k meni, ker ga potrebujem, da me objame...... in zvečer je rekel da me ima rad, še preveč, ampak ura je bila že 10 in jaz sem šla že spat!!!!!!!
Ampak v takem stanju kot sem ne smem mislit na liočitev. Ampak!, če se bo to nadaljevalo bom ravno to storila!!!!!!! Klinc pa tak life. Zaslužim si kaj bolj koristnega. Saj nisem kos pohištva v stanovanju.  Angry
Pa naj še kdo reče, da  ne razmišljam razsodno. Najamem stanovanje, vzamem kredit za avto in to je to.

Tekačica
Prijavljen

Be you
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #99 dne:: četrtek, 21. avgust 2008 ura: 08:22 »

hja, čez noč spremeniti se je težko, ampak

.. Ampak!, če se bo to nadaljevalo bom ravno to storila!!!!!!! Klinc pa tak life. Zaslužim si kaj bolj koristnega. Saj nisem kos pohištva v stanovanju.  Angry

s tem se pa strinjam !

Arwen
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 14   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar