maca_a
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Prispevki: 127
|
 |
« Odgovori #240 dne:: ponedeljek, 29. junij 2009 ura: 15:09 » |
|
hmm mene to skrbi... zakaj se to zgodi, da se ti ne da več sexat? v moji pretekli vezi, ki je trajala skor več kot povprečen zakon, 9 let, je bil sex vedno kul.
sprejemanje sebe kot v redu človeka ima tu nekaj veze, a ne? ali ipak... še v najhujši depri sem rada sexala. no, morda celo preveč, ker sem si s tem depro zdravila...
no tud jaz nimam zakona  pr meni je bla kriza, zradi katere se trenutno počutim kot pretepena žival, ki tipa okoli in previdno gleda po okolju. težko se spet prepustim. želim si dejansko, a mišice doli ne igrajo kot jaz želim. pa je seks vedno bil noro dober, ampak zdaj sem zamrznila. minil je 1 mesec suše, v katerem sva enkrat samo probala, pa ni šlo. logično je, da je frustriran in počasi že neha igrat na karte "vredu miška, bom počakal" ali "saj ni pomembno", sumim, da že začenja zamerit, ampak jaz preprosto ne morem oz. moje telo noče  ker dejansko so zdaj stvari med nama spet takšne dobre, vredu, v nekaterih ozirih boljše kot prej, a jaz kar ne morem verjet da je tako in se prepustiti. kot, da bi bil v meni strah, da bom spet šokirana.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Sinuska
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.809
|
 |
« Odgovori #241 dne:: ponedeljek, 29. junij 2009 ura: 15:15 » |
|
kr uleš se, punca, sej ti neum neč naredu! harlekina, ti si na bojšem. ker veš, kaj hočeš. nočeš.  skrbi me za tiste, ki iz tega potem delajo dramo. še najbolj pa ne vem, kaj se s tistimi ženskami dogaja, ki si želijo, pa ne morejo... marilyn manson bi rekel: sex was always fun! jaz sem še celo khm khm da podpiram vse ljubimce! ker tudi jaz bi si ga omislila, če recimo se ne bi mogla ločiti iz ne vem kakih razlogov. napredna ali promiskuitetna? watever. srečna!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you don't like where you are, CHANGE IT... You’re not a fu"#$%& ing TREE.
|
|
|
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 973
|
 |
« Odgovori #242 dne:: ponedeljek, 29. junij 2009 ura: 15:21 » |
|
še v najhujši depri sem rada sexala. no, morda celo preveč, ker sem si s tem depro zdravila... Baje res pomaga. Pa pri paniki tudi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are depressed, you are living in the past.
|
|
|
Sinuska
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.809
|
 |
« Odgovori #243 dne:: ponedeljek, 29. junij 2009 ura: 15:27 » |
|
ma, garantiram! sicer je pri obeh prišlo potem do zasvojenosti s sexom, ampak je blo fajn. nisva se nikdar ljubila. bila sva pobesneli živalci. maj gat, še po devetih letih.... pure pleasure. morda bi to katera poizkusila, da vzame sex kot sladico, kot hec, kot zanmimiv način zdravljenja depresije. igrajte se! bodite zmešane! priklenite ga in ga polijte z vodo! glavno, da je zabavno!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you don't like where you are, CHANGE IT... You’re not a fu"#$%& ing TREE.
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #244 dne:: ponedeljek, 29. junij 2009 ura: 17:03 » |
|
sounds fun 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #245 dne:: ponedeljek, 29. junij 2009 ura: 18:40 » |
|
Maca_a, jaz ti drugega ne znam predlagati kot en dolg odkrit pogovor s fantom. Občutki krivde so strup za spolnost. Bolj kot se boš tepla zakaj da ne moreš, manj ti bo dejansko do tega in bolj se bo telo upiralo. Mogoče bi se bilo fino zmenit, da en čas pač ne bosta seksala in da fant ta čas nič ne pritiska nate, niti ti ne predlaga seksa. Tako, da si nekaj časa popolnoma brez pritiska in krivde. Drugače pa gre verjetno za vaginizem, ki je popolnoma neodvisen od tvoje volje in ga ne moreš nadzorovati. Zato tudi nisi ti kriva, da se ti mišice skrčijo. http://www.revijakapital.com/life/clanki.php?idclanka=28 (čisto spodaj) Si mogoče pogosto imela boleče spolne odnose?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #246 dne:: ponedeljek, 29. junij 2009 ura: 19:54 » |
|
Maca_a, jaz ti drugega ne znam predlagati kot en dolg odkrit pogovor s fantom. Občutki krivde so strup za spolnost. Bolj kot se boš tepla zakaj da ne moreš, manj ti bo dejansko do tega in bolj se bo telo upiralo. Mogoče bi se bilo fino zmenit, da en čas pač ne bosta seksala in da fant ta čas nič ne pritiska nate, niti ti ne predlaga seksa. Tako, da si nekaj časa popolnoma brez pritiska in kriv Maca_ , se popolnoma strinjam z Anchi. Iz osebnih izkusenj pa tudi vem, de vrtenje v spiralah krivde in strahu zal ne pripelje dalec. Dalec pripeljejo ravno pogovori, medsebojno razumevanje. Kt receno, pa nimas imet za kaj filingov krivde. Drzi se, Himiko
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
maca_a
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Prispevki: 127
|
 |
« Odgovori #247 dne:: ponedeljek, 29. junij 2009 ura: 21:19 » |
|
no ja, zadeva je tka, da mam izkušnjo posilstva. do zdaj ni blo težav, tud on ve in meni je kul, samo ko je blo zaupanje zamajano, ne vem, blok
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
odbita
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 181
|
 |
« Odgovori #248 dne:: torek, 30. junij 2009 ura: 09:48 » |
|
Ma, moram tole oddajo prilepit. Moram:) Sicer je o celibatu, pedofiliji, zlorabah... ipd. ampak vmes je trikrat dr. psihoterapije Katarina Erzar govorila o pravem odnosu. Naštimajte si na 38.12 - o minuto, 14,37-o in 58.20. minuto. Še posebej na 38.12-o ko začne govoriti o ŠTIRIH NIVOJIH ODNOSA. (napnite ušesa, ko začne s tem:). Mislim, da se zlorabljeni tega, kaj je pravi odnos še najmanj zavedamo, ker so nas izurili, da se počutimo krive, da je to edina resnica... oz. je potisnjeno v podzavest, Čutimo pa vendarle, da nekaj ne štima....telo ne laže......................... http://www.rtvslo.si/play/krscanstvo-in-odnos-do-spolnosti/ava2.36653146/
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
much
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 129
panta rei
|
 |
« Odgovori #249 dne:: torek, 30. junij 2009 ura: 16:36 » |
|
Uauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Uau. A se da k njej it na terapijo? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
if I open my heart there'll be no space for air
Grant me serenity to accept the things I cannot change; courage to change the things I can; and wisdom to know the difference.
|
|
|
|
jazzjazz20
|
 |
« Odgovori #250 dne:: torek, 30. junij 2009 ura: 20:26 » |
|
res...ženska zna povedati
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #251 dne:: sreda, 01. julij 2009 ura: 08:26 » |
|
jp, se strinjam, zna z besedami
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
odbita
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 181
|
 |
« Odgovori #252 dne:: sreda, 01. julij 2009 ura: 16:01 » |
|
Uauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Uau.
A se da k njej it na terapijo? sesmejem Da, a je zelo zasedena  ...sem ti malo več o tem na os... Sicer pa ima tudi zelo bogato bero knjig in bereš, dojameš ali ne dojameš, tako kot zgoraj prilepljeno oddajo... Več pa na cobissu:)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ajeta
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 21
|
 |
« Odgovori #253 dne:: ponedeljek, 28. september 2009 ura: 09:18 » |
|
pozdravljeni. jaz pa imam en problem. ne vem kako naj se pogovorim s partnerjem. zadnje čase se mi zdi da se tako odtujujema. res je da sem malo odvisna od njega (poškušam to spremeniti). velikokrat gre na pijačo s prijatelji, mene pa to zelo moti. v službi zelo dolgo dela (prbl. 10ur na dan včasih tudi več) in po službi gre še pol občasno na pijačo, ki se včasih dolgo zavleče. imam občutek kot da ga ne zanimam več, tudi sexama ne več veliko (1x na teden) to mi še dodatno da občutek manjvrednosti. večkrat sem se želela pogovoriti z njim vendar on ni bil zainteresiran, sva se zmeraj na koncu skregala. mogoče je krivo to da mu zmeraj jamram ko se hočem pogovoriti z njim. sem po naravi bolj občutljiva in se večkrat zjočem (to ga zelo moti). ne vem kako naj začnem temo da se na koncu ne bi skregala. da ne bi bil on potem jezen, ker se jaz ne počutim dobro v odnosu. rada bi da bi pokazal več zanimanja zame s tem da bi se več pogovarjala. da mi zaupa kako on čuti, kaj ga moti v najinem odnosu... lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #254 dne:: torek, 29. september 2009 ura: 10:15 » |
|
Ajeta, koliko časa pa sta že skupaj?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.376
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #255 dne:: torek, 29. september 2009 ura: 20:16 » |
|
Ajeta meni se je podobna scena vlekla 15 let...  Poznam občutke, ki se takrat porajajo v tebi. Služba-pijača po službi in prijatelji...za pogovor in konkretne spremembe pa ni bilo interesa z njegove strani...neki časa se trudiš razumet njega in spremenit sebe...nato ugotoviš, da si zaradi razumevanja njega pozabil nase... Sama sem težko razumela, da smo si ljudje tako zelo različni, da različno vrednotimo stvari, imamo tako drugačne prioritete, cilje... nekdo vidi smisel v posedanju po lokalčkih, v kofetkanju (beri: "pivo"-vanju), jaz pa v tem ne vidim NIČ smiselnega...vidim luzerstvo, alkoholizem, nezdravo življenje... Zame so vedno prvi dom, otroci..pravzaprav je bil prvi ON in samo ON in še enkrat ON...samo da sem bila lahko z njim, ob njem...in sanjala svoje sanje... Pol sem dojela, da če želimo uresničiti svoje sanje, se moramo najprej zbuditi. Sem se zbudila in zagledala resnično sliko mojega zakona... Ljudje se ne spreminjajo kar tako ker si mi želimo tega....imajo svoje potrebe, želje, smisel.. Oni sami morajo imeti motivacijo za spremenit se, če tega ni ne bo nič......taki bodo ostali, še slabše je pol z leti...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
ajeta
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 21
|
 |
« Odgovori #256 dne:: sreda, 30. september 2009 ura: 08:43 » |
|
skupaj sva 4 lete. zdaj se poskušam ozdraviti odvisnosti od njega. in mislim predvsem nase kako naj to izpeljem, da bom ozdravljena. prejšnji teden ko je 3dni zapored šol na pijačo in se vrnil okoli 23:00 ure zvečer. sem mu lepo povedala, da če misli toliko hodit, da grem in da mu bom pustila svobodno pot da se bi lahko družil s prijatelji. in je rekel da res malo preveč hodi ven in da bo poskusil manj hodit ven. jaz sem mu predlagala da če lahko zmanjša na 1x na teden ne bom nič jezna pa je reku da bo. včeraj je malo dlje delal in šol potem spet na pijačo in nisem bila nič jezna le to me je motilo ker ni nič povedal da bo malo dlje. in sem mu lepo potem povedala da me to zelo moti če mi nič ne pove. ne mislim ga nadzorovati, želim si samo da bi sporočil da bo malo pozen nič drugega. in je rekel da me bo poklical če bo kdaj pozen. zdej ko se potrudim da ne bi imela negativne misli in sem bolj sproščena, ko pride domov je tudi on bolj zgovoren in ne trmast. včeraj mi je sam od sebe povedal kje je bil ko je bil na pijači, kaj je pil, kaj so se menl... vse  pa ga nisem nič spraševala o tem. tudi jaz sem mu povedala kako je potekal moj dan in sma se lepo pogovarjala. lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #257 dne:: sreda, 30. september 2009 ura: 10:06 » |
|
Ljudje se ne spreminjajo kar tako ker si mi želimo tega....imajo svoje potrebe, želje, smisel.. Oni sami morajo imeti motivacijo za spremenit se, če tega ni ne bo nič......taki bodo ostali, še slabše je pol z leti... jp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
tekačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Prispevki: 163
|
 |
« Odgovori #258 dne:: petek, 11. junij 2010 ura: 10:44 » |
|
ma če zakon štima, pol ni tistga kao čakanja, nadzorovanja, prošenj. vedno pa obstaja možnost, da večkratna odsotnost pomeni, da zahaja kam drugam....veno manj zaupam moškim in vprašanje če kdaj sploh bom še. pa nisem zaradi tega nesrečna, prav zadovoljna sm sama s sabo. Bo prišlo samo od sebe, samo doma ne smeš sedet in objokavat nesrečo (če to sploh je)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Be you
|
|
|
a*n*a