FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. petek, 25. maj 2012 ura: 02:53

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Težava  (Prebrano 435 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Buška
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 35

« dne:: torek, 15. november 2011 ura: 22:19 »

Pozdravček.

Imam težave s koncentracijo, je to od stresa?

Hvala za vaša mnenja, izkušnje.
Prijavljen
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.271

moja mačkonka Opa

« Odgovori #1 dne:: torek, 15. november 2011 ura: 22:34 »

Pozdravljena,

hm malo premalo informacij si napisala, da bi ti lahko odgovorili.

masi
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.860

« Odgovori #2 dne:: torek, 15. november 2011 ura: 23:44 »

Zakaj bi pa brisala temo?  kiselnasmeh
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.860

« Odgovori #3 dne:: sreda, 16. november 2011 ura: 00:18 »

Ne razumem. Saj si vendar na pravem forumu. Nikar ne bodi neučakana z odgovorom. Prav gotovo se najde kdo, ki ima podobne simptome.  oki
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #4 dne:: sreda, 16. november 2011 ura: 08:22 »

Smiley
hm malo premalo informacij si napisala, da bi ti lahko odgovorili.

točno tako

http://www.ezdravje.com/si/zivcevje/stres/

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Buška
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: sreda, 16. november 2011 ura: 20:28 »

Problem je v tem, da se v mojem profilu vidi mail in ne znam izbrisat.

Je pa moj problem naslednji. Težko prenašam, pritisk, ko mi kakšen, ki me sploh ne pozna, še manj, ve kdo sem in kakšne so moje prioritete, začne direktno v obraz s slabšalnim odnosom (mislim, na ljudi, ki imajo večno potrebo po tem, da ti povedo kakšen si s slabšalnim odnosom, ker bi me očitno radi spreminjali po svojih željah ipd.). Postala sem zelo občutljiva na to, sem pod stresom in ko sem sesuts po dolgem dnevu, me stere do poslabšanja koncentracije. Ker sem uspešna in samozavestna, vedno sem precej trdno stala in se nisem pretirano ukvarjala z očitki, sem bila vedno tarča in enkrat ti verjetno res pride do živega, sem pa nežaljiva do ljudi, še tistemu, ki mi greni življenje z direktnimi ne rečem žalega, raje kot konflikt si mislim svoje, četudi me je kdo užalil, ker sem mnenja, da se do soljudi tako ne obnaša. Ne morem se na tako žaljiv način postavljat zase. Kako bi bilo prav pa ne vem?

Se mi zdi, da se bom počasi začela zapirat pred ljudmi. Ker ne vidim smisla v druženju, če se najdejo taki, ki te hinavsko dražijo, širijo o tebi govorice, ki ne držijo in takih, ki ne uvidijo, da smo si ljudje različni in da niso samo njihovi zagovorniki in njihova pot najboljša. Zakaj bi se sploh morali merit po tem kaj je boljše in kaj ne? Jaz vse sprejemam, dokler me kdo ne prične dražit ali širit kakšnih govoric o meni, ker bi mi rad škodoval.

Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.990

« Odgovori #6 dne:: sreda, 16. november 2011 ura: 20:37 »

Buška  rozicodam na profilu se ne vidi tvojega meila, brez skrbi. Ti ga sicer vidiš, a če je napisan tako, je ostalim uporabnikom neviden.
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.990

« Odgovori #7 dne:: sreda, 16. november 2011 ura: 20:54 »

Je pa moj problem naslednji. Težko prenašam, pritisk, ko mi kakšen, ki me sploh ne pozna, še manj, ve kdo sem in kakšne so moje prioritete, začne direktno v obraz s slabšalnim odnosom (mislim, na ljudi, ki imajo večno potrebo po tem, da ti povedo kakšen si s slabšalnim odnosom, ker bi me očitno radi spreminjali po svojih željah ipd.). Postala sem zelo občutljiva na to, sem pod stresom in ko sem sesuts po dolgem dnevu, me stere do poslabšanja koncentracije. Ker sem uspešna in samozavestna, vedno sem precej trdno stala in se nisem pretirano ukvarjala z očitki, sem bila vedno tarča in enkrat ti verjetno res pride do živega, sem pa nežaljiva do ljudi, še tistemu, ki mi greni življenje z direktnimi ne rečem žalega, raje kot konflikt si mislim svoje, četudi me je kdo užalil, ker sem mnenja, da se do soljudi tako ne obnaša. Ne morem se na tako žaljiv način postavljat zase. Kako bi bilo prav pa ne vem?

Se mi zdi, da se bom počasi začela zapirat pred ljudmi. Ker ne vidim smisla v druženju, če se najdejo taki, ki te hinavsko dražijo, širijo o tebi govorice, ki ne držijo in takih, ki ne uvidijo, da smo si ljudje različni in da niso samo njihovi zagovorniki in njihova pot najboljša. Zakaj bi se sploh morali merit po tem kaj je boljše in kaj ne? Jaz vse sprejemam, dokler me kdo ne prične dražit ali širit kakšnih govoric o meni, ker bi mi rad škodoval.

Jaz si ponavadi na take provokacije rečem "za dobrim konjem se vedno kadi". In če sama pri sebi veš, kakšna si in verjameš vase, se je škoda sekirat in obremenjevat za tiste, ki se raje ukvarjajo z drugimi, kot pa sami s sabo, ker je verjetno preveč stvari za uredit.

Ne rabiš se zapirat pred družbo, temveč se prični družiti z ljudmi, ki te bodo razveseljevali in nasmejali.... Tvoja izbira je komu boš pustila blizu in na koga se boš požvižgala.  oki
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.771

wanna be found

« Odgovori #8 dne:: sreda, 16. november 2011 ura: 22:00 »

Tule smo govorili o mailu http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,3647.msg176731.html#msg176731
In tvoj je skrit....  oki
Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.430

« Odgovori #9 dne:: sreda, 16. november 2011 ura: 22:09 »

Buška, popolnoma te štekam, ker kar precej podobno razmišljam. Ta zadnja pa je ta, da se začneš umikat pred ljudmi, nikar nehvala, raje se druži s tistimi, ki ti dajejo pozitivno energijo in ob katerih imaš občutek, da te spoštujejo, so prijazni in so vredni tvojega časa rozicodam
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 17. november 2011 ura: 07:30 »

Težko prenašam, pritisk, ko mi kakšen, ki me sploh ne pozna, še manj, ve kdo sem in kakšne so moje prioritete, začne direktno v obraz s slabšalnim odnosom 

pomembno je, da veš ti, kakšna si v resnici! in tisti, ki so ti pri srcu, za ostale pa ni važno, kaj kdo misli... je pa res, da je to precej bolj moteče za ljudi z nižjo samopodobo in samozavestjo...

Tašče in podobne zadeve se pa lahko da na ignore  Smiley

Ker ne vidim smisla v druženju, če se najdejo taki, ki te hinavsko dražijo, širijo o tebi govorice, ki ne držijo in takih, ki ne

obstajajo tudi ljudje, ki niso hinavski...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.094

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 17. november 2011 ura: 09:12 »

Jaz si ponavadi na take provokacije rečem "za dobrim konjem se vedno kadi". In če sama pri sebi veš, kakšna si in verjameš vase, se je škoda sekirat in obremenjevat za tiste, ki se raje ukvarjajo z drugimi, kot pa sami s sabo, ker je verjetno preveč stvari za uredit.

Ne rabiš se zapirat pred družbo, temveč se prični družiti z ljudmi, ki te bodo razveseljevali in nasmejali.... Tvoja izbira je komu boš pustila blizu in na koga se boš požvižgala.  oki

Tako kot pravi Slavka Najlažje je bit "še en", podobnega mnenja kot večina, se ukvarjat z drugimi, itd... Ti to nisi, zato gre zagrenjencem to v nos in se ukvarjajo s tabo. In ko začutijo, da te nekaj "omehča", ponavadi z užitkom pritiskajo na tisto točko, ker jim daje moč nad tabo, ker je drugače nimajo. Enostavno probaj ignorirat, torej mej skos v mislih, da če bi meu un na drugi strani pošlihtan podstrejšje, se itak ne bi ukvarju s tabo, torej ima un probleme ne ti. In nič premišljevat o sebi, če si morda res kej narobe nardila, rekla, itd.  pomezik
Prijavljen
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

moja mačkonka Opa

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 17. november 2011 ura: 14:36 »

Problem je v tem, da se v mojem profilu vidi mail in ne znam izbrisat.

..ne gre skupaj s tvojim zapisom, ker potem ne bi imela nobenih težav pri vzpostavljanju mej s sogovorniki in njihovo besedičenje ter obnašanje se te ne bi dotaknilo, tako da bo potrebno nekaj "dela" .

masi
Prijavljen

(O.Wilde)
Buška
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 17. november 2011 ura: 15:42 »

..ne gre skupaj s tvojim zapisom, ker potem ne bi imela nobenih težav pri vzpostavljanju mej s sogovorniki in njihovo besedičenje ter obnašanje se te ne bi dotaknilo, tako da bo potrebno nekaj "dela" .

masi

Se popolnoma strinjam, da ne znam postavit meje in se postavit zase na nek pravilen način.

Hvala tudi vsem ostalim za mnenja, me je kar potolažilo oki.
Prijavljen
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

moja mačkonka Opa

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 17. november 2011 ura: 15:57 »

... mi t.i. občuljivčki imamo kar precej problemov na področju postavljanja meja v odnosih, da vse vzamemo osebno nase, smo užaljeni, prizadeti, bojimo se povedati, da ja ne bi nekoga prizadeli.... in tako se začaran krog zavrti....

pomembno pa je, da to ni nekaj, kar bi bilo nemogoče spremeniti. Da se  oki

masi
Prijavljen

(O.Wilde)
Buška
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: četrtek, 17. november 2011 ura: 16:14 »

Pa še tole napišem,

ali ne pomeni potem to, da ko postavljaš meje oz. to, da se te stvari ne dotaknejo, zapiranje pred ljudmi?
Ker potem namreč drugim ne daš priložnosti, da bi jih sprejel takšne kot so, ker niti ne zanš cenit in sprejet njihovega mnanja.

Ne vem. Vedno sem o vsem razmišljala. Nikoli ne odžagam zadev zaradi par bolečih besed, preveč poizkušam gledat z nekim razumevanjem. Čeprav bi jih včasih prav lahko.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar