FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. petek, 25. maj 2012 ura: 02:50

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kaj naj naredim  (Prebrano 303 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
joco
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 57

« dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 10:25 »

zdravo vsem,
nekajkrat sem že pisl o svojih težavah, 3 leta in 3 mesece ko sem prvič začel jemat ad 1 leto cipralex,1,5 leto cymbalto (zaradi slabše spolnosti zamenjava za welbutrin) od aprila do avgusta na 150mg welbutrina stanje bilo odlično (v dogovoru z dr) prenehal z ad ampak ker se je začelo slabšat po enem mesecu sem šel nazaj na 150 mg welbutrina in to že 2 meseca spet je šlo na boljše do pri. 4-5 dni nazaj zdaj se mi spet pojavljaju nemir,žalost,slabo spanje ponoči se moram vsake tolk časa obračat ker enostavno nezdržim ta nemir tko da je z spanjem sinoč bila katastrofa
zdaj nevem kaj naj naredim pokličem zdravnika ali počakam kakšen dan prosim vaše izkušnje    srečno vsem
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.534

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 10:39 »

Joco dokler imaš zdravila ti kemija pomaga vzdrževat boljše počutje, manj si dovzeten za stresorje.
Niso pa to zdravila, ki bi dejansko pozdravila depresivno ali anksiozno počutje zavedno.
Zdravila delujejo na simptome ...

Razmisli o svojem življenju, sebi ... kako živiš, kaj te razveseljuje, je tega dovolj v življenju, si morda osamljen, razočaran, težko izražaš čustva ... Razmisli kaj si želiš od življenja? ... in ali deluješ v smeri da to dobiš.

Pomoč lahko poiščeš pri psihoterapevtu (psihoterapija pa išče vzroke takega počutja) in se bosta o vsem pogovorila in počasi boš začel spoznavati sebe, svoje načine razmišljanja, čustvovanja in vedenja ... mogoče prideš do spoznanja, da bi bilo kaj fajn spremeniti pri samem sebi ...

Zdravljenje depresivno-anksioznih motenj je zelo učinkovito kadar
potekata vzporedno medikamentozno zdravljenje in psihoterapija.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
joco
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 13:10 »

Aslan hvala za odgovor,
nevem kaj naj rečem sploh mi ni jasno zakaj sem sploh prišel do tega ker res nikoli mi v življenju ni bilo slabo, povprečno življenje zdaj pa tudi vse imam ok služba zadovoljen, otroci žena me res razume in mi na vsakem koraku stoji ob strani in me podpira bi rekel vse bp
edina negativna stvar ki jo vidim v preteklosti je da sem velik delo skor po 10-12ur na dan ampak tega že 4 leta nepočnem tko da nevem tud svojo psihijatrinjo na začetku zdravljenja vprašal če mi je potrebna psihoterapija (ker sem tuki prebral da vsi to svetujete) in mi je odgovorila da nerabim
                          srečno vsem
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 13:15 »

mi ni jasno zakaj sem sploh prišel do tega

nekje je zagotovo razlog ; in kaj je zate povprečno življenje?

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
joco
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 13:42 »

in kaj je zate povprečno življenje?

v bistvu da mi nič ne manjka živim tko kot večina drugih državljanov kot sem že prej napisal imam družino ki mi je na prvem mestu se vsi skupaj razumemo,nisem lačen ne žejen, imam službo,stanovanje v bistvu vse nič več si neželim samo da smo zdravi edina stvar ki mi manjka je moje počutje oz zdravje
Prijavljen
joco
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 13:43 »

ne nisem zbrisal ampak mi ne rata citirat
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 13:43 »

edina negativna stvar ki jo vidim v preteklosti je da sem velik delo skor po 10-12ur na dan ampak tega že

hja, izgorelost je že en vidik... potem odnosi... z ženo, otroci... pa tudi s starši, sorodniki... sodelavci... pa karakter (vase zaprt / odprt... komunikativen / redkobeseden... ) itd ipd  

ne nisem zbrisal ampak mi ne rata citirat

nič hudega... saj lahko brez citata poveš  Smiley
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
joco
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 13:49 »

ja priznam da sem delal preveč ampak tega zdaj nepočnem,kot sam napisal se z družino ok razumemo,z starši oz očetom tudi (mama že 22 let ni med nami) zgovoren oz komunikativen sem zagotovo tega mi res ne manjka in se hitro vklopim v drugo sredino
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 13:53 »

zgovoren oz komunikativen sem zagotovo tega mi res ne manjka

aja?
Prijavljen

Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 416

« Odgovori #9 dne:: torek, 15. november 2011 ura: 01:54 »

če še nisi bil pri psihoterapevtu, potem itak veš, da bi bilo dobro, da greš. povprašaj tudi o izgorelosti. ko enkrat prideš na dno, rabiš več časa od navadnega dopusta, da se spet pobereš nazaj, tako da ni nujno, da si že okreval. priporočam tehnike sproščanja in meditacijo (če že jemlješ tablete: mnogi so poročali o tem, da jim je prozac povišal kvaliteto meditacije Smiley).

če pa res nimaš nobenih težav v socialnem življenju ipd., potem poglej mojo temo o prehrani (http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,9272.0.html) oz. si pri zdravniku preglej krvno sliko in predvsem pomanjkanje kakih vitaminov/mineralov - tudi če tam ne boš ničesar ugotovil, poskusi spremeniti prehrano na bolje (pomagaj si s tem http://cronometer.com/). poleg tega pa itak še gibanje in vse kar spada v zdrav življenjski slog.
en malo bolj drzen nasvet bi pa bil, da se greš paleo dieto za en mesec, samo o tem si raje kaj več preberi, ker drugače je več škode kot koristi. (morda se komu zdijo ti prehranski nasveti brezveze, vendar si vseeno preberite kaj o tem, za kaj se sploh gre in o izkušnjah ljudi)
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 745

« Odgovori #10 dne:: petek, 18. november 2011 ura: 09:48 »

Aslan,

Citiraj
Razmisli o svojem življenju, sebi ... kako živiš, kaj te razveseljuje, je tega dovolj v življenju, si morda osamljen, razočaran, težko izražaš čustva ... Razmisli kaj si želiš od življenja? ... in ali deluješ v smeri da to dobiš.
tudi meni je všeč tvoj odg oziroma nasvet, ker ravno to, je včeraj, moja psihoterapevtka spoznala za moj primer..torej, to mi manjka in s tem je smiselno, da zapomnem svoje življenje!

Joco, torej, lahko samo še potrdim, da iščem naprej "kazalnike" za svojo srečo in zaupaš v svojo notranjo moč, da ti bo uspelo! rozicodam Kemija pa je kemija: tako tebi, kot meni, želim, da mi jo kmalu in za vselej odstranili iz najinega življenja..zmoremo! nene

Dušica
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar