FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. petek, 25. maj 2012 ura: 02:39

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Depresija  (Prebrano 301 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
babi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« dne:: sreda, 09. november 2011 ura: 16:26 »

Pozdravljeni!

Prvič se vam oglašam, čeprav imam težave že od marca letošnjega leta, ko sta umrla dva prijatelja.Čez noč sem postala brez energije in močno utrujena. Voljo sem imela, ampak vse sem delala na silo, kot mi telo ne bi dalo moči. Z močno voljo, sem se vsakodneno spravila na noge in opravljal vsakodnevne aktisnosti in upala da bo prešlo. Seveda sem bila sprva prepričana, da gre za kakšno virozo, ščitnico,... ampak sem po pregledih ugotovila, da je z mojim telesom vse ok. no, v mesecu julijo pa žal ni šlo več tako naprej in tako sem pristala na AD-jih (Ecytara - 1 tabletka dnevno) ter po potrebi Helex. Po treh tednih jemanja sem se počutila veliko bolje,vendar pa še danes, po štirih mesecih nisem dobra. Vskodnevno imam kakšne težave. Od občutka sreče, ... glavobola, do zelo močne utrujenosti, do nemirov, tesnobe, nervoze, beganja misli - strahov, do napadov, ko začutim grenko, žgočo, pekočo bolečino v prsnem košu, ki se nato širi v roke in ustno votlino. V ustih imam nato še nekaj časa grenak okus. Pred 14 dnevi mi je zdravnica priporočala da povečam AD-je na tabletko in pol, kar sem tudi storila. Sedaj čakam, da bo zopet minilo 3 tedne in upam da bo potem bolje. Mislim, da se mi stanje sicer zelo zelo zelo počasi izboljšuje, vendar pa vskič ko nisi dober se ti zdi, da se preveč časa vse skupaj vleče. Glede na to, da verjetno nisem edina s tovrstnimi težavami, me zanima če mi lahko kdo pove koliko časa je potrebno jemati ADje, da rečes sedaj sem pa Ok in da te ne povozi zopet čez nekaj dni. V vsem tem času (4 mesecih) sem vzela tudi 4 tablete Helex (po 1/2 na dan). Zanima me,če je kaj narobe, če bi vzela npr. 3 -4 dni zapored še 1/2 potem pa npr. 14 dni ne, pa zopet. Ali je v primeru, ko sem močno utrujena priporočljivo vzeti helex ali bom potem še bolj utrujena? Še to, spim v redu, zaspim brez večjih težav, zjutraj pa se zbudim zelo zgodaj (med četrto in peto). Hvala za pomoč.
Prijavljen
lithium
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 141

« Odgovori #1 dne:: sreda, 09. november 2011 ura: 17:30 »

Pozdravljena babi. Glede tablet ti ne morem reči, se mi pa zdi da bi bilo dobro obiskati kakšnega psihoterapevta, da ti pomaga čez tole obdobje žalovanja.

Citiraj
glavobola, do zelo močne utrujenosti, do nemirov, tesnobe, nervoze, beganja misli - strahov, do napadov, ko začutim grenko, žgočo, pekočo bolečino v prsnem košu,
Tole mi je predobro znano in je nadvse mučno živeti s tem..

Naj še drugi odgovorijo, nisem ravno prava, ki bi solila pamet. Wink

vso srečo!  rozicodam
Prijavljen
babi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sreda, 09. november 2011 ura: 17:41 »

Ja, hvala za hiter odziv. Sem prej pozabila napisati, da sem se ravno danes naročila pri psihoterapevtu ampak pridem na vrsto konec decembra.

Upam, da bo takrat zopet malo bolje.

Lep dan, Barbka
Prijavljen
babi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sreda, 09. november 2011 ura: 19:41 »

Pozdravljeni še enkrat, ker ne vem še točno kako potekajo odgovori na forumu, sem se odločila, da svoje vprašanje postavim še pod rubriko Depresija - prej sem ga pa med Novi na forumu!

Prvič se vam oglašam, čeprav imam težave že od marca letošnjega leta, ko sta umrla dva prijatelja.Čez noč sem postala brez energije in močno utrujena. Voljo sem imela, ampak vse sem delala na silo, kot mi telo ne bi dalo moči. Z močno voljo, sem se vsakodneno spravila na noge in opravljal vsakodnevne aktisnosti in upala da bo prešlo. Seveda sem bila sprva prepričana, da gre za kakšno virozo, ščitnico,... ampak sem po pregledih ugotovila, da je z mojim telesom vse ok. no, v mesecu julijo pa žal ni šlo več tako naprej in tako sem pristala na AD-jih (Ecytara - 1 tabletka dnevno) ter po potrebi Helex. Po treh tednih jemanja sem se počutila veliko bolje,vendar pa še danes, po štirih mesecih nisem dobra. Vskodnevno imam kakšne težave. Od občutka sreče, ... glavobola, do zelo močne utrujenosti, do nemirov, tesnobe, nervoze, beganja misli - strahov, do napadov, ko začutim grenko, žgočo, pekočo bolečino v prsnem košu, ki se nato širi v roke in ustno votlino. V ustih imam nato še nekaj časa grenak okus. Pred 14 dnevi mi je zdravnica priporočala da povečam AD-je na tabletko in pol, kar sem tudi storila. Sedaj čakam, da bo zopet minilo 3 tedne in upam da bo potem bolje. Mislim, da se mi stanje sicer zelo zelo zelo počasi izboljšuje, vendar pa vskič ko nisi dober se ti zdi, da se preveč časa vse skupaj vleče. Glede na to, da verjetno nisem edina s tovrstnimi težavami, me zanima če mi lahko kdo pove koliko časa je potrebno jemati ADje, da rečes sedaj sem pa Ok in da te ne povozi zopet čez nekaj dni. V vsem tem času (4 mesecih) sem vzela tudi 4 tablete Helex (po 1/2 na dan). Zanima me,če je kaj narobe, če bi vzela npr. 3 -4 dni zapored še 1/2 potem pa npr. 14 dni ne, pa zopet. Ali je v primeru, ko sem močno utrujena priporočljivo vzeti helex ali bom potem še bolj utrujena? Še to, spim v redu, zaspim brez večjih težav, zjutraj pa se zbudim zelo zgodaj (med četrto in peto). Hvala za pomoč.
Prijavljen
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.271

moja mačkonka Opa

« Odgovori #4 dne:: sreda, 09. november 2011 ura: 19:50 »

Draga babi,

pozdravljena,

Zelo neodgovorno je takšno doziranje ad-ja. Jemati ga je potrebno po zdravnikovih navodilih. Glede na to, da si doživela smrt bližnjih, je potrebno odžalovat.
Priznati si je potrebno, da smo žalostni, otopeli, depresivni... Čim več pogovora z ljudmi, ki so ti blizu, morda tudi skozi psihoterapijo.

masi
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #5 dne:: sreda, 09. november 2011 ura: 20:14 »

Draga babi  rozicodam

Ali je v primeru, ko sem močno utrujena priporočljivo vzeti helex ali bom potem še bolj utrujena?

helex umirja, in če si utrujena, boš duplo "umirjena".

Drgač pa kr traja, da primejo ad, kako popolno, pa je odvisno od vsakega posameznika; eni so ravno tok, da lahko kaj postorijo, drugi so super. jaz sem prva varjanta, z dodatkom drugega zdravila.

glede zdravil se posvetuj z os. zdravnico ali pogovor s psihiatrinjo, predvsem pa daj času čas, glede žalovanja!

Življenje gre naprej, in ti ter jaz in vsi ostali z njim!

lp sofie  rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.859

« Odgovori #6 dne:: sreda, 09. november 2011 ura: 20:22 »

Glede na to, da verjetno nisem edina s tovrstnimi težavami, me zanima če mi lahko kdo pove koliko časa je potrebno jemati ADje, da rečes sedaj sem pa Ok in da te ne povozi zopet čez nekaj dni. V vsem tem času (4 mesecih) sem vzela tudi 4 tablete Helex (po 1/2 na dan). Zanima me,če je kaj narobe, če bi vzela npr. 3 -4 dni zapored še 1/2 potem pa npr. 14 dni ne, pa zopet. Ali je v primeru, ko sem močno utrujena priporočljivo vzeti helex ali bom potem še bolj utrujena? Še to, spim v redu, zaspim brez večjih težav, zjutraj pa se zbudim zelo zgodaj (med četrto in peto). Hvala za pomoč.

Nihče ti ne more zagotoviti koliko časa boš jemala AD, da bo OK, kajti vsak organizem je drugačen in
se drugačno odziva...  oki
Načeloma je najkrajša doba jemanja 6 mesecev, ko se pokaže popolno izboljšanje pa še nekaj časa.
Jaz jih jemljem že 7 let... zardevam

AD je nujno in obvezno jemati redno in ne na obroke... pomisli

Glede helexa pa tole...vzameš ga v trenutkih, ko ti je izredno težko, ko se poveča simptomatika
ali pred kakšnim dogodkom, ki se ga bojiš (potovanje, sestanek, izpostavljanje)... oki
V primeru utrujenosti ga ne jemlji, ker povečuje utrujenost, takrat je bolj pomemben počitek
ali gibanje na svežem zraku...sprehod.

rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
bikica66
Uredništvo
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.185

« Odgovori #7 dne:: sreda, 09. november 2011 ura: 20:32 »

Babi pozdravljena !

Pri naših težavah je največja štala ravno čas - traja mesece,da končno lahko rečemo,da smo splavali a samo glavo imamo nad vodno gladino.
Ko sem jaz psihiatra vprašala koliko časa bom jemala zdravila je dejal -1-okoli tri mesece traja,da začnejo delovat nekako z vso močjo -2-vsaj šest mesecev redno jemanje ist doze - 3- če ste v tem času ok bi se lahko začeli pogovarjati o zniževanju in potem o možnostih prenehanja .

Zdaj je minilo že šest let odkar neprekinoma jemljem antidepresive in psihatra niti splošnega zdravnika sploh ne sprašujem nič o zdravilih,le vsake tri mesece grem po nov recept .

lp
Prijavljen
babi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sreda, 09. november 2011 ura: 22:58 »

Ne vem, če smo se čisto zastopili. AD-je jemljem neprestano vsak dan, zanimalo pa me je kako je z jemanjem Helex tablet?
Prijavljen
bikica66
Uredništvo
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.185

« Odgovori #9 dne:: sreda, 09. november 2011 ura: 23:06 »

Helex jemljemo samo po potrebi  oki
Prijavljen
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.271

moja mačkonka Opa

« Odgovori #10 dne:: sreda, 09. november 2011 ura: 23:21 »

Ne vem, če smo se čisto zastopili. AD-je jemljem neprestano vsak dan, zanimalo pa me je kako je z jemanjem Helex tablet?

upsa, oprosti babi.

rozicodam
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.859

« Odgovori #11 dne:: sreda, 09. november 2011 ura: 23:46 »

Ups, se pa res nismo, morda je bilo tako dvoumno napisano... zardevam

Helex...sem ti pa itak napisala...p.p.
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar