FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sobota, 04. februar 2012 ura: 22:59

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: pozitivne afirmacije  (Prebrano 8002 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
smukva
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 39

Nihče me ne more spraviti v slabo voljo.

« Odgovori #20 dne:: torek, 07. oktober 2008 ura: 15:33 »

mene zanima, kakšna pozitivna afirmacija bi pomagala, da odpravim ljubosumje do partnerja (on tega ne ve)?

vem, da je težava v moji slabi samopodobi in da mogoče sovražim sama sebe in posledično druge ženske... nekje sem to brala... ne vem, zmeda v glavnem... nikoli nisem bila ljubosumna...  014

prosim za nasvet  038
Prijavljen

Moje življenje je čudovito, imam vse... A tudi če sije sonce, se moraš včasih zjokati.
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.527

« Odgovori #21 dne:: torek, 07. oktober 2008 ura: 17:09 »

smukva, ne vem za afirmacijo (trenutno niti misliti ne morem tolk konkretno, da bi kaj 'pogruntala'), vsekakor pa bi to počasi izzvenelo, če bi izboljšala samopodobo ... kar spet ni iz danes na jutri, a počasi se da daleč prilezt ... glede tega so svetovali že nekaj knjig (ne spomnim se naslovov) na tem forumu (mogoče pokukaš v arhiv!?) ... sicer pa se velja o takih zadevah s partnerjem pogovorit (kaj te ovira, da tega ne želiš?) ...
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 878

« Odgovori #22 dne:: torek, 07. oktober 2008 ura: 21:48 »

mene zanima, kakšna pozitivna afirmacija bi pomagala, da odpravim ljubosumje do partnerja (on tega ne ve)?

vem, da je težava v moji slabi samopodobi in da mogoče sovražim sama sebe in posledično druge ženske... nekje sem to brala... ne vem, zmeda v glavnem... nikoli nisem bila ljubosumna...  014

prosim za nasvet  038

predstavljaj si vedno svojega partnerja zaljubljenega vate...in reci si: to je relano
reci si: jaz sem vredna ljubezni in on jez mano....jaz sem sexy in se me želi...to čutim...

res je, da ljubosumje izvira dostikrat iz slabe samopodobe
Prijavljen
smukva
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #23 dne:: sreda, 08. oktober 2008 ura: 13:13 »

hvala za nasvete  oki

torej, ko je neka tretja ženska udeležena v pogovoru (takrat me ponavadi prime ljubosumje), si moram ponavljat, da sem sexy pa da si me želi... kako naj potem sodelujem v debati, če si tačas ponavljam: sem sexy, sem sexy... vseeno, moram poskusit, upam, da bo šlo  happy
Prijavljen

Moje življenje je čudovito, imam vse... A tudi če sije sonce, se moraš včasih zjokati.
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 878

« Odgovori #24 dne:: sreda, 08. oktober 2008 ura: 13:30 »

takrat glej njega in si misli kako vama je lepo skupaj...spomni se lepih trenutkov...
boš videla...se ti bo kr smejalo...
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.370

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #25 dne:: sreda, 08. oktober 2008 ura: 13:31 »

Smukva če bi ti že zdaj "polno" sodelovala v debati,
ne bi sploh imela časa za negativne misli z ljubosumnim pridihom.

Zdaj boš samo te misli spremenila v pozitivne in take, ki
ti bodo dvigale samozavest.
Če lahko (in imamo čas), da mislimo negativno,
torej po vsej logiki lahko mislimo tudi POZITIVNO!
Naučimo se biti gospodar svojih misli.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
smukva
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: četrtek, 09. oktober 2008 ura: 08:53 »

Naučimo se biti gospodar svojih misli.

rozicodam
Prijavljen

upica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 213

« Odgovori #27 dne:: torek, 04. november 2008 ura: 08:56 »

Pozdravljeni!!!

Jaz imam pa tako izkušnjo s pozitivnimi afirmaciji. Sem poskušala z zdrava sem, dobro se počutim, imam veliko energije, sposobna sem... Pa mi ni šlo. Takoj ko sem si izrekla pozitivno afirmacijo so se začele porajati misli; če pa ni res, saj sama sebe farbam in si mečem pesek v oči, saj to pa sloh ni res. Težko sem resnično verjela v moč afirmacij in pol nisem dolgo vztrajala. Mogoče je bilo pa to narobe, ne vem, samo pri meni ni delovalo.
Lep pozdravček vsem, pa veliko zdravja in vsega lepega vam želim.
Upica
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.290

vsi smo orli

« Odgovori #28 dne:: torek, 04. november 2008 ura: 09:24 »

Pozitivne afirmacije so le delček procesa, ki pomaga pri zdravljenju - ostali del pa so terapije, pogovori, razčiščevanja, samoanaliza, grajenje samozavesti, rekreacija, .... delo, delo in še enkrat delo ter čas, vztrajnost in vztrajno premikanje proti cilju.
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 584

« Odgovori #29 dne:: torek, 04. november 2008 ura: 11:58 »

Pozitivne afirmacije so le delček procesa, ki pomaga pri zdravljenju - ostali del pa so terapije, pogovori, razčiščevanja, samoanaliza, grajenje samozavesti, rekreacija, .... delo, delo in še enkrat delo ter čas, vztrajnost in vztrajno premikanje proti cilju.
Amen! oki

Dolga, dolga je cesta... vseživljensko delo, da postanemo in ostanemo.

Prijavljen
kremenko
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 248

moja živika je manekenka in rada pozira

« Odgovori #30 dne:: torek, 04. november 2008 ura: 20:03 »

"Srečna sem in ponosna sem nase, ker mi je tudi danes uspelo  srce-utrip...hvaležna sem za vsak lep trenutek, ki sem ga danes doživela  srce-utrip...in ko sem bila žalostna, ko je bilo hudo, ko je bolelo....vem da tako mora biti...vem, da je to samo preizkušnja kako napredujem in kaj zmorem....vem da tako mora biti in prav je tako....zato sem hvaležna tudi za te trenutke žalosti ...ker sem jih zmogla, ker sem bila pogumna...ker mi je uspelo....rada se imam..in ponosna sem nase....Hvala za ta čudovit dan...in zdaj prosim za mirno in sladko noč...zdaj sem mirna...mirno bom zaspala in srečna bom.... srce-utrip srce-utrip srce-utrip srce-utrip...."

Ne smejte se mi ljubljeni moji prijatelji...ampak dobesedno takole se jaz vsak večer zahvalim, najprej molim svojo molitev, in potem se tako zahvalim...in zahvale ponavljam...in v svojih mislim povem vse kar mi leži na duši, ampak vse povem pozitivno....

In...tako je to...ampak meni res pomaga...meni je lažje....bolj mirna sem, bolj pomirjena...lažje mi je in veliko bolj srečna sem....

Svojo osebno molitev in zahvalo sem vam razkrila zato, ker vam želim povedat, da vendarle pomaga...ne na začetku in ne takoj...saj tudi meni niso...in tudi meni še vedno kdaj "klecne" in ne uspe...ampak...trdno vztrajam....zato mi kljub vsemu uspeva...in tisti, ki me zdaj poznate že več kot leto dni še iz starega foruma veste, da je razlika med takrat in danes ogromna....je tako?....
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #31 dne:: sreda, 05. november 2008 ura: 06:19 »

Kremenko  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Prisotni Prisotni

Prispevki: 1.800

« Odgovori #32 dne:: torek, 02. februar 2010 ura: 22:25 »

the secret absolutno deluje!
poizkusite! lahko testirate drekaste ali pa sončne misli.  oki
Prijavljen

If you don't like where you are, CHANGE IT... You’re not a fu"#$%& ing TREE.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #33 dne:: sreda, 03. februar 2010 ura: 07:35 »

"Srečna sem in ponosna sem nase, ker mi je tudi danes uspelo  srce-utrip...hvaležna sem za vsak lep trenutek, ki sem ga danes doživela  srce-utrip...in ko sem bila žalostna, ko je bilo hudo, ko je bolelo....vem da tako mora biti...vem, da je to samo preizkušnja kako napredujem in kaj zmorem....vem da tako mora biti in prav je tako....zato sem hvaležna tudi za te trenutke žalosti ...ker sem jih zmogla, ker sem bila pogumna...ker mi je uspelo....rada se imam..in ponosna sem nase....Hvala za ta čudovit dan...in zdaj prosim za mirno in sladko noč...zdaj sem mirna...mirno bom zaspala in srečna bom.... srce-utrip srce-utrip srce-utrip srce-utrip...."

mi je všeč tole, Kremenko  oki
Prijavljen

PETRAČKA
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 19

« Odgovori #34 dne:: četrtek, 06. maj 2010 ura: 11:38 »

OJLA vsem skupaj!

Res je, tele pozitivne afirmacije delujejo. Ampak moj problem je , da takoj ko začutim pozitiven učinek preneham z rednim 'vežbanjem'
Danes je ravno en tak zagaman dan, ko me v glavi tišči, pa brezvoljnost, malodušje in seveda negativne misli, saj jaz sem itak strahec.
In že sem si kar v službi ko sem imela malce časa odprla pozitivne misli in brala.
Potem se pa spomnim na tale forum in sem že boljše volje, ker tu vedno naletim na somišljenike, soborce in najbolj razumevajoče osebe, ki pa jih sploh ne poznam osebno.
Hvala vam vsem za vaše prispevke, ki jih z veseljem prebiram.

Lp in čim več čimdlje trajajočih pozitivnih misli.
Prijavljen
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 146

« Odgovori #35 dne:: četrtek, 06. maj 2010 ura: 14:10 »

lepo pozdravleni
tudi jaz sem preizkusil na lastni koži kako je negativno mišlenje in pa pozitivno mišlenje
nekaj časa sem biu u depresiji in sem samo na slabe stvar mislu pol sem pa poizkusil s pozitivnim afirmacijam in spremenil mišlenje is ne maram svojega življenja-spremenil ljubim svoje življenje in je zelo pomagalo sploh si ne predstavlam da tok pomaga...

lp rozicodam
Domen
Prijavljen

Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji
razsvetlenja.
Tanc
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 77

« Odgovori #36 dne:: nedelja, 16. maj 2010 ura: 18:35 »

lepo pozdravleni
tudi jaz sem preizkusil na lastni koži kako je negativno mišlenje in pa pozitivno mišlenje
nekaj časa sem biu u depresiji in sem samo na slabe stvar mislu pol sem pa poizkusil s pozitivnim afirmacijam in spremenil mišlenje is ne maram svojega življenja-spremenil ljubim svoje življenje in je zelo pomagalo sploh si ne predstavlam da tok pomaga...

Jaz jih nosim povsod s sabo, si jih ponavljam, predstavljam samo dobro. Ampak...kot sem že v svoji temi napisala. Teorijo obvladam, praksa nekako ne gre.

Kako si jih uporabljal?

Ponekod berem. da se z afirmacijami lahko popolnoma spremenimo, spremenimo svoje misli, razmišljanja... Upam, da bo tudi meni uspelo... oziroma...VEM, da mi uspeva. rozicodam
Prijavljen
Žiga
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 50

« Odgovori #37 dne:: petek, 18. junij 2010 ura: 08:44 »

Pozdravljeni!

Jaz sem tudi začel s pozitivnimi afirmacijami, kot npr. zdrav sem, srečen sem, vesel sem, vse je v redu ipd...ne dobim pa pozitivne afirmacije v smislu NI ME STRAH oziroma ničesar se ne bojim. Ker je moj največji problem strah in naj se pri afirmacijah ne bi smelo zanikati besed, torej ni me strah je narobe! Poznate kako drugo varjanto?
Npr. tale je lahka (namesto nisem bolan si govoriš zdrav sem), za NI ME STRAH pa ne dobim pozitivnega nasprotja! Kaj pa recimo SEM NEUSTRAŠEN ali kaj takega?

Hvala za nasvete že v naprej!

Lp, Žiga
Prijavljen
taja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 217

« Odgovori #38 dne:: petek, 18. junij 2010 ura: 09:01 »

Umirjen sem?? Pogumen sem?? V tej in tej situaciji sem umirjen... Huh? Morda kaj od tega, po mojih izkušnjah je fajn čimbolj konkretizirat, npr.: ko govorim pred drugimi, sem sproščena, umirjena in samozavestna (če te je npr.: strah govorit pred drugimi). Za moje pojme si zastavil to velik preširoko, sam ni me strah... pol tud lažje obrneš afirmacijo, če točno veš zakaj jo rabiš :-)

Lp T
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Prisotni Prisotni

Prispevki: 1.800

« Odgovori #39 dne:: petek, 18. junij 2010 ura: 09:39 »

namesto ni me strah bi jaz rekla: vse je v redu. sproščen sem. nič se mi ne more zgoditi. ne morem se narobe odločiti. vse, kar naredim, je prav.  rozicodam
Prijavljen

If you don't like where you are, CHANGE IT... You’re not a fu"#$%& ing TREE.
Strani: 1 [2] 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar