majč
Druge motnje
Expert
Odsotni
Prispevki: 1.808
|
 |
« Odgovori #125 dne:: petek, 02. december 2011 ura: 07:07 » |
|
sem šla gledat prvo stran te teme, pa bom rekla, da se mi ne zdi nič narobev tem, da fant opazi lepe punce. Tud sama jih, punce in fante. lepoto se pač opazi, jaz tudi rečem, da se mi zdi neka punca al pa fant zlo lepa/lep. sem sicer izrazito heterosexualna, da ne bo pomote, ampak seksualnost s samo estetiko pa lepoto vseeno nima toliko opraviti kot je videti na prvo žogo.
Kaj se mi zdi pomembno v tem kontekstu? da ja, v redu, opazimo lepe ljudi, ok, ali pa tip lepe ženske. saj bi bilo čudno, da jih ne bi. Problem nastane, če fant sicer ne da vedeti partnerki, da mu je neizmirno všeč, da ga privlači in da jo ceni. ker če da to vedet, potem ni nobene škode, če pogleda druge punce in opazi, da so lepe. jaz sem svojemu fantu, če se je zagledal momentalno v neko lepo punco celo pokomentirala, da ta punca je pa res krasna/lepa, itd. pa saj je konec koncev. to je pač en njen + . vsi imamo pa + in - ane. drugo je pa, če se tip spravi flirtat itd. in pretirava čez vsako mejo. v tem primeru bi svojega fanta enostavno vprašala, na čem sva zdaj midva, a se misli ukvarjat s tem, kar ima z mano, ali se misli na tak način, kot naj bi se midva ukvarjala en z drugim kot par raje ukvarjati z drugo. ker ni problema, to lahko mirno počne, ampak mene potem pač ne rabi poleg. naj si razjasni kaj hoče. jaz pač ob sebi rabim celega človeka. ogromno dam v osdnosu, pa tudi precej zahtevam.
će gre seveda zadeva v smer, ko ne ostane samo pri opazil sem, da je nekdo lep, zdi se mi krasen po videzu itd.
drugače je pa tko, da ja, tudi meni so fantje kdaj lepi eni in to izredno, to, da morda eden drugega opazimo in se vidno porajtamo, doživljam kot poklon, to je pozitivna krepilna izkušnja zame, ampak dokler ne boš iz tega naredil nekaj več, nisi nič slabega naredil. samo spontano si se momentalno odzval z naklonjenostjo, pa naj bo prijazen nasmeh, pogled,... naklonjenosti manjka ljudem.
drugo je pa recimo, ko se mi zdi, da je ena bejba neprimerno urejena, da nosi prosojne pajkice brez da bi imela pokrito rit in se vse vidi čez, recimo, takrat se mi ne zdi čudno, da fant to opazi, saj je seksualno bitje tudi on. in valda odreagira, ga ziritira. v takih primerih znam pa tud povedat, da se mi zdi adijo pamet napravljena in da se jaz taka ne bi pokazala kje drugje kot sam pred njim in do praga spalnice, če že. tak je pač moj odnos.
enostavno razumeti in vedeti do kje sem jaz in od kje naprej je drugi. pa ubesediti čustva, ki pridejo. odkrito povedati, kako čutimo, mislimo ob nečem. saj če nas ima partner rad, bo to razumel. načeloma naj bi mu bilo mar za naša doživljanja, videnja in čutenja. v čem je sicer smisel partnerstva.
valda je pa problem, če nam partner naklonjenosti, občudovanja, bla bla bla... ne izkazuje, ampak potem ne govorimo, da je problem, da je opazil mimoidočo bejbo na cesti, ampak je problem znotraj našega odnosa. in to, da ti nekdo s komer si ne pokaže, da te ceni in občuduje kot žensko, predvsem ceni, opazi, ima rad, se mi zdi pa pravo razvrednotenje ženskosti. sama se ob takem partnerju ne bom dobro počutila in niti ne bom dolgo ostala.
maja
|