cllaudia
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 15
|
 |
« dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 17:19 » |
|
Pozdravljeni! Mislim da je čas, da tudi jaz povem svojo "zgodbo"... Za depresijo boleham že od 14 leta (sedaj sem stara 21). V bistvu je za to moje bolehanje kriva moja družina. Natančno: moja babica. Odraščala sem pri babici, ker se je mama ločila in si našla novega partnerja (sedaj stanujemo skupaj: jaz, sestra, babica, dedek in mama). Babica me že od nekdaj psihično "zlorablja". vedno me daje v nič. vedno me primerja s sestro, sestra je v njenih očeh boljša kot jaz... Že pri 14-ih se je začelo samopoškodovanje. Vedno ko me je poniževala, sem se samopoškodovala, ker sem mislila, da se s tem lahko kaznujem, ker sem tako slaba oseba. V 1. letniku sem imela prvega fajnta. Skupaj sva bila 2 leti in potem me je pustil. Takrat sem prvič poskusila samomor (s tabletami). Našli so me in komaj rešili. Poslali so me k psihiatru v Maribor. Dobila sem antidepresive. Tja sem hodila kakšno eno leto..potem sem pa vse skupaj opustila (tablete in psihiatra), ker mi je babica govorila, da je to vse v moji glavi in da moram sama pri sebi vse skupaj razčistiti. Pa sem si mislila da bom poskusila. Nekaj časa je bilo vredu ampak se je vse ponovilo. Vedno ko sem zahajala s prijatelji ven in sem se vrnila v poznih urah, me je babica vedno zmerjala s kurbo, prasico...Govorila mi je da se vlačim po moških itd... Ko so minila nekje 4 leta od prvega poskusa samomora, sem poskusila ponovno. Pa so me spet rešili. Napotili so me v psihiatrično bolnišnco Ormož, kjer bi morala ostati na zdravljenju. Babica me je tako dolgo prepričevala, da sem zdravljenje zavrvnila. Kakšen en mesec sem hodila tja k psihiatru in ga "skenslala" spet zaradi babice, ker nje ni bil všeč. Sedaj sem doma, brez psihiatra. Stara sem 21 let in me še vedno nadzoruje. Ne smem hoditi ven, vse moje prijateljice označuje kot prasice, kurbe...V sobo hodi preverjat kaj počnem in če počnem kaj takega, kar njej ni všeč (npr. sem "predolgo" na računalniku) me že zmerja. Obsedena je z mojo težo. Res nimam popolne postave, predebela pa tudi nisem. Vsak dan mi v sobo nosi članke kako shujšati, preverja koliko pojem in kdaj jem. Zaradi vsega tega sem začela kaditi travo. Kadim jo že 2 leti. Vem da to ni rešitev in vem da se je mogoče zaradi trave moje stanje poslabšalo...ampak enostavno ne morem odnehati. Ko me babica "napade z besedami", me začne stiskati v prsih, dobim solzne oči, začnejo me boleti mišice (predvsem v rokah), težko diham..potem pa kot če bi se mi zmešalo...začnem metati stvari, začnem nenadzorovano kričati, začnem s samopoškodovanjem..in ko se vse v meni sprosti, se počutim boljše. Svojega početja ne razumem. Včasih me je strah same sebe. Mama..mama me vedno brani, kaj dosti pa ne more narediti. Tudi njo ima pod kontrolo. Ko gre na pijačo s prijateljico, ji govori da se vlači z moškimi itd. Jaz bi se že zdavnaj odselila, samo sem brez službe, mama pa ima premajhno plačo, da bi vzdrževala še mene. Aja...pa še to..ko se babici uprem me večkrat udari ali pa pljune na mene...tako da se je kar bojim.. Help? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 2.990
|
 |
« Odgovori #1 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 17:48 » |
|
Cllaudia  Pozdravljena na forumu in hvala, ker si z nami delila svojo zgodbo. Si v nezavidljivem položaju, očitno ima babica moč nad vsemi vami in niti ne dopušča možnosti, da bi bilo kako drugače. Obnaša se žaljivo in grobo, zato ni čudno, da je tvoje psihično stanje takšno, kot je. Mar obstaja kakšna varianta, da o vsem tem poveš na Centru za socialno delo? Gre za čustveno pa tudi fizično nasilje in vso pravico imaš, da temu narediš konec. Sama se očitno ne boš mogla upreti, zato rabiš pomoč. Žal nimam kakšne drugačne zamisli, kajti, kot praviš, nimaš lastnih prihodkov in možnosti, da bi šla živet na svoje. Upam in želim ti, da se situacija v vaši hiši čimprej umiri. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe  "
|
|
|
cllaudia
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #2 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 17:52 » |
|
Močno dvomim, da bodo na Centru za socialno delo kaj ukrenili... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #3 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 17:55 » |
|
na CSD ne bodo nič ukrenili, ker te fizično ne zlorablja, si polnoletna oseba, verbalno je pa tak tak
edina možnost je da se odseliš
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #4 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 17:59 » |
|
na CSD ne bodo nič ukrenili, ker te fizično ne zlorablja,
Aja...pa še to..ko se babici uprem me večkrat udari ali pa pljune na mene...tako da se je kar bojim..  kaj pa je potem tole?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
cllaudia
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #5 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 18:02 » |
|
na CSD ne bodo nič ukrenili, ker te fizično ne zlorablja, si polnoletna oseba, verbalno je pa tak tak
edina možnost je da se odseliš
kako se naj odselim, če pa nimam službe in ne svojega prihodka... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #6 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 18:12 » |
|
na CSD ne bodo nič ukrenili, ker te fizično ne zlorablja,
Aja...pa še to..ko se babici uprem me večkrat udari ali pa pljune na mene...tako da se je kar bojim..  kaj pa je potem tole? babica bo zanikala, drugih dokazil pa nima ounca
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #7 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 18:14 » |
|
Kako pa potem dokažejo drugi, ki so žrtve fizičnega in psihičnega nasilja, da so to v resnici...verjetno nihče od storilcev ne prizna, da je počel kar pač je.
Jaz se ne spoznam na te procese, mi je pa v bistvu padla na pamet le ta rešitev, da je potrebno ukrepati proti babici, če zganja nad vsemi tak teror.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #8 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 18:15 » |
|
preko modric, slikanja, zdr.potrdil
pa če bi, bi mogla punca ovaditi babico policiji, saj csd nimna pristojnosti v primeru polnoletnih oseb (drugo bi bilo, če bi punca izvajala nasilje nad bolehno babico, skratka nekdo nad šibkejšjim, mladoletnim, in z modricami, ipd)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.542
|
 |
« Odgovori #9 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 18:48 » |
|
Na policijo pojdi in prijavi nasilje v druzini, razzalitev in ce tako nanese,šelahko telesno poskodbo, z zdravniskim dokazilom, da bo za to odgovarjala na sodiscu, vse jim sproti pokazi in povej vse,kar ti je in kar ti bo še naredila. Svojega rezanja pa ne razlagaj, sicer lahko mislijo, da si psihicno bolna babicino nasilje domisljas. Ko ti kaj stori fizicno, moras poklicat policijo in javit, lahko da jo bodo odpeljali. Imej priče psihocnega nasilja, zato da boste stopili proti njej skupaj, ko bo treba. To se mora koncati!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #10 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 18:50 » |
|
preko modric, slikanja, zdr.potrdil
pa če bi, bi mogla punca ovaditi babico policiji, saj csd nimna pristojnosti v primeru polnoletnih oseb (drugo bi bilo, če bi punca izvajala nasilje nad bolehno babico, skratka nekdo nad šibkejšjim, mladoletnim, in z modricami, ipd)
...ja pol pa policija. Dejstvo je, da je potrebno ukrepati PROTI babici
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #11 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 20:01 » |
|
Jaz pa se ob tem samo sprašujem kako tvoja mami dopušča vso to nasilje nad teboj,.. saj si njena hčer in bi te morala zaščititi!!?? Zakaj vsi skupaj ne stopite in tej vaši hudi babici,ki vas ima tko vse pod kontrolo ne pokažete hudiča,..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
Derrek
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 29
|
 |
« Odgovori #12 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 21:07 » |
|
Ajoj ta babica je pa kruta ce te kar pljuva. Socustvujem s tabo ! Jast imam oceta ki me vcasih hudo zmerja.. to je motece. Jast tega ne bi prenasal. Najdi si sluzbo, ce isces najdes.. in se preseli. Ti je boljse ce zivis na svojem.. imas svoj mir Upam da se bojo stvari zate odvile v pozitivno smer.. ne izgubi upanja 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: nedelja, 06. november 2011 ura: 22:00 od Derrek »
|
Prijavljen
|
|
|
|
cllaudia
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #13 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 21:09 » |
|
Jaz pa se ob tem samo sprašujem kako tvoja mami dopušča vso to nasilje nad teboj,.. saj si njena hčer in bi te morala zaščititi!!?? Zakaj vsi skupaj ne stopite in tej vaši hudi babici,ki vas ima tko vse pod kontrolo ne pokažete hudiča,..
saj me mama vedno brani..kaj več pa ne more narediti...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
cllaudia
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #14 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 21:10 » |
|
Ko me babica "napade z besedami", me začne stiskati v prsih, dobim solzne oči, začnejo me boleti mišice (predvsem v rokah), težko diham..potem pa kot če bi se mi zmešalo...začnem metati stvari, začnem nenadzorovano kričati, začnem s samopoškodovanjem..
pa še to...to naj bi bili napadi panike?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Sinuska
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.860
|
 |
« Odgovori #15 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 21:21 » |
|
Ne, to je zame napad jeze. Ker se ne moreš/znaš/upaš upreti. Kaj takega! Si prav predstavljam to babico, kako z besnimi očmi .... aaaah.... Zdrži, cllaudia!  Sem sicer zelo miroljubna, a prepričana sem, da bi tole babico udarila nazaj nekega dne.... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
|
|
|
|
klinček
gost
|
 |
« Odgovori #16 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 21:25 » |
|
tvoja babica je zelo zagrenjena osebnost,ti pa boš postala še bolj. čim prej stran od nje(zaposlitev,denar,svoboda)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Derrek
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 29
|
 |
« Odgovori #17 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 22:16 » |
|
Jast sem poklical policijo ko je oče nad mano izvajal psihično nasilje. Vzel je sekiro v roke in mi rekel da me bo ubil !.. Ker nisem hotel več tega prenasati sem poklical policijo in odvilo se je tako da so ga odpeljali na policijsko postajo ter mu prepovadali priblizevanje meni in hisi na 150 metrov. Imel je prepoved preblizevanja dva tedna. Povezali so me tudi s psihologinjo na centru za socialno delo. Zdaj zivimo vsi skupaj v miru in od takrat ko sem poklical policijo se me ne upa taknit. Ukrepaj in ne prenasaj vec tega nasilja.cimprej stori kaj.. sej so opcije
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.271
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #18 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 23:19 » |
|
Jast sem poklical policijo ko je oče nad mano izvajal psihično nasilje. Vzel je sekiro v roke in mi rekel da me bo ubil !.. Ker nisem hotel več tega prenasati sem poklical policijo in odvilo se je tako da so ga odpeljali na policijsko postajo ter mu prepovadali priblizevanje meni in hisi na 150 metrov. Imel je prepoved preblizevanja dva tedna. Povezali so me tudi s psihologinjo na centru za socialno delo. Zdaj zivimo vsi skupaj v miru in od takrat ko sem poklical policijo se me ne upa taknit. Ukrepaj in ne prenasaj vec tega nasilja.cimprej stori kaj.. sej so opcije  , drži se
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #19 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 23:28 » |
|
Ti in mama sta obe žrtvi. Ona se je sprijaznila z maltretiranjem, ti se pa upiraš in zato tudi tvoje psihično zdravje ni u redu. Najboljša rešitev bi bila preselitev, je treba delat na tem. Če te mama razume, se lahko skupaj zmenita, si pomagata. Babica pa živi še v prejšnjem stoletju in manipulira z vama. Ne boj se je, ampak se postavi po robu in prekini to poniževanje. Predvidevam, da ste pod njeno streho in zato tudi strah pred njo ? Kaj pa dedek, sestra.....zakaj se ji vsi ne uprete? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|