FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. petek, 25. maj 2012 ura: 02:26

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: L-triptofan - izkušnje  (Prebrano 373 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
potepinka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« dne:: sreda, 02. november 2011 ura: 21:10 »

Pozdravljeni!

Sem nova na tem forumu. Za napadi panike in agorafobijo trpim že 15 let z vmesnimi obdobji brez težav. Za sabo imam 2 psihoterapiji (prva je trajala 5 let druga 2 leti) in eno zdravljenje s paroxatom, ki je bilo uspešno, vendar sem ga zaradi hitrega in velikega pridobivanja teže prekinila. Zadnje leto in pol sem bila brez težav, pred par tedni pa so se težave spet pojavile (napadi panike so tako hudi kot pred 15 leti, ko nisem vedela kaj se z mano dogaja). Preden ponovno sežem po antidepresivih sem želela poskusiti tablete L-tryptophan 500mg. Zanima me ali ima kdo izkušnje s to aminokislino? Poleg tega bi jemala tudi L-tyrosin (za več energije).
Če se je na temo že pisalo, se opravičujem, iskalnik namreč ni ničesar našel.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.771

wanna be found

« Odgovori #1 dne:: sreda, 02. november 2011 ura: 21:17 »

Nekaj na to temo http://www.nebojse.si/ForumArhiv/index.php/topic,1366.25.html
Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 416

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 03. november 2011 ura: 17:20 »

poglej tudi na sorodne teme o 5-HTP, iz triptofana nastana 5-htp iz tega pa serotonin. ni posebno učinkovit, vsaj ne na dolgi rok, saj se razvije toleranca, vsaj po mojih izkušnjah. enako velja za tirozin. če imaš preveč denarja lahko poskusiš, samo po moje obstajajo bolj učinkoviti dodatki (cink, omega 3, magnezij, b-complex). vse, ki sem jih naštel, lahko jemlješ sočasno z antidepresivi oz. lahko celo zvišajo njihovo učinkovitost (predvsem cink), medtem ko triptofana ne smeš, ker lahko pride do serotoninskega sindroma. priporočam cink in omega 3, vendar ne pričakuj enakega učinka kot pri antidepresivih ali drugih drogah.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar