FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. petek, 25. maj 2012 ura: 02:23

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: bivša ljubezen  (Prebrano 1334 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
megastrah
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #20 dne:: ponedeljek, 05. december 2011 ura: 17:52 »

ja in ne...
ja - ker vem da ga imam rada in on mene, ker vem da se lahko celo življenje grizem v jezik ko mi kaj ne bo všeč..
ne - najini cilji se razlikujejo, njegovi pogledi na svet so krepko drugačni od mojih, velika ovira je tudi njegova vera - on je ateist, jaz vrjamem v boga,, stvari, ki so meni zelo pomembne on njim sploh ne posveča pozornosti...
ko začnem razmišljat v to smer bi mi blo verjetno lažje brez njega, veliko manj bi se žrla zaradi problemov, manj bi blo problemov s starši, brez omejitve bi lahko delala stvari, ki jih počnem rada - se družila s svojimi vrsniki, prijatelji, ki jih zdaj krepko zanemarjam.
nekak sploh ne vem če bi po treh letih sploh zanala živeti brez tako močne podpore, ki mi jo trenutno nudi, strah me je kaj bi bilo z najinimi skupnimi prijatelji, kako bi me gledali, kaj bi si mislili o meni, kako bi bilo ko bi srečala njegove starše,...ne vem, če bi bila dovolj močna iti čez to in ob enem uspešno zaključiti 4 letnik gimnazije.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #21 dne:: torek, 06. december 2011 ura: 07:57 »

ja - ker vem da ga imam rada in on mene,

je to dovolj?

, ker vem da se lahko celo življenje grizem v jezik ko mi kaj ne bo všeč..

ne - najini cilji se razlikujejo, njegovi pogledi na svet so krepko drugačni od mojih, ....stvari, ki so meni zelo pomembne on njim sploh ne posveča pozornosti...

ko začnem razmišljat v to smer bi mi blo verjetno lažje brez njega, veliko manj bi se žrla zaradi problemov, manj bi blo problemov s starši, brez omejitve bi lahko delala stvari, ki jih počnem rada - se družila s svojimi vrsniki, prijatelji, ki jih zdaj krepko zanemarjam. 

hmmm.. to pa je že vredno tehtnega razmisleka.... s tem, da vera niti ni ovira, še manj pomembno pa je to

nudi, strah me je kaj bi bilo z najinimi skupnimi prijatelji, kako bi me gledali, kaj bi si mislili o meni, kako bi bilo ko bi srečala njegove starše,...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.271

moja mačkonka Opa

« Odgovori #22 dne:: četrtek, 08. december 2011 ura: 16:42 »

....Vajin partnerski odnos bazira na nasilnem vedenju partnerja. Pobrskaj malo na netu Psihično nasilje v partnerstvu. In res je vera je tu najmanj pomembna. Zastrašujoč je njegov odnos, kjer uveljavlja svojo moč/zlorabo moči/, agresivno vedenje, nadzor....

Ne to ni zdrav odnos in res si preberi teme o nasilnem partnerstvu, kajti vse se bo samo še stopnjevalo z njegove strani, če ne boš ukepala...Končen cilj je, da ima popolno kontrolo nad tvojim življenjem....

drži se masi

rozicodam
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.808

« Odgovori #23 dne:: petek, 09. december 2011 ura: 07:16 »

ko so se meni dogajale neke vrste obsesije okrog nekega fanta in kot praviš, nisem mogla nehat mislit nanj, v prsih je bil abnormalen občutek radosti, ki sem ga čutila do njega, kot bi mi nekdo ukradel srce in se poigral z njim. kot da bi ljubila napačno osebo. in če se mi je to dogajalo v času, ko sem bila v zvezi z drugim fantom, je bil najverjetneje eden od poglavitnih razlogv, da je do tega najbrž v takih okoliščinah prišlo, ravno to, da v obstoječi zvezi nisem bila srečna, da mi je veliko zdev manjkalo, itd.

torej gre za razmislit, ali te odnos v katerem pa dejansko si osrečuje.

drugo je to, da praviš, da si pozabila, zakaj sta se razšla. si samo tako močno želiš, da bi bila z njim in da bi bil odnos veliko bolj osrečujoč in kvaliteten, kot je dejansko bil, da si pozabila neizpodbitne razloge, za kaj ni šlo?

jaz bi malo dala adacta vse zadeve in bi si vzela čas zase. včasih so potrebna leta za predelat kak odnos ali mini travmo, ki znotraj interakcij nastane. včasih se dolgo mučiš, da začenjaš razumevat, zakaj je bilo nekaj potrebno in dobro. ampak v vsakem primeru pa, menim, koncu koncev pridobiš na neki svoji osebnostni rasti.

razmisli, kaj ti je všeč pri človeku in kaj od tega morda lahko ponotranjiš. morda si se rabila od človeka nekaj naučiti.

občutke radosti pa po moje ne gre ne zalivati in potencirati, niti jih potlačevati, ker vedno znova izbruhnejo na dan. pač sprijazniš se z njimi in jih sprejmeš in jih skanaliziraš v nek primeren odnos. saj ni narobe, če vzdržuješ neko naklonjenost do človeka, če si odkrito priznaš, da je fajn oseba in da te je nekaj v življenju naučil in da ga imaš rada na daljavo. naklonjenost je lepa zadeva in tudi emocionalna podpora. ljudje, ki razmišljamo in čutimo do življenja, ljud, sebe in sveta okrog nas podobno, na nek način potrebujemo kdaj pa kdaj eden drugega in že misel, da nisi ti edini in sam, ki tako in tako vidi, je v bistvu lahko neka pozitivna krepilna izkušnja v življenju.

ko bi le ljudje znali v življenju živeti tako, da bi znali z vsem, kar se nam dogaja primerno ravnati in tudi vzpostaviti do vsega skupaj en primeren odnos, ki zdrži in ne rani. ne tebe in ne drugega.

pomisli, kaj lahko iz vsega skupaj narediš. kaj ti je bilo pri človeku všeč, se lahko iz tega nekaj naučiš. morda pa ni prišel v tvoje življenje brez razloga in tudi če ne moreta biti par itd. morda lahko najde kakšno primerno mesto.

sama imam neko dokaj sorodno izkušnjo in strašno boleče so lahko posledice, kadar svojih čustev in dogajanja ne znamo prav razumeti in tega vsega skupaj umestiti v nek primeren kontekst, ki je sprejemljiv za drugrga in za tebe.

učimo se še.

jaz se toalžim, da ko bom srečala res pravega človeka, s katerim odnos me bo nekako izpolnjeval, na tista pretekla obdobja osebnega trpljenja zaradi tega in onega odnosa, ne bodo imela več velikega pomena. težava je v tem, da se še iščeš in da dogajanje na tvoji poti ne znaš vedno prav razumeti in interpretirati.

kar pa zadeva depre in celotne izkušnje pa: včasih se mora nekaj sesuti, da potem laho začnemo graditi nekaj bolšega Wink brez kvalitetnih temeljev pa tudi ni kvalitetne gradnje. razmisli o temu, na čem želiš v življenju graditi.

in svetujem ti fer play in pošteno igro. v vseh ostalih primerih se zna zgoditi, da bumerank prileti nazaj.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
sončeeek
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7

« Odgovori #24 dne:: ponedeljek, 12. december 2011 ura: 22:53 »

in svetujem ti fer play in pošteno igro. v vseh ostalih primerih se zna zgoditi, da bumerank prileti nazaj.

tegale nisem čisto razumela...glede česa mi svetuješ pošteno igro?
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar