FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. petek, 25. maj 2012 ura: 02:22

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Zaklepanje teme Radio Depra  (Prebrano 4239 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
DAMa
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.272

« Odgovori #40 dne:: torek, 12. avgust 2008 ura: 15:16 »

Lahko jaz povem, zakaj smo moderatorji "težki" v tem oziru.

1. ker je forum preplavljen s klepetalniškimi temami, ki se vlečejo po 78, 79 strani - povejte mi vi sami, če se vam to zdi OK. Na tak način zasedajo veliko prostora, zato smo si na prejšnjem forumu zadali cilj: klepetalnico.

2. neverjetno, po zaslugi trdega dela Histerja, Anchi in ostalih ustvarjalcev foruma imamo klepetalnico, v kateri lahko po mili volji kadarkoli klepetate s komerkoli. Vem, da je klepetalnica drugačna od foruma in da je nekaterim nerodno sodelovati v njej, ker je tam pač potrebno hitreje razmišljati - ne moreš popraviti, kar poveš, bolj je podobno resnični socialni situaciji, kakor vpisi na forumu. Vendar pa je tam zato, da se je navadite, jo izkoristite in tu in tam izpustite kakšno res, pardon, ampak bom pač groba - totalno brezvezno temo na forumu.

Ne želim nikogar užaliti, sami točno veste kako in kaj. Če se kakšna tema zapre, premakne, se to zgodi z razlogom. Ampak je pa zanimivo opazovati, kako se nato vedno nekaj posameznikov spravi iz muhe delati slona. Naenkrat se ne gre več za eno temo, ampak za globoke, filozofske razprave o tem, čigav je forum in to... Ma zakaj se to zgodi prav vsakič? Moderatorji so ja zato tu, da se naredi neka smiselna selekcija tem, odgovorov, kaj mislite vi?
Prijavljen

Pogum potrebujemo, da vstanemo in spregovorimo; prav tako pa ga potrebujemo, da sedemo in poslušamo.
HisTer
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.006

« Odgovori #41 dne:: torek, 12. avgust 2008 ura: 15:29 »

No bom se vmešaval v spor, a bom povedal svoje mnenje in ne me zaradi tega sedaj takoj naskočit.  nehvala

Meni se zdi recimo neprimerna in nepotrebna tema "Igra povezav".

Naj pojasnim; v bistvu to ni tema pogovora temveč nešteto prispevkov in v vsakemu le ena beseda. resda ni v nasprotju s pravili Foruma, je pa v nasprotju z namembnostjo Forumov na splošno. Forumi so namenjeni pogovorom na različne teme. tema "Igra povezav" pa sploh ni tema nobenega pogovora.

Kot taka nepotrebna in obremenjujoča za resurse strežnika in baze podatkov. Pač upočasni iskanje po forumu in smeti bazo podatkov.

Ne menim, da jo treba zakleniti, ali zbrisati, temveč sem povedal le svoje mnenje in apeliram na zavest uporabnikov, da so malo bolj uvidevni in po možnosti ne odpirajo ali vsaj ne sodelujejo v takih temah.

Iskrena hvala vsem, ki bodo z razumevanjem sprejeli moje mnenje. Afro
Prijavljen

Rock&Roll
krasendan
gost
« Odgovori #42 dne:: torek, 12. avgust 2008 ura: 15:51 »

opa dečko...spet ga biksaš...na polno

v klepetalnici imaš možnost shrani...lahko nardiš to kadarkoli...pač shraniš se ti shrani vse od splošnega klepeta do privatnega pogovora, ki si ga imel s komerkoli...en klik samo do shranitve...

btw...ne spravljam se nate al pa kej...sam porkaš dej že mal poglej oziroma se prepričaj predn kaj napišeš...

aja pa še nekej...načeloma se mi zdi dobra ideja da se teme brišejo...sam itak bi se pomoje na vlko ponovno odpirale...kaj pa vem...

jz se iz teme umikam...

pozdravčk
Prijavljen
HisTer
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #43 dne:: torek, 12. avgust 2008 ura: 16:04 »

Hmm, Dečko ni smiselno skakati Anchi za vrat. Sprejela je veliko odgovornost, ko je sprejela funkcijo admina na tem forumu. Ob tej priliki moram povedat, da je mene v tej funkciji skoraj popolnoma razbremenila, tako se lahko posvečam bolj oblikovnim, tehničnim, sistemskim in drugim zadevam vzdrževanja, optimizacije delovanja in izboljšavam.

Anchi je najboljši admin tega Foruma kar smo jih imeli in brez nje bi težko shajali.  clap
Toliko v vednost vsem uporabnikom.

A tudi ona je le človek, kot vsi mi s svojimi kvalitetami, ki jih ni malo in s svojimi slabostmi, kot pri vseh nas. Bodite bolj uvidevni in ne zaostrujte sporov, ki niso konstruktivni.

Anchi zakaj si ti tko "težka" v tem obziru?

Sicer pa tko kot je že ena uporabnica rekla, zakaj pa ne brišete tem s splošnih temah, npr. po nekaj tednih, ko tema ni več zanimiva? Pa se tako zmenimo, da pričnete po nekaj tednih z brisanjem tem ali tudi to ne gre skozi?

Kar se tiče brisanja pa lahko naredimo tako da se v splošnih temah brišejo vsake 6 mesecev prispevki starejši od "??" mesecev. Pač stvar dogovora. Kar tudi ni slaba ideja. Vendar to je bolj zadeva uredništva in ne uporabnikov. Čeprav lahko tudi uporabniki predlagajo način tretiranja splošnih tem. A le uredništvo foruma je tisto, ki lahko sprejme neko odločitev. Kdor je odgovoren in je resno sprejel svojo odgovornost v zvezi s tem spletiščem tudi soodloča in odloča.
« Zadnje urejanje: torek, 12. avgust 2008 ura: 16:08 od HisTer » Prijavljen

Rock&Roll
pupika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 514

« Odgovori #44 dne:: torek, 12. avgust 2008 ura: 16:55 »

meni se prav tako zdi nepotrebna tema Igra povezav, pa dnevno javljanje, pa tudi kaj danes kuhate.
in ravno zato, me je zanimalo zakaj te teme ostajajo, radio depra se pa ne sme odpret.  unsure
razumem pa, da sedaj ko je odločitev sprejeta, ne more biti spremenjena. 
je že tako na tem svetu, da nobena stvar ne more biti všeč vsem
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.584

« Odgovori #45 dne:: torek, 12. avgust 2008 ura: 21:30 »

vedno bodo eni za to temo, eni za drugo ... veliko bi jih želelo Radio Depra ... prav tako veliko bi jih hotelo imet Kaj danes kuhate in tisto javljanje ... jaz se ne mislim lih vmešavat, je pa moje mnenje, da je tema z javljanjem itak neke vrste Radio Depra ... vsak lahko tam zraven napiše še kaj več kot "sem tu"
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Leonarda
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 28

« Odgovori #46 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 10:26 »

Splošne teme so del resničnega življenja tudi v življenju depresivnih. Zakaj se ne bi v njih reflektirali tudi na 'našem' forumu? Radio Depra je pač ena tema več. Mogoče bi jo oblikovali bolj v smislu ''vremenskih javljanj'' (ta so bila meni simpatična), zanimivih dogodkov, ki so se nam pripetili (v smislu poročevalcev in v 'radijski obliki')-> hec skratka. Prevzemanje vlog.
Moje mnenje je, da se neka tema ne more ukiniti zato, ker nekomu osebno ni všeč. Če pa je tema v nasprotju s pravili na forumu, mora biti to iz pravil jasno razvidno.
Na nekem tujem forumu smo imeli (zelo popularno) temo ''funny farm'', kjer smo prevzeli 'vloge' stanovalcev kmetije...špičili smo neumnosti, 'naseljevali' vse nemogoče živali, sedeli na verandi, 'zidali' hišice na drevesu...skratka jokali smo od smeha na trenutke in polivali pijačo po tipkovnici...
Klepetalnica NI isto.

Lp.
Prijavljen

I became insane, with long intervals of horrible sanity.
(Edgar Allan Poe)
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #47 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 08:46 »

.... je pa moje mnenje, da je tema z javljanjem itak neke vrste Radio Depra ... vsak lahko tam zraven napiše še kaj več kot "sem tu"

moonica, odličen predlog  clap
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
pepi
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 50

moja čast je zvestoba do žene

« Odgovori #48 dne:: torek, 19. avgust 2008 ura: 06:22 »

.... je pa moje mnenje, da je tema z javljanjem itak neke vrste Radio Depra ... vsak lahko tam zraven napiše še kaj več kot "sem tu"

moonica, odličen predlog  clap

se strinjam s tem predlogom  clap

bi pa še glede takih in podobnih tem povedal naslednje:

dejansko imajo vsi prav, tako alexx kot anchi, da ostale ne naštevam

forumu je potrebna neka tema, kjer se lahko nasmejemo, spočijemo, razveselimo, kar je alexx kot dežurni klovn tudi počela in si za to zasluži vse pohvale

prav tako si pa zasluži vse pohvale tudi anchi, ki skrbi in moderira forum ter je, kot je tudi sam napisal, precej razbremenila histerja

dejstvo je tudi, da več tem z več odgovori upočasnujejo forum oz. iskanje in podobno

dejansko imata obe strani prav, tako da je le treba narediti neki kompromis, da bi se lahko našla rešitev

mislim, da se z veliko dobre volje da najti rešitev, ki bi zadovoljile vse interese

naslabše je, če vsaka stoji na svojem bregu, poleg tega pa se še ostali člani pomikajo na svoj breg

bilo je rečeno nekaj predlogov, kot je citirani, poleg tega pa bi se dalo še naprimer, da bi se teme kot so igre povezav in podobno zbrisale, tako da bi bilo čim manj takih nepomembnih in nepotrebnih tem, hkrati pa bi se lahko pustila ena taka veseljaška tema, kjer bi lahko alexx in tudi drugi uganjali norčije, tako, da bi se lahko zjutraj ob kavici lahko smejali

vse pa je stvar dogovora, pa tudi možnosti

vsi smo tu predvsem zaradi naših problemov in težav, zato se raje pogovorimo in ne kregamo ter se postavljamo na okope

lp

pepi  Cool

Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #49 dne:: torek, 19. avgust 2008 ura: 09:28 »

Saj sva z Anchi frendice pepi. Rada jo imam in zares veliko, veliko je naredila in dela za forum. Pa pametna punca je. Klovni se dobijo pepi, dobra administratorka pa bolj težko. Prav ima HisTer.  Grin
Prijavljen

alexx Afro 
HisTer
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #50 dne:: torek, 19. avgust 2008 ura: 11:43 »

Alexx, kolikor poznam pepija, lahko rečem, da je mož na mestu in ima izključno dobre namene, a tudi ti si super.

Pravzaprav se moramo zavedati, da niso problem kaki 2 temi vrste "Krneki" v splošnih pogovorih. Drugje naj se ne bi tolerirale. Problem nastane, ko se začnejo "Krneki" teme množiti in postanejo glavne teme foruma. S tem izničujejo namembnost foruma, ki je samopomoč med uporabniki.

Če je veliko "Krneki" tem, potem to pomeni, da uporabniki bežijo od svojih problemov, namesto, da bi jih skupaj skušali reševati. To pa je resen problem. kiselnasmeh
Prijavljen

Rock&Roll
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #51 dne:: torek, 19. avgust 2008 ura: 12:12 »

laughing Embarrassed zardevam zvizgam

Saj razumem.  oki
Prijavljen

alexx Afro 
Dečko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 643

« Odgovori #52 dne:: torek, 19. avgust 2008 ura: 13:25 »

laughing Embarrassed zardevam zvizgam

Saj razumem.  oki

Alexx ti si carica!  Smiley
Prijavljen

Bodi to kar si, ker tega ne počne nihče bolje kot ti!
Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar