urnebes
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 65
kr neki
|
 |
« dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 10:19 » |
|
Pozdrav! Se oglašam po dolgem dolgem času, verjetno se me niti ne spomnite več.... končno sem opazila zakaj me privlačijo nestabilni partnerji, bolj je "out", bolj sem mu pripravljena "pomagat" in v glavnem se v odnosu čisto uničim. Zanima me od ostalih ljudi, ki imate to "motnjo" kakšni so rezultati zdravljenja ipd. temo, ki je pred leti nastala sem prebrala, samo odgovori tam so stari. Fajn bi bilo če bi se oglasili prav isti osebki ki so prej pisali in so bili v teku zdravljenja, kako so se uspeli izmotati od tega notranjega kaosa in samouničevanja. Sem samohranilka dveh otrok in preden uničim še njiju, bi bilo dobro da se zgliham! LP ps če slučajno sem ne spadam, me prestavite v kako drugo temo, ok? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
noname1
|
 |
« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 14:30 » |
|
Kaj pa so nestabilni partnerji? Kaj je zate out. Je to nekdo, ki je jebiveter in čustveni invalid ali je to nekdo, ki je hipersenzibilen. Če drugo... Ja, a ni ravno senzibilnost nekaj kar primobore k odnosu. Da je posameznik v ljubezenski zvezi topel?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
urnebes
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
kr neki
|
 |
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 14:33 » |
|
out je: da se drogira, se laže za brezveznarije, da te prevara z moškim, ima konstantne napade anksioznosti, se ne zdravi, zgine po cele tedne, zapravlja v tri krasne denar, ki si ga izposoja in ne more vrniti.... a lahko kle končam?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
noname1
|
 |
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 14:43 » |
|
Ok, štekam potem. Ja, to je problem. Mislim problem. V končni fazi kakšen pa je "pravilni" partner. Tisti, ki ti ga svetuje mama, takšen, kot ga ima tvoja prijateljica, tak ki je vpisan v X knjigi v poglavju "zadovoljujoče partnerstvo". Ne, tak ki je tebi všeč in hkrati ne povzroča destrukta v zvezi in v tebi. Je on tak, zgleda da ni.
Prevara z moškim. Prevara je prevara moški gor ali pa dol. Zame je povsem isto ali me punca prevara s punco ali z fantom.
Pomoč sama po sebi ni narobe. V primeru, da se zaveda, da potrebuje spremembe in posluša tvoje nasvete, a žal v takem primeru sama vidiš da nimaš moči. So...?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
urnebes
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
kr neki
|
 |
« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 14:55 » |
|
ja, dragi moj, jaz vse to VEM. Problem je v tem, da če dam njega na nogo, dobim drugega po istem kopitu. in je to kot droga zame. adrenalin v odnosu. ne znam drugače. no, sicer pa sem prijavljena na terapijo, mi bodo že svetovali kako naprej. samo rada bi slišala odzive od drugih deklet tu na forumu, ki so pred leti imele to temo. kakšen je izid tega zdravljenja.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
noname1
|
 |
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 15:03 » |
|
Edino nekaj bi dodal. Konstantni napadi anksioznosti. Če odmislimo vse ostalo... Je pač bolan, a si zasluži, da bi ga IZKLJUČNO zaradi tega dala na čevelj?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
kinto
|
 |
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 15:12 » |
|
You dont love yourself oz. kot smo ugotovil- si premajhen "ego"  S tem ko fašeš na "kretene" se ti sam odseva slike sebe. Sej sama vidiš, da se ti vzorc ponavlja in se iz zvez nič ne naučiš. Na psihoterapiji bosta pa ugotavljali stvari kot: od kje si privlkela te vzorce, da je to zato, ker imaš na ta način moč nad partnerjem (ker mu moraš pomagat), ker nimaš zaupanja vase, zato postavljaš potrebe drugih pred svoje, itd.. Oseba s problemi redko naleti na super partnerja s pospravljenim podstrešjem. Ali drugače: Oseba, ki je kolikor toliko (psihički) ok ponavadi ne zaklapa s "kretenom". Pri tem mislim dolgoročno.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
matheu__
Izkušen član/ica

Odsotni
Prispevki: 315
The universe is indifferent - Don Draper
|
 |
« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 15:30 » |
|
tej temi napovedujem 150+ strani...  Uglavnem odvisnost od odnosov. Jst bi zelo težko živel sam izoliran kje na Fidžiju na otoku velikosti 30 m2 in brez širokopasovnega interneta. Tko da - se identificiram s težavo! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
" Just because I don't care doesn't mean I don't understand. " - Homer Simpson
|
|
|
|
noname1
|
 |
« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 15:41 » |
|
No matheu__ WTF ima pravzaprav beseda "odvisnost" veze s to temo?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Sinuska
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.860
|
 |
« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 16:19 » |
|
Kinto, se strinjam. Matheu_, mislim, da bi bilo dobro, da bi bilo toliko strani.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
|
|
|
BB
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 372
|
 |
« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 16:23 » |
|
Ja teh odvisnosti je pa zadnje cajte res malo morje. Jest sm dans ugotovu, da sm odvisen od šaltanja iz 3. v 5. prestavo na avtu. Pa tud ko zaviram včasih šaltam iz 5. v 3., nč ne dam v 4. in tega bi se rad odvadu. Ima kdo številko kakega terapevta, ki bi mi pokazal pravo pot kako bi se znebil te odvsinosti ? Zakaj se izogibam 4. prestave ? Je to kaj iz otroštva ?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
(\__/) (='.'=) (")_(")
|
|
|
|
noname1
|
 |
« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 16:43 » |
|
Ta sarkazem od BB-ja. Dejansko ima point. Vse pač ne more biti odvisnost. In sploh, vse ne more izvirati iz otroštva. Jaz mam dolge lase. A to izključno zato, ker jih je imel fotr, ko sem bil otrok?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 2.990
|
 |
« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 19:37 » |
|
Fantje  a vi mislite, da boste tle imeli zastonj terapijo....ne ne...bo treba pa še kaj dat od sebe prej... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe  "
|
|
|
|
moljka
|
 |
« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 21:54 » |
|
Zanima me od ostalih ljudi, ki imate to "motnjo" kakšni so rezultati zdravljenja ipd. temo, ki je pred leti nastala sem prebrala, samo odgovori tam so stari. Fajn bi bilo če bi se oglasili prav isti osebki ki so prej pisali in so bili v teku zdravljenja, kako so se uspeli izmotati od tega notranjega kaosa in samouničevanja. Mislim, da je avtorica teme jasno izrazila svoje želje 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
FAIL - First Attempt In Learning
|
|
|
|
Ribica
|
 |
« Odgovori #14 dne:: torek, 25. oktober 2011 ura: 09:02 » |
|
Dečki, ne hecajte se s tem. Odvisnost od odnosov je huda in težka zadeva. Če o tem nič ne veste, raje ne kometirajte, ker se samo smešite s svojim neznanjem. Osebam, ki pa imajo to težavo, pa samo nalagate dodatno bolečino in sram. Ribica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #15 dne:: torek, 25. oktober 2011 ura: 09:06 » |
|
Sem samohranilka dveh otrok in preden uničim še njiju, bi bilo dobro da se zgliham! torej sama? partnerja, ki si ga omenjala še lani, ni več? ... končno sem opazila zakaj me privlačijo nestabilni partnerji, bolj je "out", bolj sem mu pripravljena "pomagat" in od kje ta težnja po tej "pomoči"?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
matheu__
Izkušen član/ica

Odsotni
Prispevki: 315
The universe is indifferent - Don Draper
|
 |
« Odgovori #16 dne:: torek, 25. oktober 2011 ura: 09:34 » |
|
mal se hecam, glej jih!  Urnebes, veš kaj je eno izmed pravil psihoanalize: Da analitik nima od odnosa "analitik-analizant" popolnoma nič, razen plače. Nobenega užitka. In kot sem prebral, ti iščeš problematične ljudi zato da bi jim pomagala. Ampak za razliko od poklicnega psihoterapevta nisi koncesionar  , tko da pod črto trošiš energijo v prazno. In kolikor vem je največji faux pas v psihoanalizi, da analitik reagira čustveno. Tvoj pacient je pa med drugim tudi partner in to je recept za katastrofo. Aja, in tud če kateremu res pomagaš, boš s tem ubila edini razlog za vezo z njim. On bo šel na svoje, ker ne rabi več pomoči, ti boš pa izgubila edini smisel, zarad katerga sploh si z njim. Še modrost iz babičine skrinje: Nikoli ne pričakuj da bojo drugi poskrbeli za tvojo srečo. V tem smo vsi sami.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
" Just because I don't care doesn't mean I don't understand. " - Homer Simpson
|
|
|
urnebes
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
kr neki
|
 |
« Odgovori #17 dne:: torek, 25. oktober 2011 ura: 09:35 » |
|
No, moškemu neznanju sem se od srca nasmejala. še posebej tisto o šaltanju prestav, ampak na žalost imam velik problem s tem. Preberite si knjigo robin Norwood ini vse vam bo jasno. Ampak je to bolj za ženske literatura. Ja Arwen očeta psihotika sem se znebila, ko sem pri eno mesečnem dojenčku ugotovila, da mi čisto nič ne pomaga, ampak mi je bolj v breme. Samo za primer: dala sem 5o eur da gre na pošto račun plačat, pa pride po šestih urah nazaj brez denarja in seveda z neplačanim računom. Tako da sem po osmih letih ugotovila, da ga ne morem stalno ven iz "dreka" vlečt ipd, da moram sama nase misliti in na otročiče. Potem je bilo eno leto pavze, nič moških. No nakar so mi vse prijateljice pritrjevale da sama tako pa že ne morem iti naprej, da je itak samskih koker češ fajn dedcev tudi pri 40ih, sem rekla OK, pa probajmo še enkrat. Nya valda, dobim še enega ki mi po glavi skače, ne dela, mi ne pomaga, ampak odmaga (ko npr. reče da gre po otroke v šolo in mi zadnji trenutek odpove, da ne bo šel ipd.). Da ne govorim da se je v začetku tudi pridno filal s koko, in sem si rekla, ah, par mesecev ga bom mela, tako da se malo pozabavam...potem pa srce naredi svoje.... v glavnem zdaj sva tudi s tem narazen že 10 dni, in upam da tako tudi ostane.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #18 dne:: torek, 25. oktober 2011 ura: 09:36 » |
|
in odgovor na moje drugo vprašanje?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
Sinuska
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.860
|
 |
« Odgovori #19 dne:: torek, 25. oktober 2011 ura: 09:41 » |
|
Toplo priporočam Sanjo Rozman: Zaljubljeni v sanje. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
|
|
|
|