FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. petek, 25. maj 2012 ura: 01:54

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: pedopsihiater  (Prebrano 496 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
lithium
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 141

« dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 11:40 »

Hej, zanima me kakšno je vaše mennje o pedopsihiatru.(za mladostnike in otroke).
Do zdaj sem obiskovala le zdravnika, zdaj pa bom morala še pedopsihiatra, vendar čakam na datum. Kaj naj sploh pričakujem?  Rajši bi še naprej obiskovala zdravnika, vendar ta pravi da imam neke probleme in on za njih ni dovolj...

Skratka vse skupaj se mi zdi da nima smisla. zardevam

Lep deževen dan   closedeyes
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 11:56 »

Lithium  rozicodam pa drugače, kako kaj? kaj počneš?

vendar ta pravi da imam neke probleme in on za njih ni dovolj...

aha, torej je to samo zdravnikovo maslo...?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
lithium
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 12:00 »

ne ne pravim, da je njegovo maslo a če bi bilo pomoje nebi hodila ne k njemu ne k pedopsihiatru. Pač, pa še nekaj časa ne bo tako, ker nisem polnoletna.

EDIT* nisem videla zgornjega napisanega  Embarrassed
Trenutno sem doma, sem dobila zdravniško opravičilo, ker nisem sposobna it niti v šolo. Kot sem brala vaše poste so tisti dnevi ko si v downu. Sicer je danes malo boljše, ker dežuje in grmi. Se je narava končno poenotila z mano, sem vsaj vstala z majhnim kančkom veselja v sebi, da pa danes le ne bo sonce  rozicodam
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 12:08 »

ne ne pravim, da je njegovo maslo a če bi bilo pomoje nebi hodila ne k njemu ne k pedopsihiatru. Pač, pa še nekaj časa ne bo tako, ker nisem polnoletna.

torej so starši tako odločili? ker imaš temne misli? ker si raje zaprta med 4 stenami?... ali ker?

vsaj vstala z majhnim kančkom veselja v sebi, da pa danes le ne bo sonce 

torej ti je ljubša tema?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
lithium
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 12:18 »

ne zdravnik se je tako odločil, starši pač ne vedo.
Odločil se je na podlagi..mhm..dobro vprašanje, pač na podlagi vsega kar se mu povedala, med tem ko sem hodila k njemu. Pač nimam velike besede, vem da lahko cenim to, da niso klicali staršev (to bi me res ubilo; psihično in fizično) in zdaj nekako v zameno moram jiti tja. Pri tem pač nimam besede.

Očitno res, nisem nikoli razmišljala o tem kaj mi je boljše. Take dni lahko občudujem naravo z druge plati. Bolj temačno, kot da joka se mi zdi in da se počutiva končno podobno. Vem da nima smisla tole moje razmišljanje o naravi in dežju  zardevam
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 12:58 »

Vem da nima smisla tole moje razmišljanje o naravi in dežju 

seveda ima smisel  Smiley

hja, kar se pa tega tiče
Hej, zanima me kakšno je vaše mennje o pedopsihiatru.(za mladostnike in otroke).
se mi pa zdi, da je čist OK

vem da lahko cenim to, da niso klicali staršev (to bi me res ubilo; psihično in fizično) in zdaj nekako v

kako to?

Prijavljen

lithium
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 13:07 »

a to misliš zakaj jih niso klicali? Pač lahko bi jih, glede na to da nisem 18, ampak jih na mojo željo niso obvestili o dogajanju v smislu da bomo zadevo uredili brez njih.
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.860

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 13:17 »

lithium  rozicodam
Tudi jaz sem imela v gimnazijskih časih en breakdown. Pa sem šla k šolski svetovalki. Naj pride še mama, je rekla. Mama je itak znorela, kaj jo bom zdaj še k psihiatrom vozila.... Pa ni šla. Danes, ko gledam nazaj, vidim, da bi bilo še kako koristno, da bi takrat šla z mano. Ker bi se reševanja težav lotili celostno.
Prav gotovo tudi tvoje težave, kakršnekoli že so, niso kar same od sebe nastale. Ali ker si kaj takega pojedla. Zaupaj staršem, poizkusi.  oki
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 13:23 »

da niso klicali staršev (to bi me res ubilo; psihično in fizično)

Smiley v mislih imam to, kar je odebeljeno; kako to, da tako misliš? ker si že bila razočarana nad njuno reakcijo,...?

ampak jih na mojo željo niso obvestili o dogajanju v smislu da bomo zadevo uredili brez njih.

načeloma ni s tem nič narobe
Prijavljen

Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.990

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 13:26 »

Lithium  rozicodam sem vesela, da si se odločila prit na forum...zdi se mi, da tvojo zgodbo že malo poznamo iz ene druge teme  pomisli

In povem ti, da smisel JE...vredno se je potruditi zase in svoje življenje, kajti nikdar ne veš, kaj ti lepega prinaša naproti, ne?

Dobrodošla med nami  oki
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
lithium
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 13:39 »

uf.
najprej Sinuska, hvala za tvojo zgodbo, vendar staršev ne bom vpletala v to. Res ne, vsaj ne takoj. Ker oče bi znorel, mama bi jokala. Rajši sebi prihranim očetovo godrnjanje, da sem nesposobna in imam vsega preveč, ter mami prihranim očetovo očitanje. Tako da starši odpadejo.  Embarrassed
Arwen, kot sem povedala zgoraj, vem kaj bi se naredilo in ni vredno probat, ker bo samo slabše. Sploh oče bo reagiral z jezo, ki jo nezna krotit, se bo spravil na mamo češ da je ona kriva, mama pa mi bo vsake tolko časa pridejala, da ne zdrži več in bo jokala. In jaz se bom počutila krivo in iskreno povedano bi razmišljala, kje je najbližja in najvišja stolpnica, na katero bi lahko prišla.  zardevam
Slavka kako to? mislim, ne ve jo veliko ljudi, večina samo zdravnik in jaz. Nek znanec nekaj to je pa vse. kiselnasmeh
Sicer pa hvala za topel sprejem a o temle smislu, rajši ne bi govorila, ker bi me gledali postrani..vsaj trenutno je vse brez smisla  pomisli

Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 13:43 »

Najbrž nisi opazila, da si na nek način dorastla svoje starše. In jih ščitiš (še posebej mamo). A vendarle se zavedaj, da si ti v tej zgodbi otrok. Zelo trezno in smiselno govoriš, ne bojim se zate. Na dobri poti si! Ouyeah!
 wav wav wav
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 13:48 »

na podlagi tega opisa 
Ker oče bi znorel, mama bi jokala. Rajši sebi prihranim očetovo godrnjanje, da sem nesposobna in imam vsega preveč, ter mami prihranim očetovo očitanje. Tako da starši odpadejo.  Embarrassed
Arwen, kot sem povedala zgoraj, vem kaj bi se naredilo in ni vredno probat, ker bo samo slabše. Sploh oče bo reagiral z jezo, ki jo nezna krotit, se bo spravil na mamo češ da je ona kriva, mama pa mi bo vsake tolko časa pridejala, da ne zdrži več in bo jokala. In jaz se bom počutila krivo in iskreno povedano bi razmišljala, kje je najbližja in najvišja stolpnica, na katero bi lahko prišla. 

pa sedaj lahko pravim, da je pedopsihiater pametna poteza  oki
Prijavljen

lithium
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 14:22 »

Sinuska hvala; bi bila zelo vesela če bi bila jaz enakega mnenja  rozicodam

Arwen, pa kaj je sploh štos teh pedopsihiatrov/psihiatrov/psihoterapevtov. Saj sem seznanjena s tem, da pač iščeš neke rešitve za svoj problem in podobno. Ampak, ne dojemam kako bi mi lahko pomagali inne verjamem, da bom sploh lahko tam govorila. Že ko grem h zdravnici si grem na živce, ker jo oblagam s svojimi problemi, ki so nepomembni. se mizdi, da samo svoje breme prelagam na njih.
Saj pravim, da se mi zdi da je brez smisla, ne dojemam res.. Cry
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #14 dne:: petek, 21. oktober 2011 ura: 07:00 »

NI RES! problemi niso brezvezni.. to NI prelaganje zadev, pač pa iskanje pomoči, skupno iskanje rešitve...

Vsaj poskusi, potem pa vidiš, kako in kaj  Smiley rozicodam
Prijavljen

lithium
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: petek, 21. oktober 2011 ura: 07:09 »

Mi le ta možnost, da poskusim tudi ostane.  closedeyes
Samo nerazumem(vem jaz ne razumem ničesar), vedno se par dni pred pregledom pri zdravniku in še par dni po tem, počutim še bolj bedno, neumno, nesposobno in lahko bi napisala še tisoč in eno opazko. Ponavadi jokam ko pridem iz tam pa sploh nevem zakaj, tam se počutim kot odrta knjiga, sploh se nemorem pretvarjati, da pa sem vredu. Pa saj ne da bi hotela, ampak, da bi vsaj malo manj čudno izpadla.
Se mi tak smili zdravnik, ki me vsak teden posluša. Upam, da le nima nočnih mor. Naj se mu vse dobro povrne  rozicodam

Pa še rožica zate arwen  rozicodam
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #16 dne:: petek, 21. oktober 2011 ura: 07:15 »

Lithium, saj vem, da je težko verjet, pa vendarle: nisi čudna, še manj čudno izpadeš! pika.

Več kot očitno neke težave so, in hvala bogu, da je zdravnik OK, da vsaj on malce skuša pomagat  oki; upam in držim peti, da boš pri psihiatru lepo sprejeta.

p.s.
saj, če želiš seveda, lahko napišeš kaj več o sebi  rozicodam
Prijavljen

lithium
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: petek, 21. oktober 2011 ura: 08:25 »

hvala arwen, težko verjet, da nekdo razume, poskuša razumet al whatever. Ponavadi ko slišim iz okolice, se iz takih ljudi, kot sem jaz norčujejo zato imam na sebi blokado, ki pri zdravniku pač ne zdrži. Kot, da bi polil strup po njej in za tisti čas izgine.  zardevam Čeprav včasih pravi, da ne sodelujem se mi zdi da kolikor povem je že ogromno zame. Kakšen dan pa bi najrajši v tisti sobi zaspala in pozabila na vse. Se včasih prav varno tam notri počutim, samo da mi ne bi bilo treba govorit pa bi blo super. wav

O sebi? O meni ni kaj dosti za govorit  pomisli
Obiskujem srednjo šolo, ne obiskujem krožkov, skupin ali pač česarkoli. Včasih rada berem, rešujem sudoku včasih pa nimam volje do ničesar (no ja je kar dostkrat tako).Obožujem živali  ohoho ampak zaradi mojega očeta imam samo mačko in kanarčka, pa še njiju mi dostikrat vrže pod nos, čeprav ne da nihče niti centa za njiju.Pa vseeno, hej to je pač moj oče.
Za vikende delam prek študenstkega servisa v nekem kafiču (aleluja! mah). Drugače pa sem totalno nezanimiv človek.Pred leti je bilo veliko bolje v moji družbi  happy
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #18 dne:: petek, 21. oktober 2011 ura: 08:52 »

o, razumem(o), in to zelo dobro  rozicodam tako da kar se tega tiče, tu dobiš večinoma podporo  Smiley; seveda kdaj pade tud kak komentar, ki nam ni čisto po godu, a ponavadi je tako - človek vzame pač tisto, kar mu tisti hip prav pride. Itaq je pa tako, da samo mi odločamo, kaj pride do nas in kaj ne.

Drugače pa sem totalno nezanimiv človek.

vsak človek je zanimiv, vsak človek je osebnost zase, vsak ima svojo življenjsko zgodbo in probleme  vsakega je treba vzet resno...

i. Včasih rada berem, rešujem sudoku včasih pa nimam volje do ničesar (no ja je kar dostkrat tako).Obožujem živali  ohoho ampak zaradi mojega očeta imam samo mačko in kanarčka, pa še njiju

o, lepo  rozicodam; tudi jaz sem imela najprej dve skobčevki, potem muco - ki je bila velik naravni antidepresiv

Včasih rada berem, rešujem sudoku

Za vikende delam prek študenstkega servisa v nekem kafiču

oki clap

Prijavljen

Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: petek, 21. oktober 2011 ura: 10:11 »

Lithium, kaj pa prijatelji, tete, strici, stare mame, sosede z malimi otroki? Prav gotovo imaš koga, s komer se lahko pogovarjaš.  rozicodam
Prijavljen

Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar