Evak4373

prav vem kako se počutiš, saj tudi mene pred odhodom v "neznano" zvija 100/h.
Pri meni je ponavadi tako, da se prej sekiram in nerviram že 2 tedna, ko pa dejansko pride do tistega dogodka ali potovanja, sem kul. Se pravi, da se sekiram "na zalogo" ter razmišljam..."kaj bo...kako bo...kaj če..."
Veš, da so vse skupaj le misli in misli lahko ukrotiš...dopovej si, da se ti ne bo nič zgodilo, da tudi, če te panika slučajno "zahakla" jo znaš "predihati" in se umirit...tako, kot si premagal strah pred tem, da si ostala sama doma, boš sedaj premagala tudi strah pred potovanjem v neznano.
Ker pa vem, da rabimo nek "plan B", da dobimo občutek obladovanja situacije, ti priporočam, da si ga pripraviš. Npr., če te bo zagrabila panika boš________________ (tukaj navedi vse tiste "pripomočke", ki ti pomagajo pri premagovanju tesnobe).
Morda se na samem potovanju zamotiš z branjem dobre knjige, poslušanjem glasbe, klepetanjem s sopotnikom...(zaposliti moraš svoje misli, da ne boš razmišljala o tem "kaj pa če..."). Če greš v kraj, ki ga ne poznaš, pa še malo pobrskaj na netu o njegovih značilnostih...spoznaj ga "na daljavo" in dobila boš občutek, da ni več tako neznan in strašen, kot se ti zdi sedaj.
Sicer pa že veš, da se ti ne bo NIČ zgodilo...in da boš zmogla tudi to potovanje spraviti "pod streho"...potem boš še bolj ponosna nase

Nekaj o teh težavah, pa je bilo govora tudi tukaj...če ti bo kaj v pomoč:
http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,8477.0.htmlDrži se...pa pošlji kakšno kartico