FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 15:34

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 14   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: POJAV AGRESIJE IN ŽIVČNA NAPETOST-NUJNO!  (Prebrano 43333 krat)
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #60 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 18:54 »

Ja sj to ti pa dam prav, da bi jo odslovil... Pač takrat sm bil star 18 let in sm bil še bolj zelen hehe. Je pa odvisno, če sta oba pripravljena delat na zvezi in se potrudit premagat težave lahko tudi uspe... Nič ni nemogoče...
Prijavljen
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

The universe is indifferent - Don Draper

« Odgovori #61 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 18:56 »

tjasha, sicer si v resnici mislim glih tko kot sem napisu sam nebi smel na glas rect.  mal sem utrujen danes pa se mi misli ne ljubi pakirat in jih kar tko rinfuzo trosim naokoli. uglvnem primi se v roke Smiley
Prijavljen

" Just because I don't care doesn't mean I don't understand. "
- Homer Simpson
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 97

« Odgovori #62 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 18:57 »

Ja bom res drugič stol brcnila ( čeprav tud on nebo kaj kriv)  Smiley  nasploh pa bi rada da se stem čisto konča, da tega od mene nebo več in da bom spet super punca, ki bo vredna takega fanta, ki ga ima.

Ja, morem povedat da se mi je bilo ful težko za zaupat, ker nisem tega nikomur mogla povedat, me je bilo preveč strah in preveč se sramujem in mi je ful težko za kakšno bi me pa imeli potem. Ravno tega sem se bala, da bi me imeli za pošast in za takšno, ko me nekateri tukaj delajo vn...zato sem tukaj poiskala pomoč, ker je pač ta forum namenjem temu. Pa sem se pri nekaterih očitno zmotila.  Hvala vsem, ki ste mi dali dobre nasvete in mi pomagate z izkušnjami, ful mi je težko, jokam, ker nevem ali naj po vseh teh besedah ki sem jih dobila (negativnih mislim) sploh pričakujem kakšne rezultate ali bo sploh kdaj bolš  jok

pa hvala Janja, da si zaupala tvojo zgodbo...

Js si samo želim, da pridem iz tega, ker me res ubija. Nisem še čutila tolikšne žalosti, kot jo čutim sedaj. Črne misli me kar skos spremljajo ne vidim več izhoda, potem je tukaj še oče, ki mu je vseeno zame, soseda ki ga ima skos vozi na preiskave, se joče, ker je zelo bolan, ko pa sem mu jaz povedala kako je z mano, z upanjem da si bo vzel pogosteje čas zame, pa sem dobila vprašanje kaj mi sploh je, da me tk jebe depresija... mislim... od takrat me enkrat ni poklical da bi me vprašal kako je z boleznijo, ali mi lahko kako pomaga. Pač hudo je! Pride dan ko sem srečna in že čutim da bo, pa spet čez par dni napade anksioznost in ni volje...

Poleg tega sem videla dedeka ko je umiral, drugega ko se je  ustrelil zaradi alkohola, gledala pretepe in kregarijo... Nočem se nobenemu zasmilit, to niti slučajno ni moj namen, ampak prosim da me ne obsojate, ker nisem imela rožnato otroštvo in žal mi je za to...
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #63 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 18:58 »

Mah, žal mi je, da sem karkol napisala in se šla zaupat... Mislila sem da se bom kaj bolš počutla, pa se počutim še slabš, počutim se kot umazana žival in še težje mi je. Eni me res imate za morilko in p***** do konca... Pa še zdaleč to nisem. Jezo sem sproščala na zelo napačen način, ampak tega se napram drugim zavedam in še kako želim popraviti in prit k sebi, tako da prosim ne me žalit

Tjashy naj ti ne bo žal.
Od večine nas si slišana, si razumljena in če boš potrebovala support, mnenje ali karkoli veš kdo smo.
In še veliko jih je tule ... toplih in iskrenih ljudi, ki znajo slišati stisko drugega.

Srečanja s psihologinjo bodo zagotovo prinesla razmišljanja o sebi, osebno rast ...
Verjamem, da si želiš spremembe, da si želiš znati ukrotiti to silno moč jeze.
Tudi za ljubosumje ne bo več prostora, ko boš spoznala, da si vredna ljubezni.
Rane .. in način čustvovanja, ki ga pušča otroštvo, kjer so starši vezani na omamo v alkoholu
se da spremeniti ... skozi psihoterapevtski proces lahko zapolniš veliko praznino, občutek samosti in neljubljenosti.
ZAUPAJ DA ZMOREŠ!

S partnerjem se pogovarjajta ...
Povej mu za svoje stiske ... pokaži mu ranljivost ...
In kadar želiš njegovo bližino mu povej ... z besedami ... da bo vedel kaj želiš ...
V pravem partnerstvu morajo biti vse karte na mizi.
Lahko mu pokažeš tudi ta forum, tvojo željo poiskati pomoč.

Išči ljudi ob katerih se počutiš fajn, kjer začutiš da si vredna.
 rozicodam

PS:
Ironija je, da ravno tisti, ki tule sodijo tebe (in ne le tvoje dejanje) ...
hkrati v tem trenutku izvajajo psihično nasilje nad nekom, ki je v stiski in je prišel sem po pomoč,
po nasvet, po smerokaz za naprej ...
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Liber
gost
« Odgovori #64 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 19:02 »

Vse se da, sam če se hoče. Če se hočeš spremenit, se tudi boš.

Mogoče, če bi imela ob sebi malo bolj odločnega fanta, ki bi ti dal vedet, da ni boxarska vreča, bi ti blo lažje Tjaša Smiley

PS:
hkrati v tem trenutku izvajajo psihično nasilje nad nekom, ki je v stiski in je prišel sem po pomoč,

Ja, dobro si tole izpostavila Smiley
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #65 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 19:02 »

PS:

Se nebi moral bolj strinjati. Tjasy glavo gor, vse se da! Življenje ni lahko, je pa vredno vsakega truda, ki ga vlagamo vase in v druge... rozicodam
Prijavljen
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #66 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 19:06 »

Hvala vam res!! ogromno mi pomenijo vspodbude, ki jih nisem imela nikoli veliko... Onix,Aslan,Janja najboljši ste  pomezik in ostali ki mi tako pomagate z nasveti in lepimi m islimi... hvala vam res!! vidim da obstajajo ljudje, ki so resnično dobri in takih je premalo...ampak so pa še  oki
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #67 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 19:09 »

Tjashy hvala, da si vseeno (po vsem tem špetirju tule) delila naprej svojo zgodbo z nami.
Vse spoštovanje za pogum in vztrajnost!
Jaz sem čutila, da se skriva veliko hudega v tebi ... veliko stisk in potlačene jeze.

In včasih je en sam občutek zapuščenosti, lastne nepomembnosti lahko sprožitelj
močne nekontrolirane jeze ... in takega silnega vala jeze ni lahko zaustaviti ...
Hkrati pa v tebi nežno otroško srce (ki ostaja zavedno še del nas) le kliče po bližini,
po tem, da si končno nekomu pomemben ... Potrebuješ toplino, sprejetost in ljubezen.

Moški liki v tvoji družini so pustili žalostne sledi v tebi ...
Hudo mora biti vse to nosit v sebi, dan za dnem ... brez da so ta čustva resnično predelana.
Vztrajaj, da delaš na sebi, da predelaš velike pretekle bolečine ... in jim daš tako mesto v sebi, da ne bodo več uničevalno vplivale na tvoje življenje sedaj.

Tjashy188 danes je bil pomemben dan.
Zaupala si svojo stisko ... čeprav virtualno .. šlo je ven .. lahko si delila.
To je že korak naprej!

rozicodam

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #68 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 19:12 »

fuuuul lepo napisano, verjameš al ne, so se mi kar solze ulile! Res ti hvala, prav potolažla si me. In tako lepih besed že dolgo nisem slišala, še od najboljše frendice ne... Ti res znaš  pomezik   zdaj vem, da se lahko resnično zanesem na nekoga, pa čeprav je samo prek spleta, vem, da če me kaj muči, imam poslušalca...to pa mi pomeni največ, pogovor je več kot zdravilo za mojo dušo in psiho...

rozicodam
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #69 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 19:14 »

Tjashy ni zakaj! Tud sam sm mel težko otroštvo (alkoholizem očeta), in vem kakšne stvari lahko to naredi človeku v glavi... Zaslužiš si lepo življenje in vzemi si ta dogodek kot opozorilo, da je čas za delo na sebi in ne kot nekaj groznega, pač vsak na svoj način dobi tisto sporočilo "nekaj je treba spremeniti" in ti si ga pač na ta način...
Prijavljen
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

The universe is indifferent - Don Draper

« Odgovori #70 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 19:23 »

Matheu__ tebi ga sigurno nebi nastavil Smiley.
BB toseprav ti bi pol žensko nazaj udaru?

Uglavnem ti bi me šou tepst, ker mam zero tolerance do nasilja. Mater, da bi ti tud jst kakšno spustu okol kepe  happy

Citiraj

Grdagrda dvoličnost se med drugim skriva tud v tem, da bi moškega pošiljali v PM, če bi napisal, kar je napisala boga revica majchi.

Citiraj
Bojim se, da če bi imela pri sebi nož, da bi bila zmožna fanta zabosti, v tisti jezi, ki jo sproščam med prepiri. Prav zasovražim ga, ko se kregama, na živce mi gre in gabi se mi...

Zdej Onix je taprav dec in ga nož v ledvici med spanjem ne skrbi tok.
Jst softič, bi se pač zaščitu in klicu organe.  Smiley

Ma važno da je matheu grd...ker obsoja nasilje, namesto da bi ga razumel.  happy

Lep večer 

Prijavljen

" Just because I don't care doesn't mean I don't understand. "
- Homer Simpson
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #71 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 19:26 »

Matheu nebi te šel tepst, že 4 leta ne ubijem niti muhe, tko da brez skrbi...
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #72 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 19:32 »

Pa nevem od kje enim tle ideja, da nasilje podpiramo, je samo to, da nekateri znamo pač svet videt barvno eni pa samo črnobelo...
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #73 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 19:36 »

Uff.. tuki je pa vroče  seznojim

Tjashy, jaz verjamem, da matheu__ ni mislil nič slabega, se pa včasih res malce ostro izrazi.. no sicer pa tudi sam nisem noben angelček.

V glavnem, načeloma res ne bi smeli delati razlik, kdo izvaja nad kom nasilje in na kakšen način, čeprav v praksi jih delamo. Nasilje je pač nasilje.

Jz imam občutek, da si iskrena tako do sebe kot do nas, se zavedaš, da gre za resen problem in imaš tud željo, da stvari spremeniš. In zato čestitke clap iz moje strani, ker ogromn folka svoje težave ponavad negira, najde zmer neke "upravičene" razloge, itd.. in taki se ponavad zlo težko premaknejo iz svoje točke. Tkole objektivno ocent svoje težave ni zmožn vsak, tko da  oki

Je pa res pomembno, da se resno lotiš reševanja te težave, ker saj veš, če ne stvari postanejo samo še hujše. Predvsem pa ko boš enkrat imela otroke, sta ob takem obnašanju že z rojstvom obsojena na psihične težave.

Zdele sm se spomnu (yeahh memory se mi vrača Grin), enkrat k smo se kt klinci igral v stolpnici in kar naenkrat začne en moški tečt dol s čist krvavo roko, za njim pa totalno razjarjena žena s sekiro v roki in precej sočnimi kletvicami. Njun sin se je igral z nami in ko sta pritekla mimo nas, se je začel jokat, nato pa v joku tekel za njima. Sicer sina nisem videl že precej let, vem le, da je bil nazadnje še vedno đanki brez osnovne šole.

Žal ga tuki najbol nafukajo otroci. In čeprav vsak reče, da ne bo tak kot njegovi ta stari, se vzorec zelo pogosto ponavlja.
Prijavljen
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #74 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 19:36 »

pa dobro no, a me lahko za neko morilko mate,js se pa trudim pa poskušam najt neko pozitivno pot. Saj se zavedam kaj sem naredila, zavedam se da sem zato ničvredna in da bi me najrajš spravili pod zemljo, sam a je res treba tok slabega na forumu ki je za podporo?? unsure
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #75 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 19:41 »

Vsi ki tako razkazujete "MIŠICE" in sploh ne preberete kaj napišete, ali sploh veste na kakšne forumu ste?
Sem pridejo ljudje v stiski in večina v tej temi to stisko ŠE povečatujete  Angry
V kolikor ne bo sla debata na takšno raven kot se za ta forum pričakuje bom/o mi pomagali, kar
pa ne bo OK.
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.674

« Odgovori #76 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 19:41 »

Okej, po moje da je bilo zadosti pričkanja in povzročanja stiske nekomu, ki se problema zaveda in si želi pomoči. Vsi, ki ste proti nasilju (ker ostali smo pa valjda za), ste se lepo izkašljali, zdaj pa konec. Od tu naprej samo konstruktivna debata - kako (si) pomagat, kako ne, izkušnje, podpora itd. Če bi radi debatirali o nasilju v partnerskih zvezah komot odprete novo temo, v tej ste s 'pošastmi' in 'psihopati' zaključili. Če ne, bom pa začela prispevke ven metat, to je opozorilo in obljuba.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #77 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 19:41 »

Pač nekateri označijo vsakega (brez da bi ga poznali) za morilca zgleda... Tjashy ej dj ne poslušej takih, kakšna morilka neki hehe. Pol smo usi, ki smo kdaj odreagirali narobe morilci al kaj? Ne oziraj se na nekatere opazke, kot je rekel predhodnik, svaka čast da si želiš najti rešitev in stvari ne opravičuješ z izgovori... Ratal ti bo! Kot sm rekel, eni vidijo svet samo črno-belo, žal pa to potem privede do nekaterih zmotnih odzivov...
Prijavljen
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #78 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 19:44 »

Kinto se zavedam da je to resno in da se moram dat zraven, da ne pride do česa, ko si sploh nočem predstavljat. Sam upam da se rešim tega in da se spravim k sebi... res si želim, ne pretiravam in zelo močno željo imam, vem pa da samo želja ni dovolj... sama si ne morem pomagati vedno, poleg psihoterapije bi se rada naučila tudi sproščat in živet bolj umirjeno. Zelo lahko je govorit to zdaj, ko sem ok. in je z mano vse vredu, ko pa me prime jeza, pa ne znam dihat in se umaknit od problema...to bi se rada naučila! pa če morem narediti karkoli, sam da bo... Nočem si zasrati lajfa zarad ene bolezni, ki me bo premagala...
Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #79 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 19:46 »

Tjasy prav je,da si se nam zaupala.
Nikar se ne sekiraj za tiste odgovore,ki ti niso v prid.
Nekaj drugega je nasilje,nekaj drugega je pa histerični napad.
Jaz mislim,da bi bilo najbolje začet z psihoterapijo oziroma nekaj boš morala storit v tej smeri in to takoj,saj te taki napadi in izpadi samo izčrpavajo in uničujejo.
Vse dobro ti želim !

lp
Prijavljen
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 14   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar