FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. petek, 25. maj 2012 ura: 01:41

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 11 12 13 [14]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: POJAV AGRESIJE IN ŽIVČNA NAPETOST-NUJNO!  (Prebrano 4701 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.534

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #260 dne:: torek, 01. november 2011 ura: 14:24 »

Jeza in posledično agresija je nesprejemljiva, mislim da se tega vsi zavedajo da ni prav, a treba je ugotavljati, zakaj pride do tega izbruha in začeti reševati vzroke, ne posledic...

Jeza je eno naših primarnih, avtentičnih čustev in je še kako dobrodošla.
Skozi jezo prepoznavamo za nas neustrezne okoliščine ...

Čustvene inteligenca je tista, ki nam pomaga prepoznavati svojo jezo in
nas uči o čustvu jeze: na koga se jeziti, kdaj se jeziti, s pravim razlogom, na pravi način ... in ob pravem času. Učimo se strategij prepoznavanja, obvladovanja in izražanja jeze - brez zanikanja ali potlačenja.

Žal je največkrat tako, da se ljudje jezimo na napačno osebo, z napačnim razlogom in na zelo napačen (agresiven) način ... Zato se mnogi ljudje jeze ne upajo izražati, v nekaterih družinah je celo nesprejemljiva ... in vse kar se dovolj dolgo kopiči nekje v nas ... lahko nekoč izbruhne z rušilno in pogubno močjo ...

Včasih eno čustvo se skriva za drugim ... takim ki je bolj družbeno sprejemljivo.
Ljudje so jezni - a kažejo žalost ... (jeza se vseeno kopiči v njih..)

Veliko je tega o jezi ...
Tjashy psihoterapija je tista, ki ti bo pomagala razvozlavati tvoje osebne
čustvene stiske ... naučila se boš obvladovati svoja čustva in jih zrelo izražati.
Tudi jezna še boš! Le moč jeze ne bo več rušilna ... uničujoča.

Citiraj
Jaz za sebe vem, da je treba delati na sebi in da je treba gledati za NAPREJ da bo boljše in ne NAZAJ! Ker preteklosti se ne da popraviti, lahko samo narediš PRIHODNOST BOLJŠO. Toliko z moje strani 
Tjashy jaz verjamem vate  rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 152

« Odgovori #261 dne:: torek, 01. november 2011 ura: 15:23 »

Trina, tako lepo si napisala vse. Res ni "klic na pomoč", nisem se znala izrazit, je pa opozorilo, da je nekaj narobe.
Glede moje jeze in manije:  veš, ni trajala samo 2 uri, par dni je vladala v meni. Hudo je to prenašat.
Res bi mi prav prišlo, da bi se še kdaj odzvala na moje pisanje. Lp, Oliva
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.430

« Odgovori #262 dne:: torek, 01. november 2011 ura: 20:27 »

Tjashy, tudi jaz verjamem vate rozicodam Zelo zrelo razmišljaš, sem prepričana, da bi ti psihoterapija zelo pomagala oki, saj si pripravljena delati na sebi!
Prijavljen
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 96

« Odgovori #263 dne:: torek, 01. november 2011 ura: 20:33 »

Aslan in Trzinka... hvala vama res! rozicodam  sem vesela, da so še dobri ljudje... Ja,javim kako bo pri psihologinji, jo imam drug teden... Za zdaj se mi zdi kar vredu, sma se zaštekali  Smiley

tako da upam da bodo razultati. Ne pričakujem od nekaj obiskov preveč, da nebom razočarana. Lepo počasi in vsakič bolš pa bo. Počasi se daleč pride al pa nikamor  sesmejem

lep večer! closedeyes
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.430

« Odgovori #264 dne:: torek, 01. november 2011 ura: 20:36 »

Aslan in Trzinka... hvala vama res! rozicodam  sem vesela, da so še dobri ljudje... Ja,javim kako bo pri psihologinji, jo imam drug teden... Za zdaj se mi zdi kar vredu, sma se zaštekali  Smiley

tako da upam da bodo razultati. Ne pričakujem od nekaj obiskov preveč, da nebom razočarana. Lepo počasi in vsakič bolš pa bo. Počasi se daleč pride al pa nikamor  sesmejem

lep večer! closedeyes
  psiholog in psihiater ni enako kot psihoterapevt, lahko pa sta psiholog in psihiater tudi psihoterapevta. Pozanimaj se pri svoji psihologinji, če je psihoterapevt rozicodam[/b][/b]
Prijavljen
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #265 dne:: torek, 01. november 2011 ura: 20:53 »

Kakšna je razlika med temi vsemi? Psihiater je večinoma za tablete, psiholog pa za pogovor...kaj pa psihoterapevt? Ker jaz jemljem terapijo Zoloft...
Prijavljen
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.271

moja mačkonka Opa

« Odgovori #266 dne:: torek, 01. november 2011 ura: 20:54 »

Na forumu so vsi ljudje dobri. Smiley

rozicodam
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.603

« Odgovori #267 dne:: torek, 01. november 2011 ura: 21:35 »

Tjashy! rozicodam

Vsekakor je dobro, da imaš psihiatra in poleg še psihologa ali psihoterapevta. Jaz osebno imam psihoterapevtko. Kako je pri psihologu, ne vem.

Tudi jaz jemljem Zoloft. In jemanje zdravil in obisk pri psihologu ali psihoterapevtu se ne izključujeta, ampak dopolnjujeta. Bi ti pa vseeno prioročila tudi kakšno obliko pomoči v zvezi z nenasilno komunikacijo.

Ja, tudi jaz verjamem vate. Delati pa boš mogla zelo, zelo. Ampak saj to že veš, a ne?

Na forumu so vsi ljudje dobri. Smiley
Masi, da ne boš tako kot tisti iz naše krajevne skupnosti, ki je kar naprej ponavljal, da smo vsi dobri ljudje. sesmejem

Malo se hecam. Saj veš, da se morava veliko smejati. Jaz sem šele zadnje čase dojela, kako zelo mi smeh pomaga. Moja sestra svoje težave premaguje s smehom in sedaj je še mene za sabo potegnila in resnično imava vsak dan smejalno terapijo. Sicer je že mojo mamo smeh reševal dokler jo je lahko.

Punci, lepo bodita.
Prijavljen
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.271

moja mačkonka Opa

« Odgovori #268 dne:: torek, 01. november 2011 ura: 22:02 »

Janja  rozicodam

.....dva dni nazaj priprtih cca 50 navijačev-tekma Maribor:Olimpija, razbijali, metali stole.Jah vsi smo jih plačali,razgrajali,pretepali,njihovo izražanje je bilo na najnižji točki in skupek vsega karakter ali temparemant. Mah lepo prosim.
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 883

« Odgovori #269 dne:: torek, 01. november 2011 ura: 22:56 »

Citiraj
Jagodka ne moreš kar tako na hitro popravit karakterja. Dobro vsi vemo, da je najtežje spreminjat sebe. Kljub močni volji in vztrajnosti je treba veliko delati na sebi in vztrajati... Marsikaj se da spremenit, marsikaj pa tudi ne.
Step by step. na tvojem mestu bi najprej nehala s fizično agresijo, kadar bi začutila, da me grabi, bi se umaknila v drug prostor npr....
Drugih itak ne moreš spremenit.  pomezik
Kot sem napisala ni stvar v čustvu, ki te prevzame, stvar je v vsebini, ki jo daš čustvom, kako jih ven vržeš. Lahko se pa tudi izgovarjaš.
Drži pa nekaj, da ne vem, kakšno imaš.
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #270 dne:: sreda, 02. november 2011 ura: 10:12 »

Jagodka res je...najprej moram odpraviti agresijo,najti neko tehniko ali način kako se odmakniti, ko me zagrabi agresija... Samo ne morem se celo življenje samo odmikat...a pride to iz tebe, ali se lahko naučiš to brzdat in to tudi odpravit??
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #271 dne:: sreda, 02. november 2011 ura: 10:30 »

, ali se lahko naučiš to brzdat in to tudi odpravit??

se mi zdi, da je bilo precej napotkov v to smer posredovanih....
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #272 dne:: sreda, 02. november 2011 ura: 11:04 »

potem pa se opravičujem za vprašanje  pomezik
Prijavljen
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #273 dne:: sreda, 02. november 2011 ura: 11:58 »

Jagodka res je...najprej moram odpraviti agresijo,najti neko tehniko ali način kako se odmakniti, ko me zagrabi agresija... Samo ne morem se celo življenje samo odmikat...a pride to iz tebe, ali se lahko naučiš to brzdat in to tudi odpravit??

Jp, tako je.

Zakaj je to odmik, če zabrzdaš svoj agresivni odziv in svojo jezo sprostiš na drug način? Zakaj tak odziv ne mora postati del tebe? Z leti boš tudi to furijo nehala čutit, če se jo boš naučila obvladovat. Ne tlačit vase, obvladovat na konstruktiven način, predvsem z racionalizacijo čustev. Pomoč tretje osebe? Ja.

To ti govorim, ker sem čisti kolerik, najpogosteje sem bes obračala proti sebi, vsake toliko pa mi je odbilo in sem kakašnega (ponavadi nedolžnega in tistega, ki ga imam rada) nahrurila. Nikoli tistega, zaradi katerega se je v meni nakopičila jeza.

Me ne zanima od kje mi koleričnost, naučila sem se pa obvladat in počasi postajam celo flegmatična...  Smiley
Nima smisla iskati krivde okoli in drugje. Tvoj odziv je bil tak kot je bil, partner te zaradi tega še vedno ni postavil pred vrata, veš da ni OK, zdaj pa se loti. Če mene vprašaš je za začetek bistvenega pomena fizični odmik, kadar rataš furjasta. Da koga ne poškoduješ in pazi , da ne poškoduješ sebe.
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #274 dne:: sreda, 02. november 2011 ura: 17:29 »

Jagodka hvala za pomoč  pomezik

ja saj najbolje da se začnem fizično umikati in se potem poskušam na samem zavedat kaj se dogaja in se umirit... Kakšne vaje pa so najboljše za pomiritev??
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.534

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #275 dne:: sreda, 02. november 2011 ura: 17:40 »

Star pregovor pravi: najprej 10x vdihni preden odreagiraš. ...  Tongue (in res je tako)

Prva pomoč je osedotočiti se na svoje dihanje ...
Počasen vdih, podaljšan izdih ... dihaš pa s trebušno prepono
(to pomeni da se ob dihanju trebuh dviga in spušča)
TO TELO UMIRI ...

Nato se zavej KAJ SE DOGAJA?
Kako si razumela besede ki ti jih nekdo izreče ...
Kako si razumela njegovo vedenje ...
IN PREVERI ... ali je to razumevanje pravilno?

... Tjashy toliko za zdajle ... imam obiske in moram, zaključiti ...
 rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #276 dne:: sreda, 02. november 2011 ura: 18:40 »

Citiraj
Star pregovor pravi: najprej 10x vdihni preden odreagiraš. ...  Tongue (in res je tako)

Ne samo star, tudi uporaben.
Prijavljen

Strani: 1 ... 11 12 13 [14]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar