FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. petek, 25. maj 2012 ura: 01:40

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 ... 14   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: POJAV AGRESIJE IN ŽIVČNA NAPETOST-NUJNO!  (Prebrano 4701 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 96

« dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 10:03 »

Hay. Na forumu sem že nekaj časa, pomagam z nasveti, zdaj pa se je meni zgodilo nekaj takega, da bi res nujno rabla pogovor... Vsi ki imate izkušnje, ali karkoli veste glede tega bi vas prosila, da mi pišete... No, moja zgodba je taka...imam diagnozo anksioznost že 1 leto. Začelo se je s tem, ko so mi v bolnici reševali življenje zaradi zastrupitve in od takrat naprej sem panična glede zdravja. Karkoli me boli ali imam težave, grem na net gledat najhujše bolezni in simptome. Nato sem panična do konca. bila sem že pri skoraj vseh zdravnikih za preglede, vedno je vse vredu, v meni pa še vedno notranji glas, da je nekaj hudo narobe. Sama si dolgo časa nisem upala kam, ker sem bila panična, da bom skup padla in da bom umrla. V glavnem teh for je 1000 in to me je pripeljalo tako daleč da nisem bila zadovoljna z ničemer, vsak dan sem bila slabe volje in vsak dan me je nekaj mučilo in bolelo. Bili so grozni dnevi. Še sreča da imam takega fanta kot ga imam, saj je takih zelo malo. Stoji mi ob strani in me razume, ampak včasih popizdi, kar ga razumem saj sem zelo težavna, že samo po karakterju. Otroštvo sem imela bolj burno, saj je bil prisoten alkohol in kregarija. No, že 2 meseca jemljem AD Zoloft 50 mg in na začetku sem imela stranske učinke, potem pa se je stanje začelo izboljševati. Postala sem manj občutljiva, nič več me ni motilo, bilo je vse super in fajn, fanta sem začela oboževati ( prej mi je šlo vse na živce in ga nisem znala spoštovati...), bilo je odlično! Bila sem srečna, zares srečna... Dokler... buum, spet ta depresija  Sad  že 4 dni me je držalo, postala sem čudna, sama pri sebi sem čutila da se spreminjam spet v živčno razvalino, spet mi je šlo vse na živce, bila sem napeta in nesproščena. Nisem se znala umirit ( naj povem še to da sem jemala prvo 1 tableto, nato pa sem jo povišala še za polovičko-se mi zdi da od takrat spremebe...). Včeraj pa je bila katastrofa. S fantom sma bila cel dan skupaj, imeli smo kostanjev piknik in zvečer sva bila v jacuzziju. Zvečer pa sem bila sitna, ker je nekaj šel gledat na računalnik in za naju rihtal filme, da bi jih lahko gledala. Bila sem živčna, ker ni sedel z mano in mi delal družbo in se mi ni posvečal. Pikala sem v njega dokler, da ni povzdignil glasa. Takrat pa se je z mene ,,zbudila'' pošast. Začela sem vpiti nanj kot nora, ga pretepati in pljuvati, kot bi se mi zmešalo. Tako pretepla sem ga, da je krvavel, nisem se znala umiriti. Celo noč sem prebedela z mislimi da si ne zaslužim tega življenja, da bi najraje umrla, da tako nimam kaj od življenja in da samo trpim. Danes sem se zbudila čisto povožena, glavo mi bo razneslo in misli so nejasne. Zakaj sem taka?? zakaj ne more biti tako kot včasih?? Zakaj jaz?? Grozno in bojim se, da me bo to res pripeljalo do konca... do česa res slabega... FUUULLLL mi je hudo  Cry  pomagajte!  Sad
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 10:08 »

Hay. Na forumu sem že nekaj časa,

torej veš, da ni vse v Zoloftu....

Začelo se je s tem, ko so mi v bolnici reševali življenje zaradi zastrupitve in od takrat naprej sem panična glede zdravja.

nak, ni se začelo takrat, to je bila le pika na i... začelo se je že takrat
. Otroštvo sem imela bolj burno, saj je bil prisoten alkohol in kregarija. No, že 2 meseca jemljem AD

glede na ostalo povedano je očitno v tebi polno agresije, ki bi jo bilo pametno predelat...

p.s.
kako pa fant? bo še vztrajal s tabo al...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 10:16 »

Hvala za odgovor... Ja, fant vztraja in me spodbuja še naprej...čeprav ne zastopim zakaj. Js sem sama nad sabo že skoraj Sad  ma ja tablete niso vse... Na sebi moram delat in to pošteno! Ampak je težko če si napet in maš črne misli... Prav grozno je, ker se ne morem zadržat in zbrat, prav mora jeza z mene. nevem no...
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 10:19 »

.. Na sebi moram delat in to pošteno!

in kaj si do sedaj že naredila?

... Ja, fant vztraja in me spodbuja še naprej...čeprav ne zastopim zakaj.

ker te ima očitno rad in ker ve, da zmoreš; ker v tebi vidi moč in ker ve, da, če se lotiš sprememb na sebi, da boš uspela!
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 10:23 »

Ma v bistvu nič pametnega. Oziroma začela sem s psihologinjo, s tabletami in sem mogoče res misla da bodo tablete čudež in bom takoj bolši. Ko pa me prime jeza, si ne morem kaj in takrat ne znam razmišljati pozitivno in preprečiti napad. Nevm, Arwin, kaj naj da bo bolje??

Ja fant me ima neizmerno rad, to je že tolikokrat pokazal. Ampak jaz tega včasih ne znam ceniti. Nihče ni popoln, tud on ma napake in zna biti trmast, ampak kaj vse je že on moral pretrpeti zraven mene...
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 10:32 »

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=754

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=433&Itemid=66

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=936&Itemid=1

http://www.nebojse.si/Forum/index.php?topic=856.0

Prijavljen

Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 10:36 »

Hvala Arwen !! Wink
Prijavljen
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 315

The universe is indifferent - Don Draper

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 10:39 »

Citiraj
Včeraj pa je bila katastrofa. S fantom sma bila cel dan skupaj, imeli smo kostanjev piknik in zvečer sva bila v jacuzziju. Zvečer pa sem bila sitna, ker je nekaj šel gledat na računalnik in za naju rihtal filme, da bi jih lahko gledala. Bila sem živčna, ker ni sedel z mano in mi delal družbo in se mi ni posvečal. Pikala sem v njega dokler, da ni povzdignil glasa. Takrat pa se je z mene ,,zbudila'' pošast. Začela sem vpiti nanj kot nora, ga pretepati in pljuvati, kot bi se mi zmešalo. Tako pretepla sem ga, da je krvavel, nisem se znala umiriti.

Citiraj
Hvala za odgovor... Ja, fant vztraja in me spodbuja še naprej...čeprav ne zastopim zakaj. Js sem sama nad sabo že skoraj Sad  ma ja tablete niso vse... Na sebi moram delat in to pošteno! Ampak je težko če si napet in maš črne misli... Prav grozno je, ker se ne morem zadržat in zbrat, prav mora jeza z mene. nevem no...

Jst bi te ruknu iz stanovanja, poklical policijo, rešilca in odvetnika.
Prijavljen

" Just because I don't care doesn't mean I don't understand. "
- Homer Simpson
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 10:54 »

Uf, hvala za vspodbudne besede Matheu   clap
Prijavljen
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 11:21 »

malenkost
Prijavljen

- Homer Simpson
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 11:49 »

In ja, itaq maš prav pa vem da bi me že drugi 100 vrgli ven, sam ko mu nočem nič slabega, jeza me premaga in to je najhujš kar mora biti...
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.603

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 13:05 »

Tjashy188! rozicodam

Verjamem, da je hudo. Ne znam si pa niti predstavljatri, kako je šele fantu. Oz. lahko si predstavljam samo nek približek, ne pa tolikšne agresije.

Tudi jaz sem bila v kontaktu z osebo, ki mi je veliko pomenila in je imela strašna nihanja razpoloženja. Samo pri tej osebi je šlo bolj za to, da ji je vse šlo na živce... In ko se je zavedala, da se tako obnaša, se je začela odmikati od mene. Jaz sem po posvetu z nekim strokovnjakom dobila informacije, da gre za depresijo, ki ni bila zdravljena...

Ja, jeza. Očitno je polno jeze v tebi, ki ni bila izražena na pravi način.

Jaz ti svetujem, da si urgentno poišči strokovno pomoč psihoterapevta. Veliko, veliko dela te še čaka. Vendar, če si pripravljena delati in se zavedaš, da je to problem, potem boš s strokovno pomočjo in s pomočjo medikamentoznega zdravljenja počasi uspela.

Mogoče pa bi se obrnila tudi na kakšno skupino, ki se ukvarja z nenasilno komunikacijo. Mislim, da je bilo na tem forumu v eni temi to že nekaj omenjeno. Malo pobrskaj po forumu.

Ampak ne čakaj, da ne bo kakršnihkoli posledic.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 13:07 »

Veliko boš morala pri sebi urediti Tjashi. Ni pošteno, da nekoga, ki te ima rad. Vprašanje koliko časa te bo še gledal. Upam, da samo do naslednje prilike, ko ga boš spet polomila. Kaj pa obiskovanje kakšne terapije za obvladovanje agresije. Vem, da obstajajo. Malo se pozanimaj.

P.S. Drugače pa bi se te jaz rešila na isti način kot matheu__. Se mi tudi zdi, da si tudi malo razvajena, in navajena imeti vedno prav. ne

« Zadnje urejanje: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 13:59 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.534

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 13:31 »

Tjashi188 otroštvo ob staršu alkoholiku VEDNO pusti posledice ...
Žal. Otroka prikrajša za bazično varnost ... sigurnost ... zmanka mu (varna) predvidljivost oseb, ki jih ima rad. Nežen in ljubeč partnerski odnos je za tako osebo lahko nekaj ogrožujočega, neznanega.

Ker preteklosti ne moremo spremeniti, se lahko danes, zazremo le vase in se odločimo, za spremembe.
Tudi za celjenje starih, napol zaraščenih ran, ki vsake toliko časa spet zakrvavijo.

Ne vem, ne morem biti razodnik, kaj se je dogajalo tistega dne pri tebi ...
Vsekakor pa je bil izpad nasilja klic na pomoč, TVOJ klic na pomoč.
Citiraj
Bila sem živčna, ker ni sedel z mano in mi delal družbo in se mi ni posvečal.
Otroški, ranjeni del tebe je (zopet) ostal SAM .... razočaran ...
Ta del tebe je potreboval POZORNOST ... in ker je ni dobil ... je izbruhnila togota.
Tista togota (kot ko smo bili majhni) ko magari če nagajamo, smo nesramni ..
vse z enim samim ciljem: KONČNO SEM OPAŽEN ... VIDEN ...

Lahko je nekaj v tebi zbudilo preteklo rano ... občutek samosti in zapuščenosti ... nepomembnosti.
In tvoja reakcija je bila spontana ... avtomatski odziv na sklečeo bolečino v sebi ... ki pa ti je v resnici ni zadajal partner, ampak nekaj globjega v tebi ...

Mnogo nakopičene jeze ostaja v nas ... kaže skozi agresijo do sebe ali drugih ...
Skozi psihoterapijo lahko prepoznaš na kaj si pravzaprav jezen, kako to jezo izraziti,
tudi komu in kdaj ... Jeziti se je VEŠČINA ... ki se jo je treba naučiti.
Jeza je naše avtentično čustvo in je del vsakega človeka. (kot strah, žalost in veselje)

Citiraj
fanta sem začela oboževati ( prej mi je šlo vse na živce in ga nisem znala spoštovati...),
Zdravila nam pomagajo tudi, da čustvovanje ni pretirano v skrajnostih.
Vsekakor pa se vprašaj ZAKAJ je prav on tvoj partner, KAj je tisto kar te vleče k njemu ...?
Se ob njem počutiš odrasla oseba, ali se počutiš malo dekletce v varnem objemu ...
Raziskuj KAJ ti je šlo pri njem na živce in zakaj (poišči psihoterapijo ...)
skozi to odkrivanje vajinega odnosa boš pravzaprav prišla do sebe, do svojih pogledov na svet, svojih potreb.

Tjashi188 če bi znala, bi zagotovo ravnala drugače ...
Vredna si ljubezni, vredna toplega objema ...
Le svojo JEZO bo potrebno pobližje spoznati in se znati spoprijeti z njo.

Lepo bodi, rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 13:51 »

Hvala vsem za podporo in odgovore. Ma ja, nisem slaba oseba, sploh ne, znam bit ful dobra in prijazna in zato mi je tako hudo, ko sem vidla, česa sem zmožna...prav sama seb se gnusim, mrzim se in najraje bi se pogreznala nekam. Občutki krivde so v meni zelo močni, da sem sama kriva za vse. Js res upam da bo kdaj bolš ker tako nebo šlo naprej. Ja, sem kar razvajena, sicer sem se tega že malo odvadila ampak od mame sem dobila vedno vse, kar sem želela, le pozornosti je bilo bolj malo. Zdaj jo ful potrebujem, zato sem tudi bolano ljubosumna na ženske, ki se kdaj pogovarjajo z mojim fantom. Prav bolano Sad Najbolj žalostno je res to, da lahko zgubim najboljšega fanta na svetu in bom šele potem spoznala kaj sem imela. ker on tega nebo zdržal več dolgo, pa naj me še ima tako rad, se lahko čustva z njegove strani ohladijo.

Ampak ni mi jasno da te lahko jeza tako zagrabi da si pripravljen iti na vse ali nič in totalno popizditi. Ma, saj sem že od nekdaj bila bolj eksplozivne narave, ampak to pa gre zdaj predaleč!! Uničujem sebe in vse ki me imajo radi... v prejšnji zvezi ni bilo toliko tega, ker tudi ni bilo tolikšne navezanosti. Bila sma skupaj 4 leta, me je varl in prizadel, pa kljub temu sem vztrajala z njim in ga prenašala, čeprav je bil do mene ful pasji in nesramen, lahko pa ful vredu. In se mi zdaj zdi, da sem taka postala sama do sedanjega partnerja. V glavnem, nočem bit taka ker se ne počutim fajn v svoji koži.

Na živce mi je šlo marsikaj, od tega da je kadil ( pa sem včasih tudi sama kadila) a je tudi to opustil zaradi mene, čeprav se mi je 2x zlagal ( to me je ful prizadelo, saj ne maram laži in obljub...)...pa še veliko takih stvari
Prijavljen
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 13:57 »

Citiraj
Vsekakor pa je bil izpad nasilja klic na pomoč, TVOJ klic na pomoč.

pa sej ne morš verjet!  closedeyes
Prijavljen

- Homer Simpson
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 14:01 »

Lej Matheu, ne pišem na ta forum, da me kdorkoli obtožuje tu, ker me nima pravice... to velja tudi zate! Zadržuj se takih komentarjev, ker sem pisala da delim izkušnje in dobim pomoč in pametne nasvete, ne pa obtoževanja. Ne poznaš me, ne poznaš moje zgodovine, tako da ne rabiš bit nesramen, ker še zdaleč nisem sama kriva da sem taka kot sem. Misliš da mi je lahko o tem govoriti ?? Mislim da tale forum ni za to, da se folk žali, ampak da se jim pomaga, tako da prosim...
Prijavljen
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 14:05 »

violina
Prijavljen

- Homer Simpson
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 14:08 »

Ma...oprosti draga Aslan. ne

Ko me bo naslednjič pohopsal policaj, mu bom rekla, da sem zanalašč naredila prekršek, da bi me opazil.  In, da je to moj klic na pomoč, ker mi je v otroštvu primanjkovalo ljubezni. In on ni "in title", da mi zaračuna kazen. Raje naj se obrne na mojo psihiatrinjo, da mu ona razloži nekaj stvari.

sesmejem
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 14:12 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 14:13 »

Tko ja. Uni s sekiro v slovenskih tud kliče na pomoč. Sej drgač je dober človek  in sosed...  ninja
Prijavljen

- Homer Simpson
Strani: [1] 2 3 4 ... 14   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar