FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. petek, 25. maj 2012 ura: 01:32

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Tisoč in eno vprašanje  (Prebrano 833 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Jinjo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 128

« Odgovori #20 dne:: sobota, 15. oktober 2011 ura: 18:01 »

mene tudi to zanima,kar je arwen vprašala....
Prijavljen
sensitive
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 11

Mislijo, a se motijo.

« Odgovori #21 dne:: sobota, 15. oktober 2011 ura: 18:46 »

Sem le opazovalec in sem čisto slučajno naletel na primer, poznam dekle in zdravnika. No mogoče sem se narobe izrazil glede tega, da jo lahko razumejo le ljudje ki so doživeli enako, pač pa jo gotovo ne razume veliko ljudi. Njeno situacijo zagotovo lahko razumejo le ljudje ki so doživeli nekaj podobnega, nek človek, ki se v podobnih stiskah ni znašel nikoli, jo lahko le poskuša razumeti, kar ni enako.
Prijavljen

Mislijo, a se motijo.
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 474

« Odgovori #22 dne:: sobota, 15. oktober 2011 ura: 19:37 »

Se pravi, da veterinar ne more razumeti bolezni vampa krave, ker sam nima vampa in tega sam ne more doživeti.  unsure
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.430

« Odgovori #23 dne:: sobota, 15. oktober 2011 ura: 19:38 »

Ja, kot opazovalec veš zelo veliko stvari o dekletu in zdravniku zvizgam, glede na to, da se je dekle zaupalo samo zdravniku, kajne?

Ja, starši imamo(jo) veliko skrbi in problemov, ampak otrok je le na prvem mestu in vsak dober starš bi moral to opaziti brez izgovora. Jaz imam enega pubertetnika in eno ,  :zvizgam:i je pred tem, pa jih vsak dan opazujem, povprašam, včasih tudi povoham, pogledam v torbo ipd., ker previdnost nikoli ni odveč.
Prijavljen
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 474

« Odgovori #24 dne:: sobota, 15. oktober 2011 ura: 19:46 »

To je odgovor: opazovanje kot pot do izkustva.  oki
Prijavljen
sensitive
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Mislijo, a se motijo.

« Odgovori #25 dne:: sobota, 15. oktober 2011 ura: 19:52 »

trzinka če povem na kratko, izvedel sem po naklučju in zdaj sem le opazovalec.Nisem v stiku z dekletom. (da bi ji pomagal ali kaj podobnega).
Glede staršev pač nevem kako imajo točno urejene zadeve. Pa vseeno se strinjam s tabo.
Prijavljen

Mislijo, a se motijo.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #26 dne:: sobota, 15. oktober 2011 ura: 20:49 »

Hja, samo opazovalec da bi se na forum prijavil in temo odprl? Trzinka, ni vsak starš dober starš...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: sobota, 15. oktober 2011 ura: 21:05 »

Trzinka, ni vsak starš dober starš...
ja, na žalost, vem Arwen, me srce boli, ko take zgodbe slišim.....

Upam vseeno, da se bo zgodba dobro končala rozicodam
Prijavljen
sensitive
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Mislijo, a se motijo.

« Odgovori #28 dne:: nedelja, 16. oktober 2011 ura: 14:36 »

Dekle se mi je enkrat samkrat izpovedalo in od takrat noče stike. Zdaj samo opazujem in trenutno ne vem kako je z njo, bom pa po vaših nasvetih ji svetoval(če me bo hotelo poslušati) naj le obišče psihoterapevta.

Šeenkrat hvala  wav
Prijavljen

Mislijo, a se motijo.
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.990

« Odgovori #29 dne:: nedelja, 16. oktober 2011 ura: 15:51 »

Sensitive  rozicodam tudi tukaj lahko dekle dobi kakšen odgovor zase, ali pa ti, kot zunanji opazovalec (opazovalka  unsure)

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=937&Itemid=83

Vsa ta orodja so namreč zelo dober vodič pri premagovanju depresije in tudi za razumevanje le-te.
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: nedelja, 16. oktober 2011 ura: 19:52 »

Se strinjam s Slavko, lahko ji svetuješ naš forum, da bo vedela pri čem je, lahko ji tudi mi pomagamo z nasveti, saj je ne poznamo, tako, da ni skrbi kar se tiče razkritja.
Prijavljen
sensitive
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Mislijo, a se motijo.

« Odgovori #31 dne:: sreda, 19. oktober 2011 ura: 16:57 »

No danes sem jo ponovno srečal in sem ji predlagal forum, vendar ne vem kako se bo odločila. Ni delovala zainteresirano...
Naj še povem, da mi je povedala, da so jo bolj pod prisilo "strpali" do mladostniškega psihoterapevta. Pravi, da zdaj čaka datum prvega obiska.  Smiley
Prijavljen

Mislijo, a se motijo.
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #32 dne:: sreda, 19. oktober 2011 ura: 19:37 »

Dekle je brezvoljno, ampak tudi če so jo prisilili na psihoterapijo, pomeni, da ji ni vseeno in še upa.... oki
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #33 dne:: sreda, 19. oktober 2011 ura: 19:49 »

jst pa tle vidim težjo plat in sicer, da si dekle noče priznati težave in da je šele v fazi zanikanja, ne pa v fazi sprejemanja oz. priznanja, da ima težave, ter posledično reševanje le teh.
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
sensitive
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Mislijo, a se motijo.

« Odgovori #34 dne:: sreda, 19. oktober 2011 ura: 20:11 »

jst pa tle vidim težjo plat in sicer, da si dekle noče priznati težave in da je šele v fazi zanikanja, ne pa v fazi sprejemanja oz. priznanja, da ima težave, ter posledično reševanje le teh.
Tudi jaz mislim tako, ampak kot je rekla trzinka je še nekaj upanja semizdi  pomezik
Mislim, da so ji dali fitback, pač pojdi tja in sodeluj v terapiji, drugače kličemo starše. Nisem pa prepričan  kiselnasmeh
Prijavljen

Mislijo, a se motijo.
Niagara
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« Odgovori #35 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 14:55 »

Semsitive Prebrala sem to temo od prve do zadnje besede...
Z mojega vidika bi bilo bolje, če bi dekle izvedelo, da je njeno stanje prehodno. Vendar pa se hočeš / nočeš ta prehodnost tudi konča, morda z dobrim morda pa z ne tako dobrim izidom.
Ne poznam malo ljudi, ki so jih morali do prvih psiholoških pomoči privesti nekako proti njihovi volji.
Starši so pomembni, morda se dekle izmika pogovoru in sodelovanju, s čimer tudi oni doživljajo svojevrstne stiske.
Dekletu mora (Najbolje njen zdravnik) predočiti, da so bolezenska stanja (patološka) stanja v svojem nastajanju zazdravljiva in da lahko človek s pomočjo terapevtskih prijemov dokaj dobro funkcionira, vendar pa da je za to potrebno tudi nekaj storiti.
V svetu je namreč pojav EMO zelo razširjen in veliko mladostnikov se sooča z globokimi in bolečimi temačnimi stanji, mislimi, težavami med vrstniki, v šoli, v širši skupnosti in doma.
Ponavadi jim resnično najbolj odgovarja tudi družba njim enakih.
Toliko, na kratko z moje strani...
Če bo še kakšno vprašanje, bom kmalu ponovno spet nazaj na Forumu DAM.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #36 dne:: petek, 21. oktober 2011 ura: 06:57 »

s čimer tudi oni doživljajo svojevrstne stiske.

in potem svizec zavije čokolado z lešniki
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #37 dne:: petek, 21. oktober 2011 ura: 07:04 »

Starši so pomembni, morda se dekle izmika pogovoru in sodelovanju, s čimer tudi oni doživljajo svojevrstne stiske.

to glede staršev je dvorezen meč, ker:

- lahko skrbijo za dekle

- lahko pa ne skrbijo, in je to tudi možen vzrok dekletove stiske

- lahko pa je kaj tretjega

vsekakor bi dekle samo povedalo, kaj jo muči oz. spravlja v stisko - starši pa so lahko zraven, včasih niso, pa bi lahko bili, v tretjem primeru pa je bolje da niso (zlorabe,...)

lp sofie rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar