NF
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 14
|
 |
« dne:: sreda, 12. oktober 2011 ura: 22:57 » |
|
Večer No pa še moja zgodba. Sem študent, ki je pred dvema letoma malo zaj*** in napačno izbral fax. Predvsem je težava v tem, da živim doma. Zakaj je to težava?? V rani mladosti nisem nikoli posvečal pozornosti navezovanju stikov z ljudmi bil sem bolj vase zaprt, čeprav sem v šoli imel "prijatelje" tako ,da nisem bil sam. Ker pa živim na podeželju in moj istarši nimajo prijateljev sem bil vzgojen v smislu: "prvo družina potem pa dolg časa nič + prijatelji, druženje z ostalimi ni nujna stvar". No po srednji šoli se je na hitro vse skupaj spremenilo, saj sem začutil potrebo po druženju. Na faxu mi je uspelo spletit neke kolegialne vezi z večino ljudi posebej pa z eno skupino. Malo sem pridobil na samozavesti... Torej zadnji dve leti sem bil v družbi skoraj v celoti samo na fax-u in ob žurih z kolegi s faxa. Trenutno pa končujem fax in to leto imam samo nekaj predavanj ostalo pa praksa in diploma tj. faxa ne bom vidu niti od blizu :/ posledično pa tudi ne kolegov. Treba je povedat, da smo vredu klapa, ampak vsak ima svojo primarno družbo in obveznosti nas pa druži fax. No jaz pa te primarne družbe iz zgodnejših let praktično nimam tako ,da se zna zgodit, da bom do diplome spet tam, kjer sem bil po koncu srednje šole. Upam, da ste dobil mal občutek kje sem trenutno No in zdaj malo razmišljam in vse skozi prihajam do istega zaključka. Moral bom razširiti mojo socialno mrežo, ampak tukaj je moj glavni problem. Imam velike probleme pri navezovanju stikov, če oz., ko pa nekog aspoznam traja predolgo, da sem ob njem res tisti pravi JAZ; poleg tega pa nima pojma kje naj ljudi sploh spoznam. Vem ,da je glavni nasvet pri teh vprašanjih različna društva, mapak mam problem, da imam samo en resni hobi in pri tem sem že v društvu, ki pa mi do zdaj ni veliko pomagal, saj je starostna struktura previsoka. Bolj kot razmišljam manj mi je jasno kje bi lahko spoznal ljudi. Na ulici jih ne morem, akr tako ustavljati pa še samozavest ni tako visoka. V kafičih in klubih se tudi ne spoznava novega folka. Na prireditve mi je bedno hodit(sem že preizkusil) sam poleg tega pa so tam ljudje že v skupinah, parih... Poleg lokacije pa je problem tudi v tem, da je težko priti v neke že ustvarjene priajteljske kroge, če nimaš nikogar poznanega, ki bi te v takšen krog pripeljal. Ali imate kakšno univerzalno enačbo za rešitev tega problema; ja, saj vem takšne stvari ne obstajajo :/ Trenutno iščem kakšno delo preko študenta, da bi nekaj zaslužil obenem pa mogoče spoznal vsaj kakšnega sodelavca. ČE gledam tako pri sebi napredujem odkar sem se zavedel mojih problemov in začel razmišljati o njih, ampak ta napredek je res počasen, kar me ne spavlja v dobro voljo in trenutno vidim pred mano padec moje osebnostne krivulje, če se lahko tako izrazim. No da poizkusim končati že tako predolgo objavo. Na hitro bi rekel, da imam še vedno velike probleme s samozavestjo. Ne vem kje bi spoznal ljudi in rabim predolgo, da jim zaupam se jim odprem, kar je verjetno posledica pomankanja samozavesti. pa lahko noč oz. dobro jutro čez par ur 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #1 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 07:04 » |
|
da smo vredu klapa, ampak vsak ima svojo primarno družbo in obveznosti nas pa druži fax. moogče pa s kom le obdržiš stik? Trenutno iščem kakšno delo preko študenta, da bi nekaj zaslužil obenem pa mogoče spoznal vsaj kakšnega sodelavca. tudi to je dober začetek  + mogoče kaka delavnica? tečaj?..... lahko se pridružiš skupini http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=433&Itemid=66
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
Prispevki: 745
|
 |
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 08:55 » |
|
Nf,
svetujem ti, da se udeležiš kakšnega delavnica ali tečaja s poudarkom na OSEBNI SAMOZAVESTI ali pa ČUSTVENA INTELIGENCA - dobil boš mnogo novih info, ki ti bodo koristile. Smiselno pa je, da se počutiš dobro in sproščeno v družbi, v kateri trenutno si...je prava zate?
Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 09:05 » |
|
Smiselno pa je, da se počutiš dobro in sproščeno v družbi, v kateri trenutno si...je prava zate? pa saj ravno to pravi - da je nima Sem študent, ki je pred dvema letoma malo zaj*** in napačno izbral fax. kaj misliš s tem?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #4 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 12:22 » |
|
pozdravljeni dragi NF! tudi mene zanima, kaj pomeni, da si zaj... fax? drgač pa glede spoznavanja ljudi je tale forum kar idealen, samo na soc.fobiste ne nalet, ker iz te moke nau cmoka  lp sofie 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
NF
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 14:19 » |
|
@Arwen stike bom vsekakor poizkusil obdržati...
hmm glede skupin bom malo razmislil, a jih kdo obiskuje; kakšne so vaše izkušnje??
@dusica hja prave družbe nimam, mam samo skupino kolegov iz faxa. Glede sproščenosti bi rekel ,da je problem pri meni, ker rabim dolgo, da se nekam vključim in da me drugi spoznajo.
glede tistega ,da sem zaj** pri izbiri faxa... izbral sem prelahek, dolgočasen fax poleg tega pa nisem spremenil okolja, saj živim doma. Res pa je da trenutno pospešeno iščem kje bom nadaljeval študij.
@Sofia~Del Sati hja forumi na splošno mi niso pretirano pri srcu, čeprav sodelujem pri parih...no mogoče bo tukaj drugače, čeprav moram priznati, da ko sem na hitro preletel vsebine sem se, kar malo stresel ob težavah, ki jih imajo drugi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 14:25 » |
|
@Sofia~Del Sati hja forumi na splošno mi niso pretirano pri srcu, čeprav sodelujem pri parih...no mogoče bo tukaj drugače, čeprav moram priznati, da ko sem na hitro preletel vsebine sem se, kar malo stresel ob težavah, ki jih imajo drugi.
pol vidiš, da si še na dobrem a? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
NF
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #7 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 14:28 » |
|
pol vidiš, da si še na dobrem a?  hja po eni strani res...sam za da bi mi bilo to v pomoč bi si moral forum naprintat in ga nosit s sabo
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
|
 |
« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 08:44 » |
|
@dusica hja prave družbe nimam, mam samo skupino kolegov iz faxa. Glede sproščenosti bi rekel ,da je problem pri meni, ker rabim dolgo, da se nekam vključim in da me drugi spoznajo. Se še sestajaš s kolegi iz faxa? Če so se ti dopadli, obdrži stike, sicer...kakšna je tebi primerna oseba za druženje? Morda se ti lahko pridružim..  No, vadi na socialni bazi: torej, spoznavanja novih ljudi in bo sramežljivost mimo!!  Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
NF
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #9 dne:: nedelja, 23. oktober 2011 ura: 18:53 » |
|
trenutno še, drugač bo pa čez kakšen mesec bolj vidno kje smo pristla kakšna je primerna oseba, hmm težko vprašanje...o tem nisem nikoli razmišljal s tistimi, ki sem se ujel so povečini različni, težko bi jim našel veliko skupnih točk... hja spoznavanje ljudi, saj vem da moram delat na tem sam kje vraga naj spoznam nove ljudi??? o tem razmišljam že lep čas...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
lithium
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 141
|
 |
« Odgovori #10 dne:: nedelja, 23. oktober 2011 ura: 19:05 » |
|
hja spoznavanje ljudi, saj vem da moram delat na tem sam kje vraga naj spoznam nove ljudi??? o tem razmišljam že lep čas...
Kaj pa da bi šel v kakšen študentski dom, pa čeprav nimaš predavanj.Pač ven iz družinskega okolja. Mogoče kakšni hobiji, pač nevem fitnes, tenis? Kaj pa vem kaj imaš rad  vse dobro 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
NF
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #11 dne:: nedelja, 23. oktober 2011 ura: 20:44 » |
|
fax mam v takih rovtah, da bol težk... hobiji so pa stvar, kjer ne najdem nič pametnega
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
lithium
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 141
|
 |
« Odgovori #12 dne:: nedelja, 23. oktober 2011 ura: 20:52 » |
|
auč potlej zna bit problem  v mislih imam tako kot si reku služba prek študentskega servisa, mogoče da se prdružš kkšni prostovolnim organizacijam npr. karitasu, kkšnemu društvu za živali pa pač tam spoznaš še ostale prostovolce. Joj res nevem, trenutno je moj pisker prazen  Pa vso srečo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dr.hauska
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 323
What doesn't kill you makes you stronger!!
|
 |
« Odgovori #13 dne:: nedelja, 23. oktober 2011 ura: 21:37 » |
|
Ljudi lahko spoznaš kjerkoli, če si odprt in zgovoren človek. Drugače je pa malo težje. Jaz sem precej zaprta in sramežljiva, tako da si pomagam z internetom. Če ti res ne gre na druge na načine, ti predlagam klepetalnice, kjer lahko spoznaš veliko zanimivih novih ljudi.  Tudi strani kot so ONA ON, Lolispot itd. niso namenjene samo zmenkarijam, ampak tudi spoznavanju potencialnih prijateljev. hf 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
NF
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #14 dne:: nedelja, 23. oktober 2011 ura: 22:24 » |
|
odprt in zgovoren, hehe, če bi bil, ne bi pisal po forumu internet pa mi ni ravno pri srcu, kar se tiče spoznavanja 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dr.hauska
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 08:14 » |
|
Sej pravim, da je to zadnja rešitev, če res ne gre drugače. Ne vem pa potem, kaj bi ti rad od nas? Ne poznam človeka, ki ne bi imel nobenega hobija. Potem bi mogoče res moral iti delat pred študenca v kakšen velik kolektiv, ali pa v tako službo, kjer spoznaš veliko ljudi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
|
 |
« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 08:44 » |
|
NF, če se pripelješ kdaj na Obalo, te bom vesela, sicer sem kot ti zgovorna in odprta in to..me po svoje rešuje v boju z depresijo, saj..iščem, upam, molim in na koncu mi "on" le pošlje informacije v različnih oblikah, da se ne počutim samo in onemoglo...  ..Priznam, boj depresijo je neznosno težak!! Torej, name lahko računaš: za jok, smeh, objem, sprehod..  Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #17 dne:: torek, 25. oktober 2011 ura: 07:58 » |
|
fax mam v takih rovtah, da bol težk... hobiji so pa stvar, kjer ne najdem nič pametnega mogoče za začetek malo manj izgovorov?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dr.hauska
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #18 dne:: torek, 25. oktober 2011 ura: 08:44 » |
|
Pa res  Saj privatna stanovanja so tudi v rovtah (u bistvu so predvsem tam  ), če si še s kom v sobi sploh ni tako drago, pa še kuhinjo si deliš z drugimi študenti. Glede hobijev pa: a potem greš na fax, nato domov (in se učiš), občasno pa s sošolci (in nobenim drugim) ven? Kaj delaš v prostem času?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
NF
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #19 dne:: torek, 25. oktober 2011 ura: 09:19 » |
|
fax mam v takih rovtah, da bol težk... hobiji so pa stvar, kjer ne najdem nič pametnega mogoče za začetek malo manj izgovorov?  :clap:pa si me "pogruntala", no boljši kot pri izgovorih sem še sam pri lenobi  Pa res  Saj privatna stanovanja so tudi v rovtah (u bistvu so predvsem tam  ), če si še s kom v sobi sploh ni tako drago, pa še kuhinjo si deliš z drugimi študenti. Glede hobijev pa: a potem greš na fax, nato domov (in se učiš), občasno pa s sošolci (in nobenim drugim) ven? Kaj delaš v prostem času? če si v trenutni situaciji najdem stanovanje je to enako kot da bi denar metal stran, premalo predavnj, da bi se vsaj približno splačalo... hja 1x tedensko mam eno dejavnost, ki pa je bol tko - tko kot sem napisal: velika razlika v starosti... drugo pa maš praktično prav, edino učenja ni veliko  v prostem času pa tv, računalnik, sprehod - (podeželje - v 99% ne srečam nobenega), kakšna knjiga...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|