FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. petek, 25. maj 2012 ura: 01:26

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Z mano je nekaj narobe 1. korak.  (Prebrano 1004 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
reno
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 15

« dne:: sreda, 12. oktober 2011 ura: 15:35 »

Pozdravljeni,

Prepričan sem, da je z mano nekaj narobe. Sumim, da imam depresijo. Odločil sem se in sem se že prijavil na zdravniški pregled in prav nervozno čakam na ta zdravniški pregled. Ko prebiram o depresiji kaj to je sem vse bolj prepričan, da imam depresijo. Ampak kako naj človek to ve, da ima depresijo? Kaj, če se meni to samo zdi ali pa, da sem taka osebnost? Zato sem se odločil, da se izpovem na forumu. Večina simptomov se ujema z mojimi in še posebej je ta teden zelo mučen in vse težje to prenašam. Doma mi pravijo, da sem ves čas zamorjen, prijatelji me sprašujejo zakaj sem zamorjen. Vedno sem mislil sam pri sebi, ker sem pač gnil, ker tak sem, ker je moj življenje brez smisla. Ker imam samo nesrečo v življenju in, ker se mi ne more nič lepega v življenju zgoditi. Če pa se mi že zgodi kaj lepega potem sem prepričan, da me življenje zajebava v glavo in, da bo tako ali tako kmalu tega konec in še res je tako bilo. Večkrat, ko sem sam doma se popolnoma zaprem v svojo glavo. V moji glavi je pravi vihar negativnih misli. Misli o tem kako je moj življenje brez smisla. Strah pred tem, da se bom nekega dne zbudil star 35 let in bo še vedno isto. Večkrat praktično vsak dan pomislim na to kako bi bilo dobro, če bi me zbil avtobus ali pa vlak. Vsi problemi bi potem izginili. Ampak nikoli pa nebi mogel narediti samomora, ker je moja družina pretrpela že preveč in ne rabijo še tega sranja. Niti nebi imel poguma narediti samomor. Vendar vseeno...misel na smrt me za trenutek razbremeni. Najhuje pri vsem tem je, da imam popolnoma zdrav razum vem, da vse kar si mislim ni res in, da ni tako hudo, kot se zdi ampak si ne morem pomagati!!! Nesrečen sem, kup nesreče in ne verjamem, da sem lahko kdaj srečen. Neprestano sem utrujen in zaspan, ampak spati mi ni. So tudi trenutki, ko se nasmejem recimo dobremu filmu, ampak to je vse trenutno. Rad igram tenis uživam v tenisu takrat sem res srečen, ampak kaj, ko ne moreš tenisa igrati cele dneve...kaj ko sem večina časa ujet sam s svojimi negativnimi misli. Vedno se prekomerno obremenjujem za neuspehe. Uničuje me!!!
 Torej čez dva dni grem k zdravnici, ker sem odločen, da je treba temu sranju narediti konec. Povedal ji bom to kar sem vam napisal tukaj. Ampak dvom ostaja kaj če to ni depresija kaj, če sem taka oseba in mi ni pomoči??? Ne morem več tako živeti, dovolj imam. Lahko bi pisal in pisal vendar mislim, da je dovolj.
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.860

« Odgovori #1 dne:: sreda, 12. oktober 2011 ura: 16:31 »

Pozdravljen, reno!  rozicodam
Našla sem tvoj zapis izpred dveh let. Preberi in povej, se ti zdi, da si se že kaj premaknil?
Moj prvi post tukaj.

Mario imava podobne probleme. Tudi jaz se zapiram vase tudi jaz imam občutek, da sem bil izropan lepih stvari v preteklosti. Prav tako se mi počasi začenja po domače povedano jebati za vse...za izpite se mi ne da več učit. Izgubljam voljo do življenja,...Ampak nekako me moj lastni razum drži pokonci nič drugega. Tudi sam sem večkrat pomislil, da bi se samo vrgil čez most ali pa nastavil vlaku, ampak razum je edini, ki me drži pokonci. Pravzaprav je edini razlog, da se ne zabrišem čez most samo ta, ker vem kako bi moji najbljižji trpeli in tega nočem. Imam prijatelje a včasih imam občutek, da jih zavračam ne vem zakaj...poglej kateri dan je danes 31.december in jaz tukaj pisem na internetu namesto, da bi sprejel povabilo prijateljev in bi skupaj preživeli silvestrovo ne vem kaj se mi dogaja najbrž se mi ne ljubi več gledat kako vsi uživajo s svojim puncam jaz pa tam sam ne vem... enostavno nisem srečen in sem popolnoma brez volje. Ti pa nekaj svetujem meni to pomaga...kakšni psihiatri itd...to sem jaz že skos dal in sem po 2 mesecih skenslov tam te neki sprašuje bedarije...ŠPORT!!! ti rečem tudi, če si sam nobenega ne rabiš samo lenobo na stran in pozabi na to, da nimaš volje samo pojdi kupi karto za bazen pojdi plavat gibanje res res res pomaga to ti iz mojih iskusenj govorim!! Zaradi športa se boš sam pri sebi dobro počutil, ker veš, da si nekaj koristnega naredil zase in take malenkosti te počasi vzignejo. Kakšen mesec nisem nič športal se mi takoj pozna iz dneva v dan je slabše komaj čakam, da grem naslednjič na bazen, ker mi res dobro dene.
rozicodam rozicodam rozicodam

Še link na celotno temo:
http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,69.0.html
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
reno
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sreda, 12. oktober 2011 ura: 16:49 »

Tak kot sem bil pred dvema letoma sem tudi danes in tak sem bil tudi pet let nazaj...dlje se ne spomnim. Ne spomnim se kdaj sem bil nazadnje srečen, če drugače povem. Mogoče osnovna šola? ne vem...ravno zaradi tega nisem prepričan ali gre za depresijo ali zgolj mojo osebnost. Zaradi tega imam dvome, da imam depresijo, ker kako hudiča sem rabil praktično celo življenje, da sem to pogruntal?? Če bereš od depresije je eden od simptomov ta, da se nehaš ukvarjati z hobiji, ki so ti bili všeč. Kako naj se neham ukvarjati s hobiji, ki mi niso všeč, če pa sem že tak odkar se spomnim?! Kaj, če mi zdravnica poda diagnozo, da nimam depresije in potem kako naj rešim ta problem? Jaz samo vem, da tako ne gre več naprej...glava me boli od tega razmišlanja..enostavno preveč misli.
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sreda, 12. oktober 2011 ura: 16:54 »

Če s stanjem nisi zadovoljen, ne glede na to, ali je to tvoja osebnost ali depresija, se da stanje izboljšati.  oki
Ampak, kaže, da samo šport le ni dovolj, kot si zatrjeval.
...kakšni psihiatri itd...to sem jaz že skos dal in sem po 2 mesecih skenslov tam te neki sprašuje bedarije...

Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
reno
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: sreda, 12. oktober 2011 ura: 17:10 »

Nisem zadovoljen...karkoli bo že potrebno storiti to bom storil.

Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: sreda, 12. oktober 2011 ura: 17:14 »

Toooooo, stari!
 wav wav wav
To pa je odločnost!  oki
Sicer nisem strokovnjak, niti ne vem, kaj ti naj pametnega rečem, ker se ne poglabljam rada v začetnike, ker hitro kaj preveč in pregrobo rečem.  kiselnasmeh
Tule je link na podforum Depresija, pa malo pobrskaj.
http://www.nebojse.si/Forum/index.php/board,9.0.html
Sicer pa v to temo prav gotovo pride kdo, ki bo znal kaj bolj konkretnega napisat za začetek.
Čestitam za odločnost! Čestitam za voljo!
 wav wav wav
Prijavljen

Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #6 dne:: sreda, 12. oktober 2011 ura: 17:43 »

Tak kot sem bil pred dvema letoma sem tudi danes in tak sem bil tudi pet let nazaj...dlje se ne spomnim. Ne spomnim se kdaj sem bil nazadnje srečen, če drugače povem.  

Vsak hrepeni po tem, da bi bil srečen. Vse odločitve v življenju imajo za cilj" lastno srečo".
Pravo vprašanje je torej, če je ta sreča sploh možna in kaj pomeni za nekoga biti srečen?
To ne pomeni, da zabave, zadovoljstvo, veselje, materialne dobrine in družbeno življenje ne morejo prispevati k naši sreči. Cela vrsta stvari podarja našemu življenju kakovost.
Sreča je v malih stvareh:
v skrbi za druge,pomoči drugim,družini,v kateri se ves čas vrstijo različni čustveni dogodki,ki potrjujejo da živimo, v prepiru, v iskanju resnice in prave poti, v nasvetih,v prijateljih, v dobri glasbi, v dežju, v snegu, v jesenskemu listju, v sončnem zahodu, v valovih.....v stisku roke, v objemu,v sprehodu,v lepi roži, v soncu, v vetru, v pasanih barvah,......
Samo dovolj pogumni moramo biti, da se upremo starim navadam in skrivnost sreče ni v tem, da delaš, kar ti je všeč, ampak da ti je všeč, kar delaš.
Srečni so tisti, ki ničesar ne pričakujejo. Ne bo razočaranja.Torej le malo o tako imenovani sreči,....
Vse dobro ti želim in veliko volje pri delu v pozitivno smer,.... rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
reno
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: sreda, 12. oktober 2011 ura: 20:21 »

Hvala za odgovore! Zelo mi pomaga, ce lahko z nekom o tem govorim.

Naj mi sedaj nekdo razlozi ta pojav. Zakaj sem sedaj ta trenutek dobre volje? Ne bom reku, da se smejim ali karkoli podobnega. Enostavno ta trenutek ne premislujem negativno, niti ne pozitivno. Nicesar ne premislujem. Pride pa cas kakor sem ga imel danes celo dopoldne in popoldne, ko pa sem bil totalno zamorjen in v glavi so se mi podile same negativne misli. To je tisto kar me najbolj bega! En trenutek sem navaden, drug trenutek totalno zamorjen in ko pride tak trenutek kakor sedaj dobim obcutek kakor, da je z mano vse vredu in, da samo pretiravam. Ko pa sem zamorjen sem pa preprican, da je z mano vse narobe. 
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.430

« Odgovori #8 dne:: sreda, 12. oktober 2011 ura: 20:32 »

super, da si se odločil za psihiatra oki, tudi če te sprašujejo preveč je to zato, da dobijo čimveč informacij o tem, kaj se s teboj dogaja in ti lahko pomagajo. Nikoli ne smeš obupati, vedno se trudi za izboljšanje življenja rozicodam
Prijavljen
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #9 dne:: sreda, 12. oktober 2011 ura: 20:32 »

Človk se počuti velikokrat bolje že takrat,ko da ven iz sebe,če ga kej muči,...
mogoče ti naša družba paše, oki...ti kar piš,smo te veseli rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 07:08 »

Zakaj sem sedaj ta trenutek dobre volje?

saj s tem, da ima človek depresijo, to še ne pomeni avtomatično, da je pa vsak dan, dan za dnem, vseh 24 ur pa samo slabovoljen...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Ribica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 529

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 07:54 »

Dobre volje si postal, ker si zaradi naših odzivov spoznal, da nisi sam v tem počutju. In tudi ne boš, stali ti bomo ob strani, ti pa boš tudi naredil svoj del, kajne?
Nikoli ni prepozno, ne za zdravljenje depresije, ne za spremembo znotraj sebe, kar koli pač to že bo. Definitivno bo boljše, ker si se odločil, da boš nekaj spremenil, da tako več ne gre.
Go!

Ribica
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 745

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 08:53 »

Reno,

najprej, odstrani z glave to misel
Citiraj
misel na smrt me za trenutek razbremeni.
kolikor se le da; nato se loti dela na sebi - začni z A in sicer: kaj bi počel, da bi bil bolj srečen? Vem, da ob vseh telesnih in psihičnih počutij - trenutno - se ti zdi vse nesmiselno in nemogoče ali se ta...potrebno bo veliko truda, samozavesti in notranje želje, da uspeš...gremo skupaj in končajmo na vrhu!  pomezik

Srečno.. rozicodam

Dušica
Prijavljen
reno
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 18:39 »

O smrti razmislam samo, ko sem res nesrecen. Trenutno sem kar vredu ravnokar sem s prijateljam odspilal 2 ure tenisa. Problem so tiste ure ali celo vec dni skupaj, ko sem popolnoma zamorjen. Samo takrat razmislam o negativnih stvareh. Preprican pa sem, da se bo vse skupaj vrnilo tako kot vedno.
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 18:43 »

Problem so tiste ure ali celo vec dni skupaj, ko sem popolnoma zamorjen. Samo takrat razmislam o negativnih stvareh.

to zna bit res problem!!!!

v glavi mej, da tudi slabe stvari 1x izginejo oz. se končajo!!!!
kadar jst zapadem v depro, se silno oklepam te misli, kar sm ti svetovala.

lp sofie  rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
reno
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 19:11 »

v glavi mej, da tudi slabe stvari 1x izginejo oz. se končajo!!!!
kadar jst zapadem v depro, se silno oklepam te misli, kar sm ti svetovala.

lp sofie  rozicodam

Jaz sem trenutno se zelo zbegan. Ne vem ali imam depresijo ali kaj drugega. Zakaj pa ti zapades v depresijo? Ali zato, ker se mogoce nekaj ne zgodi tako, kot ti pricakujes ali zaradi ene stvari, ki te mori v zivljenju ali se nekega jutra zbudis depresivna? Ne vem...jaz imam obcutek, da ko zapadem v to zadevo vedno zapadem zaradi istih problemov, ki jih imam v zivljenju o katerih zacnem primesljevati in poslednicno zamorijo za ure ali pa dneve. Jaz mislim, da nikoli nism zamorjen za brez veze. Vedno je za to razlog. Ne vem ... zbegan sem. Po eni strani se simptomi ujemajo z depresijo po drugi strani pa kaj pa vem...
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 19:16 »

pr men je tko, da se navadno že zjutraj začne sickday in potem vleče po dnevih, včas tednih;

ali pa sem ok volje, pa me naenkrat prime togota, preplavijo slabi spomini, pride tesnoba in depra je že tu, ki potem ne izgine kar hitro.
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Jinjo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 128

« Odgovori #17 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 19:29 »

men se včasih nrdi, da me naenkrat kr brezveze taka jeza zagrabi, da bi lahko sesula vse...iz nič dobesedno! traja minutko dve, pol pa zgine in je kot da nebi nč blo... isto žalost. na trenutke bi se najrajš od žalosti nekam vrgla, pa kr mine čez par minut.
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 19:30 »

men se včasih nrdi, da me naenkrat kr brezveze taka jeza zagrabi, da bi lahko sesula vse...iz nič dobesedno! traja minutko dve, pol pa zgine in je kot da nebi nč blo... isto žalost. na trenutke bi se najrajš od žalosti nekam vrgla, pa kr mine čez par minut.

jezo bi bilo dobro ven dat iz sebe, pa čeprav potem mine - ampak vseeno ostaja nakopičena v tebi!
Prijavljen

Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 423

Hrabra miška

« Odgovori #19 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 19:58 »

Jaz sem trenutno se zelo zbegan. Ne vem ali imam depresijo ali kaj drugega. Zakaj pa ti zapades v depresijo? Ali zato, ker se mogoce nekaj ne zgodi tako, kot ti pricakujes ali zaradi ene stvari, ki te mori v zivljenju ali se nekega jutra zbudis depresivna? Ne vem...jaz imam obcutek, da ko zapadem v to zadevo vedno zapadem zaradi istih problemov, ki jih imam v zivljenju o katerih zacnem primesljevati in poslednicno zamorijo za ure ali pa dneve. Jaz mislim, da nikoli nism zamorjen za brez veze. Vedno je za to razlog. Ne vem ... zbegan sem. Po eni strani se simptomi ujemajo z depresijo po drugi strani pa kaj pa vem...

Treba bo ločiti med depresijo in depresivnim razpolženjem. Ni vsako depresivno razpoloženje tudi depresija.

Poskusi, pa k zdravniku le pejt!
http://www.burnout.si/sl/testirajte-se/depresija
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
Strani: [1] 2 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar