Pozdravljeni

sem nova na tem forumu..že nekaj časa me muči anksioznost oz. glede na simptome, ki sem jih prebrala na spletnih straneh sklepam, da težava zagotovo tiči v tem. V socialni fobiji čeprav pri psihologu še nisem bila, sem si kar sama postavila diagnozo hehe

..odločila sem se, da se vpišem na tečaj retorike, saj bi se rada vsaj nekoliko znebila grozne treme pred nastopanjem nihče, ki ga to ne muči, ne more razumeti, kako se počutim, ko me nekdo pokliče(npr. profesor) in dobesedno otrpnem, srec mi začne kar skakati v prsih, češ evo spet boš nekaj narobe naredila, spet ga boš polomila, si že v središču pozornosti, spet se ti bodo vsi smejali.

tudi stikov ne znam dobro navezovati..zanimivo je tudi to, kako dobro lahko stike navezujem z ljudmi iz tujine, iz slovenije pa zelo težko

...nekako kot, da me mentalitetaslovencev odbija, kot da se ne morem vključiti v družbo sicer sem pred kratkim zamenjala razred in se s trenutnimi sošolci bolje razumem, ampak vseeno ni to tisto kar si želim ..vem, da moj značaj NI takšen!! in da bise tega nenehnega občutka strahu pred ljudmi rada rešila!

še pred nedavnim sem mislila, da težava tiči le v drugih, sedaj sem končno spregledala, da sem sokriva tudi jaz no..v glavnem, mislim da je prvi korak da sem to spoznala..če pa je volja, se vse da!!

prosim, če mi lahko kdo da še kakšen dodaten nasvet in ali tudi vi menite, da imam težave s socialno fobijo..lep pozdrav vsem!

upam, da mi boste znali dati kakšen nasvet