FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 23:58

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: glavobol in omotica  (Prebrano 2500 krat)
sucytim
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 22

« dne:: sobota, 28. januar 2012 ura: 21:11 »

pozdrav

imam diagnozo tenzijski glavobol z depresivnimi epizodami,prisoten je stalen glavobol in pritiski v glavi in pa delno omotica,psihiater mi je predpisal mirzaten 30mg in sem ga začel jemati,zanima kako je ta zadeva učinkovita,če ima kdo izkušnje z tem,kajti pravijo da je to bolj za spanje.
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 974

« Odgovori #1 dne:: sobota, 28. januar 2012 ura: 21:15 »

jaz imam 15 mg mirzatena zvečer za spanje, za ostalo pa imam parogen
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #2 dne:: sobota, 28. januar 2012 ura: 22:29 »

mogoče pa lih zato, ker rabiš počitek ?

sama vem kakšen šit so tenzijski glavoboli ... dan za dnem ... človek pride ful utrujen in mogoče ti je bil zato predpisan ravno mirzaten, da bi se telo zares spočilo, sprostilo
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
sucytim
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sobota, 28. januar 2012 ura: 23:53 »

zanima me ali mirzaten 30mg samo uspava ali ima tudi kak drug učinek ali učinkuje na glavobole in omotice,da ni to samo za dobro spanje,kajti dobro spiš,glava pa te še naprej boli,potem to ni učinkovito.
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 29. januar 2012 ura: 00:30 »

MIRZATEN (mirtazapin) - selektivni aktivator noradrenergičnega in serotonergičnega sproščanja v sinapso
Navodila za uporabo
http://www.zdravila.net/navodilo.php?navodilo=a_001520.pdf&dir=pdf
Podatki za zdravnike
http://www.zdravila.net/navodilo.php?navodilo=s-001621.pdf&dir=smpc

lahko postaviš vprašanje tudi na ta del foruma, kjer odgovarja farmacevtka -> http://www.nebojse.si/Forum/index.php/board,6.0.html

sicer pa ne bi blo slabo kako več rečt z zdravnikom, ki ti jih je predpisal ... ne vem zakaj ljudje ne vprašajo kaj več, če jih zanima pri čem naj bi pomagal, kako deluje... on najbolj ve zaradi česa ti je predpisal ravno to

sama Mirzatena nisem jemala, se pa spomnim, da se je večkrat kaj pisalo o njem na forumu (poskusi vtipkati zgoraj pod IŠČI)
v spominu mi je ostalo, da se ga ne predpisuje samo za spanje, ampak tudi drugače pri depresiji ... nekateri ga jemljejo celo zjutraj (baje bi naj čez čas zaspanost minila)

upam, da bo tvoje počutje kmalu boljše!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
sucytim
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 29. januar 2012 ura: 11:35 »

hvala za odgovor

jaz zdaj v bistvu spim zelo slabše,celo noč se prebujam,po mirzatenu,ne vem mogoče je to zdaj na začetku jemanja,ker sem ga vzel šele dvakrat po polovičko
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar