FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 10. junij 2026 ura: 00:05

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Moja predstavitev  (Prebrano 1895 krat)
Lux_84
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 30

« dne:: petek, 23. september 2011 ura: 20:24 »

Evo, kratka predstavitev.. kot že rečeno sem star 27 let in se že šest let bojujem z duševno motnjo. v osnovi psihoza, ampak tudi depresivnost, socialna zaprtost in anksioznost. tako da jemljem več različnih zdravil. za seboj imam pol leta zdravljenja na komz ljubljana, leto in pol stanovanjske skupnosti, potem pa sem dobil status invalida, tako da sem opravljal zaposlitveno rehabilitacijo dobro leto in pol in zdaj sm redno zaposlen v zaposlitvenem centru v ljubljani. proizvodno delo. doma so se razmere izboljšale odkar delam, prej pa ni šlo, zato sem bil kar nekaj časa v stanovanjski skupnosti. drgače moj hobi pa je igranje električne kitare, glasba, in včasih playstation igre, ogled filmov, in izleti v naravo. trenutno se skušam odvadit benziodapinov, preveč jemanja, toleranca, tako da trenutno manjšam dozo teh pomirjeval, sem malo v krizi. čimmanj pijem alkohol, in se skušam odvadit kajenja. družbe nimam, oziroma jo imam na delovnem mestu, tam kdaj pa kdaj kašno rečemo. imam željo spoznati prijatelje, prijateljice s podobnimi problemi, podobne starosti. depresijo in anksioznost poznam, vem skoz kaj greste, ker sem imel podobne probleme tudi sam, ampak mene preganja največ paranoja, izoliranost od sveta in anksioznost. sem pa na predpisanih tabletih in če se ravnam in redno jemljem sem na nogah. stranski učinki utrujenost, počasnost, tko da mam zdej tretjo stopnjo invalida, delam pa redno, osem ur na dan, za minimalno plačo. od ponedeljka do petka sem v zaposlitvenem centru, prilagojen program glede na stopnjo invalidnosti, za vikend pa malo s starši. tko ven pa ne hodim, ker sem zgubil stike z družbo. ne smem več pohat, ne smem pit, ali jemat drugih drog zato sem se tud distanciral od moje prejšnje družbe, in ne hodim ven. bi pa rad spoznal koga da bi šli na kakšen izlet ali koncert, al kaj podobnega. vbistvu tud pogrešam punco, s katero sem se razšel po odhodu iz bolnišnice. ampak to je preteklost, sem spoznal kakšna v resnici je, ampak upam na novo. mam tudi željo ustvarit en bend, ampak za to še ni pravi čas. vglavnem rad bi spoznal koga za druženje, tko da pište pa si lahko izmenjamo kšn msn al pa mail pa kšno rečemo. seos.
« Zadnje urejanje: petek, 23. september 2011 ura: 20:28 od Lux_84 » Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.103

« Odgovori #1 dne:: petek, 23. september 2011 ura: 20:59 »

waw zakon. damovci mamo po novem enga kitarista. tud medve s sofie sva govorile o tem, da bi se pričela mal udeleževati srečanj DAM-a, sama sem namreč že dolgoletna članica, mislim vsaj, da sem registrirana, ne vem, predvsem pa sem že kakih dobrih pet let na tem forumu, kjer rada sodelujem.

dragi kolega Lux-84, tudi sama imam 27 let oziroma jih bom dopolnila v novembru. Wink fanta tu ne iščem sicer, ker upam, da bom svoje gene v primeru naraščaja kdaj mal pomešala še s tistimi, ki majo kake druge zdravstvene probleme še, ne ravno spet duševcno zdravje, ve se pa ne, ampak moje želje so takšne. tudi sama sem izkusila epizodo psihoze leta 2006, paranojo si zelo dobro predstavljam, saj so tudi mene pestile med drugim preganjalne blodnje tisti čas, vse preostale moje težave pa so bile izrazito bipolarne narave, kar pomeni dve epizode depresije, ostalo pa bolj hipomanično razpoloženje, ki ga uspešno krotim s pomočjo zdravil in sem že dolgo bolj ko ne v remisiji in minilo je že 5 let odakr se rehabilitiram, tko da zdaj me že malo kaj zgane, me pa tudi kdaj. vendar bolj življenjski dogodki, kot da bi me zdeprimeralo kar tako. v tem času je bilo precej zoperno obdobje, pa sem razpoloženjsko bolj ali manj lepo zdržala, da me ni vrglo v krizo, seveda ob podpori nižjih doz zdravil. je pa tud men kdaj hudo in takrat jamram v polno na fb, pa tule. sploh pms (ker sem ženska) mi vedno udari na psiho, misli in počutje. takrat sem prava drama queen in se mi podira svet, pa polne lune in mlaji tud me znajo uničit mal. tko da tko. trenutno je tako.

ful sem vesela, da igraš kitaro, ker jaz namreč zelo rada pojem. s tem ne mislim, da bom pevka v tvojem bendu, ker vsaj zaenkrat za kaj takega nimam časa Cheesy, če pa kdaj posežeš tud po klasični kitari in znaš špilat akorde, lahko skupi kako zapojemo. pogrešam čase, ko si vzel pesmarico pa je en špilu, drugi smo pa užival pa pel. tko da ti si res zadel v ponlo, da si pršu semle na DAM, ker če boš ti hodi na srečanja, bom jest tud, evo Smiley)) sam kitaro obvezno s sabo, haha. se hecam.

kaj ti čem še povedat. fajn ljudje so tu. tudi v klepetalnico le zaidi kaj pa bomo kako rekli kdaj. ali pa boste, če mene slučajno ne bo, ker mam intervale ko ne utegnem.mam pa tud intervale ko rada sem tam in pridem.

sicer pa sem jaz po epizodi psihoze sprva z veliko muko, pozneje pa le nekako študij nadaljevala in avgusta to leto tudi diplomirala in zdaj iščem službo oz. se nekako dogovarjam. študirala pa sem oz. sem diplomantka socialnega dela.

rade volje se kdaj zmenimo, magari skupaj s sofie, če bo za to, da se kaj dobimo. ej jest res rada spoznavam ljudi, pa obožujem kitaro pa petje Tongue Smiley))

kar nekaj nas je tu tvojih vrstnikov, drugače je pa tu pravo generacijsko sožitje. predlagam ti obisk klepetalnice in vztrajanje pri postanju oz. pisanju po forumu v tej in drugih temah, da te forumaši spoznajo, ker potem pa se razvije ena super socialna opore med ljudmi in močna socialna mreža, ki ti lahko služi tudi v času kriz. torej medvzajemen suport.

aja, jest sem ta lucky girl, ki se je kljub resnim epizodam uspela izognit hospitalizaciji in sem namesto tega raje vsa hiperaktivna tekla po polju, rolala, migala, ...preden so zdravila tok prijela, da so mi ustavla vso to ihto, sploh pa tiste grozne blodnje, ki jih ne bi rada doživela nikdar več.

A priročnik "Skrivnost možganskega čipa", vodnik za samopomoč namenjen osebam s psihozo, že poznaš? super reč.

si pišemo.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.103

« Odgovori #2 dne:: petek, 23. september 2011 ura: 21:00 »

aja trave pa ne kadimo, pa tud pijemo v glavnem ne kaj dosti, tko da si naletu na pravo družbo Wink

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Lux_84
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 30

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 26. september 2011 ura: 16:53 »

Hvala za odgovor. me je kr razveselil tvoj post. vidm da si že iskušena pa tut kr zgovorna uporabnica clap jst sm bl tihe vrste.. ampak, vseen. no, lahko se kdaj zmenmo za kak srečanje, čeprav akustične kitare ne igram kej dost. ampak znam akorde za spremljavo, ni panike bi bil vesel če bi se zmenl. no jst največ igram električno, lahko bolj spravim ven čustva in pač, jezo na svet.. ko se pojavi pomezik sicer v igranju uživam, lahko potujem skoz druge dimenzije in se odklopim od problemov kot so porazno stanje v državi, malo delo in tako naprej.. no, pa dost o tem. res sem bil vesel tvojega posta. ja nč, se slišmo kej v klepetalnici v kratkem če me bo kej zaneslo tja. zdj pa grem mal prebirat forum. lep pozdrav in vse dobro oki
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 26. september 2011 ura: 17:05 od Lux_84 » Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 09:45 »

in, Lux, si že pridobil kaka nova poznanstva?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #5 dne:: torek, 18. oktober 2011 ura: 17:30 »

mogl bi damovci začet s kakšnim srečanjem, pol pa pride še majč, pa sofie, pa lux....  kiselnasmeh
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar