FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 07:07

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: čudni občutki in zaznavanja  (Prebrano 6027 krat)
majolka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 69

« dne:: torek, 20. september 2011 ura: 18:29 »

Pozdravljeni, Nekako imam na trenutke čudne občutke primer sredi službe se žačnem počutiti hecno čudno, nevem točno ali gre za stah? Primer s sodelavko  sproščeno klepetava mene pa prešine nekaj čudnega občutek je skrajno neprijeten nekako neresničen, samo razmišljam lahhko, kaj mi.... Pa samo domov si takrat želim najbolj na svetu čeprav mi v službi ni nič hudega in jo imam neizmerno rada. Zanima me je imel kdo od vas ta neprijeten občutek koliko časa je trajal in kako ste občutili, kakšne misli  so se takrat porajale!!

Hvala za vsak napisan stavek,

Lep večer
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.159

« Odgovori #1 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 18:52 »

Majolka  rozicodam

Ja, tudi meni se to dogaja in res je zelo bedno. Namesto, da bi sledila pogovoru in bila sproščena, me prime neka tesnoba in se mi zdi, kot, da mi preko čela teče svetlobni napis "čudna sem". Osebo s katero se pogovarjam pričnem zaznavat v neki "megleni" obliki, pričnem razmišljat o svojem počutju, o tem, da bi čimprej končala pogovor in se nekam skrila.  seznojim

Enkrat sem eno dobro prijateljico v takem trenutku vprašala, če se ji zdim kaj "čudna", pa je odgovorila, da ne...da sem čisto "normalna" tako v obnašanju, kot v govoru...
Meni pa se je zdelo, da sem padla iz drugega planeta...  Shocked

Kako si pomagati, žal ne vem...jaz si še nisem uspela domislit rešitve. Morda še najbolj pomaga, če se trudiš ne razmišljat o svojih občutkih in se poizkušaš skoncentrirat na pogovor... Jaz vem, da imam obdobje, ko sem čisto ok in lahko zelo sproščeno komuniciram z ostalimi...pa tudi obdobje, ko se počutim kot "nezemljan"...vsa odsotna in tesnobna.  Sad in trenutno imam ravno to obdobje...  slabost
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #2 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 19:00 »

Majolka...Slavči  rozicodam

V tem vajinem zapisu se najdem tudi  jaz... kiselnasmeh

Sama poskusim rešit zadevo tako, da z vso močjo trdno stopim na tla...se prizemljim...globoko zadiham,
pa se takoj počutje izboljša...je pa potrebno veliko vaje in nič mislit na pobeg,
če pa sedim, poskušam čimbolj intenzivno poslušat sogovornika in se kar se da hitro vključit v pogovor...
meni to pomaga... Smiley
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
upika
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 27

« Odgovori #3 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 19:02 »

Tudi jaz se tako počutim. Ampak sem nekoč v krizi poklicala neko psihoterapevtko, ki me je najbolj pomirila (kar po telefonu), da se mi na zunaj ne vidijo notranji boji.
In pravzaprav je to res. Imam prijateljico, ki je na videz velik optimist in vedno nasmejana. Vendar vem, da bije boj sama s sabo.
Na žalost smo sami sebi največji sovražnik. Verjetno ko bomo imeli sebe malo bolj radi bo tudi veliko bolje.
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #4 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 19:02 »

Preusmeriti misli, oziroma jih zaposliti z nečim. Hitra tehnika sproščanja, sprehod
če je možno začasna zamenjava okolja. In strinjam se tudi z Tojo ....
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #5 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 19:10 »

Jaz tudi,jaz tudi,juhej   clap nas je že velik,hehe,kap in groza.Za  slabost slabost
Ja takole je . Kakšen beden občutek in pol nas postane strah in kaj zdaj kaj bo,.... uf jaz ne znam tega rešit. Če kdo zna naj mi pove kaj naj takrat naredim. Dobim čuden občutek,začne se mi še bolj motat in strahhhh ogromen.
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 19:12 »

Ja, zelo zelo težko je preusmerit misli, ko te obliva strah in ko ne moreš razmišljat o drugem kot o tem
kako se počutiš...ko sogovornik "izginja" v megli zaznavanja in se možgani ubadajo z vsem drugim, samo s temo pogovora ne.  kiselnasmeh

Tudi jaz sem s terapevtko obdelala to področje...kako se prizemljiti in biti "tu in zdaj"...vendar mi ne uspe vedno.  ne

Tudi jaz se tako počutim. Ampak sem nekoč v krizi poklicala neko psihoterapevtko, ki me je najbolj pomirila (kar po telefonu), da se mi na zunaj ne vidijo notranji boji.
In pravzaprav je to res. Imam prijateljico, ki je na videz velik optimist in vedno nasmejana. Vendar vem, da bije boj sama s sabo.
Na žalost smo sami sebi največji sovražnik. Verjetno ko bomo imeli sebe malo bolj radi bo tudi veliko bolje.

Upika, se strinjam...
In tudi zame ne bi nikoli nihče rekel, da se tako zelo mučim znotraj sebe...navzen je podoba čisto drugačna, kot so občutki znotraj mene.  kiselnasmeh

Prijavljen

"Per aspera ad astra"
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 19:17 »

Joj,ne bom pozabila ko sem zato mojo stvar povedala petruški,punci iz tega foruma.  Je rekla da me je prav občudovala in gledala kako hodim neobremenjena naokoli,po 10 šla v mesto peš sama,močna in brez skrbi. lepo je bilo dokler je trajalo.Tudi jaz sem samo človek in enkrat je ves stres udaril ven z vso močjo. Evo zdejle nisem nič kaj močna preveč. Se noter borim sama s seboj!!!!
Prijavljen
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 422

Hrabra miška

« Odgovori #8 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 19:34 »

Tudi jaz se tako počutim. Pride kar naenkrat, v hipu se počutim "mehka", kot da se bom zdaj zdaj razlezla in polila in se vpila v zemljo  unsure , seveda se to ne zgodi.
Prisoten je strah, predvsem pred tem, da bi izgubila nadzor nad sabo in bleknila ali naredila kakšno neumnost, nepovezano s trenutno situacijo, ter da bi ostali prisotni opazili, da sem čudak.
Moj recept je tak: ker sem se teh dogodkov/občutkov približno navadila, jim nekako pustim, da so, vmes pa skušam za trenutek vključiti trezen razum, v smislu: M, to že poznaš, si že šla skozi, nič hudega ni sledilo---->vse bo OK.
Izgleda, da je pa pri meni obratno kot pri večini... meni bolj pomaga to, da si dovolim občutiti/doživeti ta občutja, ker moja prva reakcija je (bila) vedno akcija!, dejmo poskakovat, se premikat, odgnat te občutke, ampak.....so me vedno dohiteli oz. se jih nisem znebila. Zato mi hitreje mine, ko se začutim. Je pa res, da nisem nikoli merila s štoparico, koliko časa traja ena ali druga varianta, le moj občutek je, da me tako hitreje mine  Embarrassed
Sogovornik pa mora biti res zelo pazljiv ali pa te zelo dobro poznati, da zazna, da nekaj ni ok. Večinoma nihče ničesar čudnega ne opazi.
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
majolka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sreda, 21. september 2011 ura: 13:38 »

Ja Libii točno tako čutim, kot si opisala ti je kaj pomagal ad? Seveda če si ga jemala, koliko je pomagal. Hvala vcsem za ogovore Toja, Slavka, Lost, Julija ,Upika. Vsem še enkrat hvala. Če sem koga zgrešila se orpavičujem

Čavči
Prijavljen
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 422

Hrabra miška

« Odgovori #10 dne:: sreda, 21. september 2011 ura: 20:20 »

Meni je AD zelo dobro prijel proti depri (ko sem kooončno našla pravega), pa tudi anksioznost se je precej zmanjšala. Vendar pa trenutki, o katerih je govora, navkljub zdravilom pridejo. Meni v teh momentih ne pomaga niti Helex, razen če ga pojem 1mg ali celo več - da me potem zmanjka, zaspim, sledi pa glavobol. Vsekakor pa pravi AD olajša muke in ti pravzaprav omogoči, da se spopadeš s težavami....... pa sej itak vse to že veš  Smiley

Drži se majolčica!
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
majolka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 22. september 2011 ura: 20:26 »

ja upam da mi prime, 2 tedna sem na cipraleksu. Bom povedala kako je.
Prijavljen
majolka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: nedelja, 23. oktober 2011 ura: 17:23 »

Pozdravljeni kot sem obljubila se javljam!
Naj omenim in povem da sem nad ecytaro ki je generik cipralexa skoraj obupala. Po 6 tednih i je pa začelo pomagati in hvala bogu da nisem obupala, ker sem se prvih šest tednov počutila čudno, enkrat mal bolje pa spet zelo slabo sedaj sem pa ok že cel teden po dolgem času, še spim kot polhec.

Nisem nekako verjela ,da je kako upanje zame  končno sem ,zaživela in sedaj zopet diham in imam svoje misli ter svoj mir, Najbolj sem pa vesela da zopet načrtujem in se veselim prihodnjosti, Smiley . Tako da je res kot  govorijo za dežjem posije sonce.

Prvo se mi je izboljšalo spanje
nisem več imela občutka neresničnosti
čudno občutje in pritisk v glavi sta izginila
panični napadi so če so zelo zelo mili

samo boga molim da tako ostane pa bom zadovoljna Smiley

Čavči
Prijavljen
Forza
gost
« Odgovori #13 dne:: nedelja, 23. oktober 2011 ura: 19:15 »

Super, Majolka! Veselim se zate. Boš videla - ostalo bo tako ali pa bilo še boljše. Wink
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: nedelja, 23. oktober 2011 ura: 20:12 »

Majolka  wav super...samo naj ostane tako  oki
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #15 dne:: nedelja, 23. oktober 2011 ura: 20:24 »

Majolka... clap, vesela sem za tvoje izboljšanje...le pogumno naprej  rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 05:03 »

Tako da je res kot  govorijo za dežjem posije sonce.

oki
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 10:10 »

Moljka ,wsem zelo,zelo vesela zate!!!!! rozicodam
Prijavljen
majolka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: sobota, 29. oktober 2011 ura: 21:10 »

Hvala punce, bila na 6 urnem seminarju v sredo brez panike po 2 letih preživela seminar !! Juhu Smiley
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: sobota, 29. oktober 2011 ura: 21:11 »

No, Majolka...a vidiš, da sem "vedela"  pomezik
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni