Pozdravljena!
Prijateljica ti je dobro svetovala
Prijateljica mi je svetovala naj si poiščem pomoč, ampak si ne predstavljam, da bi stopila do zdravnice. Ne vem kako sploh začeti.
Še bolje do kakšnega psihoterapevta. Ne boj se in začni od tam, kjer ti bo prišlo na misel, bodo že razbrali v katerem grmu tiči zajec.
Ker si nezadovljna v službi in sumiš partnerja, da te vara (?!), je stanje še slabše. A si že kaj razmišljala, da bi zamenjala službo? Včasih je to zelo pozitivna zadeva. Popolnoma te razumem, kako je zjutraj vstati in iti na delovno mesto z odporom.
Če se dobiva s prijatelji, vedno mislim, da nisem zadosti samo jaz in da potrebuje družbo drugih. Če dam pobudo za druženje jaz, je ok.
A si razmišljala, da imajo tudi moški potrebo po druženju med seboj, kjer se pogovorijo o "moških" zadevah...Tako kot mi, ženske, ko gremo na en zdrav, krepčilen in osvobujoč ženski čvek. Imam občutek, da te njegovi solistični odhodi pahnejo v dvom najbolj zaradi tega, ker si negotova vase. Morda je tu zadaj skrit problem z zapuščanjem, ko si bila majhna. Premisli.
Imam veliko želja, nikakor se jih ne morem lotit uresničevat. Nimam volje.
Takole je....depresivni nimamo neke velike volje in zagnanosti. Pri nas delujejo stvari drugače, kot pri ostalih. Pri njih je najprej želja nekaj narediti, potem akcija. Pri nas je ravno nasprotno. Prisiliti se moramo v akcijo, da potem dobimo voljo. Iz svoje izkušnje ti lahko povem, da 90% stvari naredim tako, sicer ne bi delala nič. Kot danes, ko sem spala do 11-h.

No, to je bil res ekstrem.
Večino časa sem napeta, občutljiva na vse, bolj kot je normalno, vse me prizadane in razdraži in spet mi dogaja v glavi. Počutim se osamljeno, včasih tudi v družbi. V pogovoru mi misli večkrat odtavajo, da sploh ne vem kaj se pogovarjam. Ne morem se skoncentrirati na pogovor. Iz tira me lahko spravi že samo ena beseda
Ves ta opis tvojega stanja, je klasika depresije in reakcij v takem stanju. Eni so bolj mirni, nekateri reagirajo (zaradi svoje nemoči) agresivno, eksplozivno. Napisal si, da si jemala AD-je. Zakaj si pa nehala? Je bilo stanje že ok ali si nehala na svojo pest...? Nisem razbrala če si bila pri psihiatru. Nanj bi se morala obrniti. Splošni zdravniki niso tako izkušeni s stanji duše in njenim zdravljenjem. Za psihiatra ne rabiš napotnice. Tudi tu na portalu si lahko ogledaš, kdo in kje dela in se odločiš za nekoga. Znal ti bo pravilno določiti katero zdravilo je primerno zate. Povedal ti bo, da lahko pričakuješ izboljšanje v 4-6 tednih. Kajti toliko časa rabijo AD-ji, da začnejo delovati. Ne odlašaj, odloči se in naroči se že danes.
Tu smo v večini taki, ki nismo vedeli ne kod, ne kam, ne kje začeti. In danes smo ta hudo fazo premagali. Predvsem pa spoznali, da nismo sami in edini s takimi težavami in se naučili kako si lahko pomagamo sami. Čarobne paličice ni. Zdravila pomagajo, potem je pa potrebno delati na sebi.
Korajžno in javi nam, kako si.