FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. petek, 25. maj 2012 ura: 00:24

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Televizija skrivni zlodej pri razvoju moje psihoze????  (Prebrano 421 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
lunatic144
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 9

« dne:: sreda, 14. september 2011 ura: 19:54 »

upam si trditi, da je pri moji paranoidni shizofreniji al pa sam psihozi odigrala bistveno vlogo prav televizija, zato sem jo že zdavnej " vrgel skozi okno". V dobi otroštva sem namreč oboževal grozljivke in posledično se mi je zapečatil nek strah, ki se ga še danes ne morem znebiti je zapečaten v meni..  Mislim da sem
 bolan prav zaradi TV ekrana Huh??
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.094

« Odgovori #1 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 08:01 »

upam si trditi, da je pri moji paranoidni shizofreniji al pa sam psihozi odigrala bistveno vlogo prav televizija, zato sem jo že zdavnej " vrgel skozi okno". V dobi otroštva sem namreč oboževal grozljivke in posledično se mi je zapečatil nek strah, ki se ga še danes ne morem znebiti je zapečaten v meni..  Mislim da sem
 bolan prav zaradi TV ekrana Huh??

Nisi bolan zaradi TV ekrana, je pa mogoče to doprineslo oz. potenciralo tvojo psihozo. Tudi sam sem kot mali najbolj oboževal grozljivke, tiste najbolj grozljive, da sem se čist prestrašen skrival pod kouter in nism upal podledat ven  groza ter  mel še cel mesec nočne more pol.

No ja, res pa ne morem trditi, da sem povsem ok  unsure
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #2 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 11:08 »

men definitivno pokvari zdravje prenos parlamentarnih sej, nasploh rtv slo1 programa, poročila, itd.
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
urssska
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 625

« Odgovori #3 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 11:52 »

Če koga zanima, obstaja več hipotez glede učinkov nasilja v medijih na medijska občinstva. Nekatere so bolj podprte s študijami, druge manj.

Prva pravi, da občinstvo svojo agresijo prekanalizira preko fikcije (kot recimo boksarske vreče) in mediji dejansko tako zmanjšujejo nagnjenost k nasilju v realnosti.

Druga hipoteza trdi, da občinstvo takale šok-terapija navaja na nasilje, torej se v realnosti poveča toleranca do njega, v smislu, da se nam ne zdi več nič takšnega.

Tretja hipoteza trdi, da se bo nasilje vzpodbujalo glede na to, ali je v fikciji nagrajeno ali kaznovano.

Četrta je prva, ki je obrnjena na glavo - ker nasilje človeka začasno razburi, lahko v tem času takoj po ogledu nekega programa tudi potencira njegovo agresijo.

Peta se dotika vpliva medijev na limbični sistem otrok in ugiba, ali se lahko pojavijo motnje v "boj ali beg" odzivu in povzroča nagnenje k anksioznim motnjam.

Prijavljen

Človek ne dozori do svojega
do svojega obraza
brez smeha in čenčarij
in ne brez poraza.
Tone Pavček
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 423

Hrabra miška

« Odgovori #4 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 11:55 »

Zanima me, katere od teh so študije podprle?
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
urssska
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 12:10 »

Kot sem napisala, vse so podprte z določenimi študijami, to so vse znanstveni pristopi, pri enih jih je več, pri drugih manj, pa tudi veliko kritik leti na vse po vrsti. To smo mi študirali že tolk nazaj, da se ne spomnim več dobro, zdajle pa nimam časa, da bi se bolj natančno se spustila v to. Če znaš angleško, mislim, da je tale članek kr zanesljiv, kolikor sem ga preletela.

http://en.wikipedia.org/wiki/Media_violence_research
Prijavljen

do svojega obraza
brez smeha in čenčarij
in ne brez poraza.
Tone Pavček
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 100

« Odgovori #6 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 14:14 »

Js sm na tv iskala sporočila, ki naj bi bila men namenjena pomisli cel dan sm gledala tv in iskala skrita sporočila. Možno, da je tv krivec za psihozo pr men je net bil kriv pa duhovne knjige, magija v kombinaciji s travo idealna kombinacija.
Prijavljen

Ne voliš ti mene kolko je meni do mene ravno
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 14:46 »

Vse to so zgolj zunanji stresorji, ki pri človeku, pri katerem podstrešje ni povsem pospravljeno, lahko sprožijo bolezen (tako psihično kot fizično). Človek, ki je psihično ok, ob gledanju grozljivk, ne bo fasal psihoze, ker potem bi bilo vsaj 25% ljudi na svetu psihotičnih.

Urssska, morda je v tem kontekstu še najbolj relevantna zadnja hipoteza. Kakšne ugotovitve daje ta raziskava?

Kot smo že v eni prejšnjih tem debatirali, človek je tudi za shizofrenijo odgovoren sam s svojimi mislimi. Pri nobenemu se pač ne pojavi "kar tako, sama od sebe". Urška, pa ne me napadt  Tongue
Prijavljen
urssska
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 14:52 »

sesmejem Ne, sej se nisem navezovala na Lunaticov primer, samo na teorije medijev na splošno, ker me je spomnil na to. Za kej podrobnejšega bi morala sama še enkrat podrobno prebrat, mogoče kasneje, zdej mam mal frke, k nimam kompa doma, pa ven hodim.

Drugač pa, ja, shizofrenija ma lahko zunanje sprožitelje, tko k vse motnje, ampak misli so pa posledica, sigurno niso odgovorne za to, a si ti psihotičen al ne, to je organska zadeva.
« Zadnje urejanje: torek, 20. september 2011 ura: 14:59 od urssska » Prijavljen

do svojega obraza
brez smeha in čenčarij
in ne brez poraza.
Tone Pavček
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 15:21 »

Drugač pa, ja, shizofrenija ma lahko zunanje sprožitelje, tko k vse motnje, ampak misli so pa posledica, sigurno niso odgovorne za to, a si ti psihotičen al ne, to je organska zadeva.

Damn!  Angry  Spet se ne strinjaš z mano Smiley

Jaz pa mislim, da zboliš zato, ker razvijaš napačne misli. Seveda to ne pomeni, da razmišljaš o shizofreniji ali kaj podobnega. Tudi oseba, ki zboli za rakom, ne razmišlja o raku, vendar je znano, da je rak nič drugega, kot posledica globokih čustvenih zamer. Čustva nastajajo na podlagi misli, na misli pa imamo sami vpliv   008
Prijavljen
urssska
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 16:20 »

Damn!  Angry  Spet se ne strinjaš z mano Smiley

Jaz pa mislim, da zboliš zato, ker razvijaš napačne misli. Seveda to ne pomeni, da razmišljaš o shizofreniji ali kaj podobnega. Tudi oseba, ki zboli za rakom, ne razmišlja o raku, vendar je znano, da je rak nič drugega, kot posledica globokih čustvenih zamer. Čustva nastajajo na podlagi misli, na misli pa imamo sami vpliv   008

Hm, jz sem pa mislila, da je našga fotra zajebal 50 let po tri škatle na dan.  Smiley 

Ja, misli vplivajo in oblikujejo strukture v možganih, ampak če te biologija že v štartu zajebava...
Prijavljen

do svojega obraza
brez smeha in čenčarij
in ne brez poraza.
Tone Pavček
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.808

« Odgovori #11 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 17:57 »

ej tud jaz ne zijam zlepa televizije. v bistvu pogledam dvakrat na let kako dobro popevko, pa včasih vidim kak del političnih razprav, če mojedva gledata to med kosilom, me pa jezi, ker bi se raje pogovarjala in v miru pojedla. da pogledam kak dober film, moram navadno v kino, ker doma sporedu sploh ne sledim.

sem pa slišala za tako imenovano world craft računalniško igrico, ki je polna nekih svetlobnih afektov, da so kontraindikacije oz. da naj je ne bi igrali ljudje, ki imajo težave s psihozo. povsem razumem. najbrž podobno velja za televizijo. čez sprehod v dobri družbi ga pa ni. Wink

sploh pa trilerji, pa grozljivke pri meni odpadejo. pogledam le kako lepo življenjsko dramo, kot je po knjigah N. Sparks: Massage in the bottle, pa Notebook, pa Dear John, itd. like it.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 315

The universe is indifferent - Don Draper

« Odgovori #12 dne:: torek, 20. september 2011 ura: 23:53 »

sem pa slišala za tako imenovano world craft računalniško igrico, ki je polna nekih svetlobnih afektov, da so kontraindikacije oz. da naj je ne bi igrali ljudje, ki imajo težave s psihozo. povsem razumem. najbrž podobno velja za televizijo. čez sprehod v dobri družbi ga pa ni. Wink

maja

Tle bi mel samo en mini vložek:
Računalniške igrice imajo efekte, ljudje pa afekte  Smiley
Prijavljen

" Just because I don't care doesn't mean I don't understand. "
- Homer Simpson
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.764

« Odgovori #13 dne:: sreda, 21. september 2011 ura: 04:55 »

Obožujem TV,..dobro grozljivko,sploh o duhovih,demonih,...ne tistega klanja kot so
pokol s texaško motorko,...pa oddaje panarnormalno,o serijskih morilcih in kaj se dogaja v njihovem umu,da sploh morijo,...
In ko sem bila noseča prvič sem si v kinu ogledala vse takrat kao dobre grozljivke,da je bilo že starega strah al je vse ok z menoj.Pa je,....tko,da vse te študije...zame ne drži nobena.
Ne trdim pa,da ne igra velike vloge pri drugih osebah za nastanek psihičnih obolenj!!!
Skratka name nima ne vem kako velikega vpliva TV,...mogoče le novice in oddaje o lačnih,revnih,umirajočih otrocih in o zlorabljanju njih ter o mučenju živali,...
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar