joco
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 57
|
 |
« dne:: ponedeljek, 12. september 2011 ura: 16:30 » |
|
Pozdrav vsem, pri tej temi bi želel da bi čim več prebral komentarjev oz nasvetov od tistih ki so že premagali to bolezen oz so se pozdravili.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 12. september 2011 ura: 17:54 » |
|
kako pa veš, kdaj si depresije ozdravljen, glede na to, da se enim vrne?
jst sm prvo 1 mesec zmogla brez ad, potem 2 mesca, zdaj pa imam na komando ad 7 mescev jest, se pravi do 2/2012.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
SELMA
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 9
|
 |
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 12. september 2011 ura: 22:23 » |
|
Zdravo! Mogoče bom zvenela pesimistično, vendar menim da se psihičnih težav teško rešimo za celo življenje. Jaz sem brez ad-jev zdržala 4 leta brez težav....... in naenkrat se mi je slabo počutje zopet pojavilo. Depresija je bolezen tako kot gripa in jo lahko dobimo večkrat v življenju. Važno je da se da se danes....ta trenutek dobro počutimo. Lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #3 dne:: torek, 13. september 2011 ura: 05:48 » |
|
Tudi sama mislim,da je depresija lahko kronična,ponavljajoča,progresivna bolezen. Imela sem kratka dvo mesečna obdobja,ko sem mislila,da je vse ok a se je vse ponovilo še v hujši obliki. Morda se ti javi kdo,ki je ozdravljen in ti poda kaj nasvetov,....sama vem,da je kemija le pripomoček k ozdravljenju oz. ni kemije,ki bi naredila to kar lahko narediš najbolje sam.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #4 dne:: torek, 13. september 2011 ura: 06:49 » |
|
jst pa ne verjamem, da je depresija rest-in-life!  prišla je zaradi nerešenih težav in odšla bo zaradi rešenih težav!  pri meni nimajo depra+anksa+PTS bivanja kokr jim paše ampak z orng omejitvijo (danes so tu, jutri jih ni  )! lp sofie 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #5 dne:: torek, 13. september 2011 ura: 07:48 » |
|
prišla je zaradi nerešenih težav in odšla bo zaradi rešenih težav!  Seveda mora oditi,...čimprej,čeprav se včasih mal zavleče v leta a ne 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #6 dne:: torek, 13. september 2011 ura: 09:54 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
_LiMoNcA_
|
 |
« Odgovori #7 dne:: torek, 13. september 2011 ura: 22:35 » |
|
Men se pa zdi da k se tole nate nalima (depra,anksa...) da se nikoli ne pozdraviš v 100%...Si recimo par let čist ok že mislš da si se ozdravu na pa te spet zadane tko da  ko pride negre stran u 100%
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #8 dne:: torek, 13. september 2011 ura: 22:42 » |
|
jah, pr men pa depra nepovratno vozovnico
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
_LiMoNcA_
|
 |
« Odgovori #9 dne:: torek, 13. september 2011 ura: 22:48 » |
|
Men ko se je začel (9.9.2006) usako leto nazdravim obletnico  je blo pol dobr neki časa pol je pa z vso silo usekal in je z leta u let slapš ampak zdej se nekak znam spraut u red pa sprostit ob paničnih ampoak od začetka sm res tko odreagirala ko me je paničn zagrabu da je blo groza,sploh ko smo bli v kakem lokalu.Tko da ko se ok počutm recimo 14 dni al pa 3 tedne se dobr počutm iz pozitivnimi mislimi,hodm vn uglaunm loh bi šla na konc sveta pol pa useka me pa še tok bol rukne.Tko k recmo če me jajčniki bolijo par dni pred menstro,je pol med menstro mal bolš,če me pa tkrt začnejo ko menstro dobim sm pa čist 'kaput' Tko je pr men,upam sam da moji otroc nebojo podedval tega 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
kinto
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 13. september 2011 ura: 23:23 » |
|
Ne vem, ali je samo pri meni tako ali tudi pri ostalih, ampak jaz se sedaj, ko sem že skoraj povsem ozdravljen, počutim 100x boljše kot zadnjih 10 let.  Res. Ko dobim še čustva in koncentracijo povsem nazaj, ma to bo raj na zemlji  Psihiatrinja mi je povedala, da mi je ta depra, ki me je doletela cca. 1 leto nazaj, porušila možganske strukture in povezave, ki so jih skozi vsa ta leta "ustvarjale" napačne misli. Dejansko so možgani na nek način pregoreli, zato je tudi bil padec v depro po eni strani kar malček balzam, saj je kar naenkrat izginila večina sekirancije in ostalega sranja. No in s pomočjo ad-jev (ena velika zahvala Asentri in našemu Colariču  ) zdej prihajam gor, s tem da sem tiste napačne miselne vzorce nekako pustil za sabo. Končno po dolgem času začenjam spet uživat življenje. In opažam, da se mi počasi dogajajo čedalje lepše stvari. Same od sebe  Kar naenkrat se mi ponudi nova poslovna priložnost, o kateri sem itak razmišljal že pred leti, a se seveda nisem poslušal, zdj pa se ravno v pravem trenutku kar pojavi oseba, ki ima to kar rabim  Spoznavam sam hud folk, s katerimi se neverjetno štekam, prej se mi to ni ma nikol dogajal, zdj pa dejansko tud če bi se potrudu, že težko naletim na obratno  Potem, odkar pomnim sem vedno zjutraj težko vstajal in bil pravi zaspanec, sedaj pa več kot 6, max. 7 ur ne morem več spati, ni šanse. In zbudim se spočit in svež ter komi čakam, da grem v akcijo novega dne hehe. Edina stvar, ki mi ni všeč je ta, da sem zarad te depre čist preveč začel viset na tem forumu, ker prej me ne bi vidu na kakšnem forumu niti pod razno  Ampak se odvajam, počasi... Sicer je pa 1a forum  , čeprav si ne želim, da bi ga kdaj spet moral obiskovati  Joco, depra je ozdravljiva. In res je, nikoli ne boš več tak kot si bil prej. Če boš vztrajal, neprestano stremel k izboljšanju in se ne zadovoljil z manj kot le najboljšim...man, great things are waiting for you...še velik boljš bo kot prej
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
_LiMoNcA_
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sreda, 14. september 2011 ura: 00:20 » |
|
kinto js sm ful vesela zate da si pršu ven s tega dreka in upam d ase bomo lahko tako pohvalili tudi vsi mi ostali,ki smo še v tem  GOOD JOB 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
35m
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 18
|
 |
« Odgovori #12 dne:: sreda, 14. september 2011 ura: 05:45 » |
|
Mene meče vsake tolko, včasih sem celi mesec brez, včasih vsake 2-3 dni Zato bolj cenim dneve ko je ni  Js pravim da bi mi bilo brez nje dolgčas 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
nikoti ne upoštevaj nasveta drugih...tudi tega ne 
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #13 dne:: sreda, 14. september 2011 ura: 07:54 » |
|
kinto 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
anita
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 71
|
 |
« Odgovori #14 dne:: sreda, 14. september 2011 ura: 08:10 » |
|
kinto, super!  p.s.: ti kar ostani na tem forumu, ker si spodbuda za vse nas ostale... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"I am an old man and have known a great many troubles, but most of them never happened." Mark Twain
|
|
|
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 2.990
|
 |
« Odgovori #15 dne:: sreda, 14. september 2011 ura: 09:47 » |
|
Kinto  ful lepo prebrat tako pozitivno izkušnjo...preden sem prebrala tvoj zapis, sem namreč hotela citirat tole Men se pa zdi da k se tole nate nalima (depra,anksa...) da se nikoli ne pozdraviš v 100%...Si recimo par let čist ok že mislš da si se ozdravu na pa te spet zadane tko da  ko pride negre stran u 100% in narest tole  Upam, srčno, srčno, da bom tudi jaz kdaj lahko z gotovostjo rekla, da sem ozdravljena. Drugače pa...ja, Asentra in Colarič sta zakon  se vidi, da oba prihajata iz NM 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe  "
|
|
|
|
Ribica
|
 |
« Odgovori #16 dne:: sreda, 14. september 2011 ura: 14:08 » |
|
Kinto, super je to prebrati. Veš kaj je pa meni prejšnji teden moj psiho rekel: ko sem mu rekla, da nisem čist o.k., mi je predlagal začasno povečanje Efectina iz 150 na 225 mg. Sem rekla, da ne bi, ap je rekel, da Efectin do 150 mg vpliva na depro in občutke, večja doza od te pa na koncentracijo, ki se izboljša. Jaz tudi nimam več koncentracije, kot sem jo imela nekoč (pred l. 2001), vendar mislim, da kljub temu ne bom povečala doze, ker bi jo dolgoročno pravzaprav rada zmanjšala. Se mi je pa zdelo zanimivo, kar je rekel, ker tega nisem vedela. Sem pa cca. 1,5 leta jemala 225 mg in sem se dobro počutila takrat. Ribica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #17 dne:: sreda, 14. september 2011 ura: 15:19 » |
|
kinto BRAVO!!!
jst sm pa rekla svoji psih. da sm kr zvišala asentro iz 100 na 150 - pa je rekla ok, do kontrole.
no, čez 1 teden grem na 200 - sama!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
kinto
|
 |
« Odgovori #18 dne:: sreda, 14. september 2011 ura: 16:49 » |
|
Kinto, super je to prebrati. Veš kaj je pa meni prejšnji teden moj psiho rekel: ko sem mu rekla, da nisem čist o.k., mi je predlagal začasno povečanje Efectina iz 150 na 225 mg. Sem rekla, da ne bi, ap je rekel, da Efectin do 150 mg vpliva na depro in občutke, večja doza od te pa na koncentracijo, ki se izboljša. Jaz tudi nimam več koncentracije, kot sem jo imela nekoč (pred l. 2001), vendar mislim, da kljub temu ne bom povečala doze, ker bi jo dolgoročno pravzaprav rada zmanjšala. Se mi je pa zdelo zanimivo, kar je rekel, ker tega nisem vedela. Sem pa cca. 1,5 leta jemala 225 mg in sem se dobro počutila takrat. Ribica
Ribica, tvoj psiho ima prav. Jaz ko sm padu not v tole luknjo dejansko nisem mogel slediti filmu, hitrejšemu pogovoru, če bi bil še v šoli je niti pod razno ne bi mogel izdelati. Čisti retard. Ta simptom je bil meni ubistvu najbolj mučen. In ravno ad-ji (v višjih) dozah so mi zboljšali koncentracijo. Tudi jaz bom dolgoročno zmanjšal in postopoma ukinil. Vendar preden začnem s tem, želim doseči max. dobro stanje kar se. Ko ga dosežem, pa ga nameravam vzdrževati (s takšno dozo ki bo potrebna, čeprav upam da je sedaj to to) vsaj še 6-9 mesecev, preden začenm z zelooo postopnim zmanjševanjem. Morda pa vseeno upoštevaš nasvet psihota, kaj praviš?  Na koncu itak ni razlike, ali ješ ad 3 leta ali 4 leta. Ampak razlika v počutju pa je lahko precejšnja. Sofie Vsem ostalim pa, mislim oz. verjamem, da je depresija ozdravljiva 100%. Res pa je, da ni vse v tabletih. Tudi sam sem poleg tablet še precej delal na sebi (in še delam), vem pa, da brez pomoči tablet ne bi bil niti slučajno kjer sem danes. Colarič for president! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
marina
|
 |
« Odgovori #19 dne:: sreda, 14. september 2011 ura: 17:13 » |
|
Joj jaz sem že tudi veteran...sicer nimam osnovne diagnoze depresija ampak panična motnja...pa sem bila tako super na 10 mg cipralexa. ko ga pa nisem jemala 6 mesecev , pa tak padec!!! pa sem delala na sebi, se trudila... in zdaj- sem ponovno na adju že 4 mesece, pa nikakor ne moram priti nazaj.....upam da enkrat bom, pa mi je vseeno če z adji ali brez.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.« A. Einstein
|
|
|
|