FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. petek, 25. maj 2012 ura: 00:10

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ORODJA ZA SAMOPOMOČ - kdo je že delal po tem?  (Prebrano 605 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« dne:: nedelja, 11. september 2011 ura: 18:13 »

Hoj!

Odkar imamo možnosti samopomoči preko teh orodij, me zanima, ali je že kdo delal po njih?

jaz sem si vse sprintala od OKM in moram reči, da ko sem že tisti dan malo brala o tem, sem imela nekakšno moč nad mislimi (ok, danes so one zmagale ampak ok...).

Zanima me, kako vi delate?

Lp sofie 
« Zadnje urejanje: nedelja, 11. september 2011 ura: 18:25 od Sofia~Del Sati » Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
urssska
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 625

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 11. september 2011 ura: 18:15 »

Kako pa to izgleda sofie, kakšna so ta orodja?
Prijavljen

Človek ne dozori do svojega
do svojega obraza
brez smeha in čenčarij
in ne brez poraza.
Tone Pavček
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 11. september 2011 ura: 18:26 »

npr.:http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=855&Itemid=83

(spletni tečaj KVT terapije) to sm si jst sprintala, ker tud najbolj rabim
« Zadnje urejanje: nedelja, 11. september 2011 ura: 19:15 od Sofia~Del Sati » Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.859

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 11. september 2011 ura: 18:32 »

Urssska...tole si poglej:

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=856&Itemid=51

po možnosti si skopiraj... oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
urssska
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 625

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 11. september 2011 ura: 19:19 »

Hvala, bom pregledala!
Prijavljen

Človek ne dozori do svojega
do svojega obraza
brez smeha in čenčarij
in ne brez poraza.
Tone Pavček
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.990

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 11. september 2011 ura: 19:27 »

Jaz delam po tem...korak po koraku, tako, kot piše...ponavadi takrat, ko "rabim"...je pa super pripomoček pri premagovanju ankse, če drugega ne, se tisti čas zamotiš, preusmeriš misli in pozabiš, da te kaj stiska...   kiselnasmeh
Je pa tudi pri teh orodjih super, da si vztrajen...da ponavljaš večkrat in počasi znaš obvladovati anksioznost tudi brez pomoči  oki
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
sopotnica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 42

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 11. september 2011 ura: 19:47 »

Jaz sem začela delati po tem in mi je zelo pomagalo, da sem se izvlekla brez AD, še najbolj pa mi je pomagala knjiga Blagor ženskam od Alenke Rebula, ki ima tudi podobne dobre vaje, še bolj prizemljene.
Vse pomaga, le lotiti se je treba - je pa verjetno odvisno, kako globoka je stiska posameznika ... pomisli
Prijavljen
nina001
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 90

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 22. september 2011 ura: 19:47 »

Živjo!

Nisem delala po tem, ampak se vseskozi sprašujem kaj bi mi zdaj ustrezalo, kaj potrebujem, da se bi boljše počutila. Hodim v knjižnico po knjige, v zadnjem letu sem jih res požirala, vedno v knjižnici naletim ravno na tako, ki jo potrebujem-klavir na obali, vaje za izboljšanje intuicije...

Vse pomaga, samo poslušati se je treba-pri meni je to ključno,

bodite lepo

nina
Prijavljen
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 423

Hrabra miška

« Odgovori #8 dne:: petek, 23. september 2011 ura: 22:41 »

Nazadnje sem predelala info list za preprečevanje ponovitve depresije. Sem zadovoljna, ker so na kupu zbrani vsi vidiki/sprožilci/zgodnji simptomi (+ par lastnih sem dopisala), na katere moram biti pozorna. Gotovo mi bodo še večkrat prav prišle informacije, ker ko gre zdravje navzdol se moje vidno polje zoži in tuhtam vedno iste misli in žvečim enake zadeve. Na ta način upam, da se ne bom pustila pasti pregloboko.
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar