Pišem v imenu Somebody-ja in svojem, kot njegova punca.
Včeraj je bil Somebody uro in pol pri psihiatrinji, h kateri hodim tudi jaz, saj je nujno rabil potrdilo psihiatra, da je sposoben za novo službo.
Po uri in pol pogovora ter po današnjem pogovoru z njegovo bivšo psihiatrinjo (pri kateri je bil 6x), mu je dala diagnozo BORDERLINE OSEBNOSTNA MOTNJA

ter napisala eno od diagnoz, ki jo je enkrat prej dobil, to je bipolarna motnja.
Tukaj je opisano, kaj je to BOM:
http://www.psihiater-leser.com/452/97701.htmlMoram reči, da v tem času, ko sva bila skupaj skoraj 24 ur na dan (mesec in pol) nisem opazila niti enega teh simptomov pri njem!!!
Tako ali tako se mi zdi diagnoza bipolarna motnja pri njem zgrešena, ker je v celem življenju samo enkrat bil v maniji, in sicer po tem, ko je prišel iz bolnice in bil "našopan" z raznimi zdravili, ki so po mojem mnenju sprožile to manijo, ki je trajala 2-3 tedne. Ne prej ne kasneje ni bil nikoli v manjii!!!
Zdaj pa naj bi bil nekje na meji med osebnostno motnjo (to je depresija in bipolarna motnja) in shizofrenijo?

Trenutno je zmeden, zaradi diagnoze, jaz pa tudi!!!

Vsi, ki poznate Somebody-ja:
Se vam zdi, da je nagnjen k impulzivnem reagiranju ter k sporom?
Se vam zdi prepirljiv in muhast z izbruhi čustev?
Pa še eno vprašanje imam, glede na to, da vas ima večina tukaj dosti izkušenj s psihiatri in diagnozami.
Se vam zdi, da lahko psihiater tako hitro (v uri in pol ter po pogovoru z bivšo psihiatrinjo) oceni človeka in poda čisto novo diagnozo?

Vem, da nisem strokovnjak, vendar dobro poznam svojo bolezen, ki je anksiozno-depresivna motnja in meni se zdi, da je ta diagnoza (anksiozno-depresivna motnja), ki jo je imel prej 5 let pred tem maničnim dogodkom letos aprila, edina prava!!!
P.s.: Te dve diagnozi je napisala na potrdilo o službeni sposobnosti, čeprav mu je včeraj rekla, da ne bo pisala diagnoz na le to. Zdaj je še vprašanje, če bo sploh dobil službo, glede na to, da v zahtevah za zdravstveno stanje piše, da ne sme imeti težjih psihičnih bolezni!!!!
Vnaprej hvala za mnenja in komentarje!!
Lp Mačica