FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. petek, 25. maj 2012 ura: 00:00

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Zakaj nimam stranskih učinkov?  (Prebrano 511 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
majolka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 69

« dne:: petek, 09. september 2011 ura: 21:33 »

Pozdravljeni dragi moji forumci Smiley danes začela z novim ad-jem Ecytara. Zopet nekoliko čuden ad ampak važno  je, da je iz skupine ssri, kar bi naj meni pomagalo, pri mojih panikah, strahu in vsiljivkami. Danes sem vzela polovičko, ampak ne čutim nobenega stranskega učinka Cheesy. Sicer si ne želim nekih groznih učinkov, samo toliko,da veš da se nekaj dogaja. Upam da mi bo vsaj pomagalo in umirilo misli.
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.990

« Odgovori #1 dne:: petek, 09. september 2011 ura: 22:11 »

Majolka, upam, da tudi  ne boš imela stranskih učinkov...vendar, če si pričela z jemanje danes, potem jih še ne moreš občutit. AD namreč rabi nekaj časa, da prične delovat...po kakšnem tednu jemanja bi pa že morala "čutit" da se nekaj dogaja.
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
majolka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: petek, 09. september 2011 ura: 22:13 »

kaj pa stranski učinki, a niso ti takoj prisotni? Huh?
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: petek, 09. september 2011 ura: 22:18 »

Prvi dan verjetno še ne...pa še počasi si pričela z jemanjem...Sicer pa "ne klič hudiča"  sesmejem sesmejem
Prijavljen

majolka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: petek, 09. september 2011 ura: 22:21 »

UF Slavka,  ga ne kličem več, samo da mine brez  kake hude krize. Smiley
Prijavljen
urssska
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 625

« Odgovori #5 dne:: petek, 09. september 2011 ura: 23:27 »

sesmejem Paničarka par excellance, mislim, sej te štekam, sam si me tud pošteno nasmejala. Ker tle me že redkokdaj kaj preseneti. Z dotičnim AD-jem nimam izkušenj, tko da ti tle žal ne morem nič povedat. Drži se, upam, da ti bo kmalu lažje, pa da te res vseeno ne bi preveč mučili tile stranski učinki. Smiley
« Zadnje urejanje: petek, 09. september 2011 ura: 23:31 od urssska » Prijavljen

Človek ne dozori do svojega
do svojega obraza
brez smeha in čenčarij
in ne brez poraza.
Tone Pavček
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.412

« Odgovori #6 dne:: petek, 09. september 2011 ura: 23:48 »

Ogromno ljudi stranskih učinkov sploh nima. Menda celo večina. Pri Ecytari pa sploh.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
majolka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: sobota, 10. september 2011 ura: 10:23 »

Danes še vedno ok, mogočće ali se mi  samo zdi mi malček glavo stiska. Smiley
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.771

wanna be found

« Odgovori #8 dne:: sobota, 10. september 2011 ura: 13:10 »

Ko reševanje težav postane diagnoza: Kako obvladovanje anksioznosti poraja še več anksioznosti
Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #9 dne:: sobota, 10. september 2011 ura: 14:41 »

pr men je asentra začela delovati že naslednji dan, pa je rekla os.zdr., da je to nemogoče, psih. pa mi je pritrdila, da je to mogoče - in je blo, ker nkol nisem bila nespečna! tisti dan pa sem celo noč gledala u luft, kar je nespečnost eden izmed str.uč.

drugo.... psihiatri pravijo, vsaj dr. Rejec in ostali,  s katerimi sem bila v stiku, da če nimaš str.uč., pomeni, da ad ne deluje.  Shocked Če pa so, pa pomeni, da imaš tam šibke točke, ki ti jih poveča in potem, ko ad prime v polno, ti točno te slabosti zminimalizira ali jih sploh ni (npr. anksioznost, misli na samomor,...).

ko sem po 4 mescih spet začela z asentro, nisem imela tako hudih stranskih učinkov kot prvič, res pa je tudi, da sem si pomagala s helexom.

tak da, majolka preberi si v navodilih ecytare, kaj ti tam piše glede str.uč.!

lp sofie rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
majolka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: sobota, 10. september 2011 ura: 15:48 »

Pa to  ni res, potem, jst nisem za ad ampak za v rit brcnit! Že drugi ad pa nobenga stranskega učinka  Huh?  Me je kar groza, da če ni stranskih učinkov potem ad ne deluje. Meni je zdravnica rekla prve tri dni se lahko poveča anksa, potem pa 2 meseca  nebo "nič ne dobro ne slabo" po 2 mesecih se stanje začne izboljševat. bomo videli kako bo!  POROČAM
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #11 dne:: sobota, 10. september 2011 ura: 16:50 »

raj glej, kako ti bo ad zviševal dobro počutje... in ne glej na str.uč. a so al ne.... po cca 4 do 8 tednih so nekak pričakovani rezultati ad-ja ..................... VSAK PA DRUGAČE DOJEMA ZDRAVLJENJE OZ. TELO NA KEMIJO!

Zato, glej na počutje, da se bo izboljševalo!!!!

lp sofie rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
anita
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 71

« Odgovori #12 dne:: sobota, 10. september 2011 ura: 17:37 »

majolka, jaz pri Ecytari tudi nisem imela nobenih stranskih učinkov in sem jo ful lepo prenašala.  clap Edino ko sem po par dneh jemanja prešla iz 0,5 tabletke na celo tableto sem bila 2 dni ful zaspana. Drugače pa nobenih problemov sploh.  oki In tudi delovati mi je začela kar hitro - nekje po 10 dneh sem bila že ko rožica.  Tongue
Prijavljen

"I am an old man and have known a great many troubles, but most of them never happened." Mark Twain
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.094

« Odgovori #13 dne:: sobota, 10. september 2011 ura: 21:12 »

Če od polovičke ne čutiš nič, morda preidi na celo tableto?

Vendar 2 meseca čakat se meni zdi predolgo, jaz bi vztrajal 4 tedne, saj se takrat že mora
pokazati delen učinek. Ad začne prijemat v cca. 3 tednih, je pa res, da se končni učinek razvije v roku 8 tednov ali tudi več.

Kar se pa tiče teorije glede stranskih učinkov in prijemanja ad-jev, ni res, da je pogoj za delovanje ad-jev, da občutiš stranske učinke. Kolega jemlje cipralex, ni imel nobenih stranskih učinkov, pa mu lepo pomaga.

Sofie, jaz sem tudi dr. Rejcu rekel, da sem že naslednji dan začutil, da prijemlje, a je trmast kot tak, seveda rekel, da to ni mogoče. Potem ugotoviš, da če človk ni probu, enostavno ne more vedet, teorija pač ne drži povsem. Njemu pa ni, da bi se učil na izkušnjah pacientov, saj itak vse ve...not  Smiley
Prijavljen
urssska
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: sobota, 10. september 2011 ura: 21:15 »

Uf, cipralex... Tud obratno ni pogoj.  Shocked
Prijavljen

do svojega obraza
brez smeha in čenčarij
in ne brez poraza.
Tone Pavček
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: sobota, 10. september 2011 ura: 21:20 »

Uf, cipralex...  Shocked

Hehe kaj je urssska?  sesmejem

A ti ni pomagal? Ker z njim se mi pa zdi, da ma folk res dobre izkušnje  kiselnasmeh
Prijavljen
urssska
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: sobota, 10. september 2011 ura: 21:26 »

Kinto jz sem bla par mescev gor, na konc apatična, apetit in libido na nuli (shujšala sem skoraj za 15 kil, tehtala sem 50 kg pri slabih 170 cm), znojenje, poraščenost, you name it! In to nizka doza (10 mg).Po paroxatu pa že drugi dan cela pikasta - huda alergična reakcija, tko da takrat sem dokončno opustila AD-je.Definitivno ni blo vredno, je pa itak tko, da zdravila različno vplivajo na posameznike ne, da ne bi slučajno koga po nepotrebnem plašila, za probat je.
« Zadnje urejanje: sobota, 10. september 2011 ura: 21:36 od urssska » Prijavljen

do svojega obraza
brez smeha in čenčarij
in ne brez poraza.
Tone Pavček
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: sobota, 10. september 2011 ura: 23:32 »

Uff...ja res na vsakega drgač dela tole...Slišal sem enkrat celo enga, da ima na ad-ju sedaj povečan libido Smiley

Morda, ker je sedaj na trgu veliko novih ad-jev, z drugačnimi učinkovinami, poskusiš vseeno še enkrat s katerim od teh in greš gor zelo počasi, po četrtinkah? Morda tokrat ne bo takšne reakcije. Sicer pa, če ti uspe premagovati težave brez  oki

Prijavljen
urssska
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: nedelja, 11. september 2011 ura: 02:41 »

Sicer pa, če ti uspe premagovati težave brez  oki

Ja no, včasih uspeva, včasih malo manj, bistvo je pa v tem, da se zavedam, da mi kemija ne more bistveno pomagat, če drugo ni razrešeno in se kensla njen učinek sproti. Je bergla kvečjemu, in meni se to ne splača glede na to, kake frke sem mela z neželenimi učinki (beseda "stranski" niti ni primerna, ker so včasih stranski učinki lahko tudi pozitivni in se ravno zaradi njih predpisuje določena zdravila). Ne izključujem možnosti, da se mi spet kdaj tko poslabša, k je blo na začetku (ko sem res po sili okoliščin živela z večimi konstantno žarečimi stresorji, je šlo za kar resne, predvsem družinske, pa tudi druge zadeve, tko da to se je zdej mal popravlo, pa upam, da ne bo nikol več tko peklensko, k je blo..), v tem primeru bom pač prisiljena sprobat spet vse od začetka. Do takrat, pa... majke mi dobro mi gre, čeprav jamram kdaj pa kdaj.  Smiley
« Zadnje urejanje: nedelja, 11. september 2011 ura: 02:48 od urssska » Prijavljen

do svojega obraza
brez smeha in čenčarij
in ne brez poraza.
Tone Pavček
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: nedelja, 11. september 2011 ura: 09:57 »

Ne preveč "strašit" majolke s stranskimi učinki...dekle se počuti precej slabo, bori se z vsiljivkami in strah jo je stanja v katerem je...strah jo je stranskih učinkov...strah, da ji zdravila ne bodo pomagla.
Dajmo kakšen pozitiven post napisat...lepe izkušnje... v spodbudo, da bo kmalu bolje...  rozicodam

Majolka drži se  poljubnjej

Prijavljen

Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar