FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 23:54

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: PROSIM ZA VAŠE MNENJE  (Prebrano 433 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
joco
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 57

« dne:: petek, 09. september 2011 ura: 10:50 »

Pozdrav vsem.
Že 3 leta jemljem ad in to tri različne, zaradi bolečih mišic nog in rok,vrtoglavice in slabega spanca.Najpre kakih 9 mesecev cypralex nič ni bilo boljše potem cymbalto 60mg in bolečine so se zmanjšale ampak še zmer so bile prisotne, zaradi vpliva zdravila na spolnost sem od aprila letos začel z wellbutrinom 150 in je bilo kar v redu. Avgusta sem šel na dopust za 14 dni na Hrvaško in sem po nesreči pozabil zdravila tko da sem bil brez in sem se počutil ok glih ko sem prišel nazaj sem imel kontrolo pri psih. in sem tko povedal kao je bilo da bi probal brez zdravil in je rekla ok.Danes je točno 25 dni ko sem brez in zadnje tri dni sem slabše spal v bistvu se mi je zgodaj zjutraj začel pojavljat nek nemir v kolenih, opažam tesnobo in vrtoglavico.Mislite da je to odtegnitveni sindrom ali sem prekmal prenehal z zdravili.Prosim za vaše mnenje iz lastnih izkušenj.Čez en mesec imam spet kontrolo tko da nevem da počakam ali da začnem nazaj jemat zdravila.
Srečno vsem.
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.859

« Odgovori #1 dne:: petek, 09. september 2011 ura: 11:07 »

Po moje je bilo premalo...prekmalu si prenehal in ker je bilo v tvojem organizmu še dovolj
AD si se tudi počutil sorazmerno dobro...s psihiatri je pa tako, da se itak ravnajo po našem počutju,
normalno, da se je strinjal...samo kaj...težave so spet tukaj...menim, da počakaš še kakšen dan...čez vikend, boš videl ali je vpliv morda vremenski, v kolikor se stanje ne izboljša pa pokliči psihiatra
in se pogovori z njim...ne začenjaj na svojo roko... oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #2 dne:: petek, 09. september 2011 ura: 16:04 »

Ja zna bit otegnitveni sindrom,...

Našla sem članek,ki se predvsem nanaša na tvoje vprašanje,...priporočam ti pa,da čimprej obiščeš svojega psihiatra!!

"Zdravljenje z antidepresivom naj traja tako dolgo, kot vam priporoča vaš zdravnik. Če prekmalu prenehate z zdravljenjem, se namreč lahko simptomi bolezni ponovno pojavijo, zato je priporočljivo, da zdravljenje traja dovolj časa oziroma vsaj še 6 mesecev po tem, ko se spet dobro počutite.
Če pa je zdravljenje končano, pa se priporoča počasno zmanjševanje odmerka zdravila, ki naj traja nekaj tednov. S tem zmanjšate tveganje za nastanek t.i. prekinitvenih simptomov. Med prekinitvene simptome spadajo: omotičnost (nestabilnost ali neravnotežje), občutek mravljinčenja, občutek žarenja in (redkeje) občutek elektriziranja, vključno z glavo, motnje spanja (živahne sanje, nočne more, nezmožnost spanja), občutek tesnobe, glavoboli, slabost (siljenje na bruhanje), potenje (vključno z nočnim potenjem), nemir oziroma vznemirjenost, tremor (tresavica), občutek zmedenosti oziroma dezorientiranosti, poudarjena čustvenost oziroma razdražljivost, driska (tekoče blato), motnje vida, razbijanje ali drgetanje srca. Tveganje za nastop navedenih prekinitvenih simptomov je večje, če je bilo zdravljenje z antidepresivom dolgotrajno, z velikimi odmerki, kadar je zmanjševanje odmerka prehitro in še zlasti, če je prekinitev nenadna. Kljub temu lahko tudi ob postopni ukinitvi občutite prekinitvene simptome, vendar so običajno le-ti blagi in preidejo sami od sebe v dveh tednih. Če se vam pojavijo hudi prekinitveni simptomi ali trajajo dlje časa (2 do 3 mesece ali več), se posvetujte z zdravnikom. Morda vam bo naročil, da začnete tablete ponovno jemati in jih opuščate počasneje."
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #3 dne:: petek, 09. september 2011 ura: 19:43 »

v bistvu si prenehal takoj (ko si pozabil zdravila) in možno je, da bodo stranski učinki oz. da so že.

priporočljivo je prenehati postopoma
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
joco
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: petek, 09. september 2011 ura: 21:26 »

Hvala za vaša mnenja bom potrpel še kakšen dan da vidim kaj se bo dogajal bom poročal kaj bo.LP  Huh?
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #5 dne:: sobota, 10. september 2011 ura: 13:37 »

ti kar poročaj!

sam zdaj ne vem, ali bi tako nadaljeval ali bi spet začel z ad-ji - zakaj se ne posvetuješ s svojim zdravnikom?
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
upika
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 27

« Odgovori #6 dne:: sreda, 14. september 2011 ura: 20:57 »

Sedaj ko si toliko časa brez bi jaz poskusila brez Ad-jev. Seveda bi to povedala psih. Sam boš videl ali si sposoben probleme rešiti brez pomoči ad-jev ali je bolje da se najne vrneš. Fino je drugače, da ukineš ad-je ko je stanje že kar nekaj časa stabilizirano in da se že nekaj časa počutiš ok.
Poročaj kako in kaj?
Prijavljen
joco
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 15. september 2011 ura: 15:24 »

Dogovor z psih. je bil tak ok da probam brez ampak če karkoli opazim nenavadnega da se dogaja v telesu naj začnem nazaj in res je bilo tko zgodnje prebujanje,nemir v kolenih vrtoglavica tko da sem že 6 dan ponovno na ad in mislim da imam stranske učinke kot na začetku zdravljenja a je to možno po enem mesecu in to na istem ad.

PS.zdaj bi pa še neki če mi kdo zna razložit ker večina piše da so AD kot bergla začasna pomoč zdravniki pa pravijo da se depre. neda premagat oz pozdravit brez zdravil da je to nujno tko da mi tle ni nič jasno.
          SREČNO VSEM
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 745

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 27. oktober 2011 ura: 08:45 »

Joco,

moje mnenje je, da depresija varira od posameznika do posameznika: vsaj jo doživlja in premaguje na svoj način. Menim da, je odvisno od oblike in stopnje "globine" depre, koliko časa je potrebno zdravljenje in tudi kakšno! Jaz, npr. ker se je depresija pričela že v zgodnji puberteti, bom potrebovala daljšo kuro in sicer Ad, psihoterapija, sprehodi v naravi, meditacija in velika mera ljubezni, ki mi še zdaleč primanjkuje..zato pa najdem največjo tolažbo v živalih, oz. kužkih! Kiss

Skratka, trdo delo na sebi in morda,..se človek res pozdravi, čeprav osebno..dvomim v to!

Dušica
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar