Doriana

pozdravček. Uh, ko sem te brala, sem šla pogledat, če nisem slučajno JAZ to pisala

Popolnoma se najdem v tvoji zgodbi in zato sem se tudi odločila, da ti napišem par besed.
Po naravi sem pesimist. Mož mi pravi, da v vsaki situaciji, ob vsakem problemu, pomislim na najslabšo možno rešitev. Ne govorim mu o svojih težavah, ker me enostavno ne razume, on je optimist v vseh situacijah. Meni pa se zdi, da nosim vse breme na svojih plečih.
Pravijo, da brez pesimizma ni optimizma

Ja, poznam občutek, ko misliš, da je potrebno rešiti svet...pa tudi to, da če le lahko, bo šlo kaj narobe. Kaj storiti? Zavestno se "odločiti" za lepe stvari...si "zrežirati" pozitivne scenarije v glavi in se umakniti od negativnih informacij, ki še dodatno spodbujajo tvojo predstavo o svetu.
Že kakšen mesec dni se nekako čudno počutim, kot neko zatišje pred neurjem. Poznam ta feeling že zelo dobro, saj se s strahovi ubadam že kakšnih 15 let. Na začetku, v času študija, sem hodila tudi k psihoterapevtki in se nekako naučila, kaj mi je za storiti v teh situacijah. Tablet nisem jemala nikoli, ker sem se bala odvisnosti
Verjetno se je nakopičilo le preveč stvari, ki te težijo...stres se nalaga in nalaga, dokler se potem ne izrazi na nek način. Pri tebi (pa pri meni tudi) je to ta "čuden" občutek, vrtoglavica, brezvoljnost, pomanjkanje energije.
Kaj pa, če bi zopet poizkusila s terapijo? Tudi jaz hodim na psihoterapijo in moram reči, da mi je precej pomagala...
Da se pa bo enkrat zgodilo, da se mi bo res zmešalo (kaj če se mi to dogaja zdaj???) in bom pristala v bolnici. Gledam tisti bedasti Discovery investigation in njihove oddaje in si mislim, kaj če se mi bo "ftrgalo" in bom kaj naredila otrokoma? In vsa ta razmišljanja me na koncu pripeljejo do tega, da si mislim, da zakaj zavraga ne more 1x že biti konec tem strahovom oz. kaj še sploh lahko sledi temu oz. kaj bo sledilo. A bo celo življenje tako? Celo življenje se bom morala boriti proti temu??? Očitno bo že tako :-)
No, kot si že sama ugotovila, ti gledanje oddaj na Discoveryu povzroča slabe občutke in prikliče prisilne misli...torej

. Če nas je mati narava "obdarila" z veliko mero občutljivosti in domišljije, ne rabimo veliko, da si v glavi naredimo scenarij...in bolj je "mračen" bolj nas stiska strah. Ko sem jaz imela prisilne misli, da bom kaj storila svojima otrokoma ali pa sebi, me je zagrabila grozna panika, ki me je popolnoma okupirala...Terapevtka mi je povedala, da tudi, če pridejo misli, naj jih pustim, da tudi grejo, naj se ne ubadam preveč z njimi....in ko jih daš na "ignor" se počasi tudi nehajo pojavljati, kajti nimajo več moči nad nami in "party over"

Tudi jaz mislim, da se bom celo življenje ubadala s temi občutki (z njimi se srečujem 4 leta) in dokler me je to spravljalo v obup je bilo še slabše...ko pa sem to nekak sprejela, se je stanje bistveno popravilo. Vsak človek na tem svetu se ubada s problemi in težavami....nihče ni vedno le dobre volje in super počutja...pridejo bolezni...razne življenjske preizkušnje...stres...in temu se ne moremo izogniti. Važno je, da ti veš, da se ti ne bo zgodilo nič hudega in da boš slej ko prej zopet dosegla harmonijo.
Na koncu koncev me tepe tudi to, da sem pred letom in pol prevarala moža z nekom, ki mi je v preteklosti veliko pomenil. Bilo je samo 1x in sedaj mi je strašansko žal. In ti občutki krivde ....

poznani občutki...in krivda je grozna, res. Jaz sem se z mojim možem pogovorila in kljub veliki bolečini, solzam, porušenem zaupanju...sva uspešno prebrodila to krizo. Mene je krivda razžirala iz dneva v dan in s tem enostavno nisem mogla več živet sama...ko sem dala vso zadevo iz sebe, sem se počutila veliko bolje. Vendar je odvisno od tega, kakšen odnos imaš ti s svojim možem...koliko si zaupata...koliko sta pripravljena drug drugemu oprostit in iti naprej... Niso lahke zadeve to, res ne, vendar človek pač ne more vedeti, kaj mu življenje pripravlja...potrebno pa se je potem soočiti s posledicami in biti pošten...tako do sebe, kot do partnerja.
Nekako se prisilim, da jem. Pa v družbo moram it, se veliko pogovarjat, kaj prebrat na tem forumu in na življenje gledat skozi rožnata očala.
Za konec pa še en lušen vic o pesimistih...saj veš, smeh je pol zdravja

Oče ima dva sinova enga pesimista in enga optimista. Pa jima za božič
kupi darila, pesimistu kupi vlakec in železnico, optimistu kupi
konjsko figo.
Na božično jutro sinova odpirata darila in pesimist zagleda svoje in
takoj na pol v obupu: "Joj železnica...joj kaj pa če zmanjka
elektrike?" Pa reče oče, saj ima tudi baterije, ne skrbi. Pa sin kar
ne odneha z jamranjem " Ja pa saj se tudi baterije iztrošijo, kaj bom
pa potem?" Pa vpraša oče še optimista kaj je dobil, pa ta pravi: "
Ponija, samo ga trenutno ni!"