jana
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 73
|
 |
« dne:: četrtek, 08. september 2011 ura: 09:29 » |
|
Če pišem pod napačno temo me kar premaknite,ampak ne vem pod kaj bi to dala.Zadnje čase imam občutek,da ko zjutraj popijem kavo,pijem nescafe,postanem zelo napeta in me kar malo začne stiskat.Mislite,da je to v povezavi s kavo?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
marina
|
 |
« Odgovori #1 dne:: četrtek, 08. september 2011 ura: 09:31 » |
|
Ja zelo verjetno je to. Nekje na forumu piše o tem , kako kava vpliva na nas , ki smo po naravi bolj tesnobni
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.« A. Einstein
|
|
|
|
toja
|
 |
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 08. september 2011 ura: 09:40 » |
|
Zadnje čase imam občutek,da ko zjutraj popijem kavo,pijem nescafe,postanem zelo napeta in me kar malo začne stiskat.Mislite,da je to v povezavi s kavo?
Ja, sigurno da...preverjeno...pa tolk je dobra 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 2.990
|
 |
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 08. september 2011 ura: 09:46 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe  "
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #4 dne:: četrtek, 08. september 2011 ura: 10:11 » |
|
Če pišem pod napačno temo me kar premaknite,ampak ne vem pod kaj bi to dala.Zadnje čase imam občutek,da ko zjutraj popijem kavo,pijem nescafe,postanem zelo napeta in me kar malo začne stiskat.Mislite,da je to v povezavi s kavo?
Po mojih izkušnjah JE. Eno majhno kavo na dan še še, več pa sem že šejki. Najbolj grozno je pa če spijem na tešče. Sem 2 dni v komi. Sedaj pa itak pijem samo Barcaffe brez kofeina.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.534
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 08. september 2011 ura: 10:21 » |
|
Kava oz. kofein v kavi je poživilo ... pri anksioznosti pa je že tako povečano delovanje simpatičnega živčnega sistema ... Tako da kava, razne kole, energijski napitki ala Red Bull, ki vsebujejo kofein vse to še spotencirajo ...
Jaz sem po pomoti 1x popila eno malo Nescafe s kofeinom na tešče. Uf je bilo hudo ... organizem dregetal, roke tresle, ornk nemir v prsih ...
Pijem izključno brezkofeinski Nescafe ... oz. še najraje "kavni nadomestek" iz ječmena, ječmenovega sladu, cikorije rži ... (se kupi Caro od Nestleja ali od Jannoh (Bio)) Odlične ledene kavice se delajo iz tega ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 08. september 2011 ura: 10:23 » |
|
probaj z zelenim čajom, ki ima manj kofeina.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
kinto
|
 |
« Odgovori #7 dne:: četrtek, 08. september 2011 ura: 22:43 » |
|
Imaš visok pritisk? Jaz imam nizkega in mi kava zelo paše. Sama anksioznost velikokrat ni glavni vzrok za slabo počutje po kavi, če pa imaš poleg tega še visok pritisk, pa zna delat štalce ja.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Prisotni
Spol: 
Prispevki: 1.582
|
 |
« Odgovori #8 dne:: četrtek, 08. september 2011 ura: 23:16 » |
|
Imaš visok pritisk? Jaz imam nizkega in mi kava zelo paše. Sama anksioznost velikokrat ni glavni vzrok za slabo počutje po kavi, če pa imaš poleg tega še visok pritisk, pa zna delat štalce ja.
jaz imam nizek pritisk, a če spijem več kot 2 kavi na dan, se mi pojavi tesnoba (malo bolj 'nervozno telo', hitrejše bitje srca in občutek tiščanja na prsih) ... če bi pila pravo črno kavo bi verjetno ne smela več kot eno na dan sigurno pa, da ima lahko na vsakega drugačen vpliv oz. na nekoga večji, na drugega manjši, na tretjega mogoče sploh ne vpliva res nič
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #9 dne:: petek, 09. september 2011 ura: 04:05 » |
|
Če pa jaz zjutri ne popijem orng šalice coffeta je pa v glavi cela štala,....tako da jo moram popit,da začnem normalno funkcionirat,imam pa tud nizek pritisk.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
|