xtina

pozdravljena. Naj ti povem, da sem tudi jaz nekajkrat doživela občutek, ko se nisem prepoznala v ogledalu...kot, da gledam tujko...kot da to nisem jaz. Celo mojemu partnerju sem rekla, da se mi zdi, kot, da to nisem jaz..pa je rekel: saj nisi...ti si drugačna.

To je bilo v obdobju moje največje stiske...preden sem pričela z jemanjem ADjev.
In ta občutek "odtujenosti" me je spravil v paniko...podobno, kot jo opisuješ ti.
Torej, po napisanem sodeč, te zopet grabi anksioznost...nikakor pa se ti ne meša.
sedaj sem pa že pol leta brez ad-jev in se še kar dobro držim, čeprav ni vse kot bi moralo biti.
Si imela terapijo samo z ADji, ali si morda posegla globje vase...raziskala vzroke, ki so te pripeljali do napadov panike? Si sama prenehala z jemanjem ADjev, ali po nasvetu strokovnjaka?
Nevem več česa se lotit, kako si pomagat. Imam občutek, da mi nihče ne more pomagat, noben zdravnik, noben terapevt, niti sama si ne morem.
Za vsako bolezen rož'ca raste, bi rekel Kosobrin

Seveda se da pomagat, vendar nič ne pride samo od sebe. Zavedaj se, da si lahko edino sama pomagaš...ti si tista, ki odloča o sebi, vsi drugi pa lahko le pomagajo pri tem. Pobrskaj po sebi in pomisli kaj je tisto, kar te spravlja v tesnobo...kje se skrivajo ti strahovi, ki neprestano silijo na plano...Ko se soočiš in si priznaš določene stvari, je že pol storjenega.
Kdaj se tako bojim, da bom spet tako slabo se počutila kot nekoč, da bom morala nazaj na ad,... če ne še kaj hujšega...
Ta strah ostaja tudi v meni...ampak kaj naj, če bo, pač bo...če ne bo, toliko bolje. Dokazala sem si, da zmorem splezati iz globokega brezna, torej, če se bom spet znašla v njem, bom poiskala tudi pot ven. In isto velja tudi zate.