FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 23:23

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: PONOVNO TUKAJ  (Prebrano 356 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Julka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 9

« dne:: ponedeljek, 29. avgust 2011 ura: 14:31 »

Pozdravljeni,
pred nekaj leti sem se tudi s pomočjo tega foruma in njegovih članov uspešno spopadla z depresijo in ostalimi pritiklinami te bolezni. Zdaj pa sem žrtev mobinga v službi in čeprav sem imela do prejšnjega tedna simptome, ki bi po moje sodili k nevrološki bolezni mi je moja splošna zdravnica napisala diagnozo depresije in mi predpisala dobri stari Cipralex, moram priznati, da se po zadnjih nekaj dneh z njeno diagnozo strinjam in je več ne pošiljam v mislih na obisk k prednikom. Pojavili so se namreč napadi tesnobe in občutek dušenja....stari poznani GROZNI občutki

Trenutno čakam na termin pri Dr Rebolj in skušam zbrati moči, da preživim dan. Ne vem ali naj bom vesela ob dejstvu, da razen moderatorjev ne prepoznam več nickov, saj najbrž to pomeni, da teh strani ne potrebujejo več. Očitno si bomo mi nekaj časa dopisovali po forumu , zato menim, da se spodobi predstaviti se.
Ker se pod starim nickom nisem več mogla prijaviti sem se ponovno registrirala. Moj stari nick je bil Mia

Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.990

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 29. avgust 2011 ura: 15:36 »

Julka  rozicodam

Uh, ne bom rekla, da je fajn, da si se oglasila...ampak, vseeno dobrodošla nazaj  pomezik

Jaz z mobingom sicer nimam težav, ker sem zaposlena v lastnem podjetju, mi pa zagotovo ni tuja panika in anksioznost, ki je pri meni izbruhnila ob smrti v družini.

No, če si pričela z jemanjem Cipralexa, bodi pripravljena na simptome, ki se ti bodo pokazali, kot neke vrste poslabšanje počutja. Morda te tudi zato lovijo napadi panike in dušenja...Na izboljšanje boš morala počakati nekaj tednov, ko bo zdravilo razvilo svoj polni učinek.

Zagotovo pa boš morala ukreniti tudi nekaj v zvezi s svojo službo, če te je le-ta pahnila v to stanje. Saj veš, da so ADji samo pomagalo, ne odpravijo pa vzroka za nastalo situacijo. No, glede na to, da čakaš na termin pri dr.Rebolju, si očitno že zavihala rokave, da se boš pričela spopadat s povzročitelji ponovitve.  oki

Če drugega ne, pa boš v tem času tu dobila podporo in razumevanje...ti le piši  rozicodam
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 29. avgust 2011 ura: 18:26 »

Hojla Julka!

Čeprav si prišla zaradi depresije/mobinga nazaj na forum, vedi, da si se odločila reševati svoj problem, zato bodi vesela, da si tukaj! Mar nismo tukaj same dobričine, pa čeprav depresivci pomezik

pred nekaj leti sem se tudi s pomočjo tega foruma in njegovih članov uspešno spopadla z depresijo in ostalimi pritiklinami te bolezni. Zdaj pa sem žrtev mobinga v službi in čeprav sem imela do prejšnjega tedna simptome, ki bi po moje sodili k nevrološki bolezni mi je moja splošna zdravnica napisala diagnozo depresije in mi predpisala dobri stari Cipralex, moram priznati, da se po zadnjih nekaj dneh z njeno diagnozo strinjam in je več ne pošiljam v mislih na obisk k prednikom. Pojavili so se namreč napadi tesnobe in občutek dušenja....stari poznani GROZNI občutki

sama sem imela v eni od služb obliko mobinga, zato te zelo dobro razumem, kako je, če se sodelavec spravi nate, pa naj bo to nadrejeni, sodelavci, podrejeni, vsi skupaj ali posamezno. Si žrtev in zaenkrat je težko dokazati mobing. Ne bi debatirala kako izvesti pritožbene poti, raje bi dorekla kako preživeti ta čas, ko si v službi.

Najbolj enostavno bi bilo reči: NE SEKIRAJ SE! Vendar kako, ko te nekdo žali po krivem, obtožuje po krivem, nadira pred vsemi, se obnaša primitivno??!?? Sama sem sebe že tako daleč pripeljala, da če se je name drl šef prvič, sem se seveda skoraj zjokala; ko se je to nadaljevalo in sem dojela, da imam jaz prav, njemu pa je pomembno, da se na takšen primitiven način kaže svojo moč (kajti globoko v sebi ve, da je nula in da ga nihče ne ceni niti nima rad), sem že itak vedela kaj bo sledilo, zato se nisem več toliko sekiral - sem pa iskala novo službo!
Ko sem dobila novo službo.................dobim šefico, ki se je zdirala nad novinci, mene in še enim fantom! Pa porka madona, a moram res imeti takšno srečo; tudi ta mi je grenila življenje, sploh, ko je izvedela, da sem imam končano uni izobrazbo (čeprav sem tam delala s srednješolsko izobrazbo) in je bilo seveda konec. Kljub dobri plači, in preveč nadurami, ker nas ni pustila domov po 8h delovniku, sem dala odpoved, in potem do danes dobila še 2 službi, kjer je bilo vse ok.

tak da draga Julka, morala boš izklopiti čustva, kajti bolj ko si boš jemala k srcu neutemeljene kritike in ponižanja, prej te bo požrlo, v kolikor ne misliš menjati službe. Ves ta stres pa naše notranje organe premeče kot frnikule centrifuga pralnega stroja.... in potem sledijo bolezni kot so nervoza, anksioznost - živčnost, rak, depresija, izliv žolča, ipd.

Kaj več ti ne vem napisati; mogoče to, da sem vesela, da si vsaj našla pravi ad zase, da ti vsaj tukaj pomaga. za pomiritev pomaga meni helex, vendar ga dolgoročno in pa vsakdan seveda ne moremo jemati; nujno bi se bilo treba naučiti odklopa misli, pobeg v lepši svet v našem umu, sproščanja z dihanjem.... pač te zadeve, katere lahko počneš v pisarni (ali če si za blagajno) ali pa to počneš v wc-ju, kot sem jaz včasih, kjer je bila to edina prilika in mir in varnost pred ponorelim svetom v nori službi!

lp sofie rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Jinjo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 128

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 29. avgust 2011 ura: 19:39 »

zdravo Julka! sama imam izkušnjo z mobingom, in sicer je to doživljal moj fant. to jebilo grozno obdobje,stalno je bil slabe volje, razdražljiv, zajedlaski... komi smo ga vsi prenašal, res se mu je kazal na vseh področjih.
v službi pa poniževanja,podcenjevanja, zbadljivke, zasipavanje z delom.... vleklo se je do te mere,da je en dan po telefonu rekel, da mu bo naredilo tilt in bo koga ubil.... in potem sva se odločila,da naj da odpoved. kar je tudi storil...žalostno,da je sam mogel iti.
svetujem ti,da se obrneš na kakšno svetovalno službo, in pojasniš problem. vedi, da škoduješ sama sebi, s tem pa večji užitek dobijo tisti,ki ti to počnejo. žalostno je, da pri nas še nimamo nekih mehanizmov, ki bi pomagali žrtvam mobinga.
bodi močna in se upri! če pa res ne gre drugače, boš pomoje zaradi svojega zdravja morala zamenjati delovno mesto.
Prijavljen
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.056

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 29. avgust 2011 ura: 21:56 »

Še ena zmobbingirana. Baje že vsak 4 v Slo doživlja to. Vsaj tisti, ki stopijo do zdravnika.
Ja, res žalostno, da ni za nas nobene zaščite. Ponavadi ti še sodelavci obrnejo hrbet, ker se bojijo za svoje riti. S tem pa omogočajo širjenje tega raka.
Svetujem ti takojšenj odklop - bolniška in gibanje zunaj (naj ti zdravnik napiše, da lahko hodiš ven!) Ne rini v službo, dokler se ne popolnoma pobereš. In če se stanje po povratku ponovi, takoj spet k zdravniku in ostati doma.
Med tem časom pa razmišljati in iskati novo zaposlitev. Kdor mobbingira ima sam problem (v glavi, s samopodobo, frustracijami....ipd) in ne bo nehal. Je že bolje se umakniti, dati odpoved iz krivdnih razlogov (da se lahko prijaviš na zavodu za zaposlovanje) in začeti nekje drugje na novo.
Sama sem raje brez dela, kot da bi še enkrat preživljala vse kar sem. Ne, hvala. Sicer pa tisti, ki tega niso doživeli, težko verjamejo, da je to nekaj groznega in pusti hude posledice. Tudi zdravniki ne razumejo največkrat. Žal.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: torek, 30. avgust 2011 ura: 06:59 »

Ker se pod starim nickom nisem več mogla prijaviti sem se ponovno registrirala. Moj stari nick je bil Mia

pozdravljena  rozicodam; ja, se te spomnim ob prej...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar