FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 06:56

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Kako si pomagati - huda tesnoba v želodcu in nemir  (Prebrano 3582 krat)
ISKRICA
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« dne:: nedelja, 28. avgust 2011 ura: 22:09 »

Spoštovani,
po dolgem času se na vas obračam z vprašanjem (namesto brata). Po dvomesečni terapiji (AD in še nekaj, žal, ne vem, kaj) je stanje sicer v veliki meri izboljšano (na ravni čustvovanja, vedenja, odnosov itd.), vendar zelo trpi, saj je v njem velik nemir, s katerim težko preživi dan. Opisuje ga kot stiskanje v želodcu, ne more strpeti na miru, npr. sedeti niti minute, veliko hodi okrog, se giblje v naravi. Pomaga tudi masaža in pogovor, kakšna dejavnost, vendar le kratkoročno; kmalu se povrnejo težave.
Je imel kdo izmed vas podobne izkušnje? Kako si je pomagal oz. kaj se je izkazalo kot uspešno? Sicer zdravnica psihiatrinja načrtuje nove kombinacije zdravil ipd. (pravi brat), vendar je stanje zelo težko v tem trenutku. Je kdo poskušal s kakšno alternativno metodo (bioresonanco, akupunkturo ipd.)?
Hvala za nasvete, zelo jih bom vesela.
Pozdrav vsem!
Prijavljen
Janja6
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« Odgovori #1 dne:: torek, 30. avgust 2011 ura: 15:39 »

Hej pozdravljena, jaz imam takole situacijo: jemljem antidepresive od februarja, delam avtogeni trening po knjigi Hansa Liedermana, od alternativnih tehnik pa sem poskusila Reconnection od Erica Pearla, napisal je tudi knjigo Zdravi sebe, zdravi druge. Vlagam veliko truda v svoje dobro počutje in se definitivno obrestuje. And think positive all the time!! Smiley

Lep dan,

Janja
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #2 dne:: torek, 30. avgust 2011 ura: 16:42 »

Jaz bi priporočila, da se nauči kakšne tehnike sproščanja.
Ena zelo učinkovitih je progresivno mišično sproščanje ...
Dihalne vaje ... osredotočenost na dihanje ...

Morda je povečan nemir, ki ga doživlja tudi stranski učinek ob uvajanju zdravil.
Sčasoma, v nekaj tednih to samo izzveni, ko zdravila začno delovati v polni meri.

Vse dobro želim.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116

« Odgovori #3 dne:: torek, 06. september 2011 ura: 05:12 »

zdravo iskrica.Jaz sem  tudi imela tak nemir, nisem mogla biti pri miru 5 min. pa sem poskusila s športom, globinskim sproščanjem, psihoterapijo in mi ni nič pomagalo. Zdaj jemljem effectiner in je vse to izginilo v roku treh mesecev.
Prijavljen

Usoda ni stvar naključja, je stvar izbire.
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #4 dne:: torek, 06. september 2011 ura: 08:10 »

Glede na to, da se je po jemanju AD, stanje delno izboljšalo, bi ti poleg zgoraj že napisanega
svetovala še psihoterapijo, da se odstranijo vzroki...zakaj te težave?

Kombinacija je meni zelo pomagala... oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
upika
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 27

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 12. september 2011 ura: 08:18 »

Glede na moje izkušnje bi rekla AD- ji in sproščanje. Jaz imam kar mp3 in studijske slušalke (zaradi zunanjih zvokov).

Ko pa me prime nemir (itak ne moreš biti pri miru) grem pa hodit v hrib na samo.
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 12. september 2011 ura: 09:41 »

Se pridružujem mnenju od Upike (pozdravljena tudi s fb! rozicodam), sicer oa so misli glavni izvor vsega..kaj ga muči? kdo in zakaj? Račistiti te stvari in preoblikovati miselne vzorce..meni tudi to
zeloooooooooo pomaga.

Dušica
Prijavljen
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 266

« Odgovori #7 dne:: torek, 13. september 2011 ura: 22:51 »

Js delam vsak večer pred spanjem avtogeni trening,tko da sem si sprintala preko tega linka http://www.viva.si/V-gibanju/5558/Vadba-avtogenega-treninga in počasi se učila vse vaje od prve do zadnje, tko da zdej že precej časa delam vse vaje hkrati in me sprosti tko da tut lažje zaspim.
Me pa tut kdaj pa kdaj ob stresnih situacijah stiska v želodcu tko da vem da zna bit kr zoprno  Angry
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #8 dne:: sreda, 14. september 2011 ura: 10:36 »

Tesnoba!  closedeyes

Dušica
Prijavljen