Pozdrav Confusse-girl

Nisem strokovnjak, niti se nisem nikol srečala s takimi mislimi, ker sem sama prebolela depro in ne tega kar prebolevaš ti... bom pa kaj malega napisala za spodbudo, ker vem kako je, ko si na dnu. Ko potrebuješ občutek, da nisi sam, da si razumljen ... predvsem pa lepo, tolažilno in vzpodbudno besedo. Glej, pršla si na pravi forum ... tle boš razumljena ... jaz se z lahkoto vživim vate in mi je jasno, da preživljaš pekel, ker kakršnokoli motnjo že preživljamo, vse nam povzroča te bedne občutke, za katere mislimo, da če se ne bodo nehali, jih ne bomo prenesli in vzdražli pod njihovim pritiskom. Povem pa ti ... vse se lahko premaga ... z vstrajanjem, podporo fanta, nas tle in kvalitetno strokovno pomočjo. Tudi ti boš spet splavla na svetlo ... naj ti bo važen končni cilj, potrudi se zanj in to življenje tle na zemlji, ki ti je bilo dano. No, pa dosti o tem ....
Za vsako motnjo, ki nas doleti, nekje tiči razlog, le poiskati ga je treba. Verjetno gre tud pri tebi za dolgoletne ponavljajoče se vzorce, ki so te izčrpavali , ti pa si jih posledično potlačevala, namesto, da bi jih spustila na prosto. Vse potlačene zadeve si predolgo zadrževala v sebi ... in tak gnoj se prej al slej izrazi na plano ... bodisi v obliki psihičnih težav, ali telesnih obolenj. Predolgo si tiščala v sebi, brez da bi se vsaj komu zaupala ... če prav sklepam s tvojega pisanja, se verejtn o svojih stiskah nisi kaj dosti pogovarjala z nikomer ... hkrati pa si nonstop hitela pomagati drugim ... to te je izčrpalo, vskega bi ... če hočemo dajat, moramo tud prejemat ... tud mi potrebujemo življenjsko hrano za našo dušo, brez tega ne gre v vekomaj. Pa verjetn si že kdaj slišala tisto ... ne moreš reševati "sveta", brez da bi predhodno rešila sebe ... še manj pa lahko rešuješ nekoga, ki noče bit rešen (s tem mislim predvsem tvojo sestro).
Jst sem se predvsem spodtaknila ob tole, tle zih stojijo določeni razlogi tvojim vsiljivim mislim:
- neurejeni odnosi doma ... oče alkoholik
- problematična sestra, ki se vrže v alkohol ... tvoja neuspešna želja po tem, da jo rešiš
- slaba samopodoba
- spremembe, ki jih doživljaš ... kot je rekla že Jinjo (študij, življenje s fantom)
Al pa preprosto nisi nikoli počela stvari, ki te res razveseljujejo, ker si imela toliko problemov z reševanjem drugih, prilagajanjem drugim itd. Tudi zase moramo poskrbeti ... znati moramo reči ne stvarem, ki nam pijejo energijo in jih ne maramo ... početi torej moramo tisto, kar nam daje energijo in imamo radi. Tudi naše energije ni na pretek ... in ko se le ta izčrpa ... bum ... problemi.
Vsekakor ti priporočam strokovno pomoč, kjer ti bodo pomagali predelati stvari in najti vrok tvojim problemom ... ter ti posredno pomagali pri odpravi le teh.
Do takrat pa čim več sproščanja in čim manj izpostavljanja problemom ter ljudem, ki te izztirijo.
Meni osebno je zlo dobra vaja ta, kjer se osredotočimo samo na dihanje - tega sem se navadila na jogi. Sama jo sedaj,ko je lepo vreme izvajam kar zuni na sočku, ker poznam kraje, kjer ni nikogar. Vležem se al pa vsedem, zaprem oči in se posvetim pravilnemu dihanju ... dihanju s trenušne prepone navzgor in izdih v obrani smeri .... od nosne votline proti trebušni preponi .... ob tem človek pazi, da je izdih vsaj 1x daljši od vdiha. Eto, dobra vaja, ki ti ne da razmišljati o ničemer drugem.
Pri sproščanju bi pomoje pomagalo tudi:
- daljši sprehodi v naravo, kjer se poskušaš osredotočit na vse okrog tebe, kar posledično povzroči, da ne misliš na probleme ... torej vsak trenutek spremljaš vse okrog sebe ... temu se reče biti PRIZEMLJEN"... spremljaš torej sonce, živali, rastlinje, drevesa, itd.
- čim več pisanja ... kar te boli, muči oz. česar se bojiš ipd., zapiši v svoj dnevnik ... ko sem jst to počela, sem se ob pisanju zmer tolk jokala, da je šlo vse ven iz mene in sem se potem počutila olajšano (dnevnik lahko potem neseš pokazati tudi psihologu, psihoterapevtu, da bo imel vpogled v tvoje misli)
- lahko se stolčeš in skričiš v blazino oz. drevo nekje na samem v naravi
- pa najdi si kakega zaupnika, s katerim se boš lahko vse, ampak res vse pogovorila ... to je zlo zlo dobro zdravilo (bodisi fanta, kakega s foruma ali kakega prijatelja s privat lifa).
Eto, upam da boš tle našla vsaj kaj koristnega.
lp