Devetka
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 101
|
 |
« Odgovori #20 dne:: četrtek, 25. avgust 2011 ura: 14:45 » |
|
Alexx, kaj boš pa sedaj jemala za spanje? Ali lahko spiš brez? Pa če lahko še poveš koliko si jemala in koliko časa? Hvala.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.542
|
 |
« Odgovori #21 dne:: četrtek, 02. februar 2012 ura: 15:42 » |
|
Alexx, ali lahko malo poves, kako si uspela prekiniti s Kvetiapinom, zaradi tezav s hormonalnim neravnovesjem? Na kaksen nacin ti je to uspelo. S Seroquelom prenehat ni kar tako. Imela pa si 50 mg zvecer, al koliko ze? Kako je bilo prve dni po ukinitvi in kaj so ti dali v zameno zanj za fizicno olajsanje? Ali je bilo prve tedne brez seroquela stresno? Sprasuejm te, ker so mi ga prejsnji teden predpisali, ta kvetiapin, pa me zanima.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
Sinuska
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.860
|
 |
« Odgovori #22 dne:: četrtek, 02. februar 2012 ura: 17:29 » |
|
Uuuu, alex, kaka izkušnja!  Zdaj je vse v redu, kar se tega tiče? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #23 dne:: četrtek, 02. februar 2012 ura: 18:03 » |
|
Odlasam s Kvetiapinom 25 mg, to bi bilo redno in dolgoletno jemanje, morda 10 ali 20 let ali vse zivljenje, ker se je moja nespecnost izkazala za hudo poslabsano in neozdravljivo z antidepresivi. Problem pa je ta, da imam nekoliko premajhne eritrocite in levkocite, hkrati pa je obojih tudi nekoliko manj kot bi jih moralo bit, ceprav ni hujsega, recimo od normalne vrednosti med 11'7 do 15', imam jaz lih 11'6. K zapletom in boleznim, povzrocenim z jemanjemantipsihotika kvetiapina, pa so nagnjeni prav ljudje z nekvalitetno krvno sliko, kot je moja. (in ne, ne pomaga mi jesti rdeco peso, rdece vino, meso in vitamine ali karkoli ze, taka pac sem.) Jemljem lexaurin 2'3 mg pred spanjem (1tbl+1/2tbl.), ker je ta še vedno manjse zlo kot antipsihotik, za lexaurin pise, da je netoksicen, ne vpliva na nic. Eni imajo po kvetiapinu drug dan bolj urejene misli, ker ta kvetiain deluje cel dan. Sicer pa ne vem, zakaj bi jaz hodila skozi zivljenje zadeta z antipsihotikom samo zato, ker ne morem sama zaspat! Kaj storit ob sibkem telesnem zdravju oz. slabem prenasanju zdravil, da bi bile misli urejene, da bi spal, normalno zivel, bil brez problemov, ne bi zivel v lastnem svetu, ne bi bil kakorkoli omejen.. No, da bi bil zdrav! Nisem dobre volje, res ne vem, pobita sem. Taki potri in crno gledi pa ne vem, ce smo za na antipsihotike. Ali pac? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
Devetka
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #24 dne:: četrtek, 02. februar 2012 ura: 18:09 » |
|
K zapletom in boleznim, povzrocenim z jemanjemantipsihotika kvetiapina, pa so nagnjeni prav ljudje z nekvalitetno krvno sliko, kot je moja.
Martinca, kje si pa to izvedela? Drugače pa mene isto zanima kot vas. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #25 dne:: četrtek, 02. februar 2012 ura: 18:18 » |
|
V ambulanti pri psihiatru so sami bledi ljudje, nisme še vidla rdelicneza, ce pa ze je kaksen, pa ga je treba jadrno zatolct z antipsihotiki. Devetka, tukaj, kopiram ti iz www.zdravila.net , kjer se lahko prijavis z uporabniskim imenom golnik in geslom golnik (odjaviti se tud) in vpises, klikni na samo ime zdravila in tudi na SMPC in se ti odpre . Jaz imam zmanjsano st. belih krvnih celic in sem zato rizična za ta skodljivi pojav, pise tukaj : Huda nevtropenija
V kliničnih preskušanjih s kvetiapinom so občasno poročali o hudi nevtropeniji (število nevtrofilcev < 0,5 x 109/l). Večina primerov hude nevtropenije se je pojavila v nekaj mesecih po začetku jemanja kvetiapina. Očitne povezave z odmerjanjem ni bilo. Med obdobjem pomarketinške uporabe sta levkopenija in/ali nevtropenija po prenehanju zdravljenja s kvetiapinom izginili.
Moţna dejavnika tveganja za nevtropenijo sta ţe obstoječe manjše število belih krvnih celic in predhodna, z zdravili povzročena nevtropenija. Kvetiapina ne smejo jemati bolniki, ki imajo število nevtrofilcev < 1,0 x 109/l. Pri bolnikih je potrebno biti pozoren na znake in simptome okuţb in jim redno pregledovati število nevtrofilcev (dokler ne preseţejo vrednosti 1,5 x 109/l) (glejte poglavje 5.1).
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #26 dne:: četrtek, 02. februar 2012 ura: 18:25 » |
|
Antipsihotike se jih lazno prikazuje kot boljse, ceprav lih tako zasvojijo, tud to pise v navodilih, da je mozen pojav tolerance!  Isto kot pri pomirjevalu, samo ne tako hitro, zasvoji : vmes pa še povzroci stevilne bolezni, ne stranskih, pac pa skodljive ucinke, Kvetiapin lahko povzroca : http://www.zdravila.net/navodilo.php?navodilo=s-007839.pdf&dir=smpcZakj se jih pise? Ker so DRAGI! Antipsihotike se predpisuje tudi zaradi nespecnosti in redijo cloveka kot kot kakega pitanca, unicujejo notranje organe in vse. Skatlica antipsihotika Seroquela stane 18 eur (30 tbl), skatlica pomirjevala Lexaurina pa 1, 11 EUR  ki te prav tako uspava brez vpliva nate in na tvoje misli in custva in je netoksicen za vse ozilje, srce, vse organe, neskodljiv Lahko preverite na www.zdravila.net (uporabnisko ime in geslo je golnik)  - vpisite ime zdravila in nato kliknite spet na njegovo ime in se odpre okence s podatki, spodaj pa CENA in edino slovenske ffirme nimajo napisane cene, ker skrivajo pred nami, da si lahko na nas racun z denarjem brisejo rit, ZA DENAR GRE
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: četrtek, 02. februar 2012 ura: 18:56 od martinca »
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #27 dne:: četrtek, 02. februar 2012 ura: 18:54 » |
|
Brez problema sem nehala. Ker sem včasih jemala uspavala, ti povem, da ni primerjave z odvisnostjo od kvetiapina. Res da sem nekaj dni težje spala, a potem je šlo. Nisem jemala nič za pomoč.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
Devetka
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #28 dne:: četrtek, 02. februar 2012 ura: 21:38 » |
|
Aleluja, še je upanje na koncu tunela.  Polepšala si mi večer, ma kaj večer! Hvala, Alexx. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #29 dne:: četrtek, 02. februar 2012 ura: 23:58 » |
|
Super, Alexx, to pa nisem vedela, hvala  Se dobro prenasa, to sem brala. Boljse kot kaksna nora zyprexa. Ce bom kdaj imela vredu kri, bom sla na ta kvetiapin. Ceprav, pise, da tezave, s tem AP povzrocene, niso odvisne od doze zdravila. Ali jemljes 25 ali 100 mg, je vse glih, ce ti ima kaj bit, ti tudi bo. Edini strah še imam, da bi mi pobral vso pamet, da ne bi mogla misliti, tako kot mi je risperdal enkrat sekal besede, da nisem mogla tvoriti nobenega stavka, ze na 1 mg nisem zase vedela, besede imela na jeziku in jih sproti pozabila, ker so bile zakasnjene, da nisem imela povezave mednjimi, pa sem jih znova inz nova iskala iz glave in se vrtela v krogu.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #30 dne:: petek, 03. februar 2012 ura: 08:51 » |
|
Sigurno bo nekaj stranskih učinkov v začetku jemanja. Predlagam, da pričnete s 25 mg. Občutek je tak, da si malo"počasen" v glavi.  V bolnici ga radi dajejo "odvisnežem" od tablet. Ko sem prvič vzela 50 mg (začetna doza za odrasle) sem bila odklopljena. A mine. Zakaj pa jemljete kvetiapin punce? Jaz sem ga jemala samo zvečer...za spanje. 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: petek, 03. februar 2012 ura: 09:06 od alexx »
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #31 dne:: petek, 03. februar 2012 ura: 17:54 » |
|
Alex, jaz imam zadnje case tezave, z blokado misli, nic ne morem skup spravit, toda dogaja se mi, da ze zdaj ne morem skup nic spravit, da pozabim besedo za besedo in tezko tvorim stavke skup.Sem bolj brezcutna (nekaj me je pretreslo in ne morem o tem, ker se ne morem javno na forumu izpovedat, ker tudi vi nimate resitve) in kar prazno strmim predse. In evo danes pa imam sreco, da lahko vse to povem, ker imam toliko moc. Kljub temu pa se ta trenutek ne spomnim, kaj sem pisala na zacetku in kje je moj zacetek in kje je moj konec, kaj sem napisala 2 stavka nazaj - ne vem, ce ne pogledam. Ne vem, kako sem zacela in kaj sem napisala na sredini, razen da sem zacela pisati : Alex. Ne recite mi, da imam prevec casa. Ker drugi tudi opazajo to "perseveracijo," ponovitve besed. V bistvu pa mi misli nikakor ne sledijo tekoce.. Ali jih komaj komaj skup spravljam, ali pa se mi zazenejo kar naenkrat, vmes pa nimam spomina nanje in jih ne morem spravit skupaj v smiselno CELOTO. Vidla sem ene izvide iz otrostva in sem bila cisto fertik, pridobila sem si izvide iz arhiva, pri 1'5 letu sem imela poskodbo glave. Ali sem zbolela za zgodnjo demenco? Kaj je to z mano. Kako naj vzamem 25 mg Seroquela oz. Kvetiapin, po katerem si malo pocasen, ce pa ze zdaj ne morem pravilno in tekoce misliti brez zastoja !  In samo obcasna custvena odzivnost mi daje moci in mi omogoci prozno misel. Ce pa je prevec custev (jeze ali potrtosti) pa se tudi misli med sabo pomesajo in komaj komaj spravim kaj iz sebe, zelo pocasi mi to uspe! Kateri antipsihotik torej, ker jaz nisem za primerna za antidepresiv (milo povedano, res nisem, verjemite na besedo)  KATERI ANTIPSIHOTIK, DOBILA SEM KVeTIAPIN, toda, imam prirojeno premalo levkocitov, narobe obarvane eritrocite, premalo jih je. Kaj pa zdaj! In ocitno bi ga rabla, antipsihotik, da uredi misli. Mina pravi, da jih uredi in Seroquel ni premocan! Ali pa bi morda rabla samo kaksen, kakosezerece, proti motnji pozornosti .
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
|