|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« dne:: sreda, 24. avgust 2011 ura: 16:14 » |
|
Hojla! Zadnje cajte opažam, da imam spomin kot cedilnik; obupen! v službi si komaj kaj zapomnem, vse si pišem, na dokumentacijo s svinčnikom pišem priimke oseb, kam bo šla zadeva, za teden nazaj, mah kaj teden, 3 dni nazaj niti ne vem več kaj se je dogajalo v službi  Drgač sem imela dober spomin, no panic, or dementia, sploh če sem kaj brala (knjigo), sem imela že skoraj fotografski spomin; danes pa imam fotografsko sliko ja, belino; mislim, da se mi je to začelo dogajati ob uvedbi ad al pa ne vem, ko se mi je vse porušilo, psiha, duša,..., pa taka štala. A obstaja kako zdravilo al pa drug ad za to težavo? al mi bo obstrani bilobil? pa še kak biokill  lp sofie 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
matheu__
gost
|
 |
« Odgovori #1 dne:: sreda, 24. avgust 2011 ura: 16:21 » |
|
AP.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #2 dne:: sreda, 24. avgust 2011 ura: 16:23 » |
|
Sofi nisi edina tudi sama imam težave s spominom,....mogoče pri men mal leta delajo svoje,...ma bilobil nč ne pomaga,....men pomaga samo "ferdo piš" 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #3 dne:: sreda, 24. avgust 2011 ura: 17:17 » |
|
Ja...AP. Jaz sem vedno nekako bila ponosna na svojo pamet. Najtežje sudokuje sem reševala kot "ekspert". Zadnje čase pa imam težave še pri tistih najlažjih. Ne morem se spomniti imen. Logika mi škripa. Pozabljam lastno telefonsko število.  Počasi bo treba prenehat. 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sreda, 24. avgust 2011 ura: 17:30 od alexx »
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sreda, 24. avgust 2011 ura: 21:01 » |
|
ooooo great!!!!!!! iz enga šmorna, v druzga; a res ne morem imeti mir v duši?!? če nočem bit depresivna in nihajoča, sem potem sklerozna, če nočem bit sklerozna, moram bit depra in z razpoloženjem kot poletno neurje! za ap zvem, da lahko uniči hormonsko ravnovesje (saj, katero ravnovesje pa pri meni še sploh dela???); če ga ne jem, bom biohormon 100%, pa totalup-downs; sploh ne vem več kaj naj naredim? btw, ankso mam pa še vedno močno in komaj čakam, da zvišam ad, če bo res kaj pomagal pri tem...... sj, potem bom pa flegma in odsotna al kaj?!? sofie 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
kinto
|
 |
« Odgovori #6 dne:: sreda, 24. avgust 2011 ura: 22:42 » |
|
Ad-ji ne vplivajo na poslabšanje spomina, temveč obratno, izboljšajo koncentracijo in spomin. Tako da bo to skoraj zihr od ap-jev.
Sicer pa tudi depra lahko čist ubije spomin. Meni je mogla zdravnica na listek pisat stvari, ki mi jih je razlagala, ker enostavno nisem mogel slediti njenim besedam, kot da bi mi letele skozi možgane.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.582
|
 |
« Odgovori #7 dne:: sreda, 24. avgust 2011 ura: 22:48 » |
|
jaz AP nisem lih dolgo jemala (in tud doza ni bla visoka) - ne pravim, da to ne more bit vzrok! - , na ADjih sem že zelo dolgo, psih. težave mam pa še dlje ... in kar se tiče spomina in koncentracije je ratala ful *eba! če sam pomislim kok sem si včasih brez problema zapomnla reči ... ful hitro in una varianta, ko v mislih listaš po zvezku ... zdej pa ... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
Baysha
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 127
|
 |
« Odgovori #8 dne:: četrtek, 25. avgust 2011 ura: 07:12 » |
|
Pozdrav vsem  Jst trenutn ne jemljem nč ... sm pa jemala ad-je in to ravno v času ko sem bila vpisala na izreden študij ... moram priznat, da sama nisem imela nobenih problemov s spominom in zapomnenjem, saj sem vse izpite dobr opravljala ... sm pa mela nekaj problemov s koncentracijo dokler ad-ji niso prijeli. Draga Sofija, jst ti svetujem, da se probaš zarad tega čim manj obremenjevati in sekirati, ker to bo sam še dodatno vplivalo na vse težave ... sj veš kak pravjo, vsega ne moremo imet  . Bolje da se psihičn mal bolje počutiš, tud če maš zarad tega mal slabši spomin, pa tud to se ti mende lahko še zboljša. Definitivn čim manj sekerancije zarad tega, pa vsak dan mal na luft dihat svež zrak, pa še tvoja psička se bo nadirkala  Drži se 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: četrtek, 25. avgust 2011 ura: 07:21 od Baysha »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #9 dne:: četrtek, 25. avgust 2011 ura: 07:31 » |
|
Zadnje cajte opažam, da imam spomin kot cedilnik; obupen! v službi si komaj kaj zapomnem, vse si pišem, na dokumentacijo s svinčnikom pišem priimke oseb, kam bo šla zadeva, za teden nazaj, mah kaj teden, 3 dni nazaj niti ne vem več kaj se je dogajalo v službi mhm... zato pa imam jaz outlookov opomnik...pa namizni koledar... pa kup listkov povsod... pa eno veliko plahto papirja pod tastaturo... pa "šmer" papir na levi strani, da lahko takoj, ko je treba, kaj zapišem gor (samo če je to v naglici, imam ponavadi težave razvozlat hieroglifsko pisavo  ) ....  in še se zgodi, da kaka stvar uide  (ravno včeraj se je za hip zdelo, da sem eno kapitalno napako nardila, ko sem eno stvar pozabila  enostavno je z glave sfrčala  )
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
Jinjo
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 128
|
 |
« Odgovori #10 dne:: četrtek, 25. avgust 2011 ura: 08:07 » |
|
ja tut jst se s tem srečujem. sploh glede stvari v preteklosti, sploh se ne morem dobr spomnit svojega otroštva,al pa raznih potovanj pa tak. groza! ka šele bo...spominjam sepo delčkih,alpa sam posamezne dogodke,kratke izseke...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #11 dne:: četrtek, 25. avgust 2011 ura: 14:30 » |
|
meni so omega 3 pomagale pri boljšem spominu (pa prej nisem mel slabega), ampak meni je tudi bilobil pomagal, tak da je to čist odvisno od človeka do človeka, koliko mu kaj pomaga. posvetuj se s psihiatrinjo, če je to od zdravil (pri AP-jih je to zelo pogosto).
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
bummer
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 5
|
 |
« Odgovori #12 dne:: četrtek, 25. avgust 2011 ura: 21:00 » |
|
racetami, hydergine, vinopocetine, AChE inhibitorji, itd... vprašanje koliko pa zares pomaga
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
majč
Druge motnje
Expert
Odsotni
Prispevki: 1.808
|
 |
« Odgovori #13 dne:: četrtek, 25. avgust 2011 ura: 21:08 » |
|
sofie ob teh težavah sem naredila tri letnike faksa in diplomo. samo 2x več je treba vložit truda, pa je  znajdi se in si kaj zapiši. pametni pišejo, saj veš  maja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.582
|
 |
« Odgovori #14 dne:: četrtek, 25. avgust 2011 ura: 21:25 » |
|
samo 2x več je treba vložit truda
jop 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #15 dne:: četrtek, 25. avgust 2011 ura: 22:49 » |
|
racetami, hydergine, vinopocetine, AChE inhibitorji, itd... vprašanje koliko pa zares pomaga
piracetam sem probal. pomaga za boljši spomin, vendar ne ravno za dolgoročni spomin, ampak delovni spomin - lažje se skoncentriraš. ampak priporočam, da si kaj preberete o tem, preden probate, ker to so dejansko zdravila in ne zgolj prehranski dodatki (čeprav piracetam ni nevaren, vsaj če ne jemlješ drugih zdravil, za druge pa ne vem). se jih pa pri nas ne dobi brez recepta.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #16 dne:: petek, 26. avgust 2011 ura: 08:14 » |
|
si pišem.... itak!! samo sem že podobna kelnerjem, ko si vse zapisujejo  da bi jst zdele faks delala, bi ga končala pri 101 letu 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 2.990
|
 |
« Odgovori #18 dne:: petek, 26. avgust 2011 ura: 09:31 » |
|
 super novica...Bravo Sinuska  oz. dipl.Sinuska, še en dokaz, da se počasi daleč pride 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe  "
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #19 dne:: petek, 26. avgust 2011 ura: 14:57 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|