FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 23:01

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: HUDA ANKSIOZNOST IN TESNOBA KOT POSLEDICA STRAHU IN NEGATIVNIH MISLI  (Prebrano 813 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
upica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 214

« dne:: petek, 19. avgust 2011 ura: 22:29 »

Pozdravljeni. Spet pišem ker je zelo hudo in anksioznost in tesnoba in tenzijski glavobolj je non stop prisoten in zelo moreč trdovraten in hud.Zdj vem in občutim da je posledica strahu, negativnih misli in scenarijev, samo me počutje in neznosnost ujame v svoj trpeč krog in se ne znam boriti in soočati z tem trpljenjem.Kako si vi pomagate v taki hudi stiski ko misli dobesedno bolijo in strah boli da je groza.Drugače mam terapijo z antidepresivi in antipsihotiki, pomirjeval se pa tako bojim in imam še vedno zelo velike predsodke pred njimi, sem jih pred letom jemala nekaj dni pa je bil stranski učinek tok da sem spala kot ubita in sem se odločila da preneham. Tko da raje trpim in prenašam. Kak dober nasvet kako bi si še pomagala sama????sem mela obdobja ko je popustilo momentalno med vztajnim 1 mesečnim tekom vsak dan in kolesarjenjem, sam to je v bistvu blaženje simptomov in ne zdravljenje vzrokov:(.
Hval za vsak dobronameren in praktično realen nasvet oziroma vašo izkušnjo...bom zelo hvaležna....

Veliko psihičnega, čustvenega in fizičnega zdravja želim!!!!
Prijavljen
Betka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 257

« Odgovori #1 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 09:44 »

Draga upica,

upam, da se ti je počutje že kaj izboljšalo. Ko sem jaz tesnobna mi zelo pomaga, da sem v družbi z ljudmi, med katerimi sem sproščena in da se lahko pogovarjam. Sicer se v takem stanju zelo težko spravim med ljudi, ampak učinek je vedno fantastičen, tesnoba kar izgine. Morda bi to pomagalo tudi tebi.

Sicer pa znajo pomagati tudi dihalne vaje. Dolgoročno pomaga primerna psihoterapija. Si to že poskusila?

Vse dobro!  rozicodam
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.542

« Odgovori #2 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 23:55 »

Upica, zal mi je, da še vedno trpis ta tenzijski glavobol. Kateri AD pa mas? Valdoxan je za te stvari blag, ne pomaga pri takih stvareh! Ne vem zakaj rabis ob valdoxanu antipsihotik.

Proti bolecinam je tudi Cymbalta, pa dober je tudi Edectin ER, mocna sta tudi Zoloft in Cipralex  happy

Jaz bi rekla, ceprav negativne misli res sprozajo glavobol, je glavobol verjetno organski in pride brez razloga . In da je lih obratno, tebe po moje muci strah predvsem zaradi telesnega trpljenja in mislim, da nimas vredu antidepresiva. Saj pa  je to nemogoce, da bi trpela taksen strah in paniko na antidepresivu! Saj pa nisi v fazi uvajanja!

Torej menjati AD za malo dozo enega mocnega pa bo bolje, napadov glavobola bi bilo najbrz manj!

Ce pa imas ze zdaj en dober AD, potem pa je pri tebi to vse nevrolosko / ali drugac organsko. Potem  nimajo zdravila za zivce s tem nobene zveze in ti tudi ne bodo nikol pomagala proti bolecinam.

Ali si naredila preventivno sliko RTG vratne hrbtenice v vec projekcijah, ali je kaj vidno? Ponavadi zamaknjeno vretence, krivec za glavobole, kar porihta samo izkusen kiropraktik (ki je tudi zdravnik splosne medicine). O tem sem ze govorila. Probaj, idi samoplacnisko, da vidis izvid.  Ce ti AD ne pomaga, je treba raziskovat dalje, ni se ti treba s temi glavoboli sprijazniti!

Kaj pa nevrolog pravi?  happy
« Zadnje urejanje: nedelja, 21. avgust 2011 ura: 00:02 od martinca » Prijavljen

neimenovana
upica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sreda, 25. januar 2012 ura: 15:52 »

Jeseni sem bila v psihiatrični bolnici zaradi 10 dnevne nespečnosti in so mi predpisali tudi pomirjevala apaurin, kr precejšno dozo in tesnoba in anksioznost je minila, bila sem 2 meseca v bolnici in zdj teče že 5 mesec odkar sem na pomirjevalih, sicer so mi ogromno zmanjšali, mam zdj samo 2 mg zvečer  apaurina in po potrebi, se sproščam z PMR 2x dnevno sam se mi spet pojavlja tesnoba in anksioznost in bolečine tenzijskega glavobola me spet hočejo nadvladati.Sem dosti anksiozna in tesnobna ker me je strah zaradi eksistence, ne upam zaprosit skoraj za nobeno službo tok sem nesamozavestna. Če ima kdo tako hudo anksioznost in tesnobo izraženo v neznosnih tenzijskih glavobolih, kako se proti njej borite in jo nadzorujete. Zdj bom šla za 2 uri vn hodit na sonce mogoče bolečina na svežem zraku popusti. Lep preostanek srede vsem in čim manj tesnobe in anksioznosti.Držte se!!!
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: sreda, 25. januar 2012 ura: 18:31 »

Upica, pozdravljena, glede na to, da antidepresivi in pomirjevala ne primejo, kaksno je zdaj mnenje zdravnikov, ali je bolecina organskega ali psihicnega izvora?  Te torej posiljajo na psihiatrijo le zaradi psiholoske (kemicne) pomoci za lazje prestajanju bolecine?? Ce vzroka in odprave glaobola ne vejo : predlagajo karkoli drugega kot jemanje apaurina? In še nekaj : dokaz, da so stara pomirjevala eno najboljsih zdravil tudi v malih dozah, ne gled ena moderne antidperesive in antipsihotike  - na pomirjevalih pristanes, ko je vse drugo zate neuspesno in takrat za silo zivis. Tako kot pri moji teti, ista zgodba! Samo odkar so jo operirali na glavi, je njenih glavobolov konec!  wav (nekaj z zilicami, ni imela tumorja.)
« Zadnje urejanje: sreda, 25. januar 2012 ura: 18:38 od martinca » Prijavljen

neimenovana
upica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: sreda, 25. januar 2012 ura: 21:52 »

jst vem za vzrok glavobola, strah pred odgovornostjo in neobvladljiva tesnoba in anksioznost, ki jo občutim kot pekoč glavobol na temenu:(SadSad Cry Cry Cry
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sreda, 25. januar 2012 ura: 22:49 »

jst vem za vzrok glavobola, strah pred odgovornostjo in neobvladljiva tesnoba in anksioznost, ki jo občutim kot pekoč glavobol na temenu:(SadSad Cry Cry Cry

Najprej o odgovornostih, potem pa o bolecini. Kaj pa ce preprosto sprejmes manjse odgovornosti kot te, ki te spravljajo v stisko.  rozicodam Teh tezjih se losaj, ali se jih loti sele, ko bos mocnejsa.  Sigurno je zate tak nacin zivljenja in so tudi take naloge,  v katerih si zagotovo samozavestna in jih imas rada?  Cool  Mogoce so drugim bolj odgovorne, tebi pa lahke. Ker ce se bojis neke odgovornosti, mogoce gre za pretezka bremena. Tisto, v cemer uzivamo, pa zapostavljamo. Stalne napetosti se pa potem poznajo na zivcih.

Kako uniciti jakost te bolecine. Kaj ce bi se zacela z njo pogovarjati, nekako barantati, do kam bo sla in kdaj bo odsla! Tako sem si jaz zacela lajsati panicne napade, ko je kdaj bil kateri sibkejsi, sem se z organi v mislih menila, pa s srhom v telesu tudi, kot da je ziv in kot me slisi, predstavljala sem si tako, pa se je potem hitreje iz mene umikal,  tudi manj dihalne stiske je blo. Scasoma sem pridobila vec in vec nadzora, dokler ni prenehalo. Mogoce bi se dalo tudi pri tebi nekako barantati z bolecino? Jo zavracati ači si predstavljati, da imas sama vrvice, do kam jo spustis, pa da ni glavna in da ne more bit. Oprosti, ce se ti zdi moje pisanje neumestno, saj ne vem! Samo pomislim. Ker ce je psiha, je skoraj vse mogoce.   rozicodam
Prijavljen

neimenovana
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.860

« Odgovori #7 dne:: sreda, 25. januar 2012 ura: 23:01 »

Martinca, odličen nasvet!  oki
Upica, poizkusi!  rozicodam
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar