Pozdravljeni,
jaz pa že zelo dolgo nisem bila na tem forumu in se ponovno malo oglašam:) Kaj pa je meni vzela depresija in kaj mi je dala? Hm, menim, da mi je dala veliko negativnih izkušenj, občutij ampak konc koncev sem se iz tega veliko naučila in začela gledati na stvari drugače. Tudi jaz sem shujšala kar nekaj kilogramov, nekaj sem jih pridobila nazaj, se pa strinjam, da je to pozitivna stran depresije, da je nekaj kg manj :clap:Zelo sem srečna, da sem premagala to stanje, ker je bilo takrat za znoret. Neprespane noči, počutje na dnu, brezvoljnost, občutki manjvrednosti, slaba samopodoba, sploh pa telesni simpomi, ki so prisotni, iskanje rešitev v pitju alkohola ... vsega tega več ni, sedaj že zelo dolgo časa. Res pa je, da sem veliko delala na sebi, spoščanje, narava, raznovrstne aktivnosti. Začela sem drugače gledati na sebe. Ko so se pojavili znaki depresije in anksioznosti, sem mislila, da sem edina s tem, nikomur nisem upala nič povedati, sram me je bilo. Potem pa najdem tale forum in vidim, da nisem sama, to mi je ogromno pomenilo. Vsak ima težave, ko jih prebrodi, ga to le še utrdi. Ovire so zato, da jih premagamo, tako kot sem jaz to premagala. Spoznala sem tudi, da ti noben ne more pomagati, samo ti si in samo ti si lahko pomagaš. Veliko pa seveda pomaga, da se nekomu izpoveš Zato je dobro vedeti, kdo so ljudje katerim lahko zaupaš. In evo, tega me je tudi naučila depresija, da je takih ljudi zelo malo. Na življenje gledam sedaj drugače kot prej, sedaj se veselim novih stvari, ki me čakajo v življenju. Vem, da se stvari zgodijo z ralogom, in sicer, da se predvsem na slabih stvareh naučimo nekaj dobrega. Glede na to, da sem prebrodila to stanje, vem, da lahko s pogovorom in nasveti pomagam drugim, ki imajo podobno ali enake težave kot sem jih imela sama. Sedaj tudi več ne gledam na depresijo kot na nekaj sramotilnega, kar prej sem, saj sem dobila takšen odziv od ljudi. Vsak človek je nekaj posebnega, edinstvenega, vsak ima težave, ki se kaejo v različnih oblikah in to ne pomeni, da smo mi, ki smo imeli takšne težave kaj manj kot pa ostali, ki pa teh težav niso imeli. No je pa še tudi to, da sem imela migrene, ki so bile prisotne cel čas, ko sem imela težave z depresijo, sedaj pa tudi tega več ni ... že celo leto. Hvalabogu, da so se porihtale moje težave pa še fanta imam, s katerim sem srečna in tak je svet za mene še lepši