|
Kristy
|
 |
« dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 08:39 » |
|
Ne vem kaj nej naredim.... v nedeljo bi morala na dopust.... vročina spet postaja zame neznosna....včeraj sem pogledala na net vreme za naprej....Dalmacija - temperature stalno čez 30 stopinj, 34, 35, 36,37,.... plus,da piha še jugo.....nikakor ne bom zdržala tega. V nedeljo pri 31 v senci mi je en moment kar sape zmanjkalo  . Pa še s kužkom naj bi šli.... Pa to še ni vse. Partner se že nekaj več kot mesec dni nesramno obnaša ... skoraj nič ne govori, vse naredim narobe, stalno se samo zadira, za najmanjše stvari....negativno govori o moji družini in o meni...  ... saj, če si na AD-jih nekaj časa zdržiš tako obnašanje celo brez joka .... sedaj pa razmišljam ....kako naj grem na dopust, v meni neznosno vročino, 9 ur vožnje od doma, in da moram prenašati še tako esesovsko vedenje, ki je že samo po sebi velika psihična obremenitev  ....že vsaj 2 meseca.... ....pa tako sem se veselila dopusta  .... zakaj VSAKO leto, ko se jaz odpravljam na morje pride spet huda vročina  .... Ne vem kaj naj naredim  ... prosim napišite mi kaj... Kristy
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
|
|
|
|
Kristy
|
 |
« Odgovori #1 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 08:43 » |
|
sem včeraj razmišljala, da ponekod se še do služkinj lepše obnašajo  ....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Kristy
|
 |
« Odgovori #2 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 09:10 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.534
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #3 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 09:26 » |
|
Kristy ... vse se je nabralo kajne ... pride dan ko nas čustva preplavijo ... Res pa je, da če si boš želela da bo življenje drugačno, bodo potrebne spremembe... spremembe v tebi sami ... upati si delati drugačne korake od ustaljenih. Vročina vem te matra zelo ... morda bi bilo modro razmisliti o dopustu izven vroče sezone. Ali pa oditi kam na sever ... v hladnejše dežele ... morda v gore ... ob jezera ... Tam so temperature poleti prijetno nižje ... in zrak je bolj svež ... Tudi sama ne maram vročine (vse nad 28 stopnij) in zato hodimo na dopust na morje v maju in v septembru, ko te toplo sončece le prijetno greje ... in tudi za psa je bolj prijetno. Glede partnerstva je takole. Dokler toleriraš njegovo obstoječe vedenje ... bo to trajalo ... Tiho ali v solzah trpeti in upati na boljše čase je brezplodno ... Potrebno bo pogledat resnici v oči ... razmisliti ali je on oseba s katero želiš preživeti svoje življenje ... In če je, potem se naučiti postaviti meje v odnosu... Zgraditi zrel partnerski odnos. Kristy odločaj se v skladu s tem kar si ti želiš, ne v skladu kar je ok samo za druge ... kar se spodobi itd. ... Pogumno zakorakati spremembam naproti ... tvegati korak v neznano ... Objem od Aslan 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
Kristy
|
 |
« Odgovori #4 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 09:58 » |
|
Hvala ti, Aslan  !!!!!!!!!!!!! ... ja, se je spet nabralo....danes je že drugi dan, da jočem.... tako mi je hudo  nismo mogli septembra zaradi dela  .... sej veš v teh časih, hvala bogu, da sploh je delo.... glih zdej me je klical, da gospa sprašuje kdaj bomo prišli.... men pa kar solze tečejo.... joooj, kaj nej naredim....33 je resnično maximum, ki ga še nekako lahko prenesem nekaj časa. Ampak 37 stopinj  - v Grčiji sem padla v nezavest pri taki temperaturi.... ... če rečem, da ne grem....bo spet norel in kričal in me obsojal 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #5 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 11:15 » |
|
Kristy, dopust je zato, da se ga veseli, vkolikor pa ti predstavlja strah in muko, pa se je potrebno vprašati, ali se splača sploh iti, kajti v takšnem razpoloženju in stanju, zna biti huje na dopusti kot ostati doma. Prej sem govorila za odnose, zdaj pa nadaljujem glede vročine: ok, če spustim psa, da bo revež crknil od vročine, če nimate apartmaja ali prostora s klimo; lej, če veš, da bodo take temperature, sploh avgusta, in da jih ne boš zdržala, ne bi dajala prijave za ta letni čas niti ne bi šla. Ker kot praviš, septembra ne moreš iti, bi lahko šla junija, ali druga polovica julija (ko je bilo kar sveže ampak seveda to ne moreš predvidevati katera polovica v mesecu bo ok - razen, če pogledaš celotedensko napoved). Skratka ne vem no.... jst se bojim, da bo dopust zate katastrofa. sama pa presodi, ali boš rizkirala ali ne. Lp Sofie 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.582
|
 |
« Odgovori #6 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 11:46 » |
|
jaz ne razumem kaj sploh vztrajate v takih razmerjih ... to se je bolj za vprašat kot o dopustu
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.056
|
 |
« Odgovori #7 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 13:02 » |
|
....kako naj grem na dopust, v meni neznosno vročino, 9 ur vožnje od doma, in da moram prenašati še tako esesovsko vedenje, ki je že samo po sebi velika psihična obremenitev ....že vsaj 2 meseca.... SAMA! In tam kamor paše tebi. Sicer pa je bolje biti doma v miru, kot s kakšnim esesovcem v še tako krasnih krajih. Kajne? Naj gre sam, če hoče. Pa spoka naj tudi. Služkinje so plačane, a ne za to da jih kdo žali in se nanje zadira. In kot je rekla Aslan - meje postaviti. Preko njih pa se ne gre. Sicer bolje biti sam.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are depressed, you are living in the past.
|
|
|
|
Kristy
|
 |
« Odgovori #8 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 14:14 » |
|
Sofia, moonica.... sem prišla tolko k sebi, da vama lahko napišem, da se bojim, da vama manjka čustvene inteligence  ... sam to ... vprašajta se ali nekdo, ki mu je zelo hudo, da napiše post pod SOS, res potrebuje taka odgovora kot sta vajina .... ali mogoče potrebuje kaj drugega....lepo besedo, na primer... za začetek .... Res škoda vajinega časa.... Aslan, Arwen, - hvala vama, sploh ne veste koliko ste mi pomagale  .... in Mina tebi hvala za post !
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #9 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 14:19 » |
|
Kristy, prvo sploh nisem porajtala, da si pisala pod SOS temo, verjetno me je zmedla beseda "dopust" in mi ni na kraj pameti prišlo, da je v sos temi. Drugo, ne manjka mi čustvena inteligenca, zato se ti iz srca zares opravičujem, če si to dojela na takšen način! OPROSTI! Lp Sofie 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 14:29 » |
|
Kristy 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
a*n*a
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 105
|
 |
« Odgovori #11 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 14:52 » |
|
Kristiy jaz imam podobrne probleme , pa ne zaradi vročine ampak partnerja. Enkrat vsmo že bili na morju z mlajšo hčerjo 15 let. mož in hči sta igrala igice na telefon ali pa gledavla tv. jaz pa kot da sem čist pozabljena od vseh. moj mož je po srcu dober vendar tako neznosno zadržan, on je lahko cel dan tiho ne manjka mu družbe. jaz pa pravo nasprotje - ko sem na dopustu je še telefonirat tako drago. v četrtek gremo še za štiri dni , dopovedujem si da si moram sama polepšati dan dneve , to vem samo nisem sposobna samo čakam da dobim kakšno besedo od koga. Njegova tišina me na začetku veze ni tako motila zdaj je pa čedale huje. Kaj naj jaz naredim, vse drugo imam , vendar pogovor in še enkrat pogovor s partnerjem to je zame najboljpomembno. lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Janja
|
 |
« Odgovori #12 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 16:06 » |
|
Kristy!  Sem kar nekaj časa razmišljala, kaj konkretno naj ti napišem. Pa bi ti zelo rada pomagala, pa ne vem, če ti bom lahko s svojim mnenjem pomagala. Če sem prav seznanjena, imaš ti te specifične težave v takšni obliki povezane predvsem z vročino in morjem. In potem je tukaj še partner, ki tega ne razume... Jaz nisem imela te specifične fobije, ampak je bila moja simptomatika tako huda, da je bila prisotna tudi na morju in na smučanju, zato sem pač nehala hoditi na morje in na smučanje, ker je bilo katastrofalno. Ampak to ni rešitev. Jaz sem ostajala doma in bila nesrečna... Ampak takrat niti nisem vedela, kaj konkretno mi je in zato tudi nisem vedela, kaj konkretno lahko naredim. Sedaj imam tablete, obiskujem psihoterapijo in sem začela razmišljati, da bi končno odšla tudi na morje. Sva se s partnerjem menila, da bi šla septembra za par dni na morje, da se spet navadiva eden na drugega. Sva bila že prej skupaj, pa sedaj narazen. Ampak sem ugotovila, da je še prezgodaj. Tudi psihoterapevtka in psihiatrinja sta mnenja, da naj raje delam počasi in postopoma. To je moja zgodba. Tebi pa bi svetovala podobno kot Aslan. Glede morja bi tudi jaz poskušala se dogovoriti tako, da bi šla takrat, ko bo manj vroče. V tvojem primeru sedaj to ni izvedljivo, ker zaradi službe ne moreš vzeti septembra dopust. In tudi jaz bom v bodoče poskušala hoditi na dopust, ko bo manj vroče, če bo to le mogoče. Tudi jaz ne maram pretirane vročine. Čeprav moja simptomatika ne bo več prisotna, si ne želim prevelike vročine. Glede partnerstva pa imam precej podobno menenje kot Aslan. Jaz sicer nisem imela slabih izkušenj na tem področju, sem pa imela slabe izkušnje na drugih področjih, ker si nisem upala izraziti svojega mnenja. In sem bila raje tiho kot povedala, da me nekaj moti. In ljudje ponavadi ne začutijo naših želja, potreb. Razen seveda, če so tako zelo senzibilni. Teh pa je malo. Povprečnim ljudem pa moraš enostavno povedati, kaj si želiš in česa nočeš. Tudi jaz sem imela dolgo občutek, da me razumejo samo moji domači, drugje pa nikjer. Sedaj poskušam sebe spreminjati, da nisem več tako zelo občutljiva. Ljudje so še zmeraj taki in drugačni, ampak mene vedno manj prizadevajo. Seveda, da me še vedno, ampak učim se, da me ne bi več v tolikšni meri kot prej. Je pa zelo moteče, če te partner ne razume. Če te ne razumejo drugi ljudje, še nekako gre. Pač ignoriraš tiste s katerimi ti ni potrebno obvezno komunicirati. Pri partnerju pa je to malo težje. Sploh pa v vanjinem primeru, ker še delata skupaj. Veš, Kristy, se mi zdi, da bi bilo potrebno, da mu poveš svoja občutja. Kaj se zgodi takrat, ko se hočeš z njim pogovoriti? Ali te ignorira? Ne more ali noče razumeti tvojih strahov? Kristy, sedaj pa še moj predlog. Kaj pa če bi mu enkrat pa le povedala, da si takega dopusta ti ne želiš in bi morda enkrat šla s sestro na dopust? Saj imaš sestro ali ne? Ne vem, samo predlog... Kristy, bom mislila, da se ti bo vse uredilo tako, da boš lepo preživela dopust. Mogoče pa sploh ne bo tako zelo slabo. Jaz sem se zadnje čase tudi kar nekaj stvari bala, pa kasneje niso bile tako grozne kot so zgledale na začetku. Lepo se imej in res ti želim, vse lepo!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #13 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 16:35 » |
|
Kristy, Verjemi da vem, kako je hudo. In vročina in dopust s takim partnerjem. Res se vprašaj, če boš šla samo "zaradi miru"....ki ga itak ne bo. Pomembna si najprej ti, potem pa svet okoli tebe. Prioritete si postavi sama. Na vrhu seveda kraljuješ ti. Bolj kot gre piramida proti temeljem, bolj so stvari in ljudje nepomembni. Zalepi si jo k računalniku, da ne pozabiš. In ne daj moža pod tabo, če mu tam ni mesto. Pač samo zato, ker je tvoj mož. Vzemi si čas in naredi si tole zadevico, takole po srcu in čutenju. Potem se pa lepo zaglej vanjo in se vprašaj, če res tako živiš in posvečaš čas tistim, ki so na vrhu. SEBI najprej! Po piramidi lahko tudi spreminjaš lego, višino ljudi. Samo sebe ne. Živi tako, kot paše tebi, prilagodi se toliko, kolikor je zate še zdravo in pametno. Če kompromis ni možen....čav dragi moji. Treba je rešiti svojo rit. Malce grdo povedano, a to je živa resnica. Ne pravim pa, da moraš zato pohoditi druge. Nasprotno. Bolje se umakniti in dovoliti drugemu, da gre svojo pot. Bolje sam, kot v slabi družbi. Tudi če si dol, tudi če si brez dohodkov, tudi če vidiš svet okoli sebe še tako črn. Prav gotovo je kje kdo, ki mu je še kako mar zate, a se ti sedaj ne upa približati. Včasih se tudi prijateljice odmaknejo, ko vidijo, da hodiš po poti, ki te vozi v pogubo. Premisli. Res bi ti koristil teden dni v kakšnih hladnih gozdovih, debeli senčki in z kakšno dobro frendico/sestro/mamo. Nekom, ki te ima rad in te razume.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.582
|
 |
« Odgovori #14 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 18:44 » |
|
Sofia, moonica.... sem prišla tolko k sebi, da vama lahko napišem, da se bojim, da vama manjka čustvene inteligence  ... sam to ... vprašajta se ali nekdo, ki mu je zelo hudo, da napiše post pod SOS, res potrebuje taka odgovora kot sta vajina .... ali mogoče potrebuje kaj drugega....lepo besedo, na primer... za začetek .... Res škoda vajinega časa.... Aslan, Arwen, - hvala vama, sploh ne veste koliko ste mi pomagale  .... in Mina tebi hvala za post ! malo se zamisli ... pomoč ni le božanje, trepljanje, govorjenje, da bo že še bolje ... včasih človek močno potrebuje kaj konkretnejšega ... in ko si že napisala "za začetek" -- vem, da si na tem forumu dobila že veliko sočutnih besed, tolažbe, tudi od mene ... ampak ko človek vidi, da se pelje isto naprej mesece in mesece (verjetno celo leta), da se vse ponavlja ... itak da če ti hoče dobro, da ne bo več samo z mehkimi besedami te tolažil, ampak povedal kar dejansko misli (kar misli sigurno tud večina teh, ki pišejo 'tolažilne stavke'), v upanju, da boš ukrepala, naredila kakšno spremembo tebi v prid čustvena inteligenca ... o tem raj ne bom niti začela, ker se veliko ljudem sploh sanja ne kaj to je, kaj šele da bi jo sami premogli (govorim nasplošno!!)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #15 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 20:33 » |
|
Kristy popolnoma te razumem in nisem ena od tistih,ki piše tolažilne stavke in v resnici ne misli tko. Mogoče je kdo tak med nami a sama verjamem,če mi napiše kdo kaj vzpodbudnega,da to tudi iz srca misli. Če pa je takih več kot piše Moonica potem,kar seveda ne verjamem,bi to bil zlagan forum,vsekakor pa to ni!!! Ne se sekirat za besede nekoga,ki mogoče v bistvu ni tko mislil,....če pa že je pa bi lahko bile uporabljene malce drugačne,prijaznejše besede z istim namenom. Nekateri smo pač ranljivejši pri besedah,ki nam jih namenjajo,nekateri tudi potrebujemo zaradi takšnih in drugačnih dejstev,okoliščin,...dlje časa,da spoznamo določene stvari sebi v prid,....tudi sama spadam sem. Draga Kristy ne poznam tvoje zgodbe in odnosa s partnerjem,....vsekakor pa ti želim,da bi se skupno odločila tako,da bi oba uživala na dopustu,se razumela,spočila in nabrala moči za naprej. Vse dobro ti želim,....topel objem 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
|
toja
|
 |
« Odgovori #16 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 21:47 » |
|
 Kristy, se podpišem pod post od Suzy in ti želim enako...  Poznam, kako je, če te daje vročina, ker imam sama enak problem in iz istega razloga nisva bila z možem na dopustu že nekaj časa...tudi v hribih ne, ker nisem ljubitel...vem pa, da je hudo že takrat, ko vroče sonce name posije...  Kristy, morda pa se vremenska napoved le ne bo uresničila in bo malo hladneje, noči so tudi bolj hladne v tem času...tako, da pomisli  Želim pa ti, kjerkoli boš, da uživaš s tvojim kužijem...partner pa naj vozi, pa naj bo tiho... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #17 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 21:52 » |
|
malo se zamisli ... pomoč ni le božanje, trepljanje, govorjenje, da bo že še bolje ... včasih človek močno potrebuje kaj konkretnejšega ... in ko si že napisala "za začetek" -- vem, da si na tem forumu dobila že veliko sočutnih besed, tolažbe, tudi od mene ... ampak ko človek vidi, da se pelje isto naprej mesece in mesece (verjetno celo leta), da se vse ponavlja ... itak da če ti hoče dobro, da ne bo več samo z mehkimi besedami te tolažil, ampak povedal kar dejansko misli (kar misli sigurno tud večina teh, ki pišejo 'tolažilne stavke'), v upanju, da boš ukrepala, naredila kakšno spremembo tebi v prid Pred leti si mislila in govorila drugače. Lepo, da si končno že enkrat prišla do tega spoznanja. Morda boš tudi do tega, kdo ti je (bil) prijatelj in kdo ti je samo pihal na dušo. Izgleda, da odraščaš. Lepo. Kar se pa tiče Kristy.... vtrenutku tako bolečega izliva, ne moremo kar udariti po njej, čeprav morda dela narobe. Kajne? Danes, jutri bo primernejši trenutek.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #18 dne:: sreda, 17. avgust 2011 ura: 07:04 » |
|
Pomembna si najprej ti, potem pa svet okoli tebe. Prioritete si postavi sama. Na vrhu seveda kraljuješ ti. Bolj kot gre piramida proti temeljem, bolj so stvari in ljudje nepomembni. Zalepi si jo k računalniku, da ne pozabiš.  Suzy 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
pipi :D
|
 |
« Odgovori #19 dne:: sreda, 17. avgust 2011 ura: 09:34 » |
|
|
|
|