Hojla Jeany!

Pozdravljeni. Imam težave, ki mi jih je kasneje osebna zdravnica označila za panično motnjo in fobije, vendar še čakam na mnenje psihiatra.
Asentra pomaga pri paničnih motnjah in fobijah, helex pa blaži simptome ob uvedbi ad-ja.
Ko se spominjam za nazaj sem imela pred kakšnimi tremi leti podbne težave, vendar v popolnoma milejši obliki. To se je zgodilo npr. pred maturo in na začetku faksa. Kaj je bil razlog, da so se strahovi zopet vrnili, ne vem. Ob premisleku pa morda to, da je najboljša prijateljica hotela storiti samomor, ob čemer sem se počutila nemočno, saj je bila oddaljena nekaj ur vožnje. Samomor ji kasneje ni supel, vendar je lahko pustil posledice tudi na meni. Kaj menite?
Tudi sama sem imela v času študija kakšen dan, ki me je že takrat opozarjal, da imam problem, naj ga začnem reševat, če ne, bo padec. Tudi v srednji šoli ob smrti sošolca, ki se je utopil pozimi v Ljubljanici. Že takrat se mi je nonstop odvrtavala misel o samomoru in / ali o naši minljivosti in (ne)pomembnosti.
Zdaj, oktobra, ko sem bila kot kravji tepih, ko se mi je duša sesula, je bilo verjetno to - niz dogodkov, ki so se zgodili v kratkem v letu 2010: nenadna smrt nesojenega tasta, ki sem ga imela zelo rada, smrt sošolca iz srednje šole (bolezen in droga), bolezen pri stricu, bolezen in depresija pri drugem stricu, še pred vsem tem, nedolgo nazaj, spopad, resda uspešen, z alkoholom pri mami, smrt moje kužike, stres v službi in dogodek, ko sta me starša (zavedno ali ne) total ponižala in mi dala vedt, da sm niko i ništa!
Zato, sem se odselila, kjer imam danes mir, drugo kužko, nekaj prijateljev, ki še niso šli stran, ko so izvedeli, da imam depresijo in anksioznost (pa soc.fob.), kup tablet, miren pristan končno in sprte sorodnike! Ampak kar gre.
Možno, da je pri tebi, draga Jeany, pomemben dejavnik "smrt" - kot pri meni. Nekaj se je v tebi prebudilo ob tem dogodku in če se ti ne bo sam se prikazal, kaj te muči, z leti in še več, ga lahko odkriješ s pomočjo psihoterapije.
Panične napade pa se lahko "ukroti" s pomirjanjem, pravilnim dihanjem, sproščanjem telesa oz. mišic .... prevsem pa z vednostjo, kaj to je in DA MINE!!!!
No, toliko zaenkrat od mene!
Lp Sofie