FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 08:18

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Večina naših mladostnikov ima dobro duševno zdravje  (Prebrano 1307 krat)
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« dne:: petek, 05. avgust 2011 ura: 23:03 »

Dekleta imajo več težav na čustvenem področju, fantje pa se srečujejo z več težavami na vedenjskem področju. Raziskava Z zdravjem povezano vedenje v šolskem obdobju (HBSC 2010), ki poteka vsaka štiri leta in jo je že tretjič izvedel Inštitut za varovanje zdravja RS (IVZ), je pokazala, da je večina mladostnikov zadovoljna z zdravjem povezano kakovostjo življenja in da ima večina mladostnikov dobro duševno zdravje.

Preberite več na portalu --->>
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
memi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 57

« Odgovori #1 dne:: sobota, 06. avgust 2011 ura: 01:45 »

Jaz ne verjamem, da jih ima večina v redu duševno zdravje, saj po moje oni o sreči in o manjvrednosti niti ne razmišljajo kot da bi ti dve sestavini bili del zdravja...

...poleg tega me zanima na kolikšni populaciji so naredili raziskavo...
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #2 dne:: sobota, 06. avgust 2011 ura: 14:28 »

Zanimivo;

ne dolgo nazaj pa je bilo objavljeno, da je večina najstnikov že depresivnih, in tudi otroci - več kot polovica, kar bi verjela.

Ne verjamem, da je večina naših mladostnikov z dobrim duševnim zdravjem; če samo pogledam, kakšen je svet, kaj so vrednote, in kaj niso (poštenost, pomoč,...), kako družine razpadajo ali tiste, ki so skupaj, jih večina tiho propada, porast nasilja, nezaposlenost, vzgoja pomanjkljiva tako doma kot v šolah, učitelji nimajo več toliko vpliva kot nekoč, samomori se niso znižali, ......... in če je porast uporabe ad pri odraslih, kako je/bo šele pri mladostnikih (stresi v šolah, faksu, izpiti, nepridobitev pripravništva, nadalje služb za nedoločen čas, še za določen čas komajkdaj, ko že dobiš službo - so odnosi skrhani, šefi zateženi, primitivni itd.),...

Nope - svet je danes bolj na temni strani kot svetli. Da imam otroka dandanes, bi me bilo strah, kako bo z njim, navkljub dejstvu, da bi se mu posvetila, ga vzgajala in mu vcepila prave vrednote; še vedno obstaja zunanji svet in njegova (op. p. otrokova) neokrnjena duševnost, ki se bo kmalu morala razvijati in boriti proti slabim, grozljivim izkušnjam!

Dobro bo samo v tem, da že poznam pekel in bom razumela, kaj preživlja moj otrok, v kolikor bi zapadel v duševno stisko!

Lp Sofie  rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 829

« Odgovori #3 dne:: sobota, 06. avgust 2011 ura: 20:30 »

Oh, oh, tole pa ne bo držalo.
Spet kakšna nesramna reklamna poteza?
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar