FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 22:10

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Potrtost, nezadovoljstvo..  (Prebrano 360 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
sativa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3

« dne:: sreda, 27. julij 2011 ura: 18:40 »

Pozdravljeni!
Po dolgem premisleku sem se odločila, da bom tudi sama prosila za pomoč, saj ne vem več kako naprej.. imam 19 let, uspešno sem zaključila srednjo šolo, naredila maturo s pdb uspehom.. kar se tega tiče, vse prav in dobro.
Že približno kakšna pol leta pa mi razpoloženje neprestano niha, od malih nog sem se ukvarjala s športom (celo trenirala in uspešno tekmovala), počasi pa so se vsa moja zanimanja izgubila.. vse kar me je prej veselilo, me sploh ne zanima, ne vem kaj bi sama s sabo, česa bi se lotila, kaj me sploh veseli, ne vidim se v ničemer.. en trenutek sem dobre volje, zdi se mi, da je vse tako kot bi moralo biti, drug trenutek pa sem nezadovoljna predvsem sama s sabo, vsaka stvar me hitro prizadene, o sebi imam slabe predstave, nezadovoljna sem s svojim videzom.. vem, da bi se morala "zmigati", narediti kaj s seboj itd., ampak vse to navdušenje me hitro mine in kmalu je spet po starem. Ne glede, kaj naredim s seboj, sem nezadovoljna, vedno se primerjam z drugimi.. Ko sem v družbi je še nekako, takrat pozabim na vse, ko pa moram biti sama se začne.. negativne misli, obup, potrtost. Pogosto kadim travo, poskusila sem tudi druge droge, a se je s tem nehalo, saj je bilo čez nekaj dni počutje še slabše, kar me je le še bolj vleklo v vse skupaj.. ne vem, kje in kako naj začnem.
Zdi se mi, da se že ves čas vrtim v krogu, da čakam na neko spremembo, za katero pa vem, da ne bo prišla sama od sebe.. ne vem, kako naj se s tem soočim. S starši se o tem ne morem pogovoriti, saj vem, da bi naletela na nerazumevanje, najbrž celo razočaranje..
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 28. julij 2011 ura: 08:42 »

Tudi meni so droge je še poslabšale stanje.. travo kadim kakšna tri leta (najdaljša pavza je bila tri tedne, ko sem bila odsotna), speed, ghb, iksi itd. samo na žurih, a sem nehala, saj je šlo zmeraj bolj navzdol. Travo sicer še vedno kadim in se dobro zavedam, da bi morala nehati, saj ima zagotovo tudi vpliv na moje počutje.. ostalo pa priznam, da me močno vleče, čeprav sem videla, da sem nato bila še tri dni vsa iz sebe, totalno na koncu, jok, tesnobnost.. vzrok, da me k temu tako vleče pa je najbrž to, da sem na speedu bila vse to, kar si sicer želim biti. Komunikativna, samozavestna, vedno sem spoznala veliko novih ljudi.. dal mi je moč. In čeprav sem ga malokrat konzumirala (nazadnje slaba dva meseca nazaj), neprestano razmišljam o tem ter kdaj bom spet imela šanso iti na kakšen žur in to ponoviti. Nekako se vrtim v začaranem krogu.. Že nekaj časa sama sebi dopovedujem, da se moram spametovati in se začeti zanimati za nekaj drugega, ne morem potlačiti želje po tem, da bi to ponovila. Ne vem kaj sama s sabo, s starši se ne razumem več tako dobro, neprestano "silim" v družbo, saj sama nikakor ne morem biti..
ja, najbrž je edina rešitev prenehati. ampak ne vem kako..

točno tako, prenehat bi bilo pametno s tem... in to čimprej... če sama težko, pa s pomočjo strokovne osebe, mogoče tudi hospitalizacije?

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
sativa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 28. julij 2011 ura: 17:52 »

Trenutno se mi zdi, da sem tudi sama zmožna to premagati. Nisem tako velikokrat uživala, da se temu ne bi mogla upreti.. zavedam se samo, da bi me hitro potegnilo noter, če bi imela spet kje kakšno priložnost.. bolj me matra to nezadovoljstvo z vsem in negativizem nonstop
Prijavljen
Tačka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 391

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 28. julij 2011 ura: 19:45 »

kaj če bi se spet zaćela ukvarjati s športom, pojdi delat prek študenta, "zaposli" se čim.. ne samo sedeti doma in tuhtati..  prisili se ukvarjati s kakpno stvarjo .. A boš šla študirat ? Verjetno...
izogibaj se družbe, ki uživa droge, raznorazna poživila.. stran od njih !!!

obrni se na kakšno prijateljico, ki je "čista".. če jo imaš  kiselnasmeh

najprej pa si poišči kakšno pomoč.. pogovor je vreden zlata..

drži se .. ne obupaj... zadaj si cilj, vsak dan 2 uri hoje... pojdi delat.. zamenjaj družbo..
Prijavljen

Smeh je pol zdravja ....
sopotnica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 42

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 28. julij 2011 ura: 22:39 »

To, da si poiskala tale forum, je že dober znak ...
Posezi po kakšni dobri knjigi s problematiko zasvojenosti - zelo dobre so vse  knjige Sanje Rozman ( Zaljubljeni v sanje, npr.).
Glede zlovoljnosti in negativizma pa - dovolj je gledati le ena navadna poročila na TV in vse izkoriščane delavce, ki skoraj nimajo več niti za kruh - in se človek zamisli, če je res na mestu biti zagrenjen zaradi trenutnega nihajočega razpoloženja.
Poišči glasbo,  ki si jo rada poslušala, pojdi na kakšen koncert, vključi se v kakšno dobrodelno dejavnost ...in negativizem bo minil.
Glede kajenja trave pa - baje da lahko sproži psihične težave, če je človek že sicer nagnjen k temu - zato se raje ne prepusti trenutni omami, ki te bo potegnila le še v večje težave.
Meni je zahajanje na tale forum pomagalo prebroditi kar precej hudo krizo, pa tudi precej sem se "izobrazila" o marsičem.
Srečno! Smiley
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar