Od prvega paničnega napada dalje ne prenašam več vročine.
Muka mi je ko je vroče nad 28 stopinj, ko je sopara...
Svojih prvih 36 let sem bila lahko kot se za levinjo spodobi veliko na soncu.
Sončenje je bilo del življenjskega stila.
Potem pa z nenada 2 leti nazaj:
- v trgovini (močna klima) mi postane nekako slabo, omotica...
Ustrašila sem se za svoje življenje....
- na jahti (zunaj 36 stopinj) me prime "srčni napad" ... zmanjkuje zraka...
Spet strah da umiram...
Diagnoza: panična motnja, smrt me torej ne voha.....
Odtlej ne morem več biti "na soncu"...ne prenesem močnega sonca, da mi sije na glavo,
težko diham....občutek imam da imam pritisk ne samo nizek, ampak da bo srce počasi nehalo biti....
Morda kot da pada sladkor v krvi....obupni občutki...plaža je zame uporabna le zgodaj zjutraj in zvečer....SEM ČUDNA...anksiozna...?
Ja počutim se čudna, ampak tudi moj mož že leta ne more bit na soncu..pa otrokom se ne gre na plažo
ko je vroče....torej NISEM ČUDNA?
Ne vem, iščem odgovore....in se sprašujem ali ima kdo od vas podobne izkušnje?
Je pa še odgovor 3:
Mati narava sama poskrbi (s tem da mi pričara čudne občudke), da nisem na škodljivem soncu...me lepo zaščiti pred kožnim rakom.....THINK POSITIVE!!!

Aslan, to je pa kot, da bi jaz napisala

.... isto jaz občutim....sploh pa na jahto ne bi šla niti pod razno, pa magar, če bi me pustili na golem otoku...al bi mi pa mogli dati narkozo do obale

....
Jaz, če mi sonce 5 minut pali na nepokrito glavo, takoj dobim vrtoglavico

...
In tudi jaz hodim naokrog vsa jogurtno bela že ene par poletij ... ampak sedaj, odkar mi sonce tako škodi, me to več ne zanima....po drugi strani je pa vseeno fanj, če ti kdo da 10 let manj, ker nimaš spaljene kože

... je pa res, da jaz sonca in vročine nisem nikoli in nikdar marala...edinkrat, ko mi za to ni bilo mar, je bilo, ko sem bila v puberteti....ne prej, ne potem nič več....
Se pa sprašujem ali je pri meni samo strah kriv ali mogoče kakšen organ vseeno ne deluje prav v vročini. Kakšne žleze, ščitnica ? Ker v petek, ko je bilo tako soparno, so mi kar bezgavke na vratu zatekle, mal sem bila vroča (nisem zmerila vročine) in ko sem (pri parkiranju) precej obrnila vrat, se mi je kar zameglilo in spet vrtoglavica......ne vem, če je to od strahu ? Ker strah pa me ni bilo takrat.
V glavnem...že sedaj se bojim letošnjega dopusta pri morju, pa čeprav naj bi bil septembra

. Je tako, da strahec že nekako spravim proč v kakšnem drugem letnem obdobju....če pa bo vroče....se bojim, da mi ne bo uspelo

....